Nie podgrzewajcie atmosfery, bo już jest pozamiatane.
[i- Liebiediew to wysoki środkowy napastnik. Wiadomo, że takich jest mało i są drożsi niż pozostali piłkarze. Jak zobaczyłem jego grę w meczu z młodzieżówką Dynama Kijów, to powiedziałem, że chcę go mieć w Krakowie przez kilka dni. Tak jak Ovseannikova. Środkowego napastnika, szybkiego, walecznego. Wykazującego duże zangażowanie i chęć do gry w Krakowie. Jego menedżer, a właściwie trzech, już chcieli brać pieniądze. Jednak zarówno Liebiediew, jak i Ovseannicov są już poza zainteresowaniem klubu - rozkłada ręce Lenczyk. Podobna sytuacja jest z Joshem Tudelą, byłym piłkarzem L.A. Galaxy.
- Jankes, a właściwie Boliwijczyk z pochodzenia, piłkarz o posturze Mauro Cantoro, to chłopak który dużo umie. Ma dobrą technikę, oczy dookoła głowy. Kilka razy starł się z piłkarzami Dynama. Chciałem go wziąć do Krakowa i przebadać, przetestować. Okazało się jednak, że Cracovia ma za dużo pomocników. Na chwilę obecną nie mam żadnych wiadomości o nowych kandydatach do naszego klubu - wyznaje.
W wypowiedziach Lenczyka próżno było szukać optymizmu.[/i]
-
-
Transfery - wątek kolejny (prywatne pogaduchy będą usuwane)
dżubu102 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Panowie,sprawa MATUSIAKA jest prosta,to jest
> oracz.On ma za zadanie ściągać i absorbować
> uwagę obrońców,Jego kryje 2 lub 3
> zawodników,robiąc dużo miejsca pomocnikom.Może
> dlatego nasi pomocnicy strzelili tak dużo
> bramek.Może jest nieskuteczny ale cholernie
> POTRZEBNY.
Tylko, ze niedlugo druzyny sie zorientuja, iz nie trzeba go tak kryc, a tych pomocnikow wlasnie:(
marcin111 Napisał(a):
> Nazir czy ty się w ogóle znasz na piłce????
> Jak można bredzić że Matusiak jest jednym z
> najsłabszych zawodników !!!!!
> W takim razie którzy z naszych napastników od
> momentu awansu do ekstaraklasy był od niego
> lepszy????
> Jest nieskuteczny ale to zupełnie inna sprawa i
> może się odmienić w ciągu jednego meczu.
2006/2007 Giza 7goli dodam pomocnik
2005/2006 Bania 5goli
2006/2007 Bania 4gole
2007/2008 Dudzic 2 bramki
2007/2008 Witkowski 6 bramek
Nie chce mi się więcej pisać ani na wzajem obrzucać błotem Zależy chyba nam wszystkim na dobru naszego ukochanego Klubu.
Z całego serca życzę Radkowi żeby wrócił do wysokiej formy i pomógł naszemu klubowi ale nazwiska nie grają, na razie jest cieniem dawnego zawodnika.
Pozdrawiam Wszystkich no i......
DoooooooooooooooooooooooBoooooooooooooooooooooooooooooojuCraaaaaaaaaaaaaaacovia!!!! :-)
Pasiak 89 Napisał(a):
> Nie podgrzewajcie atmosfery, bo już jest
> pozamiatane.
>
>
[i- . Jego menedżer, a właściwie trzech, już chcieli brać pieniądze. Jednak zarówno Liebiediew, jak i Ovseannicov są już poza zainteresowaniem klubu - rozkłada ręce Lenczyk. Podobna sytuacja jest z Joshem Tudelą, byłym piłkarzem L.A. Galaxy.
- Jankes, a właściwie Boliwijczyk z pochodzenia, piłkarz o posturze Mauro Cantoro, to chłopak który dużo umie. Ma dobrą technikę, oczy dookoła głowy. Kilka razy starł się z piłkarzami Dynama. Chciałem go wziąć do Krakowa i przebadać, przetestować. Okazało się jednak, że Cracovia ma za dużo pomocników. Na chwilę obecną nie mam żadnych wiadomości o nowych kandydatach do naszego klubu - wyznaje.
W wypowiedziach Lenczyka próżno było szukać optymizmu.[/i]
Skoro mamy za duzo pomocnikow to po co utrzymywac Barana czy Plastika ? To juz z cała pewnoscia ich ostatnie sezony w Cracovii , kontrakty napewno nie beda przedłuzane a ze mamy tworzyc druzyne na kolejny sezon to trzeba robic to juz !
