volt cytuj GW a nie Dementora z łaski swojej
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
http://wolnemedia.net/polityka/niezamierzone-konsekwencje/
Mentny ma specyficzny sposób przedstawiania własnych teorii. Ignorując źródła formułuje własne hipotezy dotyczące _intencji działania_ osób trzecich, a potem dowodzi że te hipotezy nie mają sensu.
knur: porównanie nie dotyczyło aspektu kłamstwa, ale powtarzania z uporem maniaka jednego i tego samego (dokładnie tak jak to czynił Skubis w korespondencji z "weszło") z kompletnym ignorowaniem argumentacji podawanej przez innych. I po tym co pisze dalej Mentny, uważam, że to porównanie mu się należało :) Zresztą nie jest za to obrażony :)
Mentny: naprawdę, dziwię się, że Ty jesteś tu tak jednostronnie zaślepiony. Tyle tu jest rzeczy a Ty ciągle piszesz, że winny Kaczyński i on to może zakończyć. Guzik może. Zbyt wielu siłom taki konflikt jest w tej chwili na rękę...
Oczywiście, abdykacja Komorowskiego to nie była poważna propozycja :) ale to by rozwiązało sprawę... bardziej niż jakakolwiek akcja Kaczyńskiego - a jest przecież równie prawdopodobna...
Widać wyraźnie, że propaganda Michnikowszczyzny i innych sił przestawiająca Kaczyńskich jako główne zło narodowe trafiła na wielce podatny grunt, skoro nawet ktos taki jak Mentny pisze tak jak pisze...
A ja wcale nie jestem jakimś fanem Jarosława Kaczyńskiego. Ponadto uważam, ze przez swoje zachowanie ostatnio stracił bardzo wiele z tego co zyskał przez ostatnie miesiące. A PO i SLD tylko w to graj...
I ze względu na to, że Ty ciagle powtarzasz naprawdę bez żadnego konkretnego argumentu to samo, chciałem Ci serdecznie podziękować za to, że miedzy innymi dzięki Tobie będę miał droższe ceny i podwyższony podatek VAT, za to że w tej chwili kombinatorzy tacy jak Drzewicki i spółka będą sie czuć już całkowicie bezkarni i że wkrótce w TV będziemy mogli słyszeć już jedynie poglądy "jedynie słusznej" opcji spadkobierców UD. I że niejako "zalegitymizowane" zostało to, co zostało zrobione z IPN.
Generalnie już powtarzanie zakończyłem - ileż można...;)
Kończę zresztą już pisanie w tej sprawie bo co miałem do napisania, to napisałem i to wiele razy... ;)
Mam nadzieję, że ta sprawa szybko i w jakiś rozsądny sposób zostanie zakończona.
Do podwyżki VAT-u i innego zła tego świata się nie poczuwam jednak... ;)
Pozdrawiam.
Blady Niko - nie zaprzeczam, że pisałem czasami dość chaotycznie, ale nie ignoruję źródeł informacji, a intencje pewnych osób odczytuję po działaniu/braku działania i skutkach jakie mogą one ewentualnie przynieść. Tak czy inaczej wystarczyłoby już tej polsko-polskiej wojenki.
I również pozdrawiam.
Robinksc - patos jest czasem bardzo potrzebny w wypowiedziach i ja się go nie wypieram. Patos jest potrzebny Polsce i Cracovii....historia :) Moze duzo tego w moich wypowiedziach ale.....może gdzie indziej za dużo jest MTV, Dody, Negrala czy Wojewódzkiego i stąd ruszanie patosem.
Knur - pod murami Częstochowy było wielu "Kuklinowskich". W NH nie byli kosmici ale Polacy. Polacy ubrani w mundury milicji, funkcjonariusze UB itd.
To część Polaków wiernej ideologii obcej Polskiemu Narodowi, zwalczało krzyż. To młodych milicjantów z Krakowa przerzucano na Śląsk, ze Śląska do Warszawy a tych ze stolicy do Krakowa by napierdzielali własnych ojców. To wszystko dlatego, że niszczono TE wartości.
