Ianie- zgodnie z komunikatem, na tym meczu szczególnie dbano o poziom kultury. ;)
-
-
[WIKTORIA] Cracovia - Śląsk Wrocław 1 : 0
To piękne uczucie - kolejny weekend taki udany.
CRACOVIA PANY!!!!!
weekend bardzo udany! (szkoda ze u buka nic nie trafilem:P) WIELKIE GRATULACJE DLA DRUZYNY I TRENERA!!!! WIERZĘ ŻE W NASTEPNYM MECZU BEDZIE ROWNIE DOBRA LUB LEPSZA GRA I WYZSZE PROWADZENIE!!!:)
natomiast co do wypowiedzi przedmowcow:
moim zdaniem prawda lezy po srodku! Trzeba sie cieszyc z 4 wygranego meczu, pogratulowac początku, oddac pilkarzom to, ze w 1 polowie ledwie dawali slaskowi dotknac pilke momentami (ok troche przesadzam, ale rozgrywali wszystko jak chcieli). pozniej slask sie jakos przestawil i mimo ze to my gralismy to odbijalismy sie jak od sciany-sciana jednak, jak to sciana stala w miejscu i oddawala. nie zmienia to faktu ze meczy byl ciezki bo widac bylo, umoiejetnie sie bronia, ze sa w dobrej dyspozycji fizycznej, dobrze zmobilizowani -z odrobina szczescia mogli-mimo ze w 1 polowie sie nie specjalnie im to kleilo.
Gol Sachy, brawa, przerwa. po przerwie nasi sprobowali robic to samo, ale wiadomo slask ruszyl agresywniej i chwala Cracovii za to, ze potrafili pieknie podaniami uspokajac grę!!!! TEGO BRAKOWAŁO 2 LATA!!!!! a w tym meczu, kiedy przeciwnik byl najgrozniejszy od 4 meczow(takie odnioslem wrazenie) nasi pilkarze pokazywali klasę. widać, ze wszystko juz jest zorganizowane, ze juz sie rozumieja.na zorganizowane ataki byli przygotowani i wybijali przeciwnika z rytmu.
Zgodzic sie jednak trzeba z Nzg ze druzyna ktora potrafi robic cos takiego, to jest za3mywac zorganizowana gre, tym latwiej powinna radzic sobie z chaosem jaki przeciwnik walka robi pod nasza bramka, ja sie nie balem od pewnego momentu, ze slask nas wyklepie jak barcelona i wbije pilke do pustej bramki, ja przez ostatnie 20 minut drzalem o wynik, bo wyraznie bylo widac, ze najwiekszym zagrozeniem dla nas jest rykoszet, przypadkowe poslizgniecie sie etc. wiadomo ze jak przeciwnik naciska(a badz co badz, slask ma czym naciskac) to pojawiaja sie bledy. szczescie dzis jednak bylo z nami i zaden farfocel sie nie przytrafil. i to jest fakt, trzeba jeszcze poprawic troche gre obronna..ktora jest lepsza niz nasza ofensywa! drze nia o wynik by nie bylo, gdyby choc 1 z wielu sytuacji-klarownych sytuacji byla wykorzystana!!! to jest nasza bolaczka, brak skutecznosci. nawet to naciskanie slaska i farfocle nic by nie znaczyly, gdybysmy wykorzystali chociaz 50% tego co sobie stworzylismy, lub prawie stworzylismy. trzeba wzmocnic sile razenia. Zgadzam sie ze Matusiak jest wzmocnieniem , tyle tylko ze robi to co Slusarz, rozgrywa, 3ma pilke, walczy, uspokaja gre.ale nie strzela. a moim zdnaiem on po to przyszedl do Cracovii zeby strzelac! na zachodzie napastnikow rozlicza sie glownie z bramek. chwala mu za rozgrywanie, ale jego glownym zadaniem jest cos innego. Plastik troche zawodzi, przyzwyczail nas do lepszego wykonywania stalych fragmentow..
