Jeszcze 5 dni i przyjdzie pora na analizę pracy trenera.
Poczekajmy, bo przykład Legii, gdzie zrobiono to już teraz, powinien być nauczką.
-
-
OREST LENCZYK - Treningi, sparringi, taktyka... (wątek zbiorczy)
http://krak.tv/kategoria-9.html :D ja tam naszego trenera uwielbiam!!! a tu filmik z konferencji dzisiejszej :)
odczepcie się od Lenczyka, bo na prawdę w Polsce nie ma lepszego trenera i założę się że z tymi grajkami to nawet Guardiola by nic nie osiągnął.
Trenerze...
Mniej lansu... więcej zdobytych punktów prosimy...
lucekpas Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trenerze...
> Mniej lansu... więcej zdobytych punktów
> prosimy...
będzie trudno...myśle że trener nie jet w stanie biegać przez 90 minut i strzelać gole...
Ma Pan rację, trenerze! Trzeba ćwiczyć tych pismaków, a może będą owoce w postaci lepszej prasy. To łyżka miodu.
A teraz szczypta dziegciu. Cracovia nie gra lepiej niż w roku ubiegłym. .. no i ten brak stylu ... to mnie martwi.
Życzę powodzenia, zwłaszcza na tym finiszu, żeby jednak poprawić wizerunek.
Mam nadzieje że nie na konferencji tylko na boisku pokaże pan klase !
Oj Orest stracil z rezonu - z jednej strony dobrze ,ze pewne rzeczy wytyka pismakom ale z drugiej strony - to oznaka obronna , gdy czlowiek na nic nie ma juz wplywu i szuka usprawiedliwien gdzie sie da .Cos jest nie tak w szatni ,z mentalnoscia zawodnikow - i tylko ta nadzieja..... a noz uda sie jeszcze raz w Derbach. Jak to w Belchatowie powiedzial - "pali sie stodola ale jeszcze nie chalupa" , to u Nas pali sie i stodola i chalupa ....tylko jescze ten wychodek sie ostal. Mam nadzieje ,ze po Derbach i ten wychodek sie nie spali (w tedy nawet sraczki nie bedzie gdzie ugasic)
Taka malutka uwaga wzgledem Derbow. Mam nadzieje ze Mateusz Klich jednak poprawi swoje wrzutki, bo mnostwo pilek bylo dzis straconych jego wrzutkami-balonami wprost w rece bramkarza. Suworow robi to znacznie lepiej, rzuca pilki ostre i gorsze do wybicia.
dzisiejszy mecz pokazał że Mati jeszcze dużo musi się uczyć
[b]PANIE TRENERZE! W 1978 ROKU ZDOBYL PAN MISTRZA Z WISLA , DZISIAJ TEGO MISTRZA PAN ZABRAL .. WYCZYSCIL PAN SWOJA KARTOTEKE
DZIEKUJEMY[/b]
Powiem nawet wiecej. Mozna Pana juz nazwac Pasiakiem
Orest Lenczyk to chyba najlepsze co mogło przydarzyć się Cracovii w ostatnim czasie. Facet ma świetne podejście do futbolu w i tego co nierozerwalnie się z nim łączy czyli prasa, kibice itp ... Po meczu dodał, że tak naprawdę Wisła pogrzebała mistrza nie w derbach a w meczu z Koroną. Prawda jest jednak taka, że mecz pomimo nie najwyższego poziomu sportowego (choć w derbach często tak bywa) przejdzie do historii miasta jako jeden z tych najniezwyklejszych. Póki co są w już w necie ciekawe materiały z tego spotkania pod linkami:
Relacja wideo:
http://kiks.tv/2010/05/wisla-strzelila-sobie-samoboja/
Wypowiedź Kasperczaka:
http://kiks.tv/2010/05/kasperczak-po-derbach-krakowa-jestesmy-zalamani/
Wypowiedź Lenczyka:
http://kiks.tv/2010/05/lenczyk-po-derbach-krakowa-dzisiaj-bylem-pol-rzeznikiem-pol-baranem/
piotrek67 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dzisiejszy mecz pokazał że Mati jeszcze dużo
> musi się uczyć
W takim razie jak jeszcze się "dużo" nauczy, to będzie Frank Lampard. Człowieku - 20-latek wygrywał ofensywne pojedynki z Ba, Małeckim, Sobolewskim (!) - czego chcesz od niego wiecej? W dodatku pierwszy byl do walki w srodku pola.
Mknacy - to fakt, ale zwróć uwagę że miał wiele niecelnych podań. Tak czy inaczej jest już dobrym piłkarzem a dalej będzie się rozwijał:) Mam nadzieje że za sezon albo dwa będzie naszym Gerrardem:D
Tak, miał niecelne podania, ale słowa "Musi się jeszcze dużo uczyć" to powiedzenie, jakby gość był najsłabszym ogniwem.
Ok, "musi sie duzo nauczyc" to spora przesada, ale ogolnie dalej musi sie rozwijac, z tym chyba wszyscy sie zgadzamy:)
Mknący: musi się jeszcze dużo uczyć, żeby 1. ustabilizować formę 2.poprawić wrzutki ze stojącej piłki 3.potrafić celnie podać ofensywną piłkę z gry częściej niż raz na 3 próby 4.potrafić zmienić tempo, szarpnąć w trudnym momencie do przodu (tak, jak to zrobił Wasiluk) 5. Poprawić strzał na bramkę 6. Poprawić grę głową, która jest na poziomie bliskim zera.
Czyli musi się dużo uczyć. To nie jest obraza, przecież wiemy, że ma talent i że najłatwiej takiego gościa zagłaskać. Tak jak Gizę na przykład - kiedy zaczęła się prawdziwa konkurencja o plac, po prostu się podłamał. Nie życzymy tego Mateuszowi, prawda?
Do Klicha tak jak Docent, niemniej podobają mi się jego wejścia ciałem przy odbiorze piłki przeciwnikowi.Natomiast w temacie-nareszcia Pan Trener wyszedł z ławki wg starej zasady " że pańskie oko konia tuczy".Od wczoraj wchodzimy w pytanie -co dalej Cracovio? Wchodząc marzeniowo w skórę sponsora,w rozmowie w cztery oczy z trenerem zapytałbym " Czy podejmie się Pan stworzyć zespół grający w przyszłym sezonie o miejsce do 5-ego, ile będą kosztować /realne /wzmocnienia i czy one wpłyną na frekwencję na nowym stadionie,czy możemy połączyć wynagrodzenie z realizacją w/w celu.
Mecz udało się zremisować, ale nie rozumiem tak późnych zmian. Suvorov powinien wejść już dużo wcześniej. Nie Lenczyk zremisował ten mecz tylko piłkarze dzięki zaangażowaniu i Jop, który strzelił samobója.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)