Piszesz, że Ci protestujący przeciwko krzyżowi, wieszający na nim renifery i miśki więcej robi dla Polski niż mohery. A skąd wiesz, że te TERAZ trochę nawiedzone mohery, to nie są byli powstańcy, ludzie którzy w swojej młodości walczyli o wolną Polskę. Ludzie którzy zmierzyli się ze Stalinizmem w trudnych czasach. Takim właśnie ludziom, dziś poniewieranym, opluwanym, osobom, którym może i brak kasy na leki, im właśnie nie brakło odwagii bronić dziś wartości utożsamianym przez krzyż. Jak wypada to porównanie ? Byłem ostatnio w górach i rozmawiałem z góralami co mają ręce jak bochenki chleba na temat konfliktu (jeszcze przed tą manifestacją). Warto czasem posłuchać mądrzejszego, oni nie mają problemu z wyborem....
To jeżeli Ty tak twierdzisz o moherach, to może ja się wypowiem o tych młodych postępowych. Są jak bęben. Kolorowy, wesoły, głośny ale.......w środku pusty z TYCH wartości, tam NIC nie ma. To choroba cywilizacji.....
Myślisz Knur, że te osoby przyszły w wieczór dla Tuska czy Napieralskiego ? Nie, one tak naprawdę mają w dupie wszystkich polityków. Oni przyszli walczyć z krzyżem. Przecież ich WSZYSTKIE napisy i znaki były wymierzone w ten symbol i to co on reprezentuje.
Mentny - Tak, to symbolika. W dawnych czasach wróg wartościom utożsamianym przez krzyż był jawny. Szwed, Rosjanin,Niemiec, Turek - proste, łatwe.
Msza Św, pospolite ruszenie i.....na wroga. Dziś, nie ma wroga zewnętrznego. Dzis wróg wchodzi jak złodziej cicho do naszych domów, przez nikogo nie zauważany. Sączy się jak trucizna zabijając więzi rodzinne, zabijając tradycje, zabijając wartości bliskie Polsce. Tu na forum, A.W.B słusznie zauważył, większość postów to negatywne nastawienie do obrońców krzyża. Nie ma sprzeciwu, wobec wieczornego plugawienia tego ŚWIĘTEGO dla wielu Polaków ZNAKU. Przykre i nie chodzi mi tu o ateistów, ale o tych tzw. wierzących.
Na koniec opiszę pewną sytuację. Parę lat temu byłem w Uzbekistanie m Buchara. W pewnym meczecie, przy grobie ich świętego obserwowałem młodego mężczyznę modlącego się. Pomyślałem wtedy, że on też wierzy w siłę większą, która dla niego jest świętością.Człowiek na ziemi jest w ciągłej ewolucji ale.......jeżeli człowiek będzie niszczył świętości, to zniszczy kiedyś siebie .
Nie zabierałem głosu w sprawie konfliktu przed pałacem, bo jak wcześniej napisałem, nie wiem czym się kierują strony konfliktu. Ale po wieczornych zajściach, napisałem swoją opinię na temat szargania krzyża.Więcej w tej sprawie nie zabiorę głosu, czytającym pozostawiam osąd......
Ian - to jest chore, że zestawiasz ludzi aktywnie protestujących przeciwko krzyżowi pod pałacem ze zdrajcami kraju i zomowcami, ale to niestety typowe dla części elektoratu PiS. to jest własnie ten odłam patriotyzmu, który, naturalnie w imię wartości, Polski nie doprowadzi w żadnym sensownym kierunku. "Nie jest ważne czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy w Polsce będzie dobrobyt. Najważniejsze, żeby Polska była katolicka" - żeby zacytować klasyka Henryka Goryszewskiego.
a ci, co są przeciw "moherom" nie występują przeciwko , tylko przeciwko temu konkretnemu krzyżowi w tym konkretnym miejscu. czy oni domagają się zabrania krzyży z Placu Trzech Krzyży albo figury Chrystusa z krzyżem sprzed kościoła Św. Krzyża? owszem, jest tam pewno sporo chamów, pijaczków i bezmózgich lanserów (choć przechodząc tamtędy w środę ok. północy niczego takiego nie widziałem), ale celem ich protestu nie jest - ich wkurwiło, że próba przeniesienia postawionego prawem kaduka krzyża sprzed instytucji państwowej do świątyni została zablokowana.
tak samo obrońcy - w moim odczuciu to nie są obrońcy czy jakichś wartości, tylko obrońcy , który można zamienić na tablicę i pomnik, i jeszcze jedną tablicę, a potem jeszcze 96 tablic i kopiec.
może faktycznie część tych "moherów" zapisała piękną patriotyczną kartę przed dekadami, ale jak patrzę na "najaktywniejszych" obrońców krzyża, to są oni za młodzi na II WŚ czy stalinizm. dzis pierwsze skrzypce grał tam Miłosz Stanisławski, facet w średnim wieku, członek gabinetu politycznego Sławomira Skrzypka, świętej pamięci prezesa NBP z woli śp. Lecha Kaczyńskiego.
napisałem Ci tylko, że to też byli Polacy (kopia do Twich słów) . Zdrajcy jak ich nazwałeś ( a może tylko częsć wierzących ślepo w ideologię), ale Polacy. Zapominanie o tym, jest chore.
