Twixxx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> AJPG91_Fanatyk Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dziś w 7 w kierunku Kurdwanowa na odcinku Św.
> > Wawrzyńca (koło GKaz) trafiłem na kontrolę.
>
> I to jest wlasnie ten dziwny swiat... Wszytsko sie
> po je ba lo! Wszytsko!
> To jest ku fa nie do pomyslenia!
> 7-ka cale zycie jezdzila z Dabia (petla) na
> XXX-lecia. Od Pasow, do Pasow! To byl NASZ
> tramwaj!
> W dodatku przez dlugie, piekne lata nowoczesne
> wagony z darow=demobilu z Norymbergii, o
> technologii fotokomorki w drzwiach, nieosiagalnej
> dla polskich zakladow...
> A teraz ku fa?
> Pojechala 7-ka w kierunku Kurwidolka... eee,
> Kurdwanowa...
oj żeby mi się nie przejęzyczało jak o srąbiu będę pisał eee dąbiu:) (bez urazy:))
A tramwaj nr. 7 jeżdzi nadal od Cracovii (pętla Kurdwanów jak ktoś nie wie znajduje się pomiędzy Pasiastym Kurdwanowem a wolą zachód), aż do....dworca towarowego...
-
-
Kanary MPK
Ciekawe jaki sposób znaleźlibyście na kanarów w pewnym mieście?! Akacja wyglądała tak: Nadjeżdża autobus, kanar wyciąga legitymację na przystanku i pokazuje ją kierowcy, który otwiera tylko przednie drzwi. Tymi drzwiami wsiada jeden kanar (łysy kark) a z nim trzy kanarzyce. Rozpoczynają kontrolę, najpierw sprawdzają bilety tym co mieli wysiąść na tym przystanku, gdy wszystko jest w porządku wypuszczają ich. Resztę kontrolują po drodze, wypisują mandaty tym co nie mają. Cała akcja przebiegała bardzo sprawnie. Byłem po prostu w szoku. Po zapoznaniu się ze sposobem kontroli biletów przez tamtejszych kanarów, stwierdziłem, że już nie będę tam jeździł "na gapę".:D
Kamil_Cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ciekawe jaki sposób znaleźlibyście na kanarów
> w pewnym mieście?! Akacja wyglądała tak:
> Nadjeżdża autobus, kanar wyciąga legitymację
> na przystanku i pokazuje ją kierowcy, który
> otwiera tylko przednie drzwi. Tymi drzwiami wsiada
> jeden kanar (łysy kark) a z nim trzy kanarzyce.
> Rozpoczynają kontrolę, najpierw sprawdzają
> bilety tym co mieli wysiąść na tym przystanku,
> gdy wszystko jest w porządku wypuszczają ich.
> Resztę kontrolują po drodze, wypisują mandaty
> tym co nie mają. Cała akcja przebiegała bardzo
> sprawnie. Byłem po prostu w szoku. Po zapoznaniu
> się ze sposobem kontroli biletów przez
> tamtejszych kanarów, stwierdziłem, że już nie
> będę tam jeździł "na gapę".:D
Nowy Sącz? ;>
Nie, Kielce. A co w NS też tak działają?:D
Z opowiadań słyszałem że podobnie działają: zanim ci nie sprawdzą biletu podczas kontroli - nie wysiądziesz.
W Nowym Sączu tak działali bo jeździli w mundurach bo są na etatach MPK nie wiem czy jest to dalej ,jest to logiczne bo jaki byłby efekt gdyby taka gromadka wsiadła to gapowicze wysiąda,ale czy tak dalej jest to nie wiem bo to dawno było . Co do Kielc raz byłem tam świadkiem kontroli i wyglądało to tak jak w Krakowie z tym że nie czekają aż naród pokasuje bilety tylko atakują od razu . no ale moze metody zmienili bo to tez było jeszcze za studenckich czasów czyli jakiś czas temu
Świadkiem nie byłem, ale słyszałem, że nadal tak robią, z tym, że nie wszyscy. Jak są przeupierdliwcami to kontrolują natychmiast po zamknięciu się drzwi. Niektórzy natomiast robią tak jak ja opisywałem. Podobno ile kanarów, tyle metod na sprawdzanie biletów.;)
Czy przypadkiem nie jest tak, że określona grupa kanarów odpowiada tylko za jeden teren. Np. część za Podgórze, część za NH?
