Na 100% go nie zatrzymamy?
-
-
Milos Kosanovic - żegnamy !
Aro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na 100% go nie zatrzymamy?
A tego nikt na dziś Ci nie powie...
Ale sytuacja jest ciężka. Kosa z tym co teraz gra na pewno chce nie tylko większych pieniędzy (co oczywiste)
ale też spróbować gry w lepszej niż (co się oszukiwać) buraczanej TeMobileE;)
Problemem większym niż strata Kosy jest to ,że albo malutko (odchodzi już) albo nic (odchodzi w czerwcu) nie zarobimy.
Tu niestety się kłania brak spójnej polityki w zarządzaniu sportem. Kosę ściągnął jeszcze Rząsa , uważając za duży talent "do wyrwania za parę tysięcy miesięcznie"...gdyby dalej był dyrektorem to pewnie widząc( o ile tak by uważał) ,że się rozwija przypilnowałby kontraktu jesienią tamtego roku....ale od tego czasu w Klubie ze 2-a razy koncepcje się zmieniały;)
Na dziś wszystkie atuty są po stronie menago Kosy.
Po raz trzeci w jedenastce kolejki wg C+, gratuluje.
Klub płaci pensje zawodnikom którzy nic nie w noszą do drużyny , zawodnicy typu Wasiluk , Żurek i kilku innych .Niby mamy zmieników którzy nic nie pokazali i raczej nie prezentują poziomu Ekstraklasowego . A żałują na lepszy kontrakt dla Kosy który może być inwestycja w przyszłość.Kosanovic powinien zostać w klubie na co najmniej 1.5 roku a klub powinien szukać kogoś na jego miejsce. Ale znając życie Kosa odejdzie a My zostaniemy z Wasilukiem i Zytką .
Też mi się wydaje,że odejdzie....ale nie jest powiedziane,że będziemy skazani na Wasiluka.Przecież Lenczyk będzie potrzebował obrońców... ;)
A tu [url=http://www.youtube.com/watch?v=PziZ1-6bf08]LINK[/url] dla ewentualnych chętnych na Kose:)
zachwyty nad Miloszem po ostatnich występach można zrozumieć, ale, choć nie mam na to twadtych danych, to myślę, że gdyby przemielić go na modę "Moneyball", to wyszłoby, że choć na pierwszy rzut oka wygląda ciekawie, to tak naprawdę jest mniej uzyteczny.
z jednej strony 6 bramek (trzy karne, dwa razy kop z bliska po przedłużeniu dośrodkowania, bez krycia rywali, no i rajd z Lechią, przy którym asystę można dać połowie betonów na boisku ;) bez podania nie ma grania?), z drugiej kupa straconych bramek. w Ekstraklasie z Miloszem jesteśmy zawsze w dolnej czwórce ligi, jeśli chodzi o obronę, a w ubiegłym sezonie naturalnie było lepiej, ale też słabo, zwł. jeśli się porównywac z górą połówką tabeli.
ok, patrząc na szybko na statystyki straconych bramek, można wskazać, że średnia straconych bramek z Miloszem nigdy nie była gorsza niż w całym sezonie. czyli niby poprawia grę. ale co to za poprawa? w Ekstrklasie z Miloszem średnio tracimy 1,45 bramki na mecz! co daje 43-44 bramki w sezonie z 30 meczami. to jest dno!
wracając do moich odczuć do do Moneyball, to sądzę, że gdybyśmy dysponowali takimi statystykami, jak odpuszczone krycie, przegrane pojedynki biegowe, główki, itd. to wyszłoby, że jest on jednym z ogniw do najrychlejszej wymiany. w końcu jego podstawowa rola to obrona. taki Lucio, znany z ofensywnego nastawienia, był przede wszystkim znakomitym obrońcą. Milosz jest co najwyżej przeciętnym stoperem.
szkoda, że nie mamy z nim dłuższego kontraktu, bo możnaby, na fali ostatnich zachwytów i spektakularnych występów, komuś go opchnąć za lepszą kasę. ale wątpię, by skusił się na niego klub z poważnym scautingiem.
knur Napisał(a):
> z jednej strony 6 bramek (trzy karne, dwa razy kop
> z bliska po przedłużeniu dośrodkowania, bez
> krycia rywali, no i rajd z Lechią, przy którym
> asystę można dać połowie betonów na boisku ;)
> bez podania nie ma grania?),
bramka bez krycia liczy sie mniej? kto broni np Zytce czy komukolwiek innemu stanac bez krycia i czekac na przedluzenie dosrodkowania? argument bez sensu.
