Są hybrydowe Volvo, na 502 m.in jeżdżą.
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
- Edytowany
Byłem bezpośrednim świadkiem pożaru tego autobusu.
No zrobił na mnie kolosalne wrażenie.
To była hybryda Solaris (to znaczy autobus nie pożar).
Nie wsiadam więcej do MPK.
Szacun MSC podjęcie takiego ryzyka.
😁 Jechałem takim samym 139 obok już spalonego, nieswojo się poczułem bo siedziałem z tyłu, aż zerknąłem z obawą na komorę silnika 😱
Autobus szynowy "Michelin" kursujący na linii Kraków-Zakopane, czerwiec 1932 r.
Zbiory NAC.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/1000014704-jpg-18221117.jpg[/img]
Te się nie paliły 😉
11 dni później
Działki rodziny prezydenta i wiceprezydenta Krakowa znajdują się na terenie lub w pobliżu terenów planowanej budowy metra. Oznacza to, że władze Krakowa są stronami postępowania przy realizacji budowy metra i gmina Kraków nie może wydać decyzji środowiskowej ws. tej inwestycji.
Całość :
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/dzia%C5%82ki-rodziny-prezydenta-na-terenie-planowanego-metra-jest-decyzja/ar-AA1sva33?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=43eb50666e164a9388a6fc696b29a5c0&ei=65
I następny w kolejności :
Pochodzący z Sądecczyzny Witold Kozłowski - wicemarszałek województwa jako jedyny członek zarządu województwa - korzysta z taniego służbowego mieszkania w Krakowie, jak ustaliła krakowska "Wyborcza". Urząd tłumaczy fakt odległością, jaką polityk musi pokonać w drodze do pracy.
wiecej :
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/krak%C3%B3w-tanie-s%C5%82u%C5%BCbowe-mieszkanie-dla-by%C5%82ego-marsza%C5%82ka-polityk-ma-daleko-do-pracy/ar-AA1sA7sQ?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=7ae4e8d0c75c464397699bfdb7529b46&ei=25
I Dębnicki zwężony. W sumie czytałem ale teraz się nadziałem. Co prawda ponoć tylko 2 dni. Tak jak by nie mogli tego zrobić gdy robili skrzyżowanie .
Kurde jakiś żuraw, pojazd wojskowy. Ocb.
[quote]#post1647800 I Dębnicki zwężony. W sumie czytałem ale teraz się nadziałem. Co prawda ponoć tylko 2 dni. Tak jak by nie mogli tego zrobić gdy robili skrzyżowanie .
Kurde jakiś żuraw, pojazd wojskowy. Ocb.[/quote]
kręcą film Vinci II
https://lovekrakow.pl/aktualnosci/paraliz-poludniowej-czesci-krakowa-powod-jest-zaskakujacy-zdjecia_58700.html
😂 świat zwariował. Obrazki kręcą i droga zamknięta.
Czy w tym mieście ktoś się z penisem na łby pozamieniał ?
4 dni później
- Edytowany
Jedzie człowiek tramwajem i aż mu ślinka cieknie.
Dziwne uczucie
W poniedziałek się nadziałem, nie miałem pojęcia, ale ok, wczoraj śmignalem, a już myślałem że koniec i Grunwaldzkie totalnie się zjebało, że już o 15 korki jak o 16.Niezłe przegięcie pyty, jakby jeżdżenie bez tego po Krakowie było już przyjemnością.
[quote]#post1648454 Jedzie człowiek tramwajem i aż mu ślinka cieknie.
Dziwne uczucie[/quote]
czyzbys Maklowicza sluchal w MPK.... pomyslalem wlasnie ze jadac powiedzmy tramwajem 8 mozna uslyszec Maklowicza mowiacego.....Żywiecka czy Krakowska... 😉 😉 😉
Dokładnie.
I jeszcze ciamkanie przy tych przystankach jak by akurat kosztował. 🤣🤣🤣
Za to mniej krakowsko w google maps się zmienił głos i jest ciulowy teraz.
@BartAcid#633
To głos AI.
Zmienili ostatnio.
Niestety:(
Jest tylu ludzi o pięknych radiowych głosach, związanych z Krakowem, to musieli wybrać tego ciamkającego wieprza.
Mówi jakby miał kaszankę w ustach. Przez niego niejeden wysiądzie na niewłaściwym przystanku. Np. jakaś starsza pani zamiast na Podgórskim wysiądzie na Batowicach.
Park & Ride Makłowicza to chyba po lekcjach wymowy u Krupy.
Jak na razie to Mobilis leży . Niesprawne autobusy , brak w nich automatów do zakupu biletów, brak kierowców, niewykonane kursy . Czy ktoś w mieście tak zaplanował zwiększenie usługi przewozowej przez tego przewożnika ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)