Z powodu długów Hutnika, Enion wyłączył dziś prąd na stadionie przy ul. Ptaszyckiego. Dopóki dłużnik nie zapłaci rachunku - ma być ciemno. Sytuacja jest poważna, może nie dojść do skutku mecz Cracovii z Ruchem Chorzów, planowany w sobotę 27 marca o godz. 17.00. W tej chwili prądu nie ma w żadnym "hutniczym" obiekcie, ani na boiskach treningowych.
więcej na http://blog.kablak.pl
-
-
Mecz zagrożony!
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800,7698613,Suche_Stawy___ciemnosc_widze_ciemnosc.html
GTS-owi pozwolili rozegrać jeszcze dwa mecze, a teraz sobie wyłączyli przed dwoma, bardzo ważnymi dla nas spotkaniami. A czy w przypadku warunków uniemożliwiajacych rozegranie sobotniego spotkania nie będzie nam groził walkower ?
e tam, będzie dobrze
zawszeć mozemy przelac kase Enionowi i odbić sobie z czynszu za następne mecze
śpijcie smacznie i spokojnie ;)
Big mouth strikes again Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zawszeć mozemy przelac kase Enionowi i odbić
> sobie z czynszu za następne mecze
> śpijcie smacznie i spokojnie ;)
To samo sobie pomyślałem...
Zastanawiam sie czemu wyłaczyli przed nami a nie przed gts-em,
są 3 mozliwości
1. Lubią gts albo boją się gts
2. Uwazają, że wyłączenie przed ligą moze mieć większe znaczenie propagandowe (to ważniejsze niż PP)
3. Chcieli to zrobić pare dni przed meczem, by był czas na spłatę, interwencje, spokojne włączenie ponowne itp. Przed pucharem było za mało czasu.
Można też użyć fosforyzującej piłki i nasmrować brokatem bramki.
Maxwell- bramka numer 3. Komornika do zwolnienia rachunku bankowego nie zmuszą. A tak to jest czas, by przelew wpłynął na ich rachunek bankowy jutro [ sesją popołudniową ] lub w piątek.
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Można też użyć fosforyzującej piłki i
> nasmrować brokatem bramki.
:D Albo wyposażyć piłkarzy i sędziego w noktowizor
Dajcie już spokój z tymi spiskami: zawsze nam, a nie psiarni i tego typu lamenty.
Problem żaden, chociaż może jednak nie do końca, ponieważ ktoś musi:
a. dokonać przelewu
b. sprawdzić czy środki zostały zaksięgowane przez ZE /a najpewniej przesłać potwierdzenie przelewu/
c. upewnić się, że Pani windykatorka uruchomi odowiedniego technika, który w stosownie krótkim czasie w terenie dokona ponownego uruchomienia zasilania. O ile dobrze pamiętam, to zgodnie z regulaminem ZE ma obowiązek dokonać ponownego podłączenia w terminie 24 GODZIN od zaksięgowania wpłaty! Można to przyspieszyć, ale trzeba chcieć to zrobić i umieć poprosić "podrzędną" (!) pracownicę Zakładu Energetycznego.
Do tego jeszcze pewnie dla bezpieczeństwa ;-) teleksięgowy zechce podpisać jakiś stosowny aneks do umowy dzierżawy SS mówiący, że MKS zapłaci zaległość wobec ZE i skompensuje tę płatność z kwotą kolejnej opłaty za dzierżawę stadionu.
Zobaczymy, czy ta dziecinada nie okaże się "mission - imposible" dla weterana... Powodzenia w heroicznym boju!
Moze w koncu prokuratura sie zainteresuje dlaczego zadluzona na 5 czy 6 baniek firma zamiast byc w trakcie likwidacji, wynajmuje stadion za dzierzawe ktorego nawet nie placi. Na dodatek nie spelniajac zadnych warunkow z wyznaczonych przez mzpn, dostaja licencje na gre w 3ciej lidze...
I moze lepiej gdyby do meczu z Ruchem nie doszlo, moze wtedy w koncu ktos ruszy lbem i powie dosc tej farsy!
edit: spokojna głowa. Skoro Mieciu Gil sie w to zaangazowal i mowi , ze zagracie to znaczy ze zagracie. Komunizm obalil, licencje zalatwil, to i prad na pewno sie znajdzie.
Kondi Napisał(a):
> Dajcie już spokój z tymi spiskami: zawsze nam, a
> nie psiarni i tego typu lamenty.
