Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • skąd sie biorą tacy ludzie?

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 24.08.2009 o 12:25
      Ostatnia aktywność 07.03.2013 o 22:59
      29573 wyświetleń
    • STC_Piotrek

1.7K
      0
    • 28.04.2010 o 15:12
      Post #608617 28.04.2010 15:12
    A moze im było trzeba takiego zimnego traktowania, moze dzieki temu teraz maja jaja? Nigdy nie wiadomo. Co do Matusiaka to jest on jeszcze miekim ch. robiony ale jak nie odpusci to za jakis czas tez bedzie grał :) Z wypowiedzi trenera wynika ze to "VIPy" takie chamy :) Juz myslałem ze "Obudź sie!!" to jakis problem dla zawodnika z ekstraklasy :) Niektórym to trzeba chyba wyjazdu do Turcji albo rozmowy z Szymkowiakiem :) Do roboty sie brać, a nie gwiazdorzyc i sie nad sobą użalac!
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 29.04.2010 o 15:11
      Post #608941 29.04.2010 15:11
    No ale Nowak, któremu też się 'dostawało' też dał radę... tylko że już nie u nas. Nie lekceważyłbym więc napierdalaczy, to trzeba tępić, a skoro nie czytają (zapewne) tego forum, to dobrze, że Lenczyk im dołożył. Inna rzecz, że na konferencji widać było, ile go ten mecz kosztował, chłop po prostu wyszedł z siebie, był zwyczajnie nieznośny. Ale zamurowało mnie, jak powiedział, że nie widział karnego... czyli zasłonił sobie twarz, żeby tego nie widzieć! Niepojęte, przy takim doświadczeniu i rzekomym stoickim spokoju - a jednak!
    • STC_Piotrek

1.7K
      0
    • 29.04.2010 o 20:52
      Post #609025 29.04.2010 20:52
    Poprostu nie wstał zławki... :) Nie przesadzajmy.
    • DiegoKSC

5.1K
      6.6K
    • 29.04.2010 o 21:13
      Post #609038 29.04.2010 21:13
    Tylko ciekawe czy w tym,że grają teraz lepiej pomogło im nasze nap%*#@nie na nich.Wątpię,szczerze powiedziawszy.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 29.04.2010 o 21:56
      Post #609056 29.04.2010 21:56
    STC_Piotrek - dla twojej wiadomości, Matusiak wystąpił w ostatnim meczu pomimo infekcji (temperatura, osłabienie) i dał z siebie wszystko. Twoje napierdzielanie świadczy......rezygnuję z pisania - nie dotrze.....
    • maciek72

2.3K
      4.1K
    • 29.04.2010 o 22:21
      Post #609069 29.04.2010 22:21
    ian thorpe Napisał(a): ------------------------------------------------------- > STC_Piotrek - dla twojej wiadomości, Matusiak > wystąpił w ostatnim meczu pomimo infekcji > (temperatura, osłabienie) i dał z siebie > wszystko. > Twoje napierdzielanie świadczy......rezygnuję z > pisania - nie dotrze..... występowanie z temperaturą i w złej formie fizycznej to świadome osłabienie zespołu a nie powód do dumy, nie róbmy kolejnego świętego
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 29.04.2010 o 22:30
      Post #609075 29.04.2010 22:30
    nawet mi się nie chce komentować...... a co do tytułu wątku : już dawno stwierdziłem, że bycie na trybunach Cracovii w jej barwach, nie zmienia części kibiców (?) - jak ktoś jest idiotą, to nim pozostaje...... Jak ktoś wziął mój post do siebie.....cóż - sam się zdiagnozował......
    144 dni później
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 20.09.2010 o 22:32
      Post #650598 20.09.2010 22:32
    ech, musialem ten wątek podbić - tyle "zółci" na forum się wylało że masakra....Ciężko czytać :( . Moze chociaz do tego ŚWIĘTA z okazji otwarcia stadionu zamilkniemy w napierdzielaniu na wszystko-wszystkich. Moze damy trochę odsapnąć tym, którzy mają dla nas ten mecz wygrać w tym dniu ? Trener, prezesi, kopacze do soboty się nie zmienią więc......chociaż wystopujmy, jak nie chcemy ich wesprzeć. Taka moja propozycja.....Taka nagonka, NAPRAWDĘ nie pomoże :( Tylko te parę dni......
    • pKracy