Najgrozniejsze 2 akcje Slaska moim zdaniem to byl strzal sprzed pola karnego po rzucie roznym-jakby Ulatowskiemu pilka siadla na nodze to łuhuhu(ale mozemy powiedziec to samo z Klichem, i Golina). Druga to ostatnia wrzutka Mili. z Tego chaosu moglo wyniknac wszysko! (poza tym to byla 4 minuta doliczonego czasu gry, dziekujemy panie sedzio). I Nzg mial racje..taka bzdurna sytiacja mogla nas pozbawic calego dorobku, zmarnowac wysilek. PRawda jest ze Slask nie zasluzyl na punkty, ale jakby mimo tego jakby cos im fartownie wyszlo to mimo naszej lepszej gry byloby 1:1 i bylibysmy troche wk...ale rozwiazaniem tego problemu nie jest tylko lepsza gra w obronie i trzymanie sie przy pilce, ale glownie poprawa skutecznosci. przy 2-3 zero fart przeciwnika nie odbiera 3 punktow, poza tym przy 3-0 odechciewa sie juz grac najczesciej. dzialanie psychologiczne tez jest elementem gry jakby nie bylo. nic nie dziala lepiej niz strzelenie 3 goli:)
Niemniej jednak wygralismy! w 100% zasluzenie, a to co pokazala Cracovia cieszy oko. trzeba jednak pracowac dalej.
WSZYSCY DO GDAŃSKA!!!!!!!!!
mlody3xL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ostatni raz 4 razy z rzędu wygraliśmy:
>
> #2005-10-01 Cracovia - Arka Gdynia 2:1
> #2005-10-15 Cracovia - Odra Wodzisław Śl. 1:0
> #2005-10-21 Pogoń Szczecin - Cracovia 1:2
> #2005-10-29 Cracovia - Polonia Warszawa 3:0
>
> Natomiast, jeżeli passa zostanie podtrzymana,
> ostatnie 5 zwycięstw z rzędu miało miejsce, w
> drugiej lidze, natomiast w najwyższej klasie
> rozgrywkowej Bóg to wie.
>
W najwyższej klasie rozgrywkowej PRZED tą wspomnianą wyżej passą ostatnia seria większa niż 3 zwycięstwa miała miejsce w roku.... 1948! W tym, w którym zdobyliśmy mistrzostwo Polski... I zaczęło się od wygranych derbów na wyjeździe za Błonia, a potem 6 zwycięstw z rzędu u siebie...
Nie było mnie wtedy na świecie...
Ciężko będzie pobić serię :)
ale da sie to zrobic:)
Aleks Napisał(a):
> Z druzyn jakie dzis widzialem Cracovia grala
> zdecydowanie najlepiej
W TV nie-Szczęsny ekspert pewnie będzie innego zdania...
> i jesli ktos nie chce
> zauwazyc postepu to musi byc wyjatkowo uparty i
> nastawiony na nie lub chciec gwiazdki z nieba.
lub wielbić inne gwiazdki (białe, na czerwonym tle :D)
Wyszliśmy z bardzo głębokiego dołka, a tu jeszcze płacz u niektórych co do stylu. Styl w tym momencie jest bardzo mało ważny. Co mają powiedzieć kibice Kolejorza, który ma aspiracje walczyć o najwyższe miejsca o stylu gry ich drużyny po takim meczu jak dzisiaj z Piastem?
Wygrywamy 4 mecz z rzędu Pany!!!
dangorka Napisał(a):
>
> Na minus jedynie gra Matusiaka. Przez cały mecz
> niewidoczny, a jedną sytuację którą miał,
>
Ale co Ty mówisz Damgorka....Matusiak akurat jest na meczu BARDZO widoczny.
On po prostu jest wprost koszmarnie nieskuteczny obecnie.
Orest trzyma go na boisku bo dobrze wie ,że jak zaskoczy to będzie strzelał tak samo jak Niedzielan w Ruchu.
Zwycięsców się nie sądzi !!!!!!!!!!!
BRAWO ZA 3 pkt :)
Khalid, Matusiak może ze skutecznością ma problemy, ale zawsze absorbuje obrońców a wtedy ktoś drugi może to wykorzystać. Cracovia jak się patrzy na jej grę teraz, gra wyraźnie na luzie, zawodnicy dają z siebie wszystko i co najważniejsze, wieżą że mogą z każdym wygrać i to realizują. No i chwała im za to!
Mogło być 2-0 dzisiaj.. i faktycznie wygranych się nie sądzi :)
Odnośnie strony piłkarskiej to byliśmy zespołem zdecydowanie lepszym. Każdy inny wynik niż nasze zwycięstwo byłby bardzo niesprawiedliwy.
Odnośnie dopingu to szkoda, że tak zajebistą melodię (ojcem waszym...) marnujemy na śpiewanie o gts-ie zamiast wprowadzić nową, łatwą do zapamiętania i melodyjną przyśpiewkę...
Bardzo dobrze, że tą melodie właśnie mamy z takim tekstem. Pół Polski juz ma tą melodię z normalnym tekstem a u nas jak zwykle odmienne podejście.
Zgadza się, że pół Polski ma już tą melodię. Bo to jest świetna, łatwo wpadająca w ucho melodia. Myślę, że sporo osób nie ma ochoty śpiewać przez pół meczu o sąsiadce. A jeśli już jest taka potrzeba to można to robić z większą klasą (jeśli chodzi o tekst)...
Tak czy inaczej Mariusz Sacha Superstar :)
Kacyk Napisał(a):
> mlody3xL Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ostatni raz 4 razy z rzędu wygraliśmy:
> >
> > #2005-10-01 Cracovia - Arka Gdynia 2:1
> > #2005-10-15 Cracovia - Odra Wodzisław Śl. 1:0
> > #2005-10-21 Pogoń Szczecin - Cracovia 1:2
> > #2005-10-29 Cracovia - Polonia Warszawa 3:0
> >
> > Natomiast, jeżeli passa zostanie podtrzymana,
> > ostatnie 5 zwycięstw z rzędu miało miejsce,
> w
> > drugiej lidze, natomiast w najwyższej klasie
> > rozgrywkowej Bóg to wie.
> >
>
> W najwyższej klasie rozgrywkowej PRZED tą
> wspomnianą wyżej passą ostatnia seria większa
> niż 3 zwycięstwa miała miejsce w roku.... 1948!
> W tym, w którym zdobyliśmy mistrzostwo Polski...
> I zaczęło się od wygranych derbów na
> wyjeździe za Błonia, a potem 6 zwycięstw z
> rzędu u siebie...
>
> Nie było mnie wtedy na świecie...
>
> Ciężko będzie pobić serię :)
Tym razem będzie 7! :) miejmy nadzieje:D
Ale tak na poważnie. Rozumiem że jesteście niezadowoleni z mojego marudzenia i malkontenctwa ale nie robię tego dla samej idei narzekania. Zwracam uwagę tylko na fakt, że łatwo jest stracić przewagę 1:0. A czuję że gdybyśmy stracili dziś prowadzenie, to byśmy przegrali bo jeszcze by coś wymęczyli. Musimy uważać na momenty rozprężenia i gdy wróg naciska, trzeba rozegrać piłkę, a nie wypieprzać byle gdzie. Bo to tak na prawdę mi przeszkadzało.
4 zwycięstwo z rzędu! To jest piękne! Czekamy na 5. Jak dla mnie mecz z betonami będzie równie ciężki, ale wydaje mi się że przywieziemy od kaszalotów 3 punkty! DO BOJU CRACOVIA!
Nzg: czlowieku ale ty mędzisz "jakby nam strzelili, to pewnie by wygrali" spradz sobie w angielskim jaki to jest czas/tryb;> i kiedy sie go uzywa.
jakby nam strzelili ... ale nie strzelili! rownie dobrze mozna powiedziec jakbysmy my im strzelili druga to by...
tak dla przypomnienia - my im strzelilismy ;]
Nzg Napisał(a):
> Kacyk Napisał(a):
> -----
> > mlody3xL Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Ostatni raz 4 razy z rzędu wygraliśmy:
> > >
> > > #2005-10-01 Cracovia - Arka Gdynia 2:1
> > > #2005-10-15 Cracovia - Odra Wodzisław Śl.
> 1:0
> > > #2005-10-21 Pogoń Szczecin - Cracovia 1:2
> > > #2005-10-29 Cracovia - Polonia Warszawa 3:0
> > >
> > > Natomiast, jeżeli passa zostanie
> podtrzymana,
> > > ostatnie 5 zwycięstw z rzędu miało
> miejsce,
> > w
> > > drugiej lidze, natomiast w najwyższej klasie
> > > rozgrywkowej Bóg to wie.
> > >
> >
> > W najwyższej klasie rozgrywkowej PRZED tą
> > wspomnianą wyżej passą ostatnia seria
> większa
> > niż 3 zwycięstwa miała miejsce w roku....
> 1948!
> > W tym, w którym zdobyliśmy mistrzostwo
> Polski...
> > I zaczęło się od wygranych derbów na
> > wyjeździe za Błonia, a potem 6 zwycięstw z
> > rzędu u siebie...
> >
> > Nie było mnie wtedy na świecie...
> >
> > Ciężko będzie pobić serię :)
>
>
> Tym razem będzie 7! :) miejmy nadzieje:D
>
> Ale tak na poważnie. Rozumiem że jesteście
> niezadowoleni z mojego marudzenia i malkontenctwa
> ale nie robię tego dla samej idei narzekania.
> Zwracam uwagę tylko na fakt, że łatwo jest
> stracić przewagę 1:0. A czuję że gdybyśmy
> stracili dziś prowadzenie, to byśmy przegrali bo
> jeszcze by coś wymęczyli. Musimy uważać na
> momenty rozprężenia i gdy wróg naciska, trzeba
> rozegrać piłkę, a nie wypieprzać byle gdzie.
> Bo to tak na prawdę mi przeszkadzało.
>
> 4 zwycięstwo z rzędu! To jest piękne! Czekamy
> na 5. Jak dla mnie mecz z betonami będzie równie
> ciężki, ale wydaje mi się że przywieziemy od
> kaszalotów 3 punkty! DO BOJU CRACOVIA!
Nie wiem czy kolega zauważył, ale zwycięstwo ani przez moment nie było zagrożone, zagraliśmy poraz kolejny zajebiście mądrze z tyłu, ale tym razem bez głupich pojedyńczych błędów oraz byliśmy 5 razy groźniejsi w ataku od Śląska jednak znów zabrakło odrobiny szczęścia i zimnej krwi. Były już w tym sezonie takie mecze, że powinniśmy sobie dopisać 6-9 punktów, ale należy się cieszyć z tego co jest, bo serii 4 wygranych z rzędu chyba nikt na tym forum się nie spodziewał, w dodatku z tak trudnymi rywalami. Polonia - sąsiad w tabeli o większym potencjale kadrowym podrażniony słabszymi wynikami, GTS - pierwsze zwycięstwo w ekstraklasie od ponad pół wieku, Piast - sąsiad w tabeli, Śląsk - sąsiad w tabeli. Zostały jeszcze betony do rozj...., chłopaki pamiętają to 2-6 i napewno będą chcieli zmazać plamę!
Dzień dobry Panowie! tu są wypowiedzi piłkarzy po meczu ze Śląskiem oraz kilka wstawek z dopingigiem http://krak.tv/kategoria-9,film-1027.html
Liczy się,że mecz wygraliśmy i to po pięknym strzale Sachy :) 4 zwycięstwo jest pięknie !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)