Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to pudlo Matiego to dramat, takie 'O Jezus Maria'
> ale ciagle widac ze wie o co na boisku chodzi,
> wiec nie wyzywalbym sie na nim.
> Sasin fakt walczy i biega, ale takie to wszystko
> drewniane, brak polotu, masa glupich strat i zero
> pozytku w ofensywie, wole Derbicha w skladzie.
Ja też. Sasin to taki Forest Gump. Biegnie i podaje. Nigdy nie wiadomo gdzie i do kogo.
> Moskala to dla mnie jakies nieporozumienie.
> Potrafi sie przewracac, duzo wiatru robi ale nic
> nie zostalo z tego gracza ktory kiedys potrafil
> grajac w Katowicach przejechac cala obrone i brame
> walnac, uwstecznil sie zupelnie. Taki nasz Brozek,
> dajcie Moskale jeszcze rok i zapomni zupelnie jak
> sie gra w pilke.
Moskała to wiatrołap. czasami się zastanawiam czy on wie po co jest piłka i dlaczego jest napastnikiem
> Golinski jak Moskala, jakby na emeryturze byl,
> truchta sobie, d... mu sie nie chce ruszyc (jak
> gra ma sie rozumiec).
> Klich, Sacha, Suworow to jest przyszlosc. Tylko
> miec nadzieje ze Slusarski, Matusiak , Arek Baran,
> Szeliga i Pawlusinski jeszcze pare lat na jakims
> dobrym poziomie pociagna i nie powinno byc zle.
> A o defensywie nie mam konkretnego zdania, Derbich
> i Mierzejewski na boku potrafia grac. W srodku tez
> bywa znosnie, ale to zaspanie dzis Wasiluka
> spowodowalo ze poplulem telewizor bluzgajac.
>
Kłopot z Derbichem polega na tym, że on potrafi grać do przodu. Potrafi w pole karne dosłac naprawdę bardzo ładną piłkę. Dlatego postawiłbym na niego. Ale w obronie jest czasami dramatyczny. wasiluk nie biega. To co mnie dziwi w tym zawodniku to brak jakiejś chęci do walki. Jemu się czasami nie chce iść za piłką która jest w jego mniemaniu stracona. A straconych piłek w piłce nożnej nie ma!
Z tym doświadczeniem to też przesada. Arek, Plastik czy Szeliga powinni chyba coraz bardziej myśleć o końcu kariery i wchodzić z ławki rezerwowych. Plastikowi może nie brak ambicji ale za to szybkości już bardzo.
-
-
OREST LENCZYK - Treningi, sparringi, taktyka... (wątek zbiorczy)
Cieszą punkty ale o meczu lepiej zapomnieć.Nie pochwalam epitetów na zawodników lecacych od VIP-ów /o co ma żal Lenczyk/ ale ociąganie się wczoraj trenera z zmianami /Moskała,Plastik/było niemłodzieńczo-upierdliwe i brakowało kibicom cierpliwości.
Ja siedziałem na Vipie nikt nikogo nie wyzywał chyba że krzyki w stylu Zmień Lenczyk Moskałe bo chlop nie ma sily ,czy też Radek biegnij chlopie,albo PASY GRAC KUR,,, ,GRAC! BIEGNIJ! LENCZYK RUSZ SIE Z BUDY CO PODPOWIEDZ! czy salwa miechu po tym jak matusiak sie kiwa sam ze soba to jest wyzywanie graczy? To sa wyzwiska?nie slyszalem zeby ktos powiedzial Szeliga ty Kur.... czy cos w tym styu.Lenczyk sie gubi,ugotowany jest,jego wypowiedzi na konferencji swiadcza o tym jakim jest trenerem,nie zaczea sie konferencja a on juz sie do Stanoskiego dowalil bo by go zmiazdzyl po raz kolejny,zawodnicy mają siły na 60 min.sam sie przyznal ze 5 zawodnikow sie nadawalo do zmiany i nie wie dlaczego Derbich siadl w 55 min.,pytanie ale dlaczego nasi pilkarze nie maja sily? dlaczego Odra miala siłe a my nie?Dlaczego Poonia Bytom miala a my nie? Najlepiej wine zwalic na kibicow chcacych zobaczyc Cracovie ktora gra w pilke a nie kopie na pale do przodu i czeka na przypadkowa kontre.Zapomnialem nie surma lenczyk wielkoszynski i wlecialowski sa winni temu co byo widac wczoraj,to my kibice tak pzygotowalismy druzyne.
Vipy:) nie mam nic do ludzi ale wiocha na stadionie to nie jest najlepsze rozwiązanie:) A w piłce ponadto liczy się wynik
Daj sobie na wstrzymanie trochę co? Mamy trzy punkty? Czyż nie o to chodziło we wczorajszym meczu? Naprawdę nie widzisz postępu w naszej grze i wynikach w stosunku do czasów nie tak odległych jeszcze gdy trenerem byli Majewski i Płatek? Widzę, że niektórzy chcieliby aby przyszedł trener i w trzy miesiące zrobił drużynę bijącą się o mistrza z gówna, które zostawili po sobie poprzednicy. Na razie Orest stworzył drużynę, która na kilka kolejek przed końcem ma pewne utrzymanie i to jest postęp co do roku poprzedniego. Teraz dać mu jeszcze trochę czasu, kilka transferów i na nowym stadionie trzeba bić się w górnej połowie tabeli.
