Idzie Idzie Idzie PODBESKIDZIE !!!! :D
-
-
Puchar Polski 2010/2011
nie dla psa kiełbasa
Idzie, idzie, idzie... ;-)))
Przyśpiewka na jutro znakomita ;-)
Buda, buda, buda..... ;)
A miała być Barcelona KUNDLE DO BUDY!!!
Takie są właśnie efekty grania bez szacunku dla "mitycznej paczki Cupiała", przegrywali 0:2 z liderem i vicemistrzem i mieli to gdzieś, niejeden ligowiec z ekstraklasy by się już posrał i dał sobie wbić jeszcze dwie. Sorry ale taka prawda, wiele meczy z rzeką inne kluby przegrywają w głowach piłkarzy... Podbeskidzie pokazało jak się ich wyrzuca z PP
Też odniosłem takie wrażenie.
Weźmy chociaż ostatni mecz ligowy. Napastnicy Widzewa na początku meczu mieli chyba ze trzy patelnie, ale w jakiś przedziwny sposób nogi im się plątały.
Z każdym innym przeciwnikiem wykorzystaliby con. dwie sytuacje i byłoby po zawodach (a przecież umieją, Widzew do tej kolejki miał najwięcej bramek strzelonych w lidze).
A miałem pisać czy wymyślą dobrego WisłoWstrzymywacza jak kiedyś Nas chcieli zatrzymać :)
Wisła kupiła gwiazdę z Holandii, ale to się okazuje kompletna porażka, jak na razie. Oni nie mają stoperów! obie bramki dla Podbeskidzia wynikały z przewagi siły i wzrostu w walce o górne piłki. Później gts coś próbował rozgrywać, ale w Bielsku jest małe boisko z kiepską trawą, tamci stanęli w swoim polu karnym i to był koniec:) Ciekawe, że nieźle zaprezentował się Łobodziński, a ja już myślałem, że z nim koniec. Natomiast Garguła... dramat.
i Poszło Poszło Poszło Podbeskidzie wielkie gratki zagrali naprawdę super.
docent Napisał(a):
. Później gts coś próbował
> rozgrywać, ale w Bielsku jest małe boisko z
> kiepską trawą, tamci stanęli w swoim polu
> karnym i to był koniec:)
boisko jak wszędzie, 105x68 i nie może być inaczej.
Idzie, idzie, idzie PODBESKIDZIE!
Nie wiem czy Podbeskidzie poradziło by sobie w ekstraklasie, ale to chyba poziom Polonii Bytom lub Cracovii - powiedział po drugim meczu 1/4 finału Pucharu Polski trener Wisły Robert Maaskant.
Kundel i tyle.
Jest szansa, że finał będzie rozegrany u nas ?
Finał z Lechem to byłoby coś :)
Mam wrażenie, że nie bardzo to możliwe chociaż ja akurat bardzo bym chciał :)
Gadałem z Jaszczurem dajmy na to finał Lech-Legia u Was. Lecha 4tys, Legii 4 tys. Zostaje 7 tys dla krakowskich kibiców czyli robić jeszcze dwa sektory? :D A poważniej to uczestniczyłem kiedyś w takim czterostronnym meczu, klimat jak cholera tylko mało kibiców było wtedy ;)
To był PP z Wisłą Płock (chyba 2006) w Warszawie. Wisła Płock na Kamiennej, my w sektorze gości, kilkadziesiąt słyszalnych osób z Legii i po relacjach było widać też Polonią na głównej trybunie ;) A ja wszedłem w 20 minucie i Gruszka robiła mi relację przez telefon z meczu, który leciał na TV4 :D Tamte czasy :)
Mówi się że losowanie już przeprowadzono a stadion wybiorą w zależności od tego kto w tym finale zagra. Tak by było jak najbardziej sprawiedliwie (chociaż w ich przypadku to różnie z tym bywa :D)
traba Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wiem czy Podbeskidzie poradziło by sobie w
> ekstraklasie, ale to chyba poziom Polonii Bytom
> lub Cracovii - powiedział po drugim meczu 1/4
> finału Pucharu Polski trener Wisły Robert
> Maaskant.
>
No i ok. My tez z nimi wygramy przy Reymonta.
axel rose Napisał(a):
> traba Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie wiem czy Podbeskidzie poradziło by sobie w
> > ekstraklasie, ale to chyba poziom Polonii Bytom
> > lub Cracovii - powiedział po drugim meczu 1/4
> > finału Pucharu Polski trener Wisły Robert
> > Maaskant.
> >
>
>
> No i ok. My tez z nimi wygramy przy Reymonta.
mam nadzieje ze przytrzemy nosa zlamasowi , wk.. mnie ta wypowiedz
juz zapomnial jaki psim swedem u nas wygrali
traba Napisał(a):
> Nie wiem czy Podbeskidzie poradziło by sobie w
> ekstraklasie, ale to chyba poziom Polonii Bytom
> lub Cracovii - powiedział po drugim meczu 1/4
> finału Pucharu Polski trener Wisły Robert
> Maaskant.
>
i w ten sposob, jak rozumiem, niechcący stwierdził że Cracovia jest od nich lepsza... 1:0 i 2:2....
Panei Maaskant, gdyby nie ubeckei układy przez 50 lat PRL, patronat MO i ZOMO, to Wisła by dziś była na miejscu Garbarni... Nie miałaby terenów, stadionu, żaden Cupiał z pieniędzmi by w nią nie wszedł - kibiców też by miała nad wyraz niewielu,,,
Ja wolę poziom Cracovii, nawet jak chwilowo jest niżej w tabeli :)
koziołek Napisał(a):
> Mam wrażenie, że nie bardzo to możliwe chociaż
> ja akurat bardzo bym chciał :)
>
> Gadałem z Jaszczurem dajmy na to finał
> Lech-Legia u Was. Lecha 4tys, Legii 4 tys. Zostaje
> 7 tys dla krakowskich kibiców czyli robić
> jeszcze dwa sektory? :D A poważniej to
> uczestniczyłem kiedyś w takim czterostronnym
> meczu, klimat jak cholera tylko mało kibiców
> było wtedy ;)
>
> To był PP z Wisłą Płock (chyba 2006) w
> Warszawie. Wisła Płock na Kamiennej, my w
> sektorze gości, kilkadziesiąt słyszalnych osób
> z Legii i po relacjach było widać też Polonią
> na głównej trybunie ;) A ja wszedłem w 20
> minucie i Gruszka robiła mi relację przez
> telefon z meczu, który leciał na TV4 :D Tamte
> czasy :)
>
Ciekawszy był finał PP Lech - Wisła chyba w 2003 albo 2004
Grany na Łazienkowskiej.
700-900 Wisły(różnie podawano) 8000-15000 Lecha (tak tak to nie pomyłka w zerze gazety podawały od 8 do 15 tys fanów Kolejorza ...przychylałbym się raczej do 8-9 tys.) a między nimi wypełniona po brzegi "Żyleta" z miejscowymi ...
...i co ciekawe żadnych "dymów" nie było.
i z czego sie tak cieszycie ? że krakowska drużyna odpadła z I-ligowcem ? to wstyd dla całego Krakowa,a nie tylko dla wisły...opamiętajcie się
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)