To może jeżeli juz tak chcemy powrotu do tradycji to może wymusimy barwy krakowskie , czyli biało błękitne pasy ? Zamiast interu ? Bo same błękitne nie są najlepsze...
-
-
Powrót do tradycji?
Może i wyglądało by to nieźle ale raczej by nie przeszło. Rezerwowe koszulki muszą się różnić i to znacznie przede wszystkim kolorystycznie od podstawowych strojów. A przy rozwiązaniu, o którym piszesz kolego Villa_ks mamy de facto dwa podobne zestawy. Przypuśćmy, że jedziemy na Legię, która gra na biało i my nie mamy w czym grać. Bo i pierwszy zestaw biało-czerwony i drugi biało-niebieski.
Błękitne mogą być, ale bardziej ciemny odcień, bo tamte były zbyt blade.
O ile się nie mylę w Anglii i pewnie nie tylko kluby mają po 3 komplety strojów meczowych. Domowe, wyjazdowe i jakieś trzecie stricte rezerwowe. Jeżeli te dwa pierwsze mogą być do siebie w miarę podobne (bialo-czerwone pasy i przywolane tu bialo-błękitne) to trzeci komplet jest zasadniczo różny, w takim przypadku pewnie czarny.
Ale u nas to pewnie wynika z ustaleń pzpn albo ekstraklasa.sa więc zakładam że nie ma opcji 3 kompletów...
Villa_KS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> O ile się nie mylę w Anglii i pewnie nie tylko
> kluby mają po 3 komplety strojów meczowych.
> Domowe, wyjazdowe i jakieś trzecie stricte
> rezerwowe. Jeżeli te dwa pierwsze mogą być do
> siebie w miarę podobne (bialo-czerwone pasy i
> przywolane tu bialo-błękitne) to trzeci komplet
> jest zasadniczo różny, w takim przypadku pewnie
> czarny.
>
> Ale u nas to pewnie wynika z ustaleń pzpn albo
> ekstraklasa.sa więc zakładam że nie ma opcji 3
> kompletów...
Masz rację co do Anglii a u nas nie ma żadnych "przeciwskazań" poza kosztami dodatkowymi.
Nie szukając daleko:
Sąsiadka ma Czerwono-białe podstawowe , na derbach przegrywają mistrzowstwo :D w niebieskich strojach a czasami grają na biało.
Legia gra na biało-czarno , w takim śmiesznym czerwonopodobnym kolorze ,który nie wiem jak się nazywa a czasem na zielono.
3lvis Napisał(a):
> Koledzy tak broniący tradycji. Czyż te
> czarno-błękitne pasiaki nie nawiązują bardziej
> do tradycji Cracovii niż czarne, w których
> aktualnie gramy? I pasy są (co jest
> najważniejsze), i akcenty błękitu.
ja chce powrotu do tradycji (barw miasta), nie życzę sobie narodzin nowej tradycji (różne interowskie wymysły). czarny zestaw mogłby funkcjonować jako rzeczony trzeci komplet strojów. ale wydaje mi się, że koszulki w biało-czerwone pasy i niebieskie koszulki to taki zestaw, że trudno znależć drużynę, której stroje wymusiłyby na nas grę na czarno.
Błękitne jak u Lazio - moje marzenie.
Czarne jako trzeci.
Ale najważniejsze aby nasi piłkarze od przyszłego sezonu grali już w normalnych koszulkach w biało-czerwone pasy, bo kolejnej rundy oglądania meczów Cracovii w tych gównianych strojach z jako nie przeżyję.
No i myślę, iż zgadzam się z Tobą kolego knur. Jeśli mielibyśmy grać w koszulkach błękitnych, takich jak chociażby właśnie Lazio to jestem za. Tradycja ponad wszystko.
Mój post odnosi się tylko i wyłącznie do tego, że mając do wyboru koszulki obecne (czarne) i te "interowskie" to wybrałbym te drugie. Bo są pasiaste i mają elementy błękitu i nie są tak przygnębiające jak obecne.
Błękitne. Coś mi się widzi Zmartwiony, że jakąś misję wypełniasz. Czyżby marketing i RB zapomnieli numeru telefonu? ;)
Z całym szacunkiem dla tego klubu, ale nie róbmy z Siebie "gumiorów" na wyjeździe - precz z błękitem, jedynym kolorem dostojeństwa na świecie jest purpura, a dla nas biało-czerwone pasy ewentualnie czerń. JAKO(ś) nie w błękicie.
ludzie ale wy macie kompleksy, nie dla błękitu bo jednym się z hutnikiem kojarzy a drugim z gtsem :D
na jakieś dowartościowania własnej osoby się wybierzcie
A ja bym chcial zeby albo na rekawie, albo na piersi byl maly prostakocik (najlepiej czarna obramowka) z flaga Polski.
Tak jak maja druzyny amerykanskiej MLS na rekawach
http://farm3.static.flickr.com/2687/4102750145_4032ec3fb2_o.jpg
Albo Inter Mediolan - na piersi maja mala flage Wloch
http://www.marcapersonal.com/bestbuysoccer/pc/catalog/19107INT244796490.jpg
Wiadomo, nasze barwy to barwy Polski, dlatego musialabyc widoczna czarna, gruba obramowka.
flaga na koszulce Interu wynika z tego, że zdobyli mistrzostwo. to jest przechodnie, mistrz Włoch ma prawo do takiego symbolu, a zdobywca pucharu Włoch do okrągłej tarczy w barwach kraju.
a poza tym - po co flaga, skoro barwy mamy biało-czerwone, i takiż herb? nie za dużo?
jeszcze 10 lat comarchowania i będzie dywagacja czy Pasy muszą być.
Niestety każdy nowy coraz bardziej utożsamia się z "nową " Cracovią. Moda to moze być na buty a nie na koszulki rezerwowe. Nasz Klub przetrwał min. dzięki sile tradycji więc szanujmy ją na każdym kroku. Herb, barwy, koszulki to są rzeczy święte !!!!
marcin_ksc Napisał(a):
> jeszcze 10 lat comarchowania i będzie dywagacja
> czy Pasy muszą być.
>
>
> Niestety każdy nowy coraz bardziej utożsamia
> się z "nową " Cracovią. Moda to moze być na
> buty a nie na koszulki rezerwowe. Nasz Klub
> przetrwał min. dzięki sile tradycji więc
> szanujmy ją na każdym kroku. Herb, barwy,
> koszulki to są rzeczy święte !!!!
Amen
Trzebinia ma czasem dziwne posty. Błękitne stroje to nic złego, więcej, moim zdaniem są lepsze od czarnych. Ale ja się nie znam, ja na meczach nie bywam.
11 dni później
to zacznij kurwa na mecze chodzić, a nie tylko w necie napierdzielaj netowy napinaczu :D
Ciekaw jestem, czy będziesz tak odważny, jak niejaki MajuKSC. Ty przynajmniej do mnie dzwonisz, on nawet zadzwonić nie ma odwagi. :D
Widzę, że po urlopie jakiś taki bardziej bojowy się zrobiłeś. Szatan, nie kogut. :D
74 dni później
Zmieńmy te żałobne czarne stroje !!!
Nie dość że nasi kopacze wyglądają jak zbite psy i takie mają morale to jeszcze muszą się stroić w te żałobne ubranka gdzie tu optymizm i żądza walki i radości z grania.Już wole błękit kojarzony z miastem i Comarchem przynajmniej coś ŻYWEGO !!!
Tylko Błękit !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)