Fake Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ja nie mam żadnych złudzeń - przegramy oba
> nadchodzące mecze - módlmy się tylko by inne
> wyniki były dla nas korzystne - większość
> komentatorów daje nam znaczne szanse na
> utrzymanie, nawet jeśli nie zdobędziemy ani
> punkcika
>
> najgorsze jest to, że przez rok nie posunęliśmy
> się ani o centymetr - w zeszłym mieliśmy mniej
> więcej tyle samo punktów z wyklinanym Płatkiem
> na czele, teraz "megafachowcem" Lenczykiem
> sytuacja się nie zmieniła
>
> punkt z Wisłą będzie cudem nad cudami, punt z
> Piastem wielką niespodzianką
hahahahaha
masz jaja, żeby przyznać, że jojcyłeś jak baba? :D (pomijając już Twoją "wiedzę" piłkarską, ale nei będę kopał leżącego ;) )
-
-
Aktualna sytuacja w tabeli
Aston potraktujmy te cytaty z przymruzeniem oka (bez szydzenia ) Kto kolejny ?
Tyle zarobiły drużyny Ekstraklasy, za miejsca wywalczone w sezonie 2009/2010:
1. Lech Poznań - 3,2 mln złotych
2. Wisła Kraków - 3 mln
3. Ruch Chorzów 2,8 mln
4. Legia Warszawa 2,6 mln
5. GKS Bełchatów 2,4 mln
6. Korona Kielce 2,2 mln
7. Polonia Bytom 2 mln
8. Lechia Gdańsk 1,8 mln
9. Śląsk Wrocław 1,6 mln
10. Zagłębie Lubin 1,4 mln
11. Jagiellonia Białystok 1,2 mln
12. Cracovia 1 mln
13. Polonia Warszawa 0,8 mln
14. Arka Gdynia 0,6 mln
15. Odra Wodzisław 0,4 mln
16. Piast Gliwice 0,2 mln
Powyższa klasyfikacja nie zawiera wszystkich profitów, jakie przysługują drużynom Ekstraklasy z tytułu praw telewizyjnych. Każdy zespół ma bowiem zagwarantowany zastrzyk finansowy w postaci 3,4 mln złotych. Do tego dochodzą oczywiście "premie" za ilość spotkań transmitowanych przez Canal Plus "na żywo" (150 tys. złotych za mecz).
czyli jakieś 5,5 bańki nam wpada ?
Popatrzcie na tabelę. Do szóstego miejsca mamy... przegrany mecz z Legią, który powinniśmy wygrać. To był moim zdaniem najgorszy nasz mecz- powinniśmy wygrać go z palcem w bucie, a przegraliśmy. Ten jeden mecz kosztował nas 1,2 mln złotych.
Oczywiście od razu uprzedzam, że się nie bawiłem w rozrysowywanie "małej tabelki", zatem ostateczne miejsce mogłoby być inne, ale na pewno nie niższe niż 9.
rmszar
Ale wtedy remis w derbach nie mialby tego smaku;)
Marcin Brosz wierzy jeszcze teraz, że Odra nie spadnie. Jakby ktoś nie wierzył, to odsyłam do pomeczowego wywiadu z Broszem, który jest na stronie internetowej Odry.
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Marcin Brosz wierzy jeszcze teraz, że Odra nie
> spadnie. Jakby ktoś nie wierzył, to odsyłam do
> pomeczowego wywiadu z Broszem, który jest na
> stronie internetowej Odry.
"Nadal wierzymy, że się utrzymamy. Nie wiem jak, ale się łudzimy. Może nieprzypadkowo jesteśmy na przedostatnim, a nie na ostatnim miejscu w tabeli? Historia zna różne przypadki"
Rzeczywiście... Może gts zostanie rozwiązany, ja nie mam nic przeciwko :).
Pewnie chodzi o Widzew.....
rmszar - mecz z legia byl najgorszy ? Po Tobie sie tego nie spodziewalem ! TO BYL JEDEN Z NAJLEPSZYCH MECZOW CRACOVII - WALKA I PROWADZENIE PILKI- tylko szczescia zabraklo - PAMIETASZ ILE RAZY OBIJALISMY "DREWNO" BRAMKI ?.
Brosz bredzi, ale abstrah.ując od tego:
Gdyby mieli (przypuśćmy) Widzewa ukarać, to i tak weszły by 2 druzyny z 1 ligi inne niż Widzew, tj GZ i Sandecja. BTW woałbym, żeby weszła Sandecja, bo miałbym blisko na mecze 1 ligowe (Zabrze, Gliwice, Wodzio), poza tym Sandecja jeszcze nie była w extraklasie, a GZ prędzej czy później i tak do niej powróci.
To BYŁ jeden z najgorszych meczy Cracovii. Mieliśmy 1:0 i graliśmy 11 na 10 na własnym boisku. Słupki, poprzeczki? To są wrażenia estetyczne, więc możesz mówić, ze było ładnie, ale z punktu widzenia tego, o co chodzi w grze zwanej piłką nożną (ang. football) było to spektakularne frajerstwo z naszej strony.
O estetyce można pisać w wątku "styl Cracovii, ale powiem tak: z naszej strony druga bramka w meczu z Legią była godna wiekopomnego strzału Jopa, podobnie jak piękna asysta Tupalskiego (tego samego zawodnika co asystował z Legią) w meczu z Arką.
Geos -wspolczucie- ale niestety uwazam ,ze Oderka wrocila tam gdzie jest jej miejsce !
Docent -nie zgadzam sie z tym ! Popatrz Chlopie jak gralismy przez caly sezon- BEZ STYLU I BEZ UWIERZENIA W SWOJE SILY ! Ten jeden mecz (choc przegrany) napawal mnie duma i optymizmem , kiedy to My dyktowalismy warunki przez wiekszosc meczu ! Niestety Mamy Polczaka....
No więc ja mam lepsze zdanie o Polczaku i nie powiem "niestety", natomiast co mi po takiej dumie, która się kończy zbitą dupą? Zgoda, brakło szczęścia w ataku, ale nie o braku szczęścia można mówić przy straconych bramkach.
Być może ta drużyna płaci frycowe za stosunkowo dużą ilość młodych zawodników w pierwszym składzie, to oznacza huśtawkę formy i przede wszystkim brak boiskowego cwaniactwa. Można by się pokusić o statystykę średniej wieku na tle innych drużyn, to może być ciekawe. Ale powiedzmy szczerze, że to nie młodzi najbardziej zawiedli w tej rundzie.
Nie bede rozciagal tego watku na polemizowanie z Kolega - chodzi mi o styl gry ,jakosc, plan rozgrywania pilki -nie wynik. Z gts mecz wygrany uwazam za najbardziej cenny z ligi a nawet z ostatnich lat - ale TO NIE JEST STYL CRACOVII KTORY CHCIAL BYM OGLADAC - nie cieszyla mnie ta "pilka" w Naszym wykonaniu....
Aston1906 Napisał(a):
> > punkt z Wisłą będzie cudem nad cudami, punt
> z
> > Piastem wielką niespodzianką
>
> hahahahaha
>
> masz jaja, żeby przyznać, że jojcyłeś jak
> baba? :D (pomijając już Twoją "wiedzę"
> piłkarską, ale nei będę kopał leżącego ;) )
czy punkt z Wisłą nie był cudem nad cudami? samobójcza bramka w ostatniej (!) minucie meczu... Aston ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jak blisko byliśmy katowskiego topora, fajnie jest teraz pisać na luzie, ale gdyby nie ten cud, to nasze nastroje wyglądałyby inaczej
po przegranej z Wisłą potyczka z Piastem nie byłaby pietruszkowa, w takich meczach może zdarzyć się wszystko, więc weź to pod uwagę
ps. jako profesor wszechnauk (zwłaszcza piłki nożnej w teorii i praktyce) powinieneś nieść kaganek oświaty oraz oczywiście zarabiać na tym kokosy kosząc miliony u buka
Izbik- docent doskonale mnie rozumie. Mecz, który powinniśmy wygrać, przegraliśmy. Nie ma nic gorszego w piłce nożnej. Piękne przegrane są nadal przegranymi.
Tabela uwzględniająca tylko pierwsze połówki
1 Lech Poznań 54 23:8 13 15 2
2 Wisła Kraków 53 24:8 14 11 5
3 Ruch Chorzów 47 19:10 11 14 5
4 Polonia Bytom 43 17:13 9 16 5
5 GKS Bełchatów 43 16:11 10 13 7
6 Cracovia Kraków 42 16:14 9 15 6
7 Legia Warszawa 42 14:8 9 15 6
8 Lechia Gdańsk 41 18:15 9 14 7
9 Korona Kielce 35 13:18 8 11 11
10 Zagłębie Lubin 34 11:15 7 13 10
11 Jagiellonia 34 11:17 7 13 10
12 Arka Gdynia 33 15:18 8 11 11
13 Śląsk Wrocław 31 13:14 6 13 11
14 Polonia Warszawa 31 10:17 6 13 11
15 Piast Gliwice 27 12:26 6 9 15
16 Odra Wodzisław 26 8:25 6 8 16
http://www.waszapilka.pl/article,6104,L ... e_1_polowy
dobrze że uwzględnia tylko pierwsze połówki bo po drugich to bym niewiele pamiętał...ważne żeby przepita dobra była
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)