CRACOVIA_PANY Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeżeli ten kierownik mówi prawdę to cieniutko.
> Mam nadzieje że dobijemy chociarz do 9 tys.
Dlaczego cieniutko? Razem z kibicami ruchu stan na dziś na godzinę 14.30 wg Sebastian1906KSC to ponad 7000! A najwięcej biletów pójdzie na pewno w weekend!
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
Narzekacie jak stare baby na kleparzu!!!.Mecz jest w niedziele -a na dziś to wynik więcej niż przyzwoity!!!
Karnetów sprzedanych jest 3300+2500 biletów to daje na czwartek 5800 .Do tego 750 ruch to 6500 .
Jak by mecz był w piątek to wynik byłby słaby ,ale mecz jest w niedziele i na 100% przebijemy 10 tyś.
Mamy spory potencjał kibicowski tylko nasz pseudozarząd nie potrafi go wykorzystać...
Zamiast debilnych systemów identyfikacji biometrycznej założyli by system zakupu biletów w internecie bez wychodzenia z domu. Komplet 15 tysięcy widzów byłby wtedy niemal gwarantowany a przy tym pewnie połowa ludzi kupiła by karnety...
A tak jest jak jest. Sporo ludzi nie weźmie rodziny na mecz Cracovii bo jaką ma gwarancje że wszyscy jej członkowie wejdą bez problemu na stadion? żadnej - tak powiedziała mi dziś sympatyczna pani sprzedająca bilety w POK przy ul.Kałuzy
To są właśnie nowatorskie metody technologiczne wprowadzane przez Teletubisia i Mr.Ścieka
PS.mimo wszystko wierze, że mecz z Ruchem oglądnie więcej niż 10 tysięcy ludzi...
[quote=CracoviaNH]Zamiast debilnych systemów identyfikacji biometrycznej założyli by system zakupu biletów w internecie bez wychodzenia z domu. Komplet 15 tysięcy widzów byłby wtedy niemal gwarantowany a przy tym pewnie połowa ludzi kupiła by karnety...
[/quote]
System identyfikacji biometrycznej a sprzedaż w internecie? Co ma piernik do wiatraka? Karnety są tanie, wręcz żenująco takie. Nie kupili ich chyba tylko Ci którzy uwielbiają stać w kolejkach (ewentualnie Ci którzy chcą zmieniać sektor co mecz).
Na razie system informatyczny zawodzi i to jest skandal ale nie w zdjęciach biometrycznych ani nie w braku sprzedaży internetowej jest przecież problem. A na Ruchu 10 000 ludz będzie, bądź spokojny.
ja to nie bede pisać co mi nieraz za głupoty kierownik POK mówil...
@Gronix
A gdzie ja napisałem, że karnety są drogie??? Ja nie kupiłem karnetu, bo przed zakupem takowego chce obejrzeć mecze z różnych punktów na stadionie i potem podjąc ewentualnie decyzję. Ponadto karnet zamyka mi mozliwość wejscia od czasu do czasu na mecz z rodziną lub znajomymi, ktorzy sa niedzielnymi fanami Cracovii
Aaaa jakbys nie wiedział to system identyfikacji biometrycznej jest WADLIWY i stąd ludzie nie moga wejść przez bramy stadionu ponieważ kamery sprzężone z systemem ich nie rozpoznają i wychodzi "błąd karty/biletu"
[b]Zastanawiałeś się kiedyś jaką mielibysmy frekwencje na meczach gdyby zarząd nie utrudniał życia kibicom???[/b]
Kiedyś jak wchodzilismy do ekstraklasy chodziło na mecze lekko po 10 tysięcy ludzi ale Filipiak wymyślił wprowadzanie systemu "bezpieczny stadion" i ograniczył widownie do 6,5 tys miejsc podnosząc równoczesnie drastycznie ceny biletów - pamietasz jak się to skończyło kolego sympatyczny???
@CracoviaNH
Napisałeś, że dzięki sprzedaży internetowej mielibyśmy frekwencję po 15 tysięcy i połowę z tego karnetów. Do tego się doczepiłem, bo to według mnie stwierdzenie nielogiczne i nie w tym jest problem. Jakoś na Arce był komplet i kto chciał to karnet kupił więc niby dlaczego z 3500-4000 karnetów miałobyś się dzięki internetowi zrobić 7000? Nierozumiem.
To, że system jest wadliwy to każdy widzi i sam napisałem, że to skandal. Zauważ, jednak że spora cześć tych błędów wynika z niewyszkolenia czy uchybień w pracy ludzi sprzedających w POK, oczywiście odpowiada za to MKS, ale jest szansa, że będzie z tym lepiej.
