DonPasso Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mknacylopez Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > W Cracovii jako psycholog od stycznia powinien
> byc
> > zatrudniony Michał Globisz :)
>
>
> Nie jako psycholog lecz jako trener
> młodzieży!!!!!To jest gość który się zna na
> tym jak żaden inny w Polsce!!!!
>
>
Nie wiem jak u niego ze szkoleniem młodzieży, ale selekcję przeprowadzał dobrą.
-
-
Transfery itp. wiecie o co chodzi... cd. :)
DonPasso żartujesz prawda?
DonPasso, Twoja lista jest bardzo okrojona, ale to sami dobrzy piłkarze. Nie zgodzę się co do Wróbla, bo byłby wzmocnieniem, ale ten temat jest już zamknięty.
Ja czuje, ze bedzie z wielkiej chmury maly deszcz. Na szczescie tymi zawodnikami jakich mamy, po dobrej pracy w zimie, mozemy sie utrzymac. Oby tylko Matusiak wydobrzal fizycznie, bo cos z nim jest nie tak.
Czekamy.........
CRACOVIA PANY!!!!!
Wróbel więcej się leczy niż gra !!!
Oby tylko się nie okazało że po okienku transferowym będziemy pośmiewiskiem bo z wielu rozmów nic nie wyjdzie :)
Nie będziemy pośmiewiskiem !
CRACOVIA PANY!!!!!
jeszcze sie dobrze okienko nie otworzylo a tu juz 3 strony lamentu ze z transferow nic nie bedzie, ja pier... ludzie co z Wami?dajcie sobie awruk na wstrzymanie bo niepoto wchodze w ten temat by czytac beznadziejnie kulawe posty tylkopoto by sie czegos dowiedziec
ale cisza
I bardzo dobrze. Lepsza cisza od tego poprzedniego jazgotu.
oby przed burza
Piast Gliwice chce pozyskać Mariusza Zganiacza. Zawodnikowi 31 grudnia kończy się kontrakt z Koroną Kielce. Oprócz gliwiczan Zganiaczem interesują się Odra Wodzisław Śląski, Polonia Bytom oraz Górnik Zabrze.
- Jesteśmy nim zainteresowani, ale nie tylko my - mówi menedżer Piasta Janusz Bodzioch.
- Najbliższe dwa tygodnie wyjaśnią sytuację. Zganiacz znajduje się na celowniku kilku klubów. Na brak ofert nie narzeka. Wolałbym jednak nie ujawniać nazw tych drużyn, bo jest to nieeleganckie - dodał menedżer piłkarza Jarosław Kołakowski.
- Ja nie chcę zabierać głosu w tej sprawie od tego jest mój przedstawiciel - przyznał Zganiacz.
[hr]
Maciej Tataj, najlepszy strzelec I ligi, otrzymał ofertę z Korony Kielce.
- Grał u mnie w czwartej lidze w Nadarzynie, podałem mu rękę, kiedy w trudnej sytuacji trafił do rezerw Polonii. W tej chwili nie muszę pomagać, bo radzi sobie doskonale, ale rozważamy sprowadzenie go do Korony - tłumaczy trener Korony Marcin Sasal.
[hr]
dziwi mnie czemu się nie zainteresowaliśmy Tatajem
Nie wiesz czy się nie zainteresowaliśmy. Chyba że wiesz...
A tak serio - Orest chce zawodników wskakujących od razu do pierwszej 11 a Tataj pewnie taki świetny nie jest - pokazuje to przykład Chrapka z Podbeskidzia.
Łuczak i Kaliciak blisko Cracovii! Wróbel zbyt drogi
W.Sierakowski Foto Sport
Cracovia intensywnie poszukuje wzmocnień. Najbliżej finalizacji rozmów z tym klubem są Krzysztof Kaliciak z GKS Katowice i Wojciech Łuczak z Willem II Tilburg. Upadły za to kandydatury kilku graczy z klubów Ekstraklasy, którzy mogliby poważnie zasilić zespół Pasów.
Prezes klubu, Janusz Filipiak przyznaje, że jeszcze w tym tygodniu kontrakt z Cracovią powinien podpisać Wojciech Łuczak, którego zarekomendował Tomasz Rząsa. 20-latek był na testach w Krakowie już latem. Obecnie jest piłkarzem holenderskiego Willem II Tilburg, ale ma duże problemy z grą w pierwszym zespole. Do skutku powinien dojść także transfer napastnika GKS Katowice, Krzysztofa Kaliciaka. - Coś jest na rzeczy, ale nie mogę teraz rozmawiać na ten temat - ucieka od odpowiedzi najlepszy strzelec pierwszoligowca.