322
      57
    • 20.09.2010 o 23:12
      Post #650608 20.09.2010 23:12
    Arka to nie będzie zwykły mecz. Śmiem twierdzić, że to będzie mecz, który sportowy (oby tylko) los Pasów określi na wiele lat. Cokolwiek by nie mówić, nie wierzę, by ktokolwiek na tym forum źle życzył Cracovii, lub jej poszczególnym grajkom. Jestem pewien, że każdy napier....jący na działaczy, trenera i poszczególnych zawodników wolałby się mylić, wolałby okazać się dupą, a nie znawcą futbolu, byleby Pasy wygrywały. Niech więc na chwilę stłumi w sobie frustrację, złość i niewiarę. W sobotę potrzebuje nas nasza Cracovia. Potrzebuje naszego pozytywnego dopingu, wsparcia i wiary, którą może zarazimy grajków. To widać nawet po niefortunnej wypowiedzi Klicha, jak bardzo na nas liczą. Nie możemy ich zawieść, bo tu i teraz jedziemy - chcemy czy nie - na tym samym wózku. Za Ianem powtórzę: Tylko tę parę dni. Do ostatniego gwizdka sędziego w sobotę.
    • Alko D`Bier

760
      2
    • 21.09.2010 o 01:23
      Post #650658 21.09.2010 01:23
    podbijam, PAX Panowie !!! w tym roku mam okrągłą rocznicę chodzenia na Pasy - to już 30sta, dla mnie, a myślę, że dla wielu, wielu innych również, otwarcie Nowego Stadionu to wydarzenie nieporównywalne z niczym innym, to uczestniczenie w Historii najwspanialszego Klubu na świecie !!! zmieniają się piłkarze, prezesi, właściciele, ale Tradycja trwa - z wiekiem naprawdę docenia się takie rzeczy, i choć oczywiście wolałbym, żeby mecz otwarcia był meczem o lidera, to nie zmienia to faktu, że 25 września 2010roku uronię nie jedną łzę, będąc dumnym, że jestem Pasiakiem
    • isaac

6.7K
      275
    • 21.09.2010 o 01:51
      Post #650666 21.09.2010 01:51
    pozamykać tematy m.in. tranfery,Ulatowski musi odejść,sytuacja w tabeli,treningi,sparingi temat zbiorczy,geneza upadku itd itp do soboty...
    • knur

8.9K
      182
    • 21.09.2010 o 08:56
      Post #650683 21.09.2010 08:56
    można odnieść wrażenie, że to, co się dzieje w Cracovii, głęboko w dupie mają wszyscy: od pykaczy, przez trenerów, management na prezesie kończąc. wszyscy w koło mają, mówiąc językiem młodzieżowym, wyjebane na to, co się dzieje z naszym ukochanym klubem. wszyscy, tylko nie kibice. i tak się dzieje od długiego czasu. więc absolutnie nie ma się co dziwić frustracji i złości kibiców. bo od dawna jesteśmy robieni w konia. a że w zasadzie nie możemy nic zrobic, to ten żal i rozczarowanie ujawnia się tu, na forum, i podczas meczu - bo to jedyne sposoby, by pokazać, że my się absolutnie nie godzimy na to, co się dzieje, nie ma przyzwolenia na dyletanctwo i olewanie sobie obowiązków. to my, kibice, najbardziej cierpimy z powodu bagna, w jakim się znaleźliśmy. a jednocześnie jesteśmy najmniej winni naszemu położeniu. teraz Filipiak mówi, że liczy na doping, ale sposobem organizacji dystrybucji biletów (teraz, i wcześniej, na Suche Stawy) MKS (za który Filipiak bierze odpowiedzialność) pokazał, że ma kibiców głęboko w dupie. kopacze od dawna nie przykładają się do gry, leją na nas sikiem prostym, a nawet, jak pojawia się temat, że liczą na doping (Klich), to nie wiadomo, czy sobie kpi, czy o drogę pyta. a Ty ian się dziwisz, że ludzie są wkurzeni? a od siebie dodam, że jeśli w ciągu pierwszych 20 minut meczu z Arką nie zobaczę zaangażowania na maksa, z sześciu wślizgów i trzech-czterech groźnych strzałów, jeśli nie zobaczę u kopaczy wkurwu i ambicji, to poczuję się zwolniony z obowiązku wspierania tych ciot.
    • gronix

