[quote="Matusiak w rozmowie z Opryszkiem"]
- Badania u dr. Jerzego Wielkoszyńskiego wykazały, że większość zawodników pobiła życiowe wyniki pod względem [b]wytrzymałości i siły[/b]. Sparingi to inna sprawa. Brakowało nam czucia piłki.
[/quote]
-
-
OREST LENCZYK - Treningi, sparringi, taktyka... (wątek zbiorczy)
A do piątku już będą czuli tę piłkę? ech...
a czemu nie? maja 4 dni zeby caly czas bawic sie pileczka bez zbednych odciazen i na swiezosci zjemy legie
Tak na dobra sprawe, to wlasnie te dwa elementy: wytrzymalosc i sila, czyli kondycja fizyczna i jeszcze "wybieganie", jak dotad sa wystarczajace by grac w polskiej e-klasie. Bazujaca na tym Odra Wodzislaw przez kilkanascie lat utrzymuje sie w lidze, a odpowiednio ostatnio pod tym wzgledem przygotowany Ruch Chorzow wskoczyl na wysokie miejsce w tabeli.
Jesli dolozyc chec walki i tzw. serce do gry (z czym juz gorzej:(), to mozna sie trzymac w czubie i nie martwic zagrozeniem spadkiem.
Technika i taktyka od dawna sa jakby w odwrocie:)
Khalid skąd masz ten cycat? Chętnie przeczytałbym cały artykuu
[url=http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800,7590608,Radoslaw_Matusiak__Jestem_typem_samotnika.html][gazeta.pl][/url]
Tu masz cały wywiad z Matusiakiem.
danke
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A do piątku już będą czuli tę piłkę? ech...
Będą ,będą ma być limitowana seria, zapachowa - piłka
Panowie ma ktos wiesci z dzisiejszych treningow jakies??Gruzin i Bialorusin trenuja z nami dalej czy rozjechali sie do swoich krajow czy czekaja na rozwoj wydarzen czy kluby sie dogadaja na temat wypozyczen??
[quote="Lenczyk jak widać nie jest nadmiernie zadowolony z wzmocnień i formy drużyny"]
Z Orestem Lenczykiem, Trenerem Roku w naszym Plebiscycie, rozmawia Jacek Żukowski
Serdeczne gratulacje z okazji zwycięstwa
Zastanawiam się, jak to możliwe, że wygrałem, przecież nic nie osiągnąłem. Co pomyślą trenerzy, którzy nie pracują gorzej niż ja? Może trzeba zmienić kryteria?
To kibice tak zadecydowali.
No to mam problem, bo wiadomo, że łaska kibica...
Nie jest to pierwszy triumf w jakimś plebiscycie...
Jak coś tam kiedyś wygrywałem, to niedługo potem już nie pracowałem. A jesteśmy przed arcytrudnymi meczami z Lechem i Legią, które nie wyobrażają sobie by miały z nami stracić punkty.
Na Pana głosowali też kibice Wisły, cieszy się Pan uznaniem w całym środowisku krakowskim, a to trudna sztuka.
Mogę wyrazić swoje zadowolenie, że nie dałem się kibicom i czytelnikom "Gazety Krakowskiej" we znaki.
Jak Pan sądzi, za co Pana doceniono?
W Cracovii było bardzo źle, drużyna spadła, a to był cios. Nie doszło do tego z dnia na dzień. Coś drgnęło, znaleźliśmy się w punkcie, w którym można myśleć o dalszej przyszłości. Gdyby zapytał mnie pan dwa miesiące temu, pewnie byłbym bardziej optymistycznie nastawiony do rzeczywistości. Ale teraz zdaję sobie sprawę, co nas czeka.
Kibice zapamiętali wygraną z Wisłą.
Coś w tym jest. Z tym, że jest rewanż, a Wisła w ostatnich latach uchodziła za faworyta. Gdy przegramy, to pewnie w plebiscycie za 2010 rok będę na 20. miejscu...
Wkrótce będzie Pan obchodził jubileusz 500. meczu w lidze.
Wolałbym, żebyście o tym zapomnieli i tego nie przypominali.
Nie ma się czego wstydzić, to powód do dumy!
Może 10 lat temu. Przerwy w pracy dały mi szansę nie zwariować w tym zawodzie, ale mogłem też więcej osiągnąć, pracować w lepszych klubach, mieć okazję trenowania lepszych piłkarzy, a co się z tym wiąże osiągać lepsze wyniki.
Której teorii jest Pan bliższy - tej, że to trener kreuje drużynę, czy zespół szkoleniowca?
Jednej i drugiej zarazem. Zależy to od tego, czy ma się piłkarzy, którzy są w stanie kreować grę i takich, którzy są w stanie przyjąć określoną koncepcję gry. Taktyka to jedno, a wykonawcy drugie.
A jak jest w Cracovii?