Być możę rzeczywiście lamentujemy, ale dziwnym trafem ZE nas sobie upodobał jako straszak na niezapłacone przez Hutnika rachunki. Już mecz z Legią stał pod wielkim znakiem zapytania, bo wcześniej wyłączony prąd na stadionie, został dopiero włączony bodajże na 2 godz przed meczem, kiedy już zawodnicy byli w szatniach. A stało się to dopiero po interwencjach wysoko postawionych osób z władz miasta, klubu i canalu plus
ja nie rozmiem dlaczego ten cały leśny dziad prezes Hutnika nie ma jeszcze postawionych zarzutów prokuratorskich.
Gościu zarujnował własny klub i teraz się śmieje w żywe oczy. Normalnie ma w szachu cały piłkarski Kraków - Nas , gts, Hutnika, mzpn -wszystkich rucha na potęgę.
Zac- co Ty za urban legends tworzysz? Prądu nie było, owszem, ale około godziny 13. I była to jakaś wewnętrzna awaria na stadionie. Skąd wiem? Bo wtedy latałem za elektrykiem, a potem specjalistą od systemu sprzedaży, żeby uruchomiono jak najszybciej drugą kasę.
Ja gadałem z gościem, który pracuje w ENION-ie i taką wersję mi przedstwił ,że gorąca linia była prawie do samego meczu .Podobno jak zaczęły się problemy to zawodnicy Legii byli już stadionie. Natomiast jeżeli mi potwierdzisz, że byłeś na stadionie także między godz 17- 18 i widziałeś ,że prąd był i w ogóle przed meczem z Legią żadnego problemu z ENIONEM nie było, to dzisiaj osobiście tego gościa operd.le.
Byłem na Hutniku ok. 13, a potem na odprawie przedmeczowej i do meczu różne rzeczy załatwiałem na Hutniku, czyli jakieś 3 godziny przed meczem byłem [ tak właśnie jakoś koło 17 ]. Czy była gorąca linia z ENION'em, nie wiem, ale wiem, że prąd cały czas na stadionie był, bo paliły się reflektory, w budynku klubowym było wszystko zapalone, kamery działały, bramki też.
No to być może z samym prądem gość (a tym samym ja) przesadził, ale to nie zmienia faktu, że groźby wyłączenia mogły być. Tym bardziej, że był to pierwszy mecz przy oświetleniu, dodatkowo transmitowany przez canal plus. Tak więc bardzo dobra okazja na próbę wyegzekwowania należności. Być może wtedy padły jakieś deklaracje o terminie spłaty, który nie został dotrzymany.
Vojnar Napisał(a):
> ja nie rozmiem dlaczego ten cały leśny dziad
> prezes Hutnika nie ma jeszcze postawionych
> zarzutów prokuratorskich.
> Gościu zarujnował własny klub i teraz się
> śmieje w żywe oczy. Normalnie ma w szachu cały
> piłkarski Kraków - Nas , gts, Hutnika, mzpn
> -wszystkich rucha na potęgę.
Gwoli ścisłości sportowa spolke akcyjna Hutnik zrujnowalo glownie kilku jego poprzednikow, a on zamiast oglosic upadlosc to kombinuje jak moze zeby cos jeszcze z tego trupa wyciagnac . Co najgorsze utrzymywac trupa pomaga Majchrowski (a wiec miasto), Niemiec (a wiec mzpn) , no i niezastapiony pogromca komuny Mieciu Gil.
I nie przesadzalbym z tym, ze ma kogos w szachu bo tak na prawde gowno moze zrobic. W najlepszym wypadku miasto sie wkurwi i wystapi do sadu o upadlosc (jako jeden z wierzycieli ma do tego prawo), a stadionem sie bedzie opiekowal ZIS (ale do tego za pewne nie dojdze ze wzgledu na to co napisalem wyzej).
Realnie patrzac, zaden mecz ani Wisly ani Cracovii nie jest zagrozony.
W razie problemu możemy liczyć na jakiegoś emeryta lub rencistę który znów przekaże pieniądze uzbierane przez całe życie na spłatę długów hutnika ;d
Nie ma co panikować spokojnie mecz sie odbędzie. Gorszego newsa już chyba nie czytałem dziś :D
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Można też użyć fosforyzującej piłki i
> nasmrować brokatem bramki.
Post miesiaca dla mnie!!!!!!!!hahahahahahahahha
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)