1.6K
      2K
    • 21.09.2010 o 11:53
      Post #650709 21.09.2010 11:53
    [quote=knur]to my, kibice, najbardziej cierpimy z powodu bagna, w jakim się znaleźliśmy. a jednocześnie jesteśmy najmniej winni naszemu położeniu. teraz Filipiak mówi, że liczy na doping, ale sposobem organizacji dystrybucji biletów (teraz, i wcześniej, na Suche Stawy) MKS (za który Filipiak bierze odpowiedzialność) pokazał, że ma kibiców głęboko w dupie. kopacze od dawna nie przykładają się do gry, leją na nas sikiem prostym, a nawet, jak pojawia się temat, że liczą na doping (Klich), to nie wiadomo, czy sobie kpi, czy o drogę pyta. [/quote] Jeżdżenie teraz po Filipiaku to już gruba przesada. Co Ci się nie podoba w obecnym systemie dystrybucji? Wiadomo,ze to nowy system, którego nawet nie było kiedy dobrze przetestować. Jasne, że są niedociągnięcia ale one są zawsze. Do tego Filipiak zatrudnił jedynego perspektywicznego (i wolnego) trenera jaki był w tej lidze, dyrektora sportowego a do tego Pasiaka, dał grubą kasę na transfery. Karnety i bilety na nowy stadion są tanie, według mnie nawet żenująco tanie. A według Ciebie "Filipiak ma kibiców głęboko w dupie"... Takie narzekania dla samego narzekania...
    • knur

8.9K
      182
    • 21.09.2010 o 12:17
      Post #650714 21.09.2010 12:17
    gronix Napisał(a): ------------------------------------------------------- Wiadomo,ze to nowy system, którego > nawet nie było kiedy dobrze przetestować. Jasne, > że są niedociągnięcia ale one są zawsze. to jest podstawowa różnica między tym, jak patrzymy na MKS. po pierwsze - nie powinno się niczego testować na żywym organizmie, na klientach. przecież stadion nie spadł nam z nieba ani nie postawili go w tydzień. było od groma czasu się przygtować, a wszystko na ostatnią chwilę. jak zawsze. i mi chodzi o to, żeby niedociągnięć nie było! a były i na ss, i obecnie (pierwszy dzień sprzedaży to skandal), i nie zdziwię się, jeśli w dzień meczu też będzie burdel. a Filipiak o tym wie, bo czyta forum. i nic, "zawodowcy" w MKS jak siedzieli tak siedzą. ergo - prezes ma klientów w głębokim poważaniu. nie mówiąc o tym, że prezes powinien być na miejscu non stop, 24/7, by móc reagować na sytuacje kryzysowe, jakie mamy co chwila. Filipiak jeździ po świecie, ja to rozumiem, tam zarabia kasę. ale ta kasa potem jest bezprzykładnie marnowana w MKS, m.in. dlatego, że prezesa nie ma na miejscu. czemu nie wynając zawodowca (bez cudzysłowia, w przeciwieństwie do obecnych pracowników), żeby tym zarządzał?
    • gronix