A co do kibiców to niektóre "VIP-y" (ale nie tylko) zapominają, że to trener jest od podejmowania decyzji w trakcie meczu i to jego się z nich rozlicza. Cracovia wczoraj wygrała więc trener Cracovii, jak i jej piłkarze powinni zostać pochwaleni.
I pytanie dlaczego to od 70 minuty my byliśmy groźniejsi na boisku... Może z tymi siłami nie jest tak źle co? Ostatnie dwa mecze pokazały że mamy niezłe końcówki więc wpisy tego typu to lekka przesada.
A ja sie po raz kolejny pytam, Dlaczego trener nie wie z jakiego powodu jego drużyna ma siły na 60 minut i po 60min. 5 zawodników nadaje się do wymiany? Dlaczego?
Przeczytaj post kolegi Nzg, przeanalizuj, potem pomyśl jeszcze raz o tych 5 zawodnikach do, których się tak uczepiłeś.
Ślusarski, który 8 miesięcy nie grał i na 100% nie będzie przygotowany do końca sezonu, Pawlusiński jest świeżo po jakimś tam urazie, reszta też może miała jakieś tam problemy mięśniowe, o których my nie wiemy. Poza tym graliśmy ciężkie 90 minut trzy dni wcześniej w Bytomiu a Polscy piłkarze, niestety nie są przyzwyczajeni do gry co 3 dni więc odpuść sobie. Cieszmy się, że są 3 punkty i raczej spokojna końcówka sezonu a nie szukajmy dziury w całym.
Jeżeli w Bełchatowie dostaniemy 4-0 i nasi faktycznie nie będą mieli siły nawet by prosto piłkę kopnąć to wtedy możesz tu takie rzeczy wypisywać, a na razie wstrzymaj się z takimi sądami.
Ale my ostatnie 25 minut zagralismy najlepiej w tym meczu.
Garry, z trybuny VIP wszystko inaczej wygląda... ;)
Ja tam cenie bardzo trenera i wierze w niego potrzeba nam prawdziwych wzmocnień i możemy walczyćo mistrza!!!
3lvis Napisał(a):
> Daj sobie na wstrzymanie trochę co? Mamy trzy
> punkty? Czyż nie o to chodziło we wczorajszym
> meczu? Naprawdę nie widzisz postępu w naszej
> grze i wynikach w stosunku do czasów nie tak
> odległych jeszcze gdy trenerem byli Majewski i
> Płatek?
> tabeli.
>
Problem w tym ze postepu w grze nie ma zadnego , wyniki wcale nie lepsze bo gdyby nie 2 ostatnie fartowne zwyciestwa byłoby chyba jeszcze gorzej. Gdyby Majewski miał do dyspozycji Ślusarskiego czy Suvorova sytuacja byłaby chyba inna.
Jesli Pan Orest przyszedł co by nie było kiedys z Reymonta swoje zenujace wypowiedzi niech zostawi dla siebie !
Jeśli zgodzę się, że Ślusarski czy Matusiak wzmocniłby siłę drużyny Majewskiego, to trzeba przyznać, że Suvorov zostałby przez doktora stłamszony i dobrze, że na niego nie trafił.
Ale zgadzam się ze smutną refleksją, że jeszcze zbyt dużo w drużynie Lenczyka strategii Majewskiego tzn. wybijania piłki na pałę do przodu
Ludzie ale co wy porównujecie druzyny Majeswkiego do lenczyka,popatrzcie jakim Majewski grał złomem a i tak ten złom ogrywał Lecha 3-0 zamykając go we własnej połowie.Lenczyk ma kogo chciał,Golińskiego,Matusiaka,Merde,Suvorova,Owsjanikova,Łuczaka(którego 2 razy testował!),Kaliciaka,to są tylko i wyklacznie jego transefery, i gdyby Piechniak strzelil z pół metra na pustą bramke to by tego wyniku 1-0 by nie było.W telewizji się śmieją że drużyna nazwiskami na górną część tabeli a piłkarsko wygląda na max 1 lige.Oczywiśćie że ze szczęscia ,że ze zwycięstwa się ciesze ale moge sobie dac głowe uciąć że tak samo będzie w nowym sezonie.Byle wykopać do przodu i liczyć że uda się zrobić kontre.I nie będzie mi trener mówił że nie moge krzyczeć pasy grać, czy tez wydzierać gębe zmień moskałe(ciekawe ze po tych okrzykach nagle zrobił zmiane) a tym bardziej przeganiał mnie na reymonta.Prawda jest jedna gramy totalne dno od 19 meczów i dobrym składem gramy o utrzymanie a drużyna jest zle przygotowana do sezonu.Szanuje Lenczyka jako człowieka ale naprawde jako trenera przestaje bo mojej ukochanej Cracovii po prostu nie da się oglądać.
