> Nie mieliśmy
> żadnego poparcia. Wy mieliście o dużo większe,
> w tym pana Lewickiego.
Czekaj czekaj.. kim byl swego czasu jeden z tych sprawiedliwych z Komisji ds Naglych, ktorzy teraz chca lamac prawo dla waszej korzysci?
prezesem ŁKS, dyrektorem sportowym, marketingu? bo nie pamietam.
-
-
Baraże o ekstraklasę
z racji że jeżdze po polsce ,to co masz takiego w krakowie ,dziura na dziurze i wszędzie smród, to bardzo dobrze chłopcze że masz dobrą opinię o swoim mieście , ale jak w życiu po za krakowem nigdzie nie byłeś to się w taki sposób nie wypowiadaj,bo kraków to nie cud natury, a normalne jak każde inne miasto w polsce.
zawisza63 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> najbrzydszego śmierdzącego i brudnego miasta w
> Polsce- z tym to przesadziłeś wielokrotnie
> przebywam w łodzi w delegacji i oprócz tego że
> nie mają starego miasta i wawelu to moim zdaniem
> jest to bardzo ładne miasto, niczym gorsze od
> Waszego ,a wielu aspektach leprze.
no to widać w tych delegacjach nie ruszałeś się poza Piotrkowską i Manufakturę. łódź z roku na rok wygląda rzeczywiście coraz lepiej (przynajmniej centrum) ale do Krakowa jeszcze jej bardzo, bardzo daleko. podobnie jak Bydgoszczy (choc ta jest ładniejsza od Łodzi. jeszcze)
Hmm. Nowy Sącz bardzo ładne miasto. :)
Bydgoszcz też, w ogóle w tym regionie jest całkiem ładnie.
Wróćmy do tematu baraży.
jestem za
pasiasty81 Napisał(a):
> Zawisza nie powiedzial na temat Krakowa nic
> niestosownego. O tym, ze w Krakowie smierdzi
> spiewal juz Malenczuk.
W Krakowie jest taka jedna rzeka - kiedyś w dawnych latach czysta, a teraz... no, nie pachnie... :P
cytuję z pamięci za "Gąbka i latające talerze": "tylko co oni zrobili z tą Wisłą!"
sorry za off topic, ale nie mogłem sie powstrzymać :)
Prawo PZPNu jest jasne i niepodważalne !
Paragraf 1
Prawa ni ma
Paragraf 2
Ponieważ prawa ni ma, decyduje Prezes
Paragraf 3
Koniec
i dlatego, w najbliżej przyszłości może odbyć się taka rozmowa telefoniczna:
- Zima?
- taa
- Tu Drzewko, jest interes do zrobienia
- słucham
- Lubin potrzebuje mistrzostwa, są naciski, wprawdzie zajęli 13 pozycję, ale macie Nagłą Komisję, da się?
- Pewnie, że da. Tylko Platini musi się zgodzić
Prezes Zima pisze maila:
Moj żetę Platini
Moisa miec klopti, ti moi Michaelu pomoc.
Miec dobra Euro, jak nagiac przepisy
ok?
Odpowiedz:
łi, łi, łi
Mając zgodę UEFA, Komisja do Spraw Nagłych przyznaje tytuł mistrza kraju Lubinowi.
Bo ma prawo :)
PS. Skoro kolega z Łodzi może pierdołki opowiadać, to ja też mogę. Najwyżej nasze posty zostaną usunięte - jemu się należy, mnie nie, bo mam glejt od Wielkiego Pasiaka Lewickiego :)
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80369,6830281,Sprawa_LKS__Siodme_miejsce_wywalczyli_pilkarze__a.html
Za jebisty watek sie zrobil, za jebisty!
Dziwny Kolega z Lodzi mysli, ze przez nas spadaja... Malo, On uwaza, ze nas boli 1 liga, a tymczasem wiekszosc z nas jest smutna, bo w terminarzu Swinoujscie dopiero na wiosne;-)
Drugi (jako chyba nieliczny w Polsce poza paroma Lodzianami), uwaza Lodz za piekne miasto, a Bydgoszcz za metropolie;-) Malo, konfrontuje je z Krakowem!
Panowie, co Wy bierzecie zanim siadacie do klawiatury? Troche wiecej obiektywizmu, rzut oka na mape Polski i juz wiemy, gdzie zyjemy;-)
Pozwolę sobie wkleić to, co zalinkowała Asia, bo nie każdemu się chce klikać w linki, lenie :P
Gość z Komisji mówi, jak na normalnego człowieka z kręgosłupem moralnym przystało :) To są ostatni sprawiedliwi w tym burdelu :)
i w końcu nie ma ani słowa o Cracovii i Arce, bo to wątek głównie ŁKS-u, a nie tego kto skorzysta na nich infantyliźmie.
"Gdyby Wisła Kraków 1 września, czyli po zamknięciu okna transferowego, podpisała kontrakt z Ronaldo, nie mógłby on grać drużynie Macieja Skorży. Musimy skończyć z romantycznym podejściem do futbolu. To jest biznes, w którym biorą udział poważne przedsiębiorstwa - mówi o kłopotach licencyjnych ŁKS Piotr Tenczyński, członek Komisji Odwoławczej ds. Licencji
Z naszych informacji wynika, że łodzianie następny sezon zaczną I lidze. ŁKS nie pomoże nawet Komisja ds. Nagłych PZPN. W środę tworzący ją prezes PZPN Grzegorz Lato i jego pięciu zastępców postanowili, że wniosek licencyjny ŁKS zostanie rozpatrzony jeszcze raz.
Michał Szadkowski: Komisja ds. nagłych PZPN postanowiła, że wniosek licencyjny ŁKS zostanie rozpatrzