malo juz stakow działajacych, dlatego w sobote zaliczylem Jurgów, jako ze w nocy mróz to stok był zajebiscie zmrozony i sie super jezdzilo, dwa dni pozniej w lany poniedzialek jako ze był lany to snieg zajebiscie mokry i cieżlki 12 stopni C robi swoje, ludzi zero, ostatni to juz szusy na polskich stokach, ale sypneło sniegiem i moze uda sie jeszcze zaliczyc kasprowy :)
-
-
Narty - Sezon 11/12
247 dni później
we Francji sezon 10/11 już ruszył :) http://www.youtube.com/watch?v=QDyfZEMDvFg
Andrychów a dokładniej Pracica otwarte, warunki idealne, dużo Pasiaków na stoku:)
Wiecie może jak tam z warunkami w Białce Tatrzańskiej??
w Białce śniegu od cholery
59 dni później
Oglądam MŚ w Garmisch Partenkirchen , trwa zjazd mężczyzn . Pięknie jechał Christof Innerhofer ( Niemiec z południowego Tyrolu okupowanego przez Włochy ), z gorączką ale mimo tego pojechał pięknie, jego zjazd przypomniał mi Hermana Maiera.
No i zwróćcie uwagę na jakich pięknych, długich nartach jadą : )
Edit : Organizatorzy przesadzili i za blisko od mety ułożyli bandy chroniące publiczność, prawie wszyscy zawodnicy nie wyrabiają się z hamowaniem i wpadają w bandy.
Z nart w Tyrolu (np. Soelden) najbardziej lubie Frankfurter mit Pommes, Coke und Senf. I najlepiej z widokiem na mlodziutkie, a juz cycate narciarki... :)
Udanych slizgow... :)
Twixx, my tu o zjazdach i ostrych trasach a Ty o kulinariach : )
Twixx ćwicz technikę,kondycję, mięśnie nóg aby móc poszpanować pięknym stylem przed młodziutkimi, cycatymi narciarkami : ) .
Innerhofer brązowy medal.
Uhahahahahahahaha... Twixxx szpanujący przed młodziutkimi, cycatymi narciarkami... Techniką.... Uuuuuhahahahahahahahahahahahahahahahahaha :D
No offence, ale nie mogłem się powstrzymać. Twixxx wie dlaczego. ;)
Zero stresu, choc nie do konca lapie... Ze niby nie umiem technicznie i stylowo... jezdzic? A umiem, umiem, tylko ja zaje biscie leniwy jestem:)
318 dni później
Podbijam temat, na polu wiosna ale są miejsca gdzie da się jeździć podobno
http://www.vt.sk/info-usugi/kolejki-wycigi-nartostrady/pl/zima/#vlzjps12
http://www.vt.sk/info-usugi/kolejki-wycigi-nartostrady/pl/zima/#vlzjps8
Śmigał ktoś z Was tam?
Łomnica w ostatnim czasie bardzo sie rozbudowała i unowoczesniła. Powstało kilka tras i wyciągów. Wczesniej mozna było tylko posmigac na górnej trasie która jest dosyc trudna. Co wiecej bardzo czesto wieje u góry i kolejka nie chodzi. Łomnica nie jest tez naśnieżana wiec musi tam byc sporo naturalnego sniegu. To nie łąką tylko góry.
Wracajac do sedna. Otworzono ostatnio kilka tras i wyciągów, które położone sa niżej ale za to są to przygotowane trasy z systemem naśnieżania. Dostepny powinien byc darmowy parking. Łomnica to fajny kierunek choć euro drogie!
Na strbskim plesie jeździłem raz. Jesli jest duzo sniegu to polecam. Jesli nie to raczej odpusciłbym.
Jesli wierzyc temu co podaje strona wklejona przez Ciebie to sniegu jest mało jak na te miejsca. Warto by było wejsc na ich strone i zobaczyc co tam sie dzieje naprawde, bo na Słowacji spadło troche sniegu jeszcze przed swietami. Napewno około 20 grudnia mnóstwo sniegu spadło na Rochaczach ( Fajne miejsce z 4 osobowym krzesłem).
W Dolomitach sniegu mało. Przed sezonem wiele tras zamkniętych. Sytuacja sie polepszyła okolo 20 grudnia ale nadal to nie to czego sie oczekuje po takich ośrodkach jak madonna, marileva, Peio, Tonale itp.
Trzeba liczyc na to ze wkońcu snieg spaść musi i w marcu bedzie można sie wyszalec w Austrii czy Italii.
BTW. Można pomyślec o wspólnym jednodniowym wypadzie na słowacje. Jednak odradzałbym weekend.
P.S. Własnie sprawdziłem warunki. Na Strbskim Pleso warunki dobre ale do 6.01.12 r maja sezon szczytowy i zdzieraja strasznie. Można pomyslec o wypadzie po 6.01. Łomnice bym sobie darował póki nie ma sniegu. Natomiast mozna tez rozwazyc Rohace... Wyciąg ma 1500 metrów i warunki sa bardzo dobre. Specyficzny mikroklimat powoduje ze jest tam cały czas poniżej zera. Odległośc na Rohace to 130 km, a na Pleso 160. Rohace sa tańsze myśle ze po 01.01 cena karnetu nie przekroczy 20 euro.
15 dni później
No wreszcie jutro coś podziałamy :)
nic już nie powiem ;)
czym zbiorowym?? ze się włączę w dyskusję.... :D
To się teraz hamerze nazywa "wyjazd" :D:D:D
4 dni później
Piątek 9-13 Kasina?
STC_Piotrek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Piątek 9-13 Kasina?
Ja się wybieram dzisiaj, ale od 19 do 22
może myslenice w pt, 9-13 ja sie przynajmniej wybieram, jakas nowa trasa tam jest
Ludzie pracują w tych godzinach, niedziela !
ja sie wybieram pojedzic a nie postac w kolejkach.. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)