Pasiak przez takie glupie gadanie prowadzacych w TVN24 Cracovia moze wlasnie przegrac to jest podkrecanie napiecia jak tez sugesta ,ze mecz jest ustawiony.
-
-
Lech Poznań - Cracovia Sobota 30.05.09 17:00
O tym też właśnie mówię.. A jakoś nikt nie mówi o tym, że Lechia z pewnością wygra w Gliwicach.. Patrz - kursy u "buków"... I dlatego nie ważne jak - ważne, że musimy wygrać.
oni to robia celowo
przeciez w tvn nie liczac Legii same wislackie cioty siedza
w wiekszosci powiazane wczesniej z radiem rmf, ktore to zawsze otwarcie popieralo psow
audax Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> oni to robia celowo
> przeciez w tvn nie liczac Legii same wislackie
> cioty siedza
> w wiekszosci powiazane wczesniej z radiem rmf,
> ktore to zawsze otwarcie popieralo psow
Eee...tam, a Kabłak i Miecugow to co :)
wyjatki potwierdzjace regule
Arce Gdynia spróbują pomóc ich byli gracze. Poza zwycięstwami własnych drużyn, w Gdyni liczą na pomoc Lecha i Polonii Warszawa, bo w obu ekipach są ludzie z nad morza.
Pomoc Lecha
Arce przyszło liczyć na wsparcie Lecha, choć w rozgrywkach nie była dla tego rywala wyrozumiała. W dwóch meczach żołto-niebiescy oddali Kolejorzowi tylko punkt.
- Nigdzie nie dzwonię, nie namawiam byłych kolegów. Najpierw bowiem musimy sami wygrać, aby w ogóle moc liczyć na innych - zapewnia Marcin Wachowicz, jeden z aż sześciu byłych piłkarzy Lecha w barwach Arki.
Skoro nie ekslechici wstawią się za żołto-niebieskimi w Poznaniu, to z pewnością uczyni to Rafał Murawski, który do wielkiej kariery wystartował właśnie z ul. Olimpijskiej.
- Tytuł mistrza Polski dla Lecha zależny jest od wyniku w Krakowie, ale przede wszystkim musimy sami wygrać - deklaruje popularny Muraś. To zapewnienie jak najbardziej odpowiada gdynianom, bo oznacza, że Lech zamierza ograć Cracovię.
Motywacyjne spotkanie
- Kilka dni temu miałem spotkanie motywacyjne z Murasiem, na neutralnym gruncie, bo w Sopocie - śmieje się Łukasz Kowalski, który pomocnika reprezentacji Polski zna nie tylko ze wspólnych występów w Arce, ale jeszcze ze wcześniejszych, w Gedanii.
- Nie musiałem go specjalnie przekonywać, bo w Poznaniu mają tym lepsze premie, im wyższe miejsce w tabeli. Dlatego Muraś chętnie się zgodził pomoc nam, a przede wszystkim sobie - dodaje Kowalski.
Źródło: PS - Jacek Główczyński
Artur Płatek, trener Cracovii, zamierza wprowadzić zmiany w składzie. W miejsce Arkadiusza Barana najpewniej zagra Marek Wasiluk, który ostatni raz pojawił się w podstawowej jedenastce 17 kwietnia w meczu ze Śląskiem Wrocław. (...) [b]Wasiluk i Baran dysponują porównywalnymi umiejętnościami - argumentował szkoleniowiec.[/b] Niewykluczone są inne roszady w pomocy. Płatek nie wyklucza wprowadzenie Karola Kostrubały. [b]Zastrzegł przy tym, że Bartosza Ślusarskiego nie widzi na pozycji wysuniętego napastnika.[/b]
źródło: GW, WAK.
Czy ten człowiek na pewno przyjmuje właściwe leki ???
jakie podobne umiejetnosci ?? !! Wasiluk to najgorszy gracz w naszej druzynie i nie wiem jakim cudem Platek tego nie widzi...:|
z poza tym powinni zagrac 2 napastnikami a nie tylko Slusarskim do ktorego nasi zgrywaja pilke i co on ma sam na 4 zrobic ??
Bartosz Ślusarski tak mocno identyfikuje się z Lechem, że w czasie wolnym chciał jechać kibicować na finał Pucharu Polski do Chorzowa. Musiał jednak zmienić plany, bo trener Artur Płatek zarządził wyjazd na zgrupowanie do Zakopanego.