A co do dobrobytu mam dla Ciebie jedną informację : staram się odróżniać BYĆ od MIEĆ.
A ja pytam: O co dalej k.ur.wa chodzi??? Chcieli zamocowania tablicy-mają! O co jeszcze dym do cholery????!!!!
Teraz nie pasuje forma jej odsłonięcia? Nie podoba się wygląd? Nie podeszło to, że na miejscu nie było Komorowskiego?
A po jaki ch.u.j miał tam być, żeby poleciały mna niego "bolszewiki", "mordercy", "przydupasy Putina"?
Skończcie (zwolennicy krzyża) swoje lamenty i całą farsę bo błaźnicie się z każdym kolejnym swoim "postulatem" w tej sprawie!
chodzi o to ze teraz te czuby z pisu chca pomnika xD
qrwa no bede sie turlal ze smiechu jak oni go wybuduja ;D
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prezes-PiS-podejmijmy-konsultacje-ws.-wzniesienia-pomnika-Lecha-Kaczynskiego,wid,12566487,wiadomosc.html?ticaid=1ab16
knurze, ja ze sk.ur.wy.sy.nami, zomowcami i zdrajcami utozsamiam ludzi, ktorzy pisza takie cos:
(...)
"Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. Ale tylko one mogą wstrząsnąć bazą wyborczą tej wstecznej władzy i uniemożliwić dalsze hodowanie chwasta zwanego IV RP." (...)
znasz moze nazwisko tej k.u.r.w.y ktora to napisala?
Moheryzm jest dewiacją. Upatrzyli sobie krzyż, wydumali sobie ideę i postanowili o nią walczyć. Przecież nikt usuwając krzyż z tego placu nie obraża go jako przedmiotu qltu chrześcijańskiego. Władze Kościoła nakazały Krzyż przenieść, a oni nadal go "bronią". Teraz jak widać są i przeciwko Kościołowi. Moherowa kobieta Bronia, macocha Edka Macury, jak była kilka lat jakaś różnica zdań między papieżem B16 a Rydzykiem, opowiedziała się za Rydzykiem. To jest chore. Innym razem upatrzą sobie hubę na drzewie lub naciek na szybie, jak to już nieraz bywało. Kiedyś mieliśmy Świtonia na żwirowisq w Oświęcimiu. I co, nie była to szopka? Ian Thorpe poetyzujesz. Ja nie twierdzę, że wśród Moherów nie ma antykomunistycznych kombatantów i ludzi pokrzywdzonych przez los o jakich piszesz. Ale są oni i po drugiej stronie. Ja wśród lewactwa w kręgu którego się obracam, o ile ich znałem w czasach komunistycznych, pamiętam samych antykomunistów. Wszyscy strajkowali w Jastrzębiu jak jeden mąż. Nic im wtedy nie można było zarzucić. Teraz sa zażartymi lewakami, antyklerykałami i antykaczystami. Tak zażartymi, że na dźwięk słowa Rydzyk zgrzytają zębami.
No ale jak ktoś ma własną prywatną wizję dziejów i świat do niej nijak nie pasuje, to się wtedy wymyśla jakieś spiskowe teorie o podziemnej esbecji pociągającej za sznurek. Tu nic nie trzeba wymyslać. Nie było żadnych spisqw.
Dem
Za tych ludzi nie odpowiadam. Po odsłonięciu tablicy i apelu episkopatu połowa odeszła. Mam nadzieje że jutro PiS złoży kwiaty pod tablicą. Krzyz należy przenieść najlepiej w niedziele..
owszem należy, moim zdaniem najlepiej było by gdyby Jarosław w tym uczestniczył, może nawet odezwał się do co za bardzo nawiedzonych, może to by uspokoiło trochę sytuację, i ja bym zrobił jeszcze raz uroczyste odsłonięcie tablicy, a nie tak jak dzisiok na partyzanta...
