Kolego ,Wasiluk grał na środku obrony i ty mi mówisz ze akcje były prowadzone po jego stronie. Mógl bys tak powiedziec o Sasinie lub Janusie a nie o WASILUKU. Akcje Marka były takie ze wybijał piłki do przodu na oślep. NIE MIAŁ POMYSŁU NA GRE.
-
-
Sparingi przed sezonem - Mistrz Algierii, MC Alger piątek Dankowice 17
Aleśmy się na wzmacniali przed tą rundą.Dalej jest to samo.Kiedy Saidi w końcu podpisze kontrakt?
Nec słabe my jeszcze gorsi. Kosanovich, Wasiluk, Golinski, Sacha to powinni być rezerwowi a nie I skład.
A Ci którzy dziś wyszli, to był pierwszy skład? Nie bardzo w to wierze.
Mysle że podstawowym błedem Ulatowskiego jest własnie to że my jesteśmy bardzo daleko od ustalenia pierwszego składu...a liga tuz, tuz.
I znowu sie zdaje że jestesmy w lesie, tym samym.
Wy tam wszyscy o tym ze Kosanovic słabo.......ale mnie bardziej rażą błedy niektórych zawodników!!!!Te dośrodkowania Plastika..... albo strzały Klicha.....Powinni za kare po 10 okrążeń biegać albo po 50 zeta na młodych dawać......Pan Krzywicki nie dość żę słabo to na siłe bramke chciał strzelić zamiast podać Saidiemu . Obrona slabo. Slusar się starał brakuje Matusiaka i będzie git .
Niektórzy to sie mogą pohamować co nieco TO SĄ SPARINGI!!!!!!!A pan Ulatowski mam nadzieje ze ich ostro zjebie za co niektóre zagrania/dogrania/odegrania a zwłaszcza dośrodkowania.
Mnie się zdaje, że na tle dość dobrej drużyny z Eredivisie wypadliśmy co najmniej przyzwoicie. Spośród takich zawodników jak ci, co z nami grali, dokonuje się przecież wstępna selekcja do drużyny wicemistrzów świata, jak by na to nie spojrzeć.
Bramkę strzelili nam z pomocą sędziego, który nie zareagował na 2 ich kolejne faule w środku pola. Potrafiliśmy im odbierać piłkę, utrzymywać się przy niej, choć w 1 połowie zespół ustawiony z 1 napastnikiem (nie snajperem, niestety) nie rozgrywał dobrze piłki do przodu i tamci mieli optyczną przewagę. W drugiej połowie to się już zmieniło.
Kosanovic to chyba zmiennik Wasiluka na stoperze - przynajmniej tak to było anonsowane? Nie dziwię się więc specjalnie, że na lewej radził sobie słabo. Z tym wzrostem nie może się ścigać skutecznie z napastnikami.
Goliński grał dobrze, choć nie miał komu zagrywać ofensywnych piłek. Pawlusiński, jak dla mnie, miłe zaskoczenie w 1 połowie.
Radomski? Mogło być lepiej. Sacha na lewej pomocy - znów jakiś eksperyment, a on dobrze się sprawdzał w sumie tylko na szpicy. Saidi spełnił oczekiwania, a Dudzic pozytywnie zaskoczył (nie mnie, bo ja mam jakoś zaufanie, że będą z niego ludzie).
krotko: stoper i napastnik potrzebni na wczoraj!
właśnie wróciłem z meczu ...
pokrótce:
bilety ostatecznie były po 8 EUR a na moje pytanie o specjalne ceny dla kibiców KSC w kasie zapanowała wesoła atmosfera ...
wchodząc na stadion poinformowano mnie uprzejmie, że nie mogę robić fotek kibicom NEC a tylko i wyłącznie piłkarzom na boisku :D he he ...
ze strony miejscowych odrobina zaciekawienia i zero wrogości ...
bardzo podobał się karny Plastika co zupełnie nie dziwi ...
Radomski bardzo szanowany a Saidi niekoniecznie ...
fotki wyśle na TP! jutro bo padnięty jestem i nie dam rady ich teraz obrobić ...
Cabaj - bardzo dobry mecz jeden poważny błąd ale bez konsekwencji ...
Janus - dobrze w defensywie zupełnie niewidoczny w ofensywie ...
Polczak - przyzwoicie ale bez achów i ochów ...
Wasiluk - pierwszy raz widziałem dzisiaj jak odbił się od ziemi i wybił górną piłkę głową parę dobrych interwencji blokujących strzały holendrów nie pewny niestety w ustawieniu ale generalnie również przyzwoicie ...
Kosanović - coś jest w tym chłopaku podoba mi się jego zadziorność i nieustępliwość na pewno szybkość nie jest jego atutem ale w przyszłości jak się ogra będziemy mieć z niego dużo pożytku ...
Sasin - grał krótko ale pokazał się zajebiście dobrze nie wiem czy nie był to jego najlepszy mecz w Cracovii jaki widziałem ...
Pawlusiński - karny masakra, na trybunach nie ukrywany podziw dla jego kunsztu technicznego a reszta hmm dużo przestojów i strat piłki forma daleka od tej jaką pamiętamy ...
