Tak, gdyby nie ten zespół nie wiedzielibyśmy o tym straszliwym mordzie. Jeśli chodzi o ekshumacje, wydaje mi się, że była to inicjatywa prokuratury, a nie zespołu.
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
Rzepa: Pomyliliśmy się pisząc dziś o trotylu i nitroglicerynie. To mogły być te składniki, ale nie musiały.
RoMan - w przypadku lotów cywilnych faktycznie śledztwo prowadzi to państwo, na terenie którego rozbił się samolot. może śledztwo delegować na inne państwo, ale to jest jego decyzja. inni mogą tylko akredytować reprezentantów przy komisji śledczej, ale śledztwo prowadzi "gospodarz". ale ten Tupolew nie był cywilny, tylko wojskowy (Tu-154[b]M[/b]!), wobec czego zastosowanie mogła mieć umowa polsko-rosyjska z 1993 r., która przewiduje śledztwo [u]wspólne[/u].
wychodzi, ze Rzepa dala d.u.p.y z jakis przyczyn.
Przyczyna jest prosta, spadek sprzedaży, pogoń za newsem, sensacją, coraz słabiej wykwalifikowani dziennikarze, nie potrafiący zrozumieć, zinterpretować, słów Seremeta. Brak dociekliwości, by dowiedzieć się co tak naprawdę wskazywało to urządzenie.
Gmyz jest zbyt poważnym dziennikarzem, żeby nie sprawdził źródeł. A zwłoki kluczowego świadka, a wcześniej innych zaangażowanych w sprawę, nie są fatamorganą.
Ręce opadają.
Ro Man, jeżeli twierdzisz, że śledztwo zostało spaprane, to musisz przyznać, że są w nim błędy, które mogą również podważyć wersję, że była to zwykła katastrofa. Zbadanie sprawy przez świrniętych naukowców, nie mieści się w ramach przyjętych przez Millera i MAK - bo głoszą inną teorię niż ta, która zostało oficjalnie przyjęta. Dziwnym trafem mamy pare samobójstw związanych, z tą katasrofą, a jak ktoś pisał wcześniej Kaczyński mógł przeciez prowadzić do masowaj świadomości, która prowadziła ich do śmierci (jeżeli samobójstwo popełnia świadek, który od początku twierdził, że nie jest tak jak się podaję to wtedy się dziwimy, a jeżeli samobóstwo popełnia Ro Man, który z tą katastrofą ma niewiele wspólnego to mamy to głeboko w d...) . Osobiście nie pamiętam (oprócz śmierci Olewnika, która też mocno śmierdzi), żeby bylo tyle samobójstw w odniesieniu do jednej sprawy. Myślisz, że Rosjanie całkowitą władzę po katastrofie ich odrzutowca oddali w ręcę innego państwa? Tak wyczytałeś w gazetach takich jak twoja...? Jesteś parę lat starszy i może masz obeznanie w kuluarach, ale nie zachowuj się jak mafia naukowców, którzy mówią co jest faktekm, a później okazuje się, że nie mieli racji. Jesteś napewno oczytany bardziej niż ja i to powinno prowadzić cię do wnoisku, że niektóre oficjalne informacje prowadzą tak naprawdę do dezinformacji.
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Rzepa: Pomyliliśmy się pisząc dziś o trotylu
> i nitroglicerynie. To mogły być te składniki,
> ale nie musiały.
To bardzo ciekawe, bo naczelny Rzepy Tomasz Wróblewski był w poniedziałek przyjęty przez Seremeta i zapewne pokazał mu tekst, o ile go nie uzgodnił.
A tu rozmowa z Cezarym Gmyzem (dziś rano) http://www.radiownet.pl/#/publikacje/material-wybuchowy-na-tupolewie'
Szpagatów Ro Mana proponuję nie brać pod uwagę. ;)
Nawet z dzisiejszej wypowiedzi prokuratora Szeląga wynika, że nie można wykluczyć obecności materiałów wybuchowych na pokładzie Tupolewa. Natomiast Szeląg nawet nie pisnął o tym, że do Polski przywieziono tylko wyniki analizy próbek, natomiast same próbki w dalszym ciągu tkwią w Moskwie. Dlaczego kolejne próbki znów będą badane w Moskwie? Pół roku ma to trwać? Drugi raz mają to badać, i to przez pół roku, ci sami rosyjscy eksperci?