Teraz musi pokonać swoich dawnych kolegów z Wielkopolski, żeby uratować ligę dla Cracovii. To będzie trzeci występ Bartka przeciwko Lechowi na Bułgarskiej. I najważniejszy, bo Groclinowi spadek z ekstraklasy nie groził, a Cracovii tak.
- W zespole Lecha od chwili mojego odejścia sporo się zmieniło. I ja Lechowi nic złego nie zrobię. Ten klub zawsze będę nosił w sercu, jednak teraz odkładam sentymenty na bok. Muszę zrobić wszystko, aby Cracovia się utrzymała - tłumaczy.
"Ślusarz" uważa, że Kolejorz stracił już definitywnie szansę na mistrzowski tytuł.
- Bardzo tego żałuję, bo zawsze będę kibicował Lechowi. To mój ukochany klub, ale Wisła już nie odpuści. Nie przegra u siebie ze Śląskiem i obroni tytuł - uważa napastnik Cracovii.
Jeśli scenariusz nakreślony przez Ślusarskiego zacznie się realizować, to szansa Cracovii na punkt lub punkty w Poznaniu wzrośnie.
- Koledzy, kibice Lecha, dzwonią i życzą mi hat-tricka. Już nie wierzą w mistrzostwo, a że przyjaźnią się z fanami Cracovii, to chcą, żeby przynajmniej ona osiągnęła cel - przyznaje piłkarz Pasów.
Ala Pasy tragicznie grają na wyjazdach. Przez cały sezon zwyciężyły będąc gośćmi tylko raz, a wiosną poniosły aż 5 porażek. Teraz trzeba się jednak przełamać.
Źródło: PS - Marek Gilarski
Miałem nadzieję z przekonaniem, jeszcze dłużej go broniłem.
W pomocy w ME ostatnio, czy też mecz wcześniej na Kałuży - był najsłabszy na murawie.
Chyba choroba- ma nazwisko.
Areczka z Lechem pokaza nam gdzie nasze miejsce !
Nesta Napisał(a):
> KOLEJORZ CZY SPUSCISZ SWOICH BRACI Z KRAKOWA DO 1
> LIGI??!!
Nesta zmień sobie tą sygnaturke. Liga liczy w sumie 16 drużyn, to tak dla przypomnienia.
nie mozemy zapominac ze II miejsce w ekstraklasie to tez pieniadze i to nie male ,przegrana z Cracovia to strata nie tylko iluzoryczego mistrza ale tez wicelidera,szansa dla Cracovii lezy w tym ,ze determinacja Lecha jest juz nie taka silna jak tydzien temu i odejscie trenera moze miec wplyw na wynik,tylko jaki wplyw pozytywny czy negatywny .Cracovia gra o zycie i to jest jedyny plus ale moze okazac sie odwrotnie .Pilkarze Cracovii moga byc spieci tak jak na meczu z Gornikiem a efekty byly widoczne.Czy powtorzy sie taki mecz jak byl z Polonia Warszawa?????moze ale czy napewno.Pozostaje tez nadzieja po degradacji LKS ale czy mozemy na to liczyc .Cracovia ma jedeno wyjscie wygrac mecz po twardej meskiej walce i kiedy bede widzial ,ze pilkarze walcza to nie bede miec pretesi o wynik.W sporcie tak jak w zyciu trzeba umiec wygrac i przegrac ale walczyc trzeba z honorem z tarcza albo na tarczy.Walka walka i jeszcze raz walka to tylko pozostalo wielkiej i wspanialej Cracovii.
Poranek w TVN24 prowadził dzisiaj Jarosław Kuźniar (zadeklarowany kibic CWKS) a wiadomości czytała Katarzyna Werner (pochodząca z Poznania i utożsamiająca się z Lechem). Bardzo często prowadzą ze sobą różnego rodzaju krótkie rozmówki (taka formuła programu), między innymi dzisiaj, i p. Kasia zgasiła Kuźniara tekstem, a to Ty nie wiesz że Cracovia to najbliższa przyjaciółka Lecha? :D i jeszcze dodała: chcesz zadzwonimy do Leszka Kabłaka bo on jest Pasiakiem i Ci to potwierdzi :D
To niech się stanie ten "cud" bo do tej pory jak nasi przed meczem buńczucznie zapowiadali - "jedziemy po 3 punkty" to zawsze była wtopa...