MR&MW ja nie wiem czyje to słowa, a chętnie się dowiem... bo rozwijając swoje horyzonty chciałbym poznać definicję ubekozomowcozdrajcy, bo być może dotychczas źle go identyfikowałem...
Waldemar Kuczyński
MrR& MrW
......Polska [u]może być biedna[/u] ale [u]musi[/u] być katolicka
to również cytat wielce zasłużonego "prawicowego" polityka, ale co wnosi do do założonego wątku ?
MrR&MrW - naturalnie rozpoznaje cytat z Kuczyńskiego, ale jak on się ma do tematu? beats me, jak mawiają anglosasi.
Ian - napisałem "(...) to też są Polacy, którzy przyczyniają się do rozwoju i dobrobytu tego kraju w stopniu co najmniej równym 'moherom',(...). czy to samo napiszesz o milicjantach czy ubekach z NH, albo stronnikach Szwedów pod Częstochową?
Knur, ja uważam, ze część Polaków spod pałacu szkodzi Polsce i nie zależy im na budowie silnego kraju, tylko na osobistych korzyściach, taki jest mój odbior z zajść. Ty uważasz, że wszystko bylo tam cacy bo tam byłeś przypadkowo i nic Ci się nie rzuciło haniebnego w oczy.
Ja uważam, że budowę silnego kraju zaczyna się od zasady : żeby MIEC trzeba najpierw BYĆ - nigdy na odwrót.
W czasie tej parady, niszczono wartości które krzyż symbolizuje (nie ruszam tutaj wiary, chociaż dla katolika było to bolesne). Niszcząc, obśmiewając dla innego czlowieka święty symbol, drwiąc itd szkodzono Polsce. Kto dal im prawo do takiego zachowania ?
Polacy są różni - są zdrajcy, są "Kuklinowscy", są wierzący w obcą ideologię marksiści, są szubrawcy dla kasy.
Ale są też ludzie którzy, wierzą w wartości plynące z krzyża. Tego krzyża, ktory przez wieki towarzyszy Polsce, pod którym umierali za Polskę ludzie. Ci ludzie nie chcą Polski niszczonej przez wartości odwrotne....
Napisaleś, że ci z protestujących robią coś dla Polski. Niech robią, niech pracują, ale niech zawsze wartość CZŁOWIEK idzie przed ich pracą.
Jezeli krzyż w Polsce, jest tak ważnym znakiem dla tak wielu ludzi, to niech inni - ateiści, innowiercy - po prostu go szanują.Szanować ten symbol, to szanować tych ludzi. Przecież komuniści ideowi - Polacy - też budowali kraj, ale człowiek nic nie znaczył.....
Kaczyński, Komorowski, Tusk, Napieralski - to politycy zawodowi i chcą zdobyć władze. Natomiast naród musi od nich wymagać obrony wartości drogich Polsce.
Na koniec polecam fajny artykuł na temat zajść pt "Witajcie w ohyda parku"
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/witajcie-w-ohyde-parku,1518437
--------------------------------------------------------------------------------
"Takiego łotra, to tylko ziemia moze wyprostować" - płk Adam Pietruszka
"Walczę ze złem, nie z ofiarami zła" - ks Jerzy Popiełuszko
Ian w jaki sposób "krzyżowcy" szanują krzyż?
Przylepiając na nim " Mój Prezydent-Lech Kaczyński" .
Ian sam dobrze wiesz że ta akcja PiS nie ma nic wspólnego z wiarą katolicką, tylko polityczną hucpą Jarosława.
Jarosławowi marzy się wojna religijna w Polsce, żebyśmy się pod nim pożarli, pobili, żeby leciała krew.
To nie ma nic wspólego z chrześcijaństwem.
I Ty Ian wiesz to dobrze.
Im szybceij ten cyrk się skończy tym lepiej dla wszystkich POLAKÓW.
Ehhhh, Wy tu ciagle taka powazna dyskusje prowadzicie, a ja dzis slyszalem od zwolenniczki Jarusia, ze podobno sa juz dowody na to, ze Rosjanie nie tylko spowodowali mgle, ale takze ostatnie gwaltowne opady! Ich sluzby specjalne, czyli w prostej lini nastepcy KGB i NKWD (czego ja akurat nie neguje), chcialy ugasic gwaltownymi ulewami pozary lasow na Syberii, tylko cos tam technika zawiodla i rozlalo sie nad Polska i Niemcami...
Info podobno pewne, w radio Ojca mowili...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)