Krzywicki - starał się ale jest za mało zwrotny aby cokolwiek z tego dalej wyszło ...
Szeliga - nieźle ...
Łuczak - nieźle ...
Goliński - dramat 90% podań do tyłu zero agresywności i walki dla mnie w tej chwili ławka ...
Klich - nieźle o wiele lepiej niż Golina ...
Radomski - bardzo dobrze chyba obok Cabaja najlepszy w naszej drużynie ...
Sacha - dramat, tak słabo grającego tego chłopaka jeszcze nie widziałem ...
Saidi - początek rewelacja potem wejście nakładką i się skończyło, generalnie widać ze ma potencjał i na pewno wiele może wnieść do gry drużyny
Ślusarski - jak zwykle waleczny i ambitny osamotniony w ataku nic nie mógł zrobić ...
Dudzic - nieźle ...
docencie? Sacha na szpicy? Nie pomyliło Ci się przypadkiem? Sacha na szpicy grał rzadko i raczej cienko. Jesienne gole strzelał wchodząc do środka z prawego i lewego skrzydła.
Wydaje mi się ,że jest postęp w naszej grze. Wynik co prawda lepszy niż gra ale wygląda ,że Ulatowski wyeliminował znaczną część chaosu z gry naszej drużyny.
Nie spieram się o tego Sachę. Też zauważam postęp w organizacji gry: w ustawieniu zawodników na boisku, w atakowaniu przeciwnika przy odbiorze, w zastawianiu się i unikaniu głupich strat na własnej połowie.
Pawlusiński ma siły na połowę meczu, ale ten karny...
bedzie dobrze jesli tylko Golinski nie bedzie reprezentowal naszych barw. chlopowi sie nie chce i ma w dupie Cracovie
CHŁOPOWI czy CHŁOPU, weź się Santo CHŁOPIE ogarnij, a ja mam pytanie: dlaczego nie grał Suworov?
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> bedzie dobrze jesli tylko Golinski nie bedzie
> reprezentowal naszych barw. chlopowi sie nie chce
> i ma w dupie Cracovie
uffff
no dzieki, bo sie przestraszylem opinia gdzies powyzej ze niby cos gral
ten gosc to DRAMAT!!!! mi sie plakac chce jak niby kreatywny pomocnik gra 90% do tylu i truchta jak jakis oldboy! k.. zesz..
no mial jedno wejscie i wolnego zarobil, ok
sio na lawke.
Sacha slabiutko ale ja w niego wierze.
Saidi z marszu na luzie krecil nimi, bedzie z niego radosc.
Nie wiem jak pan U. ten sklad poustawia, bo Klich to dla mnie pierwszy sklad, tak samo Radomski i Szeliga, a jak sie dorzuci Saidi, Slusar i Matusiak, i jeszcze chetnie bym Suworova widzial to sie jakos ciasno robi i nie ma tu prawoskrzydlowego... hmm - Plastik/Sacha (w formie..)/Dudzic
i gramy 3ka obroncow :D chyba ze Radomski pojdzie do tylu..
nie jechalbym po Kosanovicu, mlody, nie zgrany, dajmy mu troche czasu, 1sza polowa cala lewa strona to byl dramat, a jak masz taka pomoc jak Golinski to z kim masz grac...
Golinski nie na lawke tylko trybuny. nie dla gosci bez ambicji ktorzy przyszli sobie zarobic za nic nie robienie
ale bramkę psiarni strzelił..
Ro Man Napisał(a):
> ale bramkę psiarni strzelił..
Golinski? kiedy?
Diabel Napisał(a):
> Ro Man Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > ale bramkę psiarni strzelił..
>
>
> Golinski? kiedy?
Człowieku nie kompromituj się...
Nie zmienia to faktu, że tak jak napisał Santo, wygląda jakby mu się grać nie chciało...
Goliński był tragiczny, ale nie skreślał bym go od razu... Parę razy już pokazał ze może być przydatny
nie rozumiem narzekan sporej ilosci osob , dla mnie bardzo duzy postep w grze Cracovii
staramy sie utrzymywac pilke i grac dokladnie , jak jest okazja to pograc na jeden kontakt , inaczej ustawiamy sie na boisku i na tle takiego rywala jak NEC nie wygladalo to az tak zle jak mozna tutaj w niektorych postach przeczytac
mecz meczowi nierowny, Pasow nie mamy okazji przynajmniej narazie czesto ogladac i do tego to byl sparing a nie mecz ligowy wiec stwierdzenia "znow mamy to samo " " alesmy sie wzmocnili" sa zupelnie nie na miejscu i pewnie oparte tylko i wylacznie o wczorajszy mecz
Golinski kolejny raz pokazuje jak jest zaangazowany w gre a przy Ulatowskim pewnego pieknego dnia obudzi sie na lawce bo konkurencja w srodku jest naprawde dosc spora , kreatywnosc kreatywnoscia ale brak formy i zaangazowania to wystarczajace powody do posadzenia go na lawce ( chyba , ze to sparing i boi sie zlapac jakiegos urazu )
Ulatowski musi miec czas , buduje nowa jakosc druzyny z kilkoma nowymi zawodnikami , tego nie zrobi sie w 2 miesiace !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)