1. bez taktyki - to że nie widać u naszych taktyki to nie znaczy że jej nie ma, problem w tym że trzeba ją zrealizować a przeciwnik wysoko stawia poprzeczkę, widac naszą przewagę w ilości strzałów np. ale te są jakieś anemiczne zwykle w bramkarza ( Górale jak ciagną to po winklach jak np. Bakrlik) - uważam że mamy problemy z głową czyli z mentalnością, byliśmy najlepsi w sezonie zasadniczym, dobrze zagralismy w PK, wygralismy prwaie wszystkie mecze z Podhalem w sezonie zasadniczym, mieliśmy bonus no i chyba medale już na szyjach a tu nieoczekiwana porażka w pierwszym meczu i mamy problem
2. bez bramkarza - niestety prawda, to jest najgorszy play off Radzika odkąd jest w Cracovii, cała nadzieja w Rączce, nie da się grać bez bramkarza
3. bez szybkości - to nie jest to co w PK ale to jest chyba zbyt pochopna teza, nie jeżdzimy jak muchy w smole tylko Podhale umiejętnie skraca grę i nie daje nam sie rozpędzić, zwłaszcza Leszek króciótko trzymany... ale fakt w play off nie przypominamy drużyny z PK, moze Rudolf tym razem nie trafił z formą ?
4. bez twardzieli - fakt ciekawostka, w meczu z Kazachami, z Łotyszami, z Ukraińcami, twardo stalismy na nogach i to przeciwnicy odbijali się od nas, pierwszy raz w życiu widzialem jak "Ruscy" w hokeju sie od Polaków odbijają... a w lidze to nawet nikt nas nie mógł trafić po prostu byliśmy za szybcy...
5. bez Mihalika - meandry polityki kadrowej to jest temat na inną bajkę, ja napiszę za mało indywidualności... ale reprezentant Ukrainy nie był wart zachodu wszak był spoza UE a to jest cieżko zalatwić pozwolenie na pracę chociaż dwa miesiące później Klub juz umie zatrudnic dwóch piłkarzy z Mołdawii... Diaczenko to był temat za 9 000 EUR więc to raczej nie temat kasy... ale lenistwa i lekkkomyślności
-
-
Cracovia-Podhale - wszystkie mecze finału play-off
Miszczu2007:
[i]Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Podhale nic nie gra i gdybyśmy mieli formę jak w zeszłym sezonie w finale to byśmy ich gromili. Rozumiem przegraną z lepszym zespołem, ale jak się przegrywa z tak słabym zespołem jak Podhale, a najlepszy jeszcze niedawno bramkarz puszcza takie szmaty to ja tego nie rozumiem. W NT powinien bronić Rączka to pewnie wygramy.[/i]
[b]Trochę niestety ignorancko do tego podchodzisz. Podhale to wielka drużyna i każdy (i kibice i zawodnicy i sztab) ma u nas przeświadczenie, że jesteśmy najbardziej utytułowanym klubem w tym kraju i były lata, gdzie liga była po prostu nudna ? tak wszystkich rozjeżdżaliśmy. Dzisiaj są kłopoty organizacyjne, ale zawodnicy reprezentują wciąż tę samą nowotarsko-słowacką szkołę trenerską. Nie mamy zawodników z przypadku, lecz reprezentantów w różnych kategoriach wiekowych plus kilku z przeszłością szkoleniową w USA. Podhale nigdy nie spadło z Ekstraklasy (w przeciwieństwie do Was) i zawsze będzie Wielką drużyną wobec której poważni kibice (nawet z innych klubów, także z Waszego i innych dyscyplin) będą mieli szacunek. A to pokolenie, które teraz wchodzi do gry w Podhalu ma najlepsze zadatki, żeby powielić złotą ere Szarotek z lat `70 (prawie cała dekada ze złotem) oraz zasilić naszą wspólną Reprezentację (tu oczywiście z Cracovii np. Łopuski ma wszelkie do tego predyspozycje). Reasumując, hokejowo, mimo czasowych zawirowań i problemów, Podhale to wielkie nazwiska, które najwięcej zawodników i trenerów dają całej naszej lidze (także Waszemu klubowi). Trochę szacunku, mniej pychy, bo Klub się buduje latami i poprzez ciężką pracę z młodzieżą, a nie przez chwilowe kaprysy sponsora (my też to przerabialiśmy np. z Kowalskim, fimra CSZ).
