Jak dla mnie plan minimum to:
1. Spokojny sezon (miejsce niezagrożone spadkiem najlepiej od początku do końca),
2. Wygrane Derby na Kałuży, i mecze z wiecznie skrzywdzonym ŁKS,
3. Ogólnie dobra postawa sportowa zawodników podczas meczy,
4. Zmiana myślenia działaczy na temat scautingu,
Jesli wydarzy się cos ponad będzie tylko przyjemniej.
-
-
Cele na nowy sezon
Ja chciałbym aby w przyszłym sezonie frekwencja nie spadala poniżej 10 tys. a piłkarze grali tak widowiskowo jak z Jagą, Polonią W czy Lechią.
I jeszcze poprawa gry na wyjazdach. I to mi wystarczy.
Życzeniowo wygrać dwa razy z gorszą stroną błoń co by moi koledzy wkur... sms nie słali.
Nie warto być minimalistą w tej kwestii...
Skoro mamy nowy stadion, wyższą frekwencję i zawodników, którym się chce;
- podium,
- puchar polski,
- frekwencja nie mniejsza niz 12 tysięcy,
- styl i markę gry sprzed lat (albo i lepiej).
Byłbym szczęśliwy :) Co nie znaczy, że dziś nie jestem. Bycie kibicem Cracovii to szczęście poniekąd.
jak czytam ogolne rozwarzania o tym kto do spadku, itp to mam deja vu :)
spadlismy z wielkim hukiem z konika naszych marzen w czasie ery pasjonata hihi :D
jednak jestesmy w zupelnie innym miejscu teraz, na wiosne 2010 gralismy zalosna padake, jakos to sie szczesliwie skonczylo, ale padake
ta wiosna to zupelnia inna bajka
mam nadzieje ze zachowamy styl, jeden z najladniejszych w lidze (bez falszywej skromnosci hehe :D), poprawimy gre na wyjazdach i postraszymy w lidze, w zimie zobaczymy gdzie jestesmy
pozytywny bilans z tfu sasiadka to ma sie rozumiec najwazniejszy z celow pobocznych
chcialbym aby na wiosne 2012 jesli chodzi o PP bylibysmy jeszcze w grze, to moze dac solidenego kopa druzynie oraz cel o ktory warto walczyc
zachowanie trzonu zespolu rozumie sie samo przez sie, +2-3 "Suartow/Saidich" moze gdzies z zaplecza ligi holenderskiej ;) lub Balkanow. To jaki postep zrobil Suart za Jurija jest dla mnie niesamowite. Jesli takie grajki kopia tam gdzies po slabiutkich klubach jupiler league to trzeba ich wylawiac.
Howg.
Zapewnienie sobie, że nie spadniemy już po rundzie jesiennej tzn.zdobyć 30 punktów a na wiosnę stawiać sobie wyższe cele.
Tej wiosny zdobyliśmy 21puntów czyli te 30 jest w naszym zasięgu.
Zwłaszcza, że w jesieni będzie 17 kolejek :D
4 dni później
Celem za pewne jest gra o miejsce w środkowej części tabeli....nie mamy pewności ilu zawodników z podstawowej jedenastki zostanie z nami dalej.Nie wiemy jakie poczynimy zakupy gdy Klich zostanie lub będzie sprzedany....Dywagacje chyba za wczesne....przypomina mi się ubiegły sezon i porażka za porażką! Wolę być optymistycznym pesymistą ,jak na razie , a nie hurra optymistą! Mam taką nadzieje ,że mądrze zostanie dobrana kadra do gry i z 12 zwycięstw na naszym koncie zawita z uśmiechem....;)
Czekamy co najmniej do 10 lipca by zobaczyć jakie potencjalne siły zgrupowano w Holandii....
Zacznijmy wkoncu grac o Mistrzostwo Polski. Puchar Polski ma byc nasz. Frekwencja lepsza niz w tym sezonie. Jestesmy biali, jestesmy czerwoni, jestesmy CRACOVIA!
Cele minimum na nowy sezon powinny wyglądać tak:
- albo 8. miejsce w lidze, albo 15 punktów przewagi nad strefą spadkową (w tym sezonie, to akurat było tożsame),
- ćwierćfinał PP,
- wygrane derby przy Kałuży.
Myślę, że cele całkiem realistyczne i naszym zasięgu. Każdy wynik ponadto należy będzie uznać jako spory sukces.
Oglądam właśnie powtórkę naszego meczu z 1 kolejki Legia-Cracovia i po raz kolejny nie mogę uwierzyć, w jaki do cholery sposób my to przegraliśmy?
Grać jak w tamtym spotkaniu tylko kończyć to zwycięstwami jak np z Jagiellonią u siebie i będzie wspaniale.
Cele na jesień 2011:
- domknąć kadrę przed wyjazdem na zgrupowanie
- conajmniej utrzymać statystyki meczów domowych
- z wyjazdowych 8-9 meczy przywieźć conajmniej 4 zwycięstwa
- być w grze o PP
- Derby, ŁKS, Legia i parę innych - wiadomo ;-)
- po rundzie jesiennej być w okolicach podium z szansami na stopień najwyższy
cel dodatkowy:
dorobić się nowego Klicha ;-)
tradycyjne 14 miejsce.
Cel na nowy sezon (jeden z wielu) - aby w koncu Cracovia zaczela chociaz raz na jakis czas wygrywac na wyjezdzie.
no to tak pokrótce,w telegraficznym skrócie ;) :
1.regularne zwycięstwa i remisy na wyjazdach - punkty zdobyte obowiązkowo na psiej kupie i Ł3 (najlepiej cała pula)
2.przynajmniej utrzymanie stylu gry na Ziemi Świętej z minionej rundy
3.miejsce w pierwszej 6 tabeli
4.minimum ćwierćfinał Pucharu Polski
...a najlepiej wszystko naraz :D
Dublet! Czyli Mistrzostwo i Puchar Polski!
mcz_ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dublet! Czyli Mistrzostwo i Puchar Polski!
triplet! Jeszcze Tarcze Dobroczynnosci!
A fuj!...jaki tripel...co Wy tu...... fe nieładnie
Wszystko się okaże po jakich zawodników pozyskamy i dopiero wtedy będziemy mówić o celach.Tak coś mi się zdaję,że jak zwykle będzie duuuuża chmura a mały deszcz czyt.transfery.
Mariusz, obyś się mylił .
Spokojne utrzymanie......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)