O klasie tego trenera świadczy wystawianie Moskały do pierwszego składu. Założę się, że w żadnej innej drużynie z ekstraklasy i połowy 2 ligi Moskała nie wszedłby nawet na końcówkę meczu. Lubię go, kiedyś dobrze grał, ale teraz to jest nasz najgorszy zawodnik. Boje się co będzie z Bełchatowem i Wisłą bo mecze z Odrą i Polonią nie wyglądały za dobrze pomimo dobrych wyników.
Ja nie jestem gorącym i ślepym zwolennikiem Lenczyka, ale niczego bardziej nie znoszę jak takiego przekłamania i naginania faktów:
boleknh Napisał(a):
> Ludzie ale co wy porównujecie druzyny Majeswkiego
> do lenczyka,popatrzcie jakim Majewski grał
> złomem a i tak ten złom ogrywał Lecha 3-0
> zamykając go we własnej połowie.
Złom? Giza, Nowak, Bojarski, Skrzyński, tamten Baran, Pawlusiński?
Poza tym tamten Lech, to nie był ten dzisiejszy Lech. Nie popadajmy w paranoję, że nagle Lech po wejściu Amiki stał się Realem Madryt i od 100 lat jest czołową polską drużyną!
> Lenczyk ma kogo
> chciał,Golińskiego,Matusiaka,Merde,Suvorova,Owsj
> anikova,Łuczaka(którego 2 razy
> testował!),Kaliciaka,to są tylko i wyklacznie
> jego transefery
Tak, To są tylko i wyłącznie jego transfery. Ale dobrze wiesz, że "Lenczyk nie ma kogo chciał".
Lenczyk wypowiadał się że nie dostał kilku wzmocnień których potrzebował.
Co do tematu lepszej gry w końcówce może to też wynikać z faktu iż Odra grała coraz bardziej ofensywnie tworząc nam miejsce do rozgrywania akcji. Te akcje jednak ktoś musiał przeprowadzić i spod naszego pola karnego dostać się pod ich pole karne. Nie panikowałbym jeszcze. Mamy kilku rekonwalescentów w drużynie a mecze były blisko siebie.
pieprzenie. salwa smiechu po nieudanym zagraniu to żenada. jestesmy poto by wspierac zawodnikow. nie mozna im odmowic ambicji, bo starają sie a ze czasem nie wychodzi czy nawet jesli zazwyczaj niewychodzi to juz niestety takich mamy graczy. ja jednak jestem zdania ze to dobra druzyna i trzeba ich wspierac tak jak sie wspiera przyjaciela.
wiadomo ja tez wczoraj glosno powiedzialem co mysle o zagraniu moskaly 3 tempa za pozno do Slusarskiego, ale to bylo w stylu "kuuuuwa jak mozna nie umiec podac wczesniej ja pierduuu".
od trenowania, od zmian itd jest trener a nie kibice chociazby z lozy vip. tak samo beznadziejne i calkowicie ponizej pasa było to nawoływanie z młynu "radek co obudz sie" awruk ciekawe czy byscie klaskali gdyby po tej akcji z lewej strony wsadzil pile po dlugim jak z Belgią. ja tez go nie lubie i wkurza mnie gosc, ale gdy przychodze na mecz a on jest na boisku to trzymam za niego kciuki
Ludzie opamietajcie sie
SaNtO Napisał(a):
> pieprzenie. salwa smiechu po nieudanym zagraniu to
> żenada. jestesmy poto by wspierac zawodnikow. nie
> mozna im odmowic ambicji, bo starają sie a ze
> czasem nie wychodzi czy nawet jesli zazwyczaj
> niewychodzi to juz niestety takich mamy graczy. ja
> jednak jestem zdania ze to dobra druzyna i trzeba
> ich wspierac tak jak sie wspiera przyjaciela.
>
> wiadomo ja tez wczoraj glosno powiedzialem co
> mysle o zagraniu moskaly 3 tempa za pozno do
> Slusarskiego, ale to bylo w stylu "kuuuuwa jak
> mozna nie umiec podac wczesniej ja pierduuu".
>
> od trenowania, od zmian itd jest trener a nie
> kibice chociazby z lozy vip. tak samo beznadziejne
> i calkowicie ponizej pasa było to nawoływanie z
> młynu "radek co obudz sie" awruk ciekawe czy
> byscie klaskali gdyby po tej akcji z lewej strony
> wsadzil pile po dlugim jak z Belgią. ja tez go
> nie lubie i wkurza mnie gosc, ale gdy przychodze
> na mecz a on jest na boisku to trzymam za niego
> kciuki
>
> Ludzie opamietajcie sie
Nie wierzyłem że kiedyś to napiszę. Santo - 100% racji.
Jupiter, mnie jest łatwiej:) Jupiter - 100% racji;)
A na poważnie to brak wsparcia czy wyśmiewanie jest po prostu poniżej krytyki. Mamy wspierać, taka nasza rola. Gdybyśmy mecz z Odrą przegrali, moglibyśmy powiedzieć spokojnie że ta porażka jest po części naszą winą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)