Pozdrawiam i jako kibic powiem, że szkoda, że nie będzie kibiców Cracovii na naszym lodowisku w specjalnym sektorze. Szkoda, że przez paru kiboli, cierpieć musi cała reszta porządnych kibiców Pasów.[/b]
Moze i się mylę ale czy nie jest tak ze Cracovia miala szczyt formy na Puchary Kontynentalne i teraz juz nie mogą odbudowac powtornie(tu chyba duzo zależy od trenera?) Bo nie jest tak ze żle gra jeden czy kilku zawodnikow ale cala druzyna !!!
MisiekMisiek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Miszczu, Podhale ma taki styl gry, my po prostu
> gramy defensywnie, taki hokej preferuje nasz
> trener, a bramki farfocle?? Wy też takie
> strzelaliście (wczoraj Dutka wbił gola, czy
> Łopuski w pierwszym meczu).
>
> Miszczu bez napinki ile lat chodzisz na hokej??
> Podhale gra tak cały sezon, a ty teraz to dopiero
> odkrywasz??
>
> Pozdro:)
No Podhale gra tak cały sezon i dlatego wygrywaliśmy z Wami w sezonie zasadniczym. Było nawet coś takiego ;) http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/hokej/hokej_mezczyzn/hokej_cracovia_podhale_11_3_historyczna_dwucyfrowka
Miszczu2007 Napisał(a):
> MisiekMisiek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Miszczu, Podhale ma taki styl gry, my po prostu
> > gramy defensywnie, taki hokej preferuje nasz
> > trener, a bramki farfocle?? Wy też takie
> > strzelaliście (wczoraj Dutka wbił gola, czy
> > Łopuski w pierwszym meczu).
> >
> > Miszczu bez napinki ile lat chodzisz na hokej??
> > Podhale gra tak cały sezon, a ty teraz to
> dopiero
> > odkrywasz??
> >
> > Pozdro:)
>
> No Podhale gra tak cały sezon i dlatego
> wygrywaliśmy z Wami w sezonie zasadniczym. Było
> nawet coś takiego ;)
> http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/hokej/ho
> kej_mezczyzn/hokej_cracovia_podhale_11_3_historycz
> na_dwucyfrowka
Powiem Ci więcej, mało tego! W pewnym momencie walczyliśmy o pierwszą "szóstkę". Ale jak pewnie zauważyłeś od tego momentu cały czas forma idzie w górę, sezon skończony na 3 miejscu, a Tychy wyoutowane w pięknym stylu. Jeśli nie dostrzegasz różnicy między Podhalem sprzed paru miesięcy, a Podhalem dzisiaj - masz do tego prawo. Ja natomiast cały czas widzę na tej drużynie olbrzymi potencjał. Pozdrawiam !
to bez znaczenia i tak Wygramy , Cracovia jak sie rozkreci jest nie do zatrzymania
Miszczu, przypomnę ci tylko, że u nas 2 piątki stanowią zawodnicy, którzy nie ukończyli 25 lat, czyli niedoświadczeni:)
Widzicie, da się prowadzić normalną rozmowę, nie to co na hokej net:)
Pozdrawiam jeszcze raz:)
kolego z nowego targu, czy masz wrażenie że ktoś prowadzi z tobą dialog, czy gustujesz w monologach. nie macie jakiegos forum czy coś gdzie będziesz uczył wiedzy o ohokeju swoich pobratymców?
rownież pozdrawiam
Faktycznie Podhale nie gra nic rewelacyjnego i na tym tle szczególnie bolesne jest że przegrywamy ten te finał na razie na własne życzenie.No ale są od nas lepsi o tyle żeby nie robić wielbłądów jakie my robimy i jest jak jest.I chyba nawet sami gracze Podhala w kontekście całego sezonu dziwią się jak łatwo nam teraz strzelać bramki....Ja już przed pierwszymi pucharowymi występami wyrażałem obawy czy jest możliwe budowanie szczytów formy kilka razy w sezonie.Wtedy "skrajny pesymista" to było najłagodniejsze określenie jakie dostałem.Było tu kilka osób które podobnie jak ja uważały że trzeba było olać te puchary których i tak wygrać nie mogliśmy a skoncentrować się na obronie tytułu....Teraz no cóż trzeba mieć nadzieję choć ja osobiście w cudowne metamorfozy nie za bardzo wierzę bo nie ma ku temu podstaw.Chciałbym się mylić :(
z priva :Tomek, o co ci chodzi, pisze kulturalnie, nie chcę nikogo obrażać, chcę oglądać dobry hokej, dobre mecze, dobry doping itd.
Chcę pogadać a nie spinać się...
