Dobra, przekonaliście mnie tymi świetnymi argumentami :D
-
-
Podbródkowe Oresta :)
tak na marginesie - bo zaczolem pierwszy po porazce Slaska...
Ja nie jestem nastawiony antypatycznie do Oresta - mam szacunek do Niego ,choc wiele rzeczy denerwuje mnie .
Podalem moj komentarz - tyle ,choc zartobliwie.
To tak samo jak z Wojciechem - nigdy nie bluzgalem na niego -choc widze wady . Szacunek mam do obu ,bo to najlepsi trenerzy ktorzy prowadzili Cracovie.
...i jeszcze 3 dni - i bede w Krakowie:)
Orest to świetny trener ale też niestety trudny charakter .W każdym klubie robi wynik (często ponad stan tak jak w Bełchatowie i Śląsku )i zaczyna iskrzyć na linii trener -zawodnicy .
Przeważnie kończy się buntem i z reguły właściciele zmieniają trenera (tak jest taniej i łatwiej)
Wyniki Śląska pokazują że między trenerem a zawodnikami robi się przepaść .
Śląsk nie jest taki słaby by nie podjąć rywalizacji ze Szwedami jak równy z równym a tymczasem zagrali żenująco .
I pytanie nie mogli bo nie mają siły ,są zajechani ,nie mają taktyki i pomysłu czy zwyczajnie NIE CHCĄ GRAJĄC ZESPOŁOWO NA ZMIANĘ TRENERA ?Bardziej skłaniam się ku tej ostatniej tezie!!!.Grają na zmianę trenera.!!
Oni graja na zmiane trenera?! Raczej Lenczyk jest sfrustrowany brakiem kasy na PRAWDZIWE wzmocnienia.
Jak mu dali kasę to ściągnął Mraza i Stepanovica czy jak mu tam,dwa szroty,które najpierw chciano wcisnąć nam.I za to akurat jestem mu wdzięczny:)
Od jakiegoś czasu wiadomo, że nie ma chemii na linii piłkarze-Lenczyk. Ponoć z końcem sezonu Lenczyk ponarzekał u prezesów czy dyrektorów na wszystkich piłkarzy, to wyszło z gabinetu doszło do szatni i był konflikt. Teraz przed rozgrywkami było spotkanie Lenczyk-4 graczy z zagranicy, Lenczyk zarzucał im brak zaangażowania i olewanie swoich obowiązków, a oni mu, że ma jakieś stare, nigdzie niespotykane metody treningowe. Tak więc jestem przekonany, że piłkarze prędzej lub później graliby by wywalić Lenczyka. Ale czy wczoraj tak zagrali? Meczu nie widziałem, ale raczej myślę, że ze zwalnianiem trenera do czego musiało dojść poczekaliby jeszcze na ligę, bo przecież puchary to jednak spora kasa.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> I pytanie nie mogli bo nie mają siły ,są
> zajechani ,nie mają taktyki i pomysłu czy
> zwyczajnie NIE CHCĄ GRAJĄC ZESPOŁOWO NA ZMIANĘ
> TRENERA ?Bardziej skłaniam się ku tej ostatniej
> tezie!!!.Grają na zmianę trenera.!!
Grali na zmianę trenera w meczu, który w razie przejścia tego przeciwnika zapewniał im grę w fazie grupowej LE?!?
może Orest jest potwierdzeniem "zasady dwóch lat" Majewskiego?
ja nie rozumiem, z czego tu się cieszyć ? Może rzeczywiście, największymi frajerami jesteśmy MY kibice ?
DUŻO racji ma weszło
http://www.weszlo.com/news/11335-110_na_dobry_poczatek_europejskiej_przygody
przeraża mnie to, gdzie sportowo jest Cracovia ? :(
Knur -Majewski w każdym klubie który ,,trenował ''zostawiał zgliszcza.
Orest zrobił w Śląsku wynik kapitalny .Znacznie powyżej stanu kadrowego ,budżetu z problemami finasowymi ciągnącymi się od wiosny.Teraz miał listę 25 zawodników licząc że z tego grona 3-4 uda się pozyskać .Nie pozyskano nikogo przez brak środków .Jak popatrzymy na nich drużyna jest personalnie zdemolowana .Odeszło kilku bardzo dobrych zawodników szczególnie w obronie min Celeban.Z tamtego roku praktycznie nie ma obrony.