Znacznie gorzej mają się negocjacje z chwalonym jesienią pomocnikiem Bełchatowa, Tomaszem Wróblem. - To już nieaktualne. Sprawa rozbiła się o warunki kontraktu indywidualnego - poinformował na antenie stacji Canal+ Filipiak. Prezes Cracovii zaprzeczył także jakoby do jego klubu trafić miał inny bełchatowianin, Dariusz Pietrasiak oraz piłkarz Polonii Bytom, Rafał Grzyb.
Filipiak przed kilkoma dniami zapowiedział, że odda do dyspozycji Oresta Lenczyka budżet transferowy oscylujący w granicach trzech milionów złotych, by nie tylko uzupełnić kadrę Pasów, ale wydatnie ją wzmocnić. Celem Cracovii mają być głównie zawodnicy polscy.
Jednym z pierwszych polskich piłkarzy, którzy zmienią klub w najbliższym okienku transferowym ma być Paweł Golański. Steaua Bukareszt już go nie chce. - Nie będziemy przedłużać kontraktu z Pawłem - powiedział właściciel rumuńskiego klubu, Gigi Becali.
Golańskiemu kontrakt wygasa w czerwcu, ale już teraz musi sobie szukać nowego klubu. W przeciwnym razie czeka go pół roku poza kadrą pierwszego zespołu. Steaua nie przedłuży z nim kontraktu, bo piłkarz chce za dużo.
W niedzielę Golański zagrał mecz z International Curtea de Arges, który Steaua wygrała 3:2. - Należycie spełnił swój obowiązek, ale był to jego ostatni mecz w naszej drużynie - stwierdził Becali, który ma już następcę dla Polaka. - Jestem już po rozmowach z George Ogararu - wyjawił właściciel rumuńskiego klubu. - Byłoby wspaniale, jakby wrócił do Steauy - zakończył.
Dla Golańskiego szansą ma być oferta z Bundesligi. Interesuje się FSV Mainz, SC Freiburg i Hannover 96.
Petasz rozchwytywany. Zamieni Pogoń na Ekstraklasę?
25-letni Piotr Petasz, zawodnik Pogoni Szczecin jesienią rozegrał 16 meczów w I lidze. Jego dobra gra przyciągnęła uwagę kilku klubów Ekstraklasy, które z chęcią pozyskałyby piłkarza już zimą. [b]Na dniach do Pogoni ma wpłynąć oferta z Cracovii.[/b] Piłkarzem interesują się też Arka i Korona.
Jesienią piłkarz zdobył sześć bramek w meczach o punkty, a do tego dołożył jeszcze dwa trafienia w Pucharze Polski. W dodatku jego zespół osiągnął znakomity wynik, jakim jest druga pozycja na zakończenie rundy i awans do dalszej fazy Pucharu Polski. [b]Jedynym problemem Petasza były kartki. W lidze obejrzał aż siedem żółtych i dwie czerwone[/b]. - Czasami za mocno chcę wygrać. Jestem zbyt ambitny i nerwy mnie ponoszą - powiedział Petasz.
Zawodnik urodzony w Warszawie jest obecnie najbardziej rozchwytywanym piłkarzem Portowców. Jego kontrakt z Pogonią kończy się za 1,5 roku. Już teraz dobrą grą przyciągną uwagę klubów Ekstraklasy, m.in. Arki Gdynia, Korony Kielce i Cracovii. [b]Największe zainteresowanie ściągnięciem piłkarza wykazuje klub z Grodu Kraka. Drużyna prowadzona przez Oresta Lenczyka planuje zimą transferowy szturm. Na liście zawodników, których chciałaby pozyskać Cracovia, obok nazwiska Petasza są m.in. Robert Szczot, Andrzej Niedzielan, Przemysław Kaźmierczak i Rafał Grzyb.[/b]
Petasz na temat ewentualnego transferu mówi niewiele. Chciałby zostać w Szczecinie i wywalczyć awans z zespołem do Ekstraklasy. Jednak zaznacza, że nie ma gwarancji, że Pogoni się to uda. W najbliższych dniach do Pogoni ma wpłynąć konkretna oferta dla Petasza. Piotr Mandrysz chciałby zatrzymać zawodnika, jednak ostateczną decyzję, co do swojej przyszłości musi podjąć sam zawodnik. [b]Piłkarz już raz odmówił przejścia do Cracovii. Czy teraz będzie podobnie?[/b]
jesli chcial za duzo jak dla Steauy i interesuja sie nim bundesliga to poco w ogole ten news w tym temacie jak wiadomo ze Filipiak zrezygnowal z Wrobla bo chcial za duzo?
nie no kosmos
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jesli chcial za duzo jak dla Steauy i interesuja
> sie nim bundesliga to poco w ogole ten news w tym
> temacie jak wiadomo ze Filipiak zrezygnowal z
> Wrobla bo chcial za duzo?
>
> nie no kosmos
Tylko jest różnica między Wróblem a Golańskim - taka sama jak między Ślusarskim a Witkowskim (lub Grzegorzewskim - żeby nie było że się czepiam)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)