spokojnie! Pan Płatek na pewno nie miał na myśli umiejętnośc piłkarskich. Może na przykład obaj dobrze gotują...?
alocha Napisał(a):
> Artur Płatek, trener Cracovii, zamierza
> wprowadzić zmiany w składzie. W miejsce
> Arkadiusza Barana najpewniej zagra Marek Wasiluk,
> który ostatni raz pojawił się w podstawowej
> jedenastce 17 kwietnia w meczu ze Śląskiem
> Wrocław. (...) Wasiluk i Baran dysponują
> porównywalnymi umiejętnościami - argumentował
> szkoleniowiec. Niewykluczone są inne roszady w
> pomocy. Płatek nie wyklucza wprowadzenie Karola
> Kostrubały. Zastrzegł przy tym, że Bartosza
> Ślusarskiego nie widzi na pozycji wysuniętego
> napastnika.
> źródło: GW, WAK.
>
> Czy ten człowiek na pewno przyjmuje właściwe
> leki ???
Wasiluk jutro walnie bramkę - wspomnicie moje słowa ;)
komu?
ian thorpe Napisał(a):
> Wasiluk jutro walnie bramkę - wspomnicie moje
> słowa
>
Mam nadzieje, że sobie krzywdy nie zrobi, bo słupki są twarde ;)
Robert Lewandowski: - Nie odpuścimy Cracovii
Rozmawiał Waldemar Kordyl
2009-05-29, ostatnia aktualizacja 2009-05-29 20:20
Nie powtórzy się sytuacja, gdy zremisowaliśmy u siebie z niżej notowanymi rywalami. Przecież wciąż gramy o wicemistrzostwo Polski i nie możemy odpuścić - mówi napastnik Lecha
Waldemar Kordyl: Cracovia liczy po cichu na mniejszą determinację i zaangażowanie Lecha.
- Nie powtórzy się sytuacja, gdy zremisowaliśmy u siebie z niżej notowanymi rywalami. Przecież wciąż gramy o wicemistrzostwo Polski i nie możemy odpuścić.
Czyli nie będzie taryfy ulgowej?
- Każda wygrana jest dla nas cenna, mamy o co grać.
Ale z Arką Gdynia, Ruchem Chorzów i ŁKS-em podzieliliście się punktami.
- Nie mieliśmy szczęścia, tak jak z Lechią Gdańsk. Gdybyśmy szybciej zdobyli gola, wspomniane mecze inaczej by się potoczyły.
Może zniechęci Was rezygnacja trenera Franciszka Smudy?
- To nie jest jeszcze przesądzone i wolę tego nie komentować.
Zgadza się Pan z opinią, że ostatnia kolejka będzie rozgrywana w głowach, a nie nogach piłkarzy?
- W każdym meczu głowa jest ważna, ale wygrywa się nogami, bo nimi strzela się najwięcej bramek
Kogo zna Pan spośród rywali?
- Lubię Piotra Polczaka, którego poznałem na zgrupowaniu reprezentacji. Kontaktujemy się z sobą, ale nie przed tym meczem.
Statystyki przemawiają za Cracovią.
- Nie wiem, czy przypominanie ich ma sens. Lech jest inną drużyną niż rok czy parę lat wcześniej.
Jaki to będzie mecz?
- Liczę, że Cracovia zagra otwarty futbol. Kibice będą zadowoleni, jeśli padną bramki. Niektórzy do nas przyjeżdżali i bronili się w dziesięciu lub jedenastu. Do tego raz na pół godziny wyprowadzali jakąś akcję.
Cieszy się Pan z końca rozgrywek?
- Szanse na mistrzostwo Polski są niewielkie, pożegnamy się jednak godnie z kibicami, po mimo wszystko udanym dla nas sezonie.
Nie słyszę radości w Pana głosie.
- Dlaczego? Dopóki piłka w grze, nic nie można przesądzać. Graliśmy w rozgrywkach europejskich, zdobyliśmy Puchar Polski.
W klasyfikacji snajperów wyprzedzili Pana Paweł Brożek i Takesure Chinyama.
- W pierwszej rundzie nie grałem na pozycji napastnika. Raczej skupiałem się na drużynie niż na indywidualnych osiągnięciach.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)