Co do ograniczania widowni przez Filipiaka, to pamiętam to nadwyraz dobrze. To, że większość tych działań była błędem to też jasne, ale po pierwsze: profesor sam zrozumiał, że miejsce na stadionie jest dla wszystkich, a po drugie to te jego działania były spowodowane nie kaprysem tylko tym co się na Kałuży 1 działo. Ewidentnie mylisz tu skutek z przyczyną, więc lepiej nie rozmywajmy historycznymi wspominkami bo to wątek o tym co jest teraz.
gronix Napisał(a):
>
>
> System identyfikacji biometrycznej a sprzedaż w
> internecie? Co ma piernik do wiatraka? Karnety są
> tanie, wręcz żenująco takie. Nie kupili ich
> chyba tylko Ci którzy uwielbiają stać w
> kolejkach [b](ewentualnie Ci którzy chcą zmieniać
> sektor co mecz).[/b]
>
Myślę, że ludzi którzy chcą zmieniać sektor co mecz jest bardzo dużo, ale i tak nie muszą oni stać przed każdym meczem w kolejkach, bo mozna sobie za jednym razem kupić bilety na wszystkie mecze i na różne sektory. I tu duży plus, że taka sprzedaż jest prowadzona. A sprzedaż internetowa też by się sprzydała, nie każdy mieszka w Krakowie i da rade przyjechać na każdy mecz. Miejmy nadzieję, że taka sprzedaż ruszy na wiosnę.
Ja jestem wśród tych którzy zmieniają sektor co mecz, a na wiosnę planuję kupić karnet. Z Arką byłem na A, teraz idę na I. Z tego co tutaj wyczytałem można kupować już bilety na kolejne mecze, więc pewnie w przyszłym tygodniu (o ile będzie otwarte...) wybiorę się szczególnie po bilet na mecz z Wisłą. Nie mówicie też że jak ktoś nie kupił karnetu to znaczy że lubi stać w kolejkach, z Arką kupiłem bilet bez żadnej kolejki, tak samo było z Ruchem. Tłum gęstnieje gdy ktoś zostawia wszystko na ostatnią chwilę.
I jeszcze jeśli idzie o ilość karnetów, to nie dowiemy się tego nigdy ile ich poszło. Jeśli sprzedawano po kilka karnetów na jedno miejsce to w rzeczywistości (mogę się mylić) niemożliwe jest stwierdzenie ile sprzedano karnetów, dopóki wszyscy karnetowicze nie wyjaśnią swojej sprawy. Jeśli prawdą jest że poszło już ok.6tys. karnetów + biletów to o frekwencje jestem spokojny. Piątek, sobota i niedziela, dużo ludzi lubi zostawić sobie wszystko na ostatnią chwilę. Niedziela, może będzie ładna pogoda, do tego fajna godzina, więc kibiców będzie na pewno sporo.
Ja myślę, że nowemu systemowi sprzedaży / wchodzenia na stadion należy dać jeszcze trochę czasu. Choćby z tego powodu, że jest nowy. Sprzedaż internetowa również ma ruszyć - także cierpliwości. Komplety widzów będą tu nieraz, wybór sektorów jest naprawdę duży - ze względu na indywidualne upodobania - od młyna na D po sektor VIP - także każdy znajdzie coś dla siebie. Jest dużo nowych osób na stadionie, stąd nerwówka i niedokładność w wielu sytuacjach, ale myślę, że po kilku kolejkach wszyscy (łącznie z zarządem, Paniami w POK i tymi co obsługują magiczne kołowrotki) będziemy trochę mądrzejsi, przez co sprawa będzie toczyć się dużo sprawniej. Nerwówka i narzekania na tym etapie wg mnie są niepotrzebne.
gronix Napisał(a):
> System identyfikacji biometrycznej a sprzedaż w
> internecie? Co ma piernik do wiatraka? Karnety są
> tanie, wręcz żenująco takie. Nie kupili ich
> chyba tylko Ci którzy uwielbiają stać w
> kolejkach (ewentualnie Ci którzy chcą zmieniać
> sektor co mecz).
Albo ci, którzy chodzą na mecze razem z żonami, przyjaciółmi, znajomymi itd, które to osoby nie mogą być na każdym meczu.
Nie piszę tego by się skarżyć, bo nie jest to dla mnie jakąś wielką niedogodnością, ale fakt jest faktem, że z tego właśnie powodu nie kupuję karnetu.
Pretensje do klubu mam tylko i wyłącznie o nie wprowadzenie (jeszcze) strefy kibica i możliwości zakupu biletów przez internet, co uważałbym w normalnych warunkach za skandal, ale znając specyfikę MKS-u i dyletantów w nim pracujących jakoś mnie to nie dziwi.
Dokładnie. Ja też nie kupuję karnetu, bo raz idę z kobietą, teraz zaprosiłem rodziców, którzy wreszcie pokonali drogę do Krakowa tylko po to żeby zrobić sobie zdjęcie, a na derby pewnie wezmę tylko ojca. Co mi z karnetu?
A możliwość kupienia biletów przez internet oraz dobra informacja o tym to dla mnie PODSTAWA. Ilu z nas by kupowało bilety w minutę po starcie sprzedaży przez internet, żeby kupić, zapłacić, wybrać miejsca i mieć z głowy bez straty czasu.
80% sprzedaży biletów schodziło by w pierwszych godzinach, a jedną kasę przy stadionie można by spokojnie zamknąć.
