marzy mi sie powrót [color=#3399CC]BŁĘKITNYCH[/color] !!!
-
-
Powrót do tradycji?
Wolę błękitne.
Ja to bym chciał żebyśmy grali w naszych pasiastych biało-czerwonych.
Bo narazie gramy w gó=wnie !
Błękitne!
Co nas obchodzi milicyjna dziwka? Błękit to kolor Krakowa. Cracovia = Kraków.
[color=#66CCFF]Błękit[/color] to kolor arystokracji, królewskości czyli jednym słowem Cracovia !
wy się o kolor koszulek martwicie a trzeba płakać o ile nie ryczeć jakiej te koszulki są JAKOśći........
Czarne !
Zdecydowanie czarne,,,,, Gdy ludzie zaczną kupować koszulki wyjazdowe ewentualne b`łekitne to na trybunach zrobi sie bialo czerwono blekitno... tego bym nie zniosl....
Mówię :
Jedynym powrotem do tradycji będzie ubranie zawodników w koszulki
PASIASTE - również rękawy.
Reszta nie ma żadnego znaczenia.
Ponieważ winniśmy się powołać na zapisy że załozyciel PZPN - KS CRACOVIA- zawsze gra w strojach - PASY- Biało-Czerwone.
I Cracovia nie ma innej tradycji. żaden czarne, żadne błekitne.
Uważam ze nasze koszulki wyjazdowe niezależnie od tego w jakim kolorze powinny być w pasy, i kolory błękitu z czarnym fajnie by tu pasowały, no ale nie liczcie na to dopóki gram w produktach strojopodobnych
błękitne, ale ton ciemniejsze od "becików". (bo biała z błękitną szarfą, jaka mi się marzy, niestety raczej nie przejdzie, skoro stroje powinny być biało-czerwone; tak wiem, obecnie są czerwono białe...)
ale ogólnie ważne, żebyśmy walczyli o to, by jak najwięcej grać w pasach. bo coś mi sie widzi, że czasem możnaby grac na biało-czerwono, a nie gramy. sędzia daltonista, czy jak?
BŁĘKITNE
CZARNE --->a co do tego że niby czarne pechowe na wyjazdach to dla mnie to właśnie te błękitne były pechowe wtedy były największe problemy z wygrywaniem na wyjeździe
wole czarne. kropka.
Zdecydowanie czarne, choć też nie rozumiem, dlaczego na niektórych wyjazdach mogąc spokojnie grac w pasiakach, ponieważ nie kolidują ze strojami gospodarzy, gramy na czarno. Jeśli jest to wybór naszych działaczy, a nie narzucony przepis to jest to skandal...
Zmartwiony Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Proponuję przeprowadzic referendum, kto z
> szanownych Pasiaków chciałby abyśmy znów grali
> w błękitnych koszulkach? Te czarne to kojarzą
> mi się z wyjazdowymi porażkami.
>
> Jeżeli ten temat był poruszany to z góry
> przepraszam!
Tu są dwie sprawy do poruszenia.
a) faktycznie masz rację ,że czarne sa nietradycyjne ale... z drugiej strony opędzlowali w nich Wisłę i to na wyjeździe
b) Jeżeli powrót do tradycji wyjazdowej to tak ale nie do takich w jakich graliśmy "za czasów Wojtka Stawowego". Nasze kolory rezerwowe to kolory Krakowa.
[img]http://www.jaskowiec.strefa.pl/flaga.gif[/img]
Taką zresztą ide miały dwa Kluby ,które stworzyły nasz Klub. Najstarszy Krakowski Klub AKS Cracovia jak sama nazwa wskazuje przyjął barwy Krakowa i drugi co do starszeństwa Biało-Czerwoni (btw jeszcze w latach 50-ych nie mówiono na Cracovię Pasy tylko "Biało-Czerwoni" ) ,który jak też nazwa wskazuje przyjał barwy narodowe. Przy dołączeniu Biało-Czerwonych do Cracovii uznano i słusznie ,że barwy narodowe maja pierwszeństwo nad miejskimi i tak zostało. [to tak w skrócie oczywiście i z pamięci mam nadzieje ,że nurek mnie nie obwiesi za jakieś nieścisłości]
c) sorx trzy sprawy a nie dwie (już ktoś poruszył) Niebiesko-białe to są [b]REZERWOWE STROJE CRACOVII[/b] a nie [b]wyjazdowe[/b] i naszym słabo qumatym w historii pracownikom Wielickiej trzeba "do głowy włożyć" ,że Cracovia nie gra w "świętych barwach Biało-Czerwonych" [b]WYŁACZNIE[/b] wtedy gdy sedzia na to nie pozwala!
błękitne
czarne
czarno-niebieskie pasy to byłoby to
choć oczywiście znacznie istotniejszą rzeczą jest wyegzekwowanie od paranoJAKOmpromitacja naszych podstawowych strojów
Czas na zmiany BŁĘKITNE PANY!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)