Dlaczego Putin stanął na czele komisji, a Tusk podkulił ogon i wydelegował Millera jako polskiego odpowiednika ?
Komuś bardzo na tym zależy, żeby z tego zrobić czeski film. Za duży zbieg okoliczności, żeby wierzyć w to, że RP chciała sobie podnieść jednodniowo sprzedaż. I jeżeli się z tym zgodzić, to bardzo grubymi nićmi zostały uszyte wydarzenia dnia dzisiejszego. Wygląda na to, jakby więcej niż jeden ośrodek zaczął wydawać poważne rozkazy. Moim zdaniem sytuacja wchodzi w taką fazę, w której nawet niektórzy w nią wciągnięci nabierają wątpliwości kto jest z nimi, a kto przeciw. Brzmi to enigmatycznie, ale chyba naiwnym trzeba być żeby wierzyć w zbyt proste wytłumaczenia.
aaaa w sumie to nie będę nic pisał.
Zadam tylko pytanie :
czy chcesz iśc na wojnę z Federacją Rosyjską?
TAK lub NIE a nie jakies tam dyrdymały o zamachu lub /niezamachu
http://redakcja.salon24.pl/459335,gmyz-z-niczego-sie-nie-wycofuje
Czy chcę czy nie, jeśli będzie trzeba to pójdę.
A Ty gdyby trzeba było się zadeklarować, to uciekniesz, będziesz "współpracował", czy może ze strachu kompletnie zwariujesz?
Nie graj tu strachem bo to niewłaściwe miejsce, są inne fora bardziej podatne...
[IMG]http://bi.gazeta.pl/im/2b/e1/c2/z12771627X,Wypowiedzi-Dominika-Zdorta-na-Facebooku.jpg[/IMG]
"Rzeczpospolita" wciąż zmienia zdanie w sprawie swoich rewelacji o śladach "trotylu i nitrogliceryny" na miejscu katastrofy smoleńskiej. Wieczorem z oświadczenia dziennika bez wyjaśnienia zniknęło najistotniejsze sformułowanie: "Pomyliliśmy się". Za to naczelny "Rz" wydał wideo-oświadczenie, że w tekście "Trotyl na wraku tupolewa" nie chodziło o trotyl, ale o przedłużające się śledztwo.
więcej tu:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12771447,_Pomylilismy_sie_____z_tekstu__Rzeczpospolitej__znika.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=10199882
Cezary Gmyz, który napisał tekst o rzekomych śladach po środkach wybuchowych na wraku tupolewa, przestał odbierać telefon po tym, jak informacje w jego artykule zostały zdementowane przez jego redakcję. "Cezary - odbierz" - piszą do niego twitterowicze i wymieniają się memami i żartami z dziennika
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12771602,_Cezary_odbierz____Twitter_do_Gmyza.html?lokale=krakow
i po sensacji...
śmieszne, że panowie z Rzeczpospolitej tak łatwo dali się wpuścić w maliny, zaufanie społeczne do słabnącego zawodu dziennikarza będzie coraz słabsze, jak na razie stwierdzam, że Rzeczpospolita osiągnęła właśnie poziom Niezalezna.pl i wPolityce.pl i jeszcze... przez uprzejmość dla mojego przyjaciela z pewnej prawicowej gazety nie wspomnę jej tytułu, ale takich jaj jak "trotyl w Tupolewie" to nawet w Fakcie nie dawali :D
ach chciałoby się zaśpiewać "trotylem jestem..." bo to majaczenia wariata co dziś Rzeczpospolita napisała...
pozdr
Obecność materiałów wybuchowych potwierdzają inne źródła
http://vod.gazetapolska.pl/2650-antoni-macierewicz-obecnosc-materialow-wybuchowych-potwierdzaja-inne-zrodla
bart1906 no to na co czkasz idź sie wysadź ,napakuj sie trotylem i pod ambasade rosyjską, zrobisz cos dla Polski dobrego.
pasy22 Napisał(a):
> Pętla się zaciska
Ilu synów tego "ogłupiałego" Narodu musi jeszcze zginąć ...???
p.s
Ian, kogo chcesz skłonic do refleksji, kogo chcesz skłonić do własnego myślenia? Niektórzy pytali mnie, czy widziałem zdjęcie "kaczki w worku" ...Pytam- kogo wzywasz do refleksji ???
Przypomniał mi się bardzo smutny "dowcip" - jakiś czas temu publicznie wydała go jedna z codziennych gazet :
cyt :
- Cześć Michał, co tam u Was w Polsce słychać?
- Mam dwie wiadomości , dobrą i złą.
- Zacznij od złej.
- Mama jest chora, dom zajął komornik, mój zakład upadł i nie mam pracy, babcia umarła, bo nie miała na leki, sąsiad się powiesił, bo nie mógł spłacić kredytu, zakmknęli szkołę. Ania więc nie chodzi do szkoły , bo nie mają pieniędzy na dalekie dojazdy. Wojtkowi odówili chemioterapii, więc szykuje się kolejny pogrzeb, brata nie stać na wszystkie podatki więc zamknął firmę...
- Już przestań. A ta dobra wiadomość ?
- Na szczęście Platforma nadal jest u władzy, nie Pis
Jim Napisał(a):
> pasy22 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pętla się zaciska
>
>
> Ilu synów tego "ogłupiałego" Narodu musi
> jeszcze zginąć ...???
>
> p.s
>
> Ian, kogo chcesz skłonic do refleksji, kogo
> chcesz skłonić do własnego myślenia?
> Niektórzy pytali mnie, czy widziałem zdjęcie
> "kaczki w worku" ...Pytam- kogo wzywasz do
> refleksji ???
>
> Przypomniał mi się bardzo smutny "dowcip" -
> jakiś czas temu publicznie wydała go jedna z
> codziennych gazet :
>
> cyt :
>
> - Cześć Michał, co tam u Was w Polsce
> słychać?
> - Mam dwie wiadomości , dobrą i złą.
> - Zacznij od złej.
> - Mama jest chora, dom zajął komornik, mój
> zakład upadł i nie mam pracy, babcia umarła, bo
> nie miała na leki, sąsiad się powiesił, bo nie
> mógł spłacić kredytu, zakmknęli szkołę.
> Ania więc nie chodzi do szkoły , bo nie mają
> pieniędzy na dalekie dojazdy. Wojtkowi odówili
> chemioterapii, więc szykuje się kolejny pogrzeb,
> brata nie stać na wszystkie podatki więc
> zamknął firmę...
> - Już przestań. A ta dobra wiadomość ?
> - Na szczęście Platforma nadal jest u władzy,
> nie Pis
Otóż to,jak PIS nie dojdzie do władzy to nigdy już nie będzie dobrobytu w Polsce :( :( :(
Nie ma co pajacować. Gdyby służby lotniskowe stwierdziły te składniki, o których wspomniał Szeląg, na ubraniu potencjalnego terrorysty, gościa zwinięto by w kilka sekund i zostałby poddany praniu mózgu. Przecież to są składniki materiałów wybuchowych.
HA,HA,HA - media zrobiły swoje :( Pytanie, kto- komu potrafi powiedzieć, że ma sprany mózg :( Wśród koleżanek/kolegów, wśród znajomych,wśród przyjaciół i Rodziny.
Dobry Bóg i nie tylko wie, kto zginie w wypadku, kto się powiesi, kto spadnie ze szczytu górskiego, kogo syn poćwiartuje itp itd
Dlatego w obecnych czasach powstają "tragiczne dowcipy" o Polakach ( jak niegdyś o Żydach ) ...Ale piepszyć to - liczy się kasa, kasa, kasa tzn długi, długi, długi ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)