Tak,managery powalczą i... pewnie będzie jak z Suworowem
Niby chciał go cały świat z ligą hiszpańską na czele.. a wylądował wiadomo gdzie..
Pasi mu o coś więcej powalczyć z Cracovią i też za promować lepiej (może w pucharach) siebie, to niech zostaje.
Jak liczy się tylko i wyłącznie kasa, to niech odchodzi gdzie indziej, poczłapać po boisku za większe pieniądze.
Zostanie - to dobrze
Odejdzie - no trudno - nie jest powiedziane że równie dobry nie przyjdzie.....
Różnica między Milosem a resztą naszych obrońców jest taka że oni takiego rajdu nie zrobiliby nigdy....A są (prócz) Marciniaka jeszcze słabsi w obronie...
Zytko tez ladnie wchodzil wczoraj, a ze Boljevic spi to inna rzecz
Bramki,samobóje, karne w dwie strony i jeszcze opaska kapitańska, a to wszystko w kilku dniach.
http://futbol.pl/node/479669
[url=http://www.youtube.com/watch?v=jk-kXwjASEE][MARADONA][/url] [url=http://www.youtube.com/watch?v=wOWrtCOMxto][MESSI][/url] [url=http://www.youtube.com/watch?v=Vq2n_wTT-3g][KOSANOVIC][/url]
Aż mi się takie bramki przypomniały :D
Profesorze Drogi, jako kibic z 35letnim stażem , w trzecim pokoleniu wierny ,fanatyczny i oddany proszę pod choinkę tylko o jedno :) :)
o informacje o nowym kontrakcie Kosy ,
PS.nawet jak strzela samobóje, facet ma jaja i mega uderzenie , musi zostać i jeszcze gruby szmal klub za niego przytuli
nie dla błędów a,la Klich
Ja do Milosa mimo wszystko cały czas mam mieszane odczucia, wiadomo mam tu na myśli grę obronną. To znaczy chciałbym żeby został - widać że robi postępy (a kto wie jakie postępy mógłby zrobić gdyby miał doświadczonego partnera na środku), poza tym jest groźny w ofensywnie, mam tu na myśli jego strzały z dystansu, które potrafią sporo namieszać, a czasem coś wpadnie - ale nie za wszelką cenę, nie warto robić kominów płacowych jeśli Kosa z menedżerem krzyknęli sobie dużą sumkę nieadekwatną do umiejętności. Błędem było nie przedłużenie kontraktu wcześniej, teraz wydaje się że jest posprzątane.
Natomiast co do bramki, to rajd oczywiście piękny, do tego strzał słabszą - prawą nogą (i tak poleciała petarda :) ), jednak bramka Piotrka Gizy była piękniejsza, Gizmo w akcji dwoma zwodami kapitalnie posadził rywali, Kosa mimo wszystko praktycznie jechał sam ;)
Kosa - SUPER !!!
Milosz zakomunikował Stawowemu, że chce grać w ataku. Trenejro się nie zgodził..., a ja uważam, że to ciekawy pomysł; do ataku bym go nie dawał, ale w drugiej linii bym wypróbował.
tomek1906 Napisał(a):
> Profesorze Drogi, jako kibic z 35letnim stażem ,
> w trzecim pokoleniu wierny ,fanatyczny i oddany
> proszę pod choinkę tylko o jedno :) :)
>
> o informacje o nowym kontrakcie Kosy ,
Obawiam, że Kolega chyba nie był grzeczny i dostanie rózgę ;)
Delikatnie to ująłes bo ja bym napisał ze dostanie h.ja. :)
no to Kosa na tapete. Probierz sobie rozkminił, że Kuś nic nie gra i wszystkie akcje szły naszą prawą stroną. Niech świadczy o tym znikoma ilość interwencji Kosanovica. Dzięki temu pewnie ustrzegł się większych baboli w defensywie i został bohaterem.
12 pojedynków 1 na 1. 8 wygranych 4 w plecy. Po tych 4 pojedynkach przegranych 3 strzały na bramkę Pilarza. 33,3% przegranych pojedynków.
1/1 w główkach plus jeden faul. Patrzyłem jeszcze na wyprowadzanie piłki, jedno jak wiemy świetne gdy zdobył bramkę. Wsumie prób wyprowadzenia piłki (głównie podaniem) było 11 w stosunku 6-5 a więc blisko 50% wyprowadzeń kończyło się stratą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)