1.6K
      2K
    • 21.09.2010 o 12:31
      Post #650717 21.09.2010 12:31
    Zgadzam się, że można się było do otwarcia nowego stadionu lepiej przygotować, że nie wykorzystano tego faktu marketingowo tak jak można było. Zgadzam się również, że paru "zawodowców" w MKSie trzeba jak najszybciej wymienić. Irytują mnie mnie jednak strasznie takie ogólnikowe teksty wygłaszane z pozycji wszechwiedzącego, że Filipiak ma nas wszystkich w dupie, bo wiele jego ostatnich decyzji jest wyraźnie robionych z myślą o kibicach. Idąc Twoim tokiem rozumowania prezes jest odpowiedzialny za wszystko od początku do końca. Za to, że Suworow nie trafił do bramki w Gdańsku też... albo że Ślusarski nie strzelił karnego... i że panienka sprzedająca bilety nie ma reszty wydać... Prezes jest od podejmowania strategicznych decyzji i te według mnie są ostatnio co najmniej dobre.
    • knur

8.9K
      182
    • 21.09.2010 o 12:59
      Post #650731 21.09.2010 12:59
    ale to własnie na skutek strategicznych decyzji prezesa jesteśmy tu, gdzie jesteśmy, czyli grubo poniżej potencjału.
    • kraker87

596
      403
    • 21.09.2010 o 13:46
      Post #650740 21.09.2010 13:46
    Też jestem wkurzony i już coraz bardziej rozgoryczony. Mam nadzieje że wygramy i nie będzie trzeba sie wkur iać. Ale jak dostaniemy w pizde to co?? Mamy dalej czekać i patrzeć jak nasza kochana Cracovia spada z Ekstraklasy??
    • gronix

1.6K
      2K
    • 21.09.2010 o 14:16
      Post #650748 21.09.2010 14:16
    [quote=knur] ale to własnie na skutek strategicznych decyzji prezesa jesteśmy tu, gdzie jesteśmy, czyli grubo poniżej potencjału [/quote] Nie zgadzam się. Oczywiście, że mogłoby być lepiej ale w ostatnich miesiącach są realne działania aby ten potencjał obudzić/zwiększyć. Każdy szybko, łatwo i bardzo tanio może kupić wejściówkę na nowoczesny stadion. Reklamy są na mieście, w radiu, tv i MPK. Jeśli komuś nie chce się kupić karnetu za 50 zł na piękny stadion to znaczy, że to z tym kimś jest coś nie tak. To zasługa strategicznym decyzji i jakieś drobiazgi tego obrazu nie zmienią. Podobnie z drużyną, jest trener, dyrektor sportowy, transfery, coraz lepsza baza. Jedno czy drugie nieudane kopnięcie tego czy innego kopacza tego nie zmieni. [quote=kraker87] Też jestem wkurzony i już coraz bardziej rozgoryczony. Mam nadzieje że wygramy i nie będzie trzeba sie wkur iać. Ale jak dostaniemy w pizde to co?? Mamy dalej czekać i patrzeć jak nasza kochana Cracovia spada z Ekstraklasy?? [/quote] Nie mamy na nic czekać, tylko przyjść na następny mecz i dopingować naszą Cracovię. Bez względu na takie czy inne aktualne rezultaty. Jeśli Ty patrzysz na to wszystko z perspektywy wyłącznie najbliższego meczu to do niczego to nie prowadzi. Jak wygramy to wszystko jest super, Filipiak, Ulatowski, piłkarze a jak przegramy to wszystkich zwolnić z Rząsą na czele? Przecież takie myślenie nie prowadzi do niczego poza ustawicznym wku...niem.
    • JOISTICK

140
      9
    • 21.09.2010 o 15:28
      Post #650761 21.09.2010 15:28
    Ja powiem tak, nie mam zamiaru oszczędzać kogoś kto hańbi mój ukochany Klub Piłkarski. A teraz wszyscy zasługują na pojazd po nich, ile można głaskać po głowie pajaców którzy kasują klub na grubą kasę nie dając nic w zamian?
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 21.09.2010 o 21:44
      Post #651129 21.09.2010 21:44
    Był kiedyś taki znany forumowicz Dolfuss, wszystko co czynił MKS wychwalał pod niebiosa.Czas pokazał, że nie miał racji, ale jak widać nowe dolfussy się tu pojawiają.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie