Znależli cos tam dla archeologów, do tego musieli zidentyfikować masę poplątanych kabli / jakby nie było wiadomo, że takowe będą/ a na dodatek prace opżniła cholerna zima stulecia !
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
a no tak zapomniałem o tych minus 30 przez 3 miesiace. Mea Culpa
Jak Lajkonika, to z trzynastego wieku. Śmiesznie brzmią tłumaczenia, że ponad sto rynien nie było podłączonych do systemu odprowadzania wody, a podłączenie każdej rynny to jeden dzień pracy (sic!).
[quote]#post1624691 Jak Lajkonika, to z trzynastego wieku. Śmiesznie brzmią tłumaczenia, że ponad sto rynien nie było podłączonych do systemu odprowadzania wody, a podłączenie każdej rynny to jeden dzień pracy (sic!). [/quote]
A dlaczego akurat z XIII?
Bo to postać związana z Tatarami, a Ci docierali w nasze strony akurat w tamtych czasach. Później ichnie pochody zatrzymywano znacznie bliżej naszych kresów.
No ale Lajkonik to nie Tatar tylko Włóczek zwykle pijany jak szpak.
Swoją drogą ja tez przesadziłem. Lajkonik to najprawdopodobniej 17-y wiek góra 16-y.
To było do przewidzenia, ja się zastanawiam ile poślizgu wyłapią między rondami. Trajtem na +5min z objazdem. Bałem się że będzie gorzej.
A za dwa tygodnie drugą część skrzyżowania pod Jubilatem startuje z robotą.
Wróbelki mi doniosły, że zwrotnica pod kinem Uciecha, która tydzień temu wykoleiła "1", w poniedziałek wykoleiła "50".
Teraz motorowi mają nakaz jazdy tamtędy z prędkością 5 km/h.
W milionowym mieście nie można naprawić urządzenia o złożoności kosiarki do trawy - skala upadku.
W obydwu przypadkach wyglądało to na odbicie iglic pod wozem, w przypadku linii 1część wózków poszła w lewo a ostatni prosto , w drugim zaś pierwszy wózek poszedł w lewo zamiast prosto .
Powodem mogło być złe przełożenie zwrotnicy - iglice nie dobiły do końca , awaria mechanizmu , podcięcie przez kolejny tramwaj lub usterka systemu elektronicznego sterowania .
Jaki był powód - nie wiem . Ale , jeśli planuje się remont i takie objazdy to należy do tego być przygotowanym , dokładnie sprawdzić stan infrastruktury torowo-sieciowej , z wyprzedzeniem by był czas na usuniecie usterek .
Ale ponieważ w mieście na wszystkim się oszczędza , wiec ...
Ale dudni przeokrutnie, a mieszkam z dala od NH.
To smoki były może.
- Edytowany
Niech spitalają. Ja przez te ich [pieski cierpię cały rok. Mam wyjebane i chce mieć sztuczne ognie. 3 razy w roku to nic strasznego. Niech sobie wyjadą wtedy z miasta.
Nie będzie garstka narzucać swojej woli.
Jak to nadal ten sam typ to on kapkuje dłużej niż resa istnieje.
Czy któryś z forumowiczów słyszał, żeby wczoraj wieczorem 15.06.2024r. na dniach Zabierzowa, doszło do bójki kibiców gTsu i Cracovii w wyniku, której jedna osoba straciła nogę ( ucięta maczetą ) a druga poniosła śmierć ? ...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-06/1718526359-99082990.jpg[/img]
Efekt braku sygnalizacji na skrzyżowaniu Starowiślna - Dietla .
To jest efekt braku myślenia motorniczego...
Czyni to nie trzymanie kierownicy powoduje dzbanowatość.
[quote]#post1625833 To jest efekt braku myślenia motorniczego...[/quote]
Niekoniecznie, nie zawsze wszystko widzisz , do tego często tramwaje są często blokowane przez samochody . O łażących bez ładu czy składu pieszych - nie wspomnę . Mieszkam tam , więc mam podobne obrazki niejako na co dzień .
To skrzyżowanie to porażka.
[quote]#post1625853 [quote]#post1625833 To jest efekt braku myślenia motorniczego...[/quote]
Niekoniecznie, nie zawsze wszystko widzisz , do tego często tramwaje są często blokowane przez samochody . O łażących bez ładu czy składu pieszych - nie wspomnę . Mieszkam tam , więc mam podobne obrazki niejako na co dzień .[/quote]
Hanku ja też wiem jak jest bo jestem motorniczym.
Wystarczy myśleć... Nauczyć się przewidywać a nie klapki na oczach i fahren😉
Niestety widzę co poniektórzy koledzy koleżanki odpieralaja na mieście to naprawdę nie dowierzam....
ps.swiatla by tam nie pomogły a było by tylko gorzej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)