Male sprosowanie napewno nie spadniemy ponizej miejsca 9 w tym roku i mamy szanse jedynie na miejsce 8 przy porazce Sláska i naszym remisie w Gdansku,lub przy remisie Sláska i naszej wygranej w Gdansku,
Miejsce 7 mozemy zajác tylko teoretycznie..5-0 z Lechiá i potkniéciu Sláska.
-
-
Aktualna sytuacja w tabeli
no...to bylby prawdziwy prezent na święta :) 5:0...;) nawet jak Slask wygra to i tak byloby fajnie.
>Miejsce 7 mozemy zajác tylko teoretycznie..5-0 z Lechiá i potkniéciu Sláska.
Nieprawda.
Miejsce 7 zajmiemy też przy wygranej Śląska i naszej wygranej z Lechią, oraz zdobyciu przynajmniej 1 punktu przez Polonię Bytom (Śląsk zremisował z Lechią i w takim układzie Cracovia w bezpośrednich spotkaniach miałaby 6 punktów, a Lechia i Śląsk po 4)
Ale dużo lepiej byłoby przezimować na tym 8 miejscu, przy porażkach Śląska i Polonii Bytom - ważne to, co po 30 kolejce :D
Mnie tam wynik śląska i Polonii B nie bardzo obchodzi, a przynajmniej nie tak bardzo jak przegrana lechii!
W górę tabeli!
Cracovio w górę tabeli!
Jest super nawet wiecej niz super-ale poczekam na ostateczne wnioski do ostatniego meczu w tym roku....... Kto by sie tego spodziewal.....
no właśnie, ja do tej pory w szoku jestem
4 dni później
No to mamy 9 miejsce w przerwie zimowej . Ten sezon jest przejściowy i nic poza środkiem tabeli nam nie grozi . Do pucharów 12 pkt straty wiec nie ma sie co oszukiwać .
Rzeczywiście, choć zwracam uwagę, że nasza przewaga nad spadkowiczami jest relatywnie niewielka. Do góry nie mamy chyba co aspirować. Z drugiej strony nad nami wyraźnie przewartościowane drużyny tj. Polonia, Lechia, Ruch czy Śląsk. Z nimi chyba damy radę, zwłaszcza jeśli Ruch się solidnie wyprzeda. Reszty raczej nie dogonimy.
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/234/d967d961d06fe909med.jpg[/IMG][/URL]
Mam Cichą nadzieje na 5 miejsce. Ruch się wysprzeda i będzie miał duuuży problem. Już się raczej utrzymali i to wszystko do czego są zdolni, więc cel na ten rok osiągnięty;) Bełchatowa raczej nie dogonimy. Lechia, Polonia B, Śląsk są do zrobienia w 4 kolejki, trzeba tylko wygrywać i liczyć na trochę szczęścia. Będzie dobrze:)
Dla mnie pewniakami do spadku są Odra i Korona, bo od samego mieszania herbata nie zrobi się słodsza. Co do Odry, sytuacja raczej oczywista, w Koronie też zaczyna trzeszczeć; bezsensownie zwolnili Motykę i teraz dalej robia nerwowe ruchy, a kasy chyba brak.
Imponuje mi Jagiellonia... przejęli dobre wzorce od Odry z dawnych lat, mają skautów z dobrym rozeznaniem, kupują tanio, sprzedają drogo (tak jak my mieliśmy, ech!).
Ruch na pewno nie będzie mistrzem, ale żeby ich wyprzedzić, to my naprawdę musimy zrobić konkretne transfery. Oby!
Z tej czwórki tylko Śląsk ma kasę na jakieś zakupy. O Polonii nie wspominam, bo nie mają nic, Lechia prawie nic. Ruch musi kogoś sprzedać, ale czy od razu wszystkich to nie wiem. Podobno profesre zamierza rzucić na stół jakieś 3 bańki, kogo jesteśmy w stanie za to kupić. Potrzebujemy 3-4, jesli od razu do gry plus powrót Ślusara plus sensownie przepracowany CAŁY okres przygotowawczy to mamy szansę na to 5 (wariant sf to miejsce 4).
Nie takie SF;). W sumie z Legii może odejść Mucha, a jeśli będą grać jak grają, tylko ze słabszym bramkarzem, to będą baaardzo dużo bramek tracić.
Wariant SF zakłada wyprzedzenie Bełchatowa i wyprzedaż Ruchu skutkującą jego spadkiem w środek tabeli (bo już się utrzymali).
Nie wyprzedzimy nikogo z trójki LECH, Wisła, Legia - to już byłby wariant cudowny.
Fake, oż Ty niewierny! Wszystko jest możliwe w SF więc czołówka na koniec sezonu:
1 Lech
2 kundle
3 Cracovia
Jest możliwa;)
Ale tak na poważnie to mam nadzieje że piłkarze nie będą zajmować się tak tymi analizami i prognozami jak my, tylko skupią się na treningu, diecie i przygotowaniu się do wiosny a później na grze. Jak sezon się skończy to mogą zacząć mówić o tym jak to fajnie że warianty SF się spełniły:D
Niech każdy robi to, co do niego należy. Do nas należy dzielenie włosa na czworo i skóry na niedźwiedziu :)
Zapewne będziemy w pierwszej szóstce, taką mam nadzieję i biorąc pod uwagę niedawne problemy - będę z tego zadowolony.
Ale ciekawa jest dla mnie sytuacja na dole.
Nie wiem co zrobi Odra, teoretycznie jest już bez większych szans, ale różnie to bywa.
To co jednak mnie zaciekawiło, to ile punktów będzie trzeba mieć aby się utrzymać.
Wydaje mi się ze 30 może w tym roku wystarczyć.
Poza Odrą do 30 punktów brakuje innym drużynom za nami minimum 14 (Jagiellonia) lub maksymalnie 16 (Zagłębie).
Jakoś nie wierzę żeby wszystkie 6 drużyn za nami (bez Odry) wygrały średnio po 5 meczy na 13.
Oczywiście są jeszcze remisy.
Na szczęście jednak My już możemy patrzeć do góry a nie na dół......
CRACOVIA PANY!!!!!
A i ja cos napisze bo z ciekawoscia i jednoczesnym niepokojem czekalem na zakonczenie tej rundy. Na pewno Jestesmy duzym zaskoczeniem (in plus) bo nawet najwieksi optymisci nie mogli sie spodziewac takiej transformacji Naszego Zespolu! Postepy pod okiem Oresta Wielkiego sa znaczace i po wspomnianych oczekiwanych transferach - moze byc tylko lepiej! Sam Orest to fajnie ujol " na wiosne mozemy jeszcze namieszac". Ja spodziewalem sie w wariancie optymistycznym 4-5 punktow (moje slowa z 8 Listopada) natomiast zdobylismy ich 9! Co dalo Nam nie 12 lecz 9 pozycje! Teraz czas na budowe WIELKIEJ CRACOVII - bo choc jeszcze nie utrzymalismy sie to wszyscy jestesmy pewni , ze nie bedziemy na wiosne ogladac sie za tyl tylko patrzec realnie na 5 miejsce. Co do zespolow ktore w tamtym czasie (8.10) byly potencjalnymi kandydatami z Nami do spadku - pomylilem sie nie duzo... Polonia ktorej z oczywistych powodow zycze utrzymania - zdobyla 5punktow . O 2 punkty wiecej niz myslalem - i tym razem zmiana trenera byla strzalem w dziesiatke (patrzac na wyniki). Po uporzadkowaniu przez Bakero tego chaosu w zespole -widze Polonie tylko wyzej! Kolejny zespol to Odra, i to wedlug mnie pierwszy zespol do spadku(sorki Geos). W tym klubie zle sie dzieje (sprawy z zarzadzaniem klubu) i jest to jeden z czynnikow przemawiajacych za spadkiem. Spodziewalem sie 2punktow - i tyle Odra zdobyla. Zaglebie i Korona choc zdobyly nie wiecej punktow niz przewidywalem (zdobyli odpowiednio 2 i 3 punkty gdy nie liczylem na wiecej niz 4) nie beda raczej kandydatami do spadku - zwlaszcza Zaglebie ktore ma jednak potencjal wsparcia finansowego. Na sam koniec zostawilem dwa zespoly. Areczka sie utrzyma - maja "zaplecze",wsparcie finansowe i dobrego trenera - dlatego nawet Ich nie wymienialem...A co do Piasta to wlasnie jest to dla mnie cichy 2-gi "kandydat" do spadku. Nie moge poprzec tej teori niczym konkretnym ale intuicja podpowiada mi ze to On. A spadek o pare pozycji nie byl zadnym zaskoczeniem. To koniec podsumowania moich wczesniejszych przewidywan o dolnych rejonach tabeli. Teraz bede patrzyl juz w gore tabeli - tam gdzie Cracovii miejsce.....
Panowie weźmy pod uwagę to że wiosna będzie zupełnie inna we wszystkich zespołach , inni też będą szukać wzmocnień aby powalczyć o utrzymanie.
A mnie zadowoli miejsce w pierwszej 8. Po ostatnich nerwowych miesiącach, poprzednim sezonie prawie w całości w strefie spadkowej na prawde 8 miejsce będzie ok. Niech Orest wzmocni zespół i powoli buduje atmosferę a od nowego sezonu na nowym El Passo walczymy z najlepszymi.
A mnie zadowoli miejsce w pierwszej trójce wiosny:) Poza walka o utrzymanie (o co jestem raczej spokojny) potrzeba także budowania zespołu o mentalności zwycięzców. Bez tego nawet najlepsze wzmocnienia pójdą się kochać
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)