No to przecież z większości zawodnikami których będziemy chcieli będą problemy z ich menadżerami.Bez sensu, trudniej będzie nam pozyskać kogoś dobrego skoro mamy mieć jakieś problemy finansowe z menadżerami.Menadżer powie dziękuje i idzie szukać zawodnikowi następnego klubu.Szczerze nie jestem zadowolony transferami po tym co obiecywał profesor, ale jestem optymistą i myślę, że drużyna utrzyma formę z zeszłej rundy :D
[i]Sprawa Owsiannikowa ma się wyjaśnić dziś albo najpóźniej jutro[/i]
Mamy w tej chwili jednego pełnowartościowego gracza na szpicę. W przypadku kontuzji Radka Matusiaka, który zawsze absorbuje stoperów, możemy popłynąć. W walce o byt potrzebna jest w ataku pewna nadmiarowość (redundancja). Doświadczenie uczy, że wystarczą dwie porażki i nasi mogą się psychicznie zablokować. Poza tym zakup walecznego i ambitnego napastnika w wieku 23-25 lat, o dobrym zdrowiu, to często dobra inwestycja, która zwraca się z nadwyżką.
Czyli rozbilo sie o pieniadze. Trudno zobaczymy jak Matusiak i reszta po zimie z Orestem. Zostalo nam tylko wierzyc, ze sa przygotowani dopiero na legie na wybuch formy dlatego lipa z bramkami w sparingach.
Santo bredzisz 3 po 3 .Do sprawdzenia jest jak to było z tym kontraktem Koumahy.W tym czasie co u nas był miał kontrakt wazny z innym klubem i jedyna możliwość pozyskania go to był transfer definitywny.To sa kolego fakty.
Jestem w 100% pewny (nawet od nas kibic mówiący po wegiersku )sprawdzał to wtedy u źrodła.Jeśli twierdzisz że był zawodnikiem wolnym możemy założyć się o kasę np 200 zł i poszperamy w archiwum+skontaktuje cię z osobą która sprawdzała to wtedy u źródła.Pewnie będzie na meczu z Legią .Podejmujesz rękawice????.
Dalej piszesz ze czekano w klubie na powrót Koumahy.Czekano i podjęto rozmowy z jego klubem który za transfer zażyczył sobie kilkaset tysięcy euro czyli kwotę na ten czas dla nas nie do wydania .
hehehe a Wy dalej swoje jak przekupki na Kleparzu :)
Spokojnie po tak szumnych wypowiedziach Oresta o aktualnej sytuacji kadrowej w cracovii klub napewno bedzie jeszcze dzialal.
Trudo gramy tym co mamy!!! BO BOJU CRACOVIA!!! Będzie dobrze !!!
Szczerze szkoda że nie dołączył do nas ten chińczyk z Legii a był za free i na pewno lepszy od testowanych napastników.
Pasiak 89 Napisał(a):
> Wiem od zaufanej osoby, że Kaliciak jest słabszy
> od Kaszuby, więc kto jest odpowiedzialny za te
> pseudowzmocnienia (Łuczak, Kaliciak)?
Orest na konferencji wypowiadał się o Kaliciaku w miarę pozytywnie, tylko, że na początku wyszła jakaś kontuzja, (świeża czy stary uraz?) i przez miesiąc "trenował z Wielkoszyńskim" Orest stwierdził, że to nasz najszybszy zawodnik. Wyraźnie rozczarowany był jednak Łuczakiem
Ja to co powiedzial Lenczyk troche inaczej zrozumialem.
Widac, ze wydaje mu sie dziwne, ze chlopak przychodzi i idrazu kontuzje lapie,(ktora go wyklucza z treningow na miesiac!!!!) w niegroznym , wydawalo by sie starciu. Ale w ostatnich dniach nabral do niego optymizmu(czyli cos sie ruszyl). Dodal ze wiaze z nim nadzieje gdyz jest [b]jednym z najszybszych[/b] na boisku...
Ktoś już kiedyś pisał na forum o Łuczaku po sparingach na Wielickiej, że takiego drewna u nas jeszcze nie było. Pewnie opinia lekko przesadzona bo aż "takiego drewna" Lenczyk by chyba nie wziął, ale narazie, przynajmniej w części zdaje się sprawdzać
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/chciala-go-cracovia-trafi-do-wisly,1443997 to ten co miał iść do Realu?
sekundę, ja gdzieś czytałem że Łuczak w którymś sparingu "umiejętnie dyrygował grą" więc z tego wynika że Orest nie tylko daje mu pograć, ale i mu to wychodzi, poczekajmy z oceną, ok?
Ro Man bo ty tu jestes dobrym informatorem . To juz definitywny koniec transferów???
yaca Napisał(a):
> Ro Man bo ty tu jestes dobrym informatorem . To
> juz definitywny koniec transferów???
A były takie? Radziłbym liczbę mnogą zastąpić pojedynczą.
Zakrzewski poszedł do Bełchatowa. Będzie trochę szkoda jeśli tam się sprawdzi. Zwłaszcza, że w obliczu dokonanych transferów pewnie by się przydał. Co do Łuczaka to z początku wiązałem z nim naprawdę spore nadzieje i choć "euforia" aktualnie mocno opadła to jestem daleki od oceniania go nie widząc go chociaż raz na boisku. Napisałem tylko o tym co mogłoby się wydawać po przeczytaniu paru wywiadów, postów i informacji z Cypru. Za jakiś czas będziemy oceniali te transfery - na razie możemy tylko "typować" ;>
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)