Czy możecie napisać coś o tym jak wygląda liczbowo wspieranie naszego zagranicznego brata?
Mają przecież też koszule w pasy biało-czerwone i rywalizują tak jak my z sąsiadem z miasta (Wisła-Cracovia)/(Real Madryt-Atletico Madryt)...
[img]http://www.cracovia.pl/news/n877.jpg[/img]
-
-
Pasiaści bracia: Atletico Madryt
Atletico to wspiera, ale Ruch...
Zbynio, ile Ty masz lat?
dezydery Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Atletico to wspiera, ale Ruch...
To ja wiedziałem już dawno...
No ale nie są podobni do piłkarzy Pasów?
Poczytaj tutaj z oficjalnej strony KSC:
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=877&x=0
ZBN_ZBYNIO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No ale nie są podobni do piłkarzy Pasów?
Ten z "9" to bliźniak Plastika?
garry Napisał(a):
> Ten z "9" to bliźniak Plastika?
Ten z "17" mówiąc szczerze jest bardziej podobny :P
Częściej wspieramy Suthampton FC ze względu że grają/grali tam nasi rodacy :)
Wielu Pasiakom zdarza się też jeździć na Sunderland. :) Nie wiem czy jesteś tego świadomy Zbynio. ;)
Ja słyszałem ze podobno mamy miec zgode ze Szwecją. Piłkarze Szwecji maja te same barwy co Arka i podono czasem ktoś ze skandynawii odwiedza trójmiasto promem!!
Tak, też słyszałem o tej Szwecji. To samo z Paragwajem - flage państwową maja jak flaga gwardzistów do góry kołami, a koszulki reprezentacji pasiaste. Wspieramy naszych paragwajskich braci, ale nie wiem jak 'liczbowo'...
ten chlop to jakis prowokator wezcie go usuncie
Z niego to dupa, nie prowokator. Jest ogólny ubaw, więc nie ma co chłopa usuwać.
Mimo, że nasz układ z Atletico się skończył, nadal niejeden Pasiak ma sentyment do tego klubu. Ja nadal kibicuję biało-czerwonym Hiszpanom, mimo szczerej niechęci do Ruchu Chorzów. Atletico to klub, który ma z Cracovią wiele analogii. Szkoda, że "chorzowskie psy" wtargnęły w ich klimat.
W latach 90. na Cracovii wisiała flaga Cracovii łączona z Atletico. Był to okres, w którym Atletico grało w lidze Mistrzów z Widzewem i to właśnie wtedy Atletico stało się moją ulubioną drużuną zagraniczną. Trudno nie znaleźć podobieństw między Pasami a Atletico. Teraz moim zdaniem jest to drużyna grająca najładniejszy futbol w Europie. Szkoda że barkuje im trochę szczęścia. Ludzi w barwach Atletico mozna zobaczyc do dziasiaj na meczach Cracovii.
Jakie to podobieństwa?
Takie, które doprowadziły do kontaktów w połowie lat 90-tych i powstania w/w flagi ;) ( mam do tej flagi duży sentyment )
Simone, Kiko, Molina , Vieri , Jose Mari, Juninho , Penev , Albertini i nad tym wszystkim szalony prezes Gil . Nadal ich lubię .
Prezes Gil ok., ale kogo jak kogo, ale Ciebie Romper w życiu nie podejrzewałbym o przywiązanie do piłkarzyków....
Kiko to legenda Atletico ( przy okazji znalazłem w sieci polską stronę AM , robił ją jakiś ''znawca'' bo do legend tego klubu zaliczył Albertiniego, który w AM grał raptem jeden sezon ), tamte ''piłkarzyki '' to byli zawodowcy pełną gębą a nie siermiężna pół-amatorszczyzna polskiej ligi .
PS. Zapomniałem o Romku Koseckim .
Zgadza się, zawodowcy, ale tym bardziej nie kibice, wiesz o czym mówię
Wymienienie tych piłkarzy to tylko sentymentalne wspomnienia z okresu gdy przechodziłem szczyt zainteresowania piłką nożną .
Już minęło 6 lat od śmierci Gila , ale ten czas szybko leci .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)