Kamil to kumunistyczne( kielce zreszta czerwone) sposoby... do dzis praktykowane np na slasku ;)
juz widze u nas w miescie takie kontrole ...msakara ;)
JAk to ominąć?? A normalnie - ciągniesz drzwi na siłe i sie otwieraja a jesli sa hydrauliczne to bijesz lub wciskasz szybke, przekręcasz dzyndla i drzwi same sie otwierają:D droga do wyjścia wolna:)
W krakowie spotkalem sie juz pare lat temu z kontrola przy ktorej samochod zatrzymywal autobus miedzy przystankami, wysiadalo z auta 3 kanarow, kolejnych 3 ujawnialo sie w srodku i w 6tke, pomiedzy przystankami sprawdzali bilety.
Rabarbar nic na siłe, te drzwi to ja za małolata otwierałem :)
W Tychach maja takie sposoby;)
ale to jest dobre wystarczy mić zawsze bilet przy sobie i oczy dookoła głowy i zawsze w odpowiedniej chwili skasujesz;)
W Warszawie po wielu przypadkach pobicia kanarów, zaczęli oni jeździć z ochroną więc są baaaardzo rozpoznawalni:D
Słyszałem tez o przypadku w Poznaniu, że kanarowi połamali wszytskie palce u dłoni:)
Ktoś zapytał jak kanary są za rejony Krakowa odpowiedzialne . Jest to tak ze są 3 firmy i miasto podzielone na 3rejony rotacja następuje codziennie inna firma n innym rejonie i tak co 3dni resztę sobie dopowiedzcie
haha a dzisiaj mnie złapał jeden w 14 tylko zostawił mnie i poszedł dalej a ja sobie na przystanku wysiadłem i poszedłem :)
Miałem kiedyś przyjemność widzieć kanarów warszawskich było to 2 lata temu i szczerze się dziwię, jak ktoś może się dać złapać gdyż kanary są ubrani w oczojebne odblaskowe kamizelki!!! (nie wiem jak teraz). Co do wsiadania między przystankami to chyba jest to zabronione? I jeszcze pytanie czy tak naprawdę kanar może cię wylegitymować za brak biletu, bo mi się wydaje że takie prawo mają jedynie służby mundurowe???
miedzy przystankami to swego czasu wsiadali w nocnych. Ale na takie rajdy zawsze wybierali sie z eskortą radiowozu, bo jak kechala rozbawiona ekipa to bywalo roznie.
w Warszawie teraz kanary w cywilu, ale i tak widać, kto wsiada ;)
Leci facet za tramwajem. Już go dopadł na przystanq, ale potknął się i tramwaj mu przejechał po ręce odcinając ją. Leci dalej, juz omal nie dopadł tramwaju na następnym przystanq, ale znowu się wywalił, a tramwaj mu przejechał po drugiej ręce. Nic to leci dalej bez rąk, już omal nie dopadł tramwaju na następnym przystanq, ale znowu pech: tramwaj odciął mu nogę. Skacze za tramwajem o jednej nodze, znowu ten sam pech. Z faceta pozostał kikut bez kończyn. Płacze i mówi do ludzi na przystanq: Błagam was, wnieście mnie do tego tramwaju. Wnieśli go i posadzili na siedzeniu. Facet odsapnął i mówi: Proszę przygotować bilety do kontroli.
[url]http://demotywatory.pl/36354/Kontrola[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)