A tak muszę po pracy ( bo kasy od południa otwarte), zmęczony jechać jeszcze pod stadion, żeby mi Pani powiedziała, że nie ma nawet wydruków sektorów jak na początku i że nie ma mi co pokazać, żebym sobie miejsce wybrał..
Powiedzcie Mi dlaczego tak jest Qrwa zawsze. Czego się nie chycą to i tak to zj... tj. spaprają Czy w tym klubie tak zawsze musi być ? Profesjonaliści ;) oj żal mi starych kibiców (do których chyba mogę się zaliczać) ,dobra już pisze o co biega. Wczoraj wybrałem się po karnecik. Chciałbym wcześniej, ale niestety wypadek i noga w gipsie Mi to uniemożliwiły. Cały w rumieńcach podchodze do punktu , ażeby pstryknąć sobie fotke, a tu a ku ku. Owszem zdjątka - tak, ale karnecika - nieeee. Nie bo nie ma kart kibica i długo nie będzie. Qrwa !!! to znaczy na ile karnetów przygotował się jakiś Menago ? Potter pisze że karnetów sprzedano ponad 3 tys, tzn tyle się spodziewano sprzedać ? Dla was "tubylców" ;) - sorry taki żart budowlany, to może żaden problem, ale Ja musze jechać 100 km tam i z powrotem. A wiadomo jakie mecze są jeszcze w rundzie jesiennej !!! I co ? teraz za każym razem mam jechać w tygodniu po bilet, a w weekend na mecz, tak ? Brawooo , spędziłem przy punkcie może z 5 min i słyszałem przynajmniej że 4 osoby chciały karnety. Żenada !!! jeszcze raz sorki za tubylców - lajkoniki ;) już Mi troche ciśnienie zeszło ,Pozdro z Chrzanowa
liczba wykorzystanych kart kibica to nie tylko liczba sprzedanych karnetów ale również liczba tych ktorzy jak ja wyrobili karte kibica niekupujac karnetu poto by ją mieć, raz ze do portfela ładnie pasuje, dwa ze moze sie jeszcze przydac. to rowniez liczba kart przeznaczonych na jedna osobe, jest z nami forumowicz ktory swoich kart ma np 5 :) bo kazda kolejna nie działała i tak w kolko.
co nie zmienai faktu ze fakt iz ich braklo jest kompromitacją
nosz urwa jego mac to jest SKANDAL, ktos nie moze kupic karnetu bo nie ma juz kart kibica - KOMPROMITACJA Santo to jest malo powiedziane
c.l.i.s Napisał(a):
I co ? teraz za każym razem mam jechać w tygodniu
> po bilet, a w weekend na mecz, tak ? Brawooo ,
> spędziłem przy punkcie może z 5 min i
> słyszałem przynajmniej że 4 osoby chciały
> karnety. Żenada !!! jeszcze raz sorki za
> tubylców - lajkoniki ;) już Mi troche ciśnienie
> zeszło ,Pozdro z Chrzanowa
Wiem że nie o to ci chodziło, ale jest wyjście z tego inne. Możesz za jednym razem kupic bilety na wszystkie mecze w tym roku. Już jest taka możliwość. To jest oczywiście rozwiązanie zastępcze i do tego droższe.
Nie mówcie, że tym razem zabrakło kart kibica... ja pierdziele, u nas w klubie to chyba pracują jakieś mega gupole, bo za każdym razem coś zawalą, nawet najprostsze rzeczy. Czy oni potrafią coś PROFESJONALNIE zorganizować od A do Z?
O braku kart kibica też słyszałem...
To się poprostu w palę nie mieści, co te downy z zarządu odpierdzielają...
Mieli prawie 500 dni na wszelkie rozważania, symulacje itp
A co k...a zrobił Teletubiś, mr.Ściek czy inni nieudacznicy z naszego zarządu???
Ano zrobili - wielkie oczy. Myśleli że będzie nas chodziło po 3 tysiące ludzi na mecze.
A wystarczyło zobaczyć, jaki skok frekwencji nastąpił chocby na nowm stadionie Zagłębia Lubin - żeby w przyblizeniu oszacować spodziewane zainteresowanie meczami o wiele bardziej znanej marki czyli Cracovii...
[b]Szanowny Filipiaku czy pan również tak pozwala "wydajnie pracować" na stanowiskach kierowniczych w Comarchu???[/b]
Czyli jaka jest obecnie procedura tzn sposób na kupno wejściówek ? Jak nie ma kart kibica to odpada zakup karnetu. Czyli jak pisze Robin, należy nakupić pojedynczych biletów ? Bilety są wtedy drukowane?
CracoviaNH Napisał(a):
> O braku kart kibica też słyszałem...
>
>
> Mieli prawie 500 dni na wszelkie rozważania,
> symulacje itp
>
Powiem szczerze ,że jak się czyta o takich kolejnych wpadkach to pomimo ,że od lat uznało się ,że to po prostu grupa leniwych nieudaczników ...to jednak zaczyna po głowie sie tłuc żartobliwa teoria Pottera o świadomym sabotażu ;) ...i zarazem :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)