Ceny biletow troszke podskoczyly - i wciaz sa w dobrej cenie. Jezeli chcemy miec bardzo dobrych grajkow to zrozumiale. Moze to na poczet tej juz "bomby" transferowej? Tacy kosztuja w utrzymaniu....a pozbywanie sie "szrotu " wciaz nie wystarcza na zarobek:)
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
Najlepszym rozwiązaniem jest zdecydowanie kupno karnetu. W poprzednim sezonie kupowałem bilety na różne sektory, żeby sprawdzić jak z poszczególnych sektorów ogląda się mecze i najbardziej do gustu przypadł mi sektor G. Cena karnetu 130 zł i już będąc na 5 meczach w rundzie, karnet opłaca się kupić. Cena biletu w przedsprzedaży 20 zł plus dojazd po bilet i powrót MPK to 5 zł. Czyli 5 meczów z zakupem biletów to 125 zł, a karnet 130 zł - ale przy karnecie oszczędność czasu na dojazd w tygodniu przez zakorkowany Kraków po bilet na stadion.
I jeszcze jedna uwaga, skoro takie trudności są z wprowadzeniem sprzedaży biletów przez internet, to chociaż klub powinien otworzyć dodatkowe punkty sprzedaży w Podgórzu i Nowej Hucie.
Budy o 10:30 zamkniete :-/
Ide jeszcze raz...
Przecież wyraźnie masz napisane wszędzie, że dzisiaj otwarte od 15:15.
3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przecież wyraźnie masz napisane wszędzie, że
> dzisiaj otwarte od 15:15.
Dzięki za info :)
Chore jest to że aby kupić taniej trzeba bilet zakupić wcześniej,a już rok czasu nie ma strefy kibica - mozliwosci zakupu przez internet. Czy aby nie ta możliwość bardziej odciążyłaby kasy w dniu meczu ? Puknijcie się w głowę klubowe "mózgi" całej tej operacji
fana Napisał(a):
> Kojo Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > kup karnet i problem z głowy, a jak nie to
> płać
> > i płacz :P
>
> Gdybym dał radę być na każdym meczu to bym
> kupił:P
Podyskutuje. A jakie to ma znaczenie czy będziesz na każdym meczu. Nawet jak będziesz na połowie to i tak warto mieć karnet i korzystać zawsze ze zniżek. Poza tym będziesz mieć już pewne miejsce na lata. Mamy takie ceny karnetów że butów się nawet za to nie kupi.
Villa_KS Napisał(a):
> Chore jest to że aby kupić taniej trzeba bilet
> zakupić wcześniej,a już rok czasu nie ma
> strefy kibica - mozliwosci zakupu przez internet.
> Czy aby nie ta możliwość bardziej
> odciążyłaby kasy w dniu meczu ? Puknijcie się
> w głowę klubowe "mózgi" całej tej operacji
Nie placz! szkoda ci wydac 5zl wiecej i tak mamy chyba najtansze bilety e ekstraklasie
Drobna uwaga:
Nie pomyślano o tym by dziś mozna bylo z rozpędu, po sparingu nabyc juz bilet na Koronę - szkoda.
Sprzedaż rozpocznie się od poniedziałku.
i ja znowu proponuje wszystkim zaczekac z nabyciem wejsciowek do soboty najlepiej do godziny 13. wtedy calkowicie rozwiaze sie problem kolejek. a jakby co to sie ponapierdala na zarząd i porzuca urwami pod kasami i bedzie fajnie, jak zawsze
'
Sami robicie problem wystarczy jedną osobe wysłać z osiedla z listą i po problemie jak na picie to każdy umie się skrzyknąć a po bilety to już problem !!! TYLKO PASY!!!
Ja już w pierwszym dniu nabyłęm karnet? W czym problem?? Zostawiacie wszystko na ostatni dzień a potem płaczecie.
A ja ze znajomymi idę po bilet w poniedziałek lub wtorek i nie płaczę :)
Karnetów w moim odczuciu nie opłaca się kupować bo:
1.trzeba siedzieć na jednym miejscu przez całą rundę
2.w przypadku zamknięcia stadionu przez POpaprany rząd nikt nie zwróci mi kasy za poniesione koszty
3.jeśli kupuję bilet mogę zabrać na mecz rodzinę lub/i znajomych - czyli tzw. niedzielnych kibiców. Zaś z karnetem nie było by takiej opcji
4.ponadto lubię rozmawiać z ładnymi paniami sprzedającymi wejściówki w naszych przedstadionowych budkach :)
No właśnie, w czym problem? Po co Wam w ogóle bilety? Nie można ponarzekać na system ich dystrybucji, bo od razu jakaś mądra głowa napisze - "kup karnet". To może niech klub całkowicie zlikwiduje bilety i będzie problem z głowy. Dwa tygodnie sprzedaży karnetów i albo to, albo mecz możesz w telewizji oglądać. A jaka to oszczędność, budki mogłyby być pozamykane w dniu meczu - nie trzeba by zatrudniać tych wszystkich osób od sprzedaży biletów. W ubiegłym sezonie nie było źle. To z nudów ktoś zaczął kombinować. Jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego. I co z tego wyszło? W sumie jeszcze nie wiemy, bo zobaczymy na najbliższych meczach, ale w kolorowych barwach raczej tego nie widzę. Dlaczego Was dziwi że mamy tanie bilety? A jakie mają być skoro jakość oferowanego produktu jest tak niska, że podniesie ceny spowodowałoby odpłynięcie części klientów.
Już widzę jak wszyscy zaczną jeździć wcześniej żeby kupować bilety... To wcale nie pomoże w rozładowaniu kolejek, w rozładowaniu kolejek mając na uwadze wczorajsze popisy w meczu z Ruchem może pomóc start sezonu podobny do tego sprzed roku.
Jeszcze co do sprawy "karnet- bilet". Nie każdy pracuje od poniedziałku do piątku, oprócz pracy ma też inne obowiązki i nie zawsze może być na meczu. Dlaczego więc miałby kupować karnet i do niego "dopłacać", w dodatku z góry, skoro może się okazać, że będzie tylko na połowie spotkań. Jest grupa osób która chodzi zawsze, bez względu na wyniki, pogodę, ceny biletów i inne, ale tą grupą w przeciągu najbliższych kilku lat nie uda się zapełnić stadionu. Dla mnie czy jest 5 tysięcy czy 14,5 tysiąca ludzi nie robi różnicy, ale już dla klubu jako przedsiębiorstwa to powinno być priorytetem dlatego potencjalnym klientom powinno się stworzyć jak najlepsze warunki do zakupienia biletu. Nigdy nie zrozumiem braku możliwości sprzedaży biletów przez internet. Jak ktoś potrafi to chciałbym żeby mi to wytłumaczył. Ale zamiast zająć się ułatwianiem to może coś utrudnijmy, np oprócz skanowania twarzy proponuje jeszcze porównanie linii papilarnych, co mogłoby wydłużyć kolejki o dobre 70 metrów (stan tak na 30 minut przed meczem). Bo przecież możesz sobie przyjść 2 godziny wcześniej, wejść bez kolejki i przez ten czas liczyć krzesełka na przeciwległej trybunie :)
jezeli komus nie przeszkadza ze runde spedzi w jednym sektorze to ceny karnetów są tak niskie, że pisanie o tym, że może się nie być na kilku meczach jest bez sensu. zresztą. to nie jest zwykły towar w sklepie by sprawdzać czy to się opłaca bardziej czy mniej. zasilamy kase klubu wiec nie ma sie co szczypac.
odnosnie wczorajszych kolejek. specem nie jestem ale zdaje sie ze wczorajszy mecz byl impreza masową a więc kibice musieli byc zidentyfikowani-stad takie wejsciowki. oczywiscie mozna bylo rozdac ich 300 i byloby po problemie. ale jaki wtedy dopiero bylby płacz.
każdy jest sobie winien bo wejściówki można nabywac wczesniej bez kolejek. nie mozecie winic innych za swoje lenistwo. a ceny za bilet w dniu meczu powinny byc jeszcze droższe, wtedy by sie sytuacja poprawiła. przykładowo na A 5 dni przed meczem 10 3 dni 15 a w dniu meczu 50.
w rundzie jesiennej miałem karnet, później leciałem na biletach, bo miałem za 5zł:D jakoś mi się udawało zgrać mecz z zajęciami choć studiuję zaocznie. a tak w ogóle, to czy w tym sezonie też jest taka zniżka?
5 dni prrzed meczem
A nie czasami od 5 do 3 dni przed meczem?
z tego, co czytam, MKS nadal ma duże kłopoty w sprawnej sprzedaży swojej podstawowej usługi.
jakiś czas temu w Monachium dość późno zorientowałem się, że tego dnia Lwy grają z St.Pauli. nieco na wariata pojechałem pod stadion. otwartych kilkanaście okienek, ale przed kasami dzikie tłumy. do meczu było z 15 minut, patrząc na kolejki pomyślałem sobie, że dobrze będzie, jak wejdę w okolicach 30 minuty. a zdążyłem na pierwszy gwizdek. szkoda, że bossowie z MKS nie mieli czasu przyjrzeć się, jak to wygląda na TSV 1860 (na owym meczu lekko licząc 35-40 tys.)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)