To bylo widać w starciu ze Szwedami .Obrona z łapanki -duża nerwowość w tyłach i tracenie kuriozalnych trampkarskich goli.
Dzialacze wbili mu samobója a do tego doszli kopacze którym charyzmatyczny trener nie pasuje.
nie miesci mi sie w glowie zeby grajkowie grali przeciw trenerowi kiedy na szali jest finansowo/sportowo caly sezon, ale w sumie moze sprowadza sie to do tego co napisali na weszlo, panuje u nas przeplacana amatorka
pytanie jak nisko musimy upasc aby sie cos ruszylo?
Drużyna zdemolowana personalnie!!!Gdyby nie dzisiejsze 2 zł na Olimpiadzie byłby to absolutny hit dnia:)
Demolka bo odszedł m.in Celeban, kto to w ogóle jest,co osiągnął i gdzie odszedł???Kto oprócz tego całego Celofana odszedł?Madej!Najlepszy piłkarz Śląska, którego leszczyk nie znosił,ale jak mu się pętla na wiosnę , na szyi zaciskała coraz mocniej to nie miał wyboru i musiał wpuszczać Madeja,który robił całą grę.W nagrodę wyjebał go po sezonie w pizdu.I kto tam jeszcze odszedł ?As Pietrasiak:))))) i tyle.Po takim huraganie ta drużyna powinna przestać istnieć....
Za tego Calabama dostał kapitana wice mistrza Polski,za Madeja przyszedł Patejuk, jakie hity kryły się wśród tych 25 nazwisk o których potter wspomniałeś?Drugi Stepanovic czy jak mu tam, którego niesprowadzenie do Cracovii okrzyknąłeś działaniem na szkodę klubu czyli jawną dywersją,a okazał się nic niewartym szrotem?
Zapewne był tam też Ovsianikow z Mołdawii,ten z którego leszczyk chciał zrobić orangutana i dlatego przeprowadzał z nim treningi nie na murawie tylko na drzewach.
Widzicie to w ogóle,przyjeżdża reprezentant Mołdawii na obóz Cracovii, wiadomo jest lekki stres bo nowy,bo co prawda zna angielski,ale wszyscy umieją mówić tylko po Polsku.Na jego szczęście pojawia się dziadek ,który okazuje się być trenerem Cracovii i w dodatku umie mówić po rusku.Zabiera go na indywidualny trening na którym każe mu wskakiwać na drzewo koło hotelu!Zawodnik na drzewie,a trener pod, każący mu skakać z gałęzi na gałąź!
8 dni później
Gratulacje panie trenerze za zdobycie superpucharu!
11 dni później
Coś mi się zdaje, że to ostatnie podrygi Oresta w ławce śląska. Emerytura zbliża się już chyba szybkimi krokami....
Gikiewicz za Kelemena coraz lepsze pomysły ma Orest.
Sabotaz - bramkarz innej klasy mogl wybronic wiecej..
To juz czas na zasluzona EMERYTURE.
Kelemen jest w grupie "buntowników". Ja jestem tego samego zdania co weszło. Orest się pogubił i zasadniczo powinien odejść, ale w powstałej sytuacji dla samej zasady powinni go zostawić, a wywalić całą grupę piłkarzyków. Dla zasady.
Farsa i choc nie interesuje mnie los Slaska to przez osobe trenera obserwuje ja.
Prawda lezy po srodku pewnie .
Orest powinien dac sobie spokoj juz z trenowaniem - inna epoka.
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Orest powinien dac sobie spokoj juz z trenowaniem
> - inna epoka.
Moim zdaniem zupełnie nie masz racji.
w dwa sezony srebro i złoto (choc to ostatnie po "śmichu wartym" meczu na "krakowskiej stoczni";) ) więc powiedzmy dwa srebra i Superpuchar z drużyną na pewno [b]DALEKO nie najmocniejszą kadrowo[/b] w Polskiej lidze. Niby dlaczego miałby dać sobie spokój?
Może Alex Ferguson tez powinien sobie dac spokój? ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)