a kiedy zaczyna się okienko transferowe? interferuje z tymi 2 meczami granymi awansem?
bo mam wrażenie, że im bliżej do niego, tym większe będzie zaangażowanie części naszych kopaczy. m. in. z powodów o których wspominał rmszar
-
-
Aktualna sytuacja w tabeli
Do miszczu- Przestan pie.dolic..
Slaba druzyne to ma Cracovia.
A odnosnie tej niby pomocy sedziow, to podaj choc jeden mecz ktory wygrala dzieki temu Jagiellonia.
Chociażby mecz ze Śląskiem. Oglądaj czasem skróty meczów.
Biedron Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a kiedy zaczyna się okienko transferowe?
> interferuje z tymi 2 meczami granymi awansem?
> bo mam wrażenie, że im bliżej do niego, tym
> większe będzie zaangażowanie części naszych
> kopaczy. m. in. z powodów o których wspominał
> rmszar
Kolejność jest taka: runda jesienna, 2 mecze z rundy wiosennej, okienko transferowe, reszta rundy wiosennej. Niezbyt dobrze moim zdaniem, 2 mecze bez kolejnych potrzebnych zawodników;/ Z drugiej strony reszta zespołów też się nie wzmocni więc wychodzi "mniej więcej" na jedno.
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chociażby mecz ze Śląskiem. Oglądaj czasem
> skróty meczów.
Jeden niepodyktowany ewidentny karny dla przeciwnika w jednym z PIĘCIU meczów stanowi dla Ciebie podstawę do sformułowania w jednoznaczny sposób zarzutu o treści:
"Jagielloni u siebie pomagają sędziowie. W tych wygranych meczach sędziowie pomogli zdobyć kilka punktów."
Gratuluję obiektywizmu i trzeźwego myślenia.
Wisła musi zacząć gubić punkty bo mistrz się oddali
Na razie nie jest źle - idziemy na mistrza i basta ;-)
Lech cyknięty u siebie
Na Legii (zwycięski) remis
Gwardie pykniemy dwa razy
A reszta to tylko dostarczyciele cennych punktów ...;-)
Cracovia mistrz !!!
relax , oby był środek tabeli :)
2 punkty do 8. miejsca i 3. do strefy spadkowej...
jeśli strategia jest taka, żeby dotrwać do zimy, wzmocnić się, a potem zacząć marsz w górę tabeli to OK - kupuję to i czekam spokojnie. (choć po Lechu przez jakieś 30 minut święcie wierzyłem, że idziemy na majstra - potem ochłonąłem).
ale jeśli jest jak jest, a strategii brak, to może być różnie na koniec sezonu...
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/205/c038458cd8331c1amed.jpg[/IMG][/URL]
Mimo błazenady z Zagłębiem awansujemy o jedno miejsce w górę dzięki blamażowi Polonii i remisowi Arki. W dole sytuacja zagęściła się straszliwie, Jaga idzie w górę. U góry gdzie podobno aspirujemy jako tako utrzymujemy jeszcze kontakt ze Śląskiem i Koroną.
awansujemy, ale mamy bliżej do ostatniego miejsca i dalej do 8. (było 2 a jest 4)
ponadto w sytuacji kiedy nasi współkandydaci do spadku też wygrywają i remisują z Legią i Lechem, to nasze punkty z tych meczów tracą na wartości :(
3 pkt na strefą spadkową . Wydaje mi sie że będziemy sie ciągneli w końcówce tabeli i na koniec będą nerwy do ostatniej kolejki . Oprócz Odry jak nie widzę jakiś murowanych kandydatów do spadku .
Dla mnie głównymi kandydatami do spadku są obecnie: Zagłębie, Odra, Arka, My i Polonia W. Dołączyłbym jeszcze do tego Piasta, ale oni jak widać jadą na śląskiej ambicji i utrzymują dystans do strefy spadkowej. Z zaskoczeniem obserwuję regres Śląska Wrocław i Korony, czyżby chcieli się włączyć do walki o utrzymanie? Z drużyn kandydujących wg mnie do spadku najsłabsza wydaje mi się Odra i raczej już się nie wygrzebie. Pozostałe 4 drużyny mają podobny potencjał i ważne jest by mieć z nimi dobry bilans meczów. Niestety zremisowaliśmy już u siebie z Arka i Zagłębiem, więc znów na koniec może być nerwowo. Liczę na Lenczyka i ze dobrze wykorzysta przerwę na reprę i zimę.
Nie żebym akurat Odrę chciał uratować ale w tym momencie ciężko coś wyrokować kto się wygrzebie a kto nie :)
Mam na myśli nie tyle sytuację w tabeli co rozkład organizacyjny klubu z mego rodzinnego miasta.
Skoro mówisz, że jesteś stamtąd to na pewno trochę więcej wiesz i jakieś podstawy masz do takiej opinii ale pamiętaj, że nie takie sytuacje się odwracały na lepsze dlatego wiecznie nie spadającej Odrze dałbym czas jeszcze.
Jak wygramy najbliższy mecz z Odrą to uwierzę że Odra może polecieć......
Trauma po ostatnim meczu w Wodzisławiu pozostała.
CRACOVIA PANY!!!!!
Odra te 6 pkt., które zdobyła, zdobyła bardzo fartownie. Najpierw dużo szczęscia w Gdańsku chociaż wynik 2:0 dla Odry nie oddaje tego, a później jeszcze więcej szczęścia u siebie z Legią. Grają bardzo słabo i mam nadzieję, że "wiecznie niespadająca Odra" poleci w tym sezonie.
Chyba nieco za wcześnie grzebiecie Odrę, może się znowu okazać, że uda im się uciec grabarzowi spod łopaty. Nasza sytuacja natomiast jest dramatyczna, jedna kolejna i możemy już być na dnie praktycznie.
Byle do wiosny.
Nie ma ligi bez Cracovii :) I tyle w temacie :)
rok temu w tym mijesu mieslimy 6 ptk :) teraz mamy 8 ..wiec nie wiele wiecej ale w 08\09 do 9 kolejki wygralismy 1 mecz ze slabym lks- em + 3 remisy (5 porazek ) . W tym sezonie poziom jest o wiele wyzszy bo druzyny slaskie graja nadzwyczaj dobrze ... jedtnie zaglebie lubin odbiega od poziomu ekstraklasy. Biarac pod uwage kontuzje Slusara naszego najwiekszego ogniwa to te nasze 8 ptk sa sukcesem. w 08\09 utrzymanie bylo od ok 30 ptk wiec patrzac realnie w przyszlosc bez wzmocnien w zimie bedzie ciezko.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)