Swoje forum mamy, też tam jestem, a nas nie trzeba uczyć hokeja, prędzej was
Ale jeśli ci nie odpowiada, to trudno
misiekmisiek, nie wiem dlaczego ciągniesz mnie na priva, jeszcze raz grzecznie cie proszę , ucz hokeja swoich , nie nas. Wiec mi nie odpowiada
No może oni mają mesjanistyczne przekonanie że jak ktoś się rodzi tam to z samej ilości tytułów Podhala każdy taki jest ekspertem i co tam się mają znać jakieś tam szaraczki z Krakowa....
MisiekMisiek Napisał(a):
> Leesior, jest kilku nastolatków (Kapica,
> Kmiecik, Bryniczka)
>
> Wracając do wypowiedzi waszego trenera, to
> wygląda trochę tak, że tonący się brzytwy
> chwyta:)
> Aha i jeszcze jedno, widać, że dość dużo
> ludzi nie zna się u was na hokeju, mają jakieś
> ale do sędziego po karze która była na 100% czy
> też nie widzą za dobrze spalonych, ale rozumiem
> tą sytuację, popracujcie nad tym:)
> pozdrawiam kibiców hokeja:)
Posłuchaj sobie trybun w NT co wyją przy każdym zetknieciu zawodników drużun przeciwnych. Ja jestem tam często więc słyszę. Aby pouczać innych trzeba samemu być tip top.
Również zgadzam się z opinią, że Podhale nic wielkiego nie gra. Jeszcze raz powtórzę, że gdybyśmy byli w takiej formie jak podczas PK, to chłopcy z NT nie wiedzieliby za bardzo co się dzieje....
Po prostu teraz jesteśmy bez formy i z nimi przegrywamy. Myślę, że z GKS-em tez byśmy w takiej formie przegrali. Niech się zresztą podniecają.... Jeszcze muszą dwa mecze wygrać. Niech no tylko Zborowski będzie miał "swój dzień" i się karta może odmienić... Zobaczymy też, czy kondycyjnie w następnych meczach wytrzymają. Tychy rok temu też kilka pierwszych spotkań wytrzymały....
Do bezczelnego miśkamiśka: Pouczać, to sobie możesz owce w zagrodzie.
Posuchajcie Leszka Laszkiewicza http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/multimedia/mp3/leszek_laszkiewicz_nie_mozemy_sie_wstydzic_naszych_meczow_mp3
Tak.... Nikogo nie wini, ale wychodzi na to, że to przez bramkarza.... Zero własnej winy... to tylko brak szczęścia.
zubereg Napisał(a):
> Przegrywamy bo A-Radzik bez formy
> B-Leszek nei gra jak Leszek tylko jak zwykły
> ligowy zawodnik.
> Jak we wtorek Rudolf znów wstawi Radzika to szans
> nie mamy. Ale wtedy to trener będzie winny
> porazki.
Co do LL to widzę to inaczej. Leszek gra nadal b. dobrze brak mu tylko nalezytego wparcia ze strony partnerów. Niestety Daniel juz tak nie nadąża za akcjami, nie wiem czy widzieliście ale we wczorajszym meczu chyba od II tercji nie grał Słaboń. Myślę że Damian nie jest w pełni sił i ta kontuzja żeber chyba mu do końca nie przeszła co niestety odbija sie na jego grze a co za tym idzie na grze całej formacji.
Jeszcze co do LL to uważam że naprawdę duzo strzela tylko troche brak mu szczęścia które jest w ogromnym naddatkiem przy Zborowskim.
Wystarczyło żeby tak z 2 razy Zborowskiemu nie sprzyjało szczęscie to bylibyśmy w innym miejscu za sprawą LL.
Jeszcze w połowie II tercji Słaboń grał.
Ale potem przestał i z wyraźnym grymasem bólu przeciagał sie w boksie
panowie macie jakieś informacje o stanie zdrowia Dudasa
Spokojnie panowie nic sie jeszcze nie stalo i nie ma co walic nic na sedziow w polskiej lidze sa poprostu slabi
i generalnie slabo prowadza zawody.
Podhale ma niezlych obcokrajowcow ale juz wychowankowie raczej prymitywny hokej graja i Rudi powinien
to wykozystac a nie walic na sedziow i wykozystac ze dysponuje duzo taktycznie inteligentniejszymi hokeistami
w N targu trza z kontry grac lamac tempo gry wiazac ich skrzydlowych wprowadzic im arytmie oni jak sie nie moga
rozjechac to sie zesraja przy calym mym szacunku do gorali to w wiekszosci dosc prymitywne chlopki sa tylko
trzeba troche 2 numerem zagrac i ich punktowac z kontry a nie szarpac sie...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)