[b][u]W listopadzie wydawało mi się, że idzie to wszystko w dobrym kierunku. Jak będzie teraz? Nie wiem...[/u][/b]
[/quote]
KruszynaKSC Napisał(a):
> Panowie ma ktos wiesci z dzisiejszych treningow
> jakies??Gruzin i Bialorusin trenuja z nami dalej
> czy rozjechali sie do swoich krajow czy czekaja na
> rozwoj wydarzen czy kluby sie dogadaja na temat
> wypozyczen??
Z obcokrajowców trenuje tylko Suvorow.
Martwią mnie wypowiedzi trenera Oresta
Patrząc na naszą kadrę to się nie dziwię słowom Lenczyka. Skoro czytam dzisiaj w gazetach ,że Polczak będzie grał jako pomocnik, to jako kibic klubu, którego czeka bardzo ciężka walka o utrzymanie też jestem zaniepokojony. Niestety, ale jeżeli chodzo o ruchy kadrowe to realnym wzmocnieniem wydaje się być tylko Suvorov. Ale też nie wiadomo czy takim zawodnikiem stanie się już teraz czy może dopiero w przyszłym sezonie. Brakuje nam dalej dobrego stopera, defensywnego pomocnika i napastnika. Skoro wiemy to my kibice to tym bardziej zdaje sobie z tego sprawę nasz trener. Mam tylko nadzieję ,że to nie doprowadzi do nerwowej końcówki sezonu jak to miało miejsce w zeszłym roku. Narazie jesteśmy bezpieczni ale po dwóch pierwszych kolejkach sytuacja może się zmienić diametralnie i trzeci nasz mecz z Koroną, stać się może pierwszym z kategorii " meczów o życie". A jak się gra takie mecze z nożem na gardle to mieliśmy się okazję przekonać w zeszłym roku.
Panowie poczekajmy zobaczymy, nie ukrywam że sam mam lekką kakę w majtach z powodu wielkiej niewiadomej.
Zamiana ról Polczaka z Barankiem wcale nie jest złym pomysłem, teoretycznie przynajmniej. Jedyny problem z Arkiem jest taki, że on już nie wytrzymuje bezustannych przebieżek (pomocnik musi przemieszczać się od jednego pola karnego do drugiego), spóźnia się więc i fauluje, łapiąc kartki. JAKO STOPER reprezentuje doświadczenie i przegląd pola, gwarantuje spokojne i rozsądne wyprowadzenie piłki. Z kolei Polczak oprócz umiejętności w obronie lubi się zapuścić do przodu,a zwracam uwagę, że bramek u nas zdobył dotąd chyba więcej niż Baran! Wyobrażam więc sobie wymienność pozycji między nimi dwoma; zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce.
Nie panikujcie będzie dobrze na co liczyliście że Orest powie bójcie się hamy bo o puchary walczymy !!! TYLKO PASY!!!
Z tego co pamietam, to Baran sam mowil, ze zdecydowanie woli grac jako defensywny pomocnik niz stoper, wiec nie wiem czy te roszady z Polczakiem moga nam wyjsc na dobre.
Swego czasu przesunięcie Jodłowca do pomocy przyniosło Poloni korzyść. Może u na też tak będzie. Bardziej nie pokoi mnie to że wydawało sie nam że pomoc będzie naszą najsilniejszą formacją a tu Lenczyk szuka innych rozwiązań kosztem któregoś środkowego pomocnika ale wydaje mi sie że nie Barana bo on już i tak rzadziej grywał. Zauważcie że nic nie słychać o Łuczaku ani Kaliciaku więc boje sie że to zadne wzmocnienia :/ i dalej skład będzie taki sam jak w zeszłej rundzie, może tylko Suvorow sie przebije.
Niepewność przed piątkiem mnie dobija...
gnattt Napisał(a):
> Z tego co pamietam, to Baran sam mowil, ze zdecydowanie woli grac jako defensywny pomocnik
> niz stoper, wiec nie wiem czy te roszady z Polczakiem moga nam wyjsc na dobre.
Ta wypowiedź Baranka, była za Płatka, jest duże prawdopodobieństwo, że Orest go przekonał. Myślę, że przydatność Polczaka i Barana do nowych pozycji dobrze opisał docent. Mam nadzieję, że ta roszada może i im i nam wyjść na dobre:)
Przy obecnej konkurencji na pozycji OM, wygląda na to, że rzeczywiście Łuczak się nie przebije. Z jego punktu widzenia chyba ten transfer był błędem, ale to dla nas mniejszy problem. zresztą może Orest znajdzie dla niego inną pozycję. Wyglada też na to, że Kaliciak też się nie przebije, przynajmniej na mecz z Legią, gdzie zapewne zagramy jednym napastnikiem i mocno zagęszczonym środkiem pola. Mimo wszystko jestem optymistą i ufam Orestowi
Orest Lenczyk: teraz wygrałem, za rok mogę być 20.
http://www.krakow.naszemiasto.pl/artykul/327766,orest-lenczyk-teraz-wygralem-za-rok-moge-byc-20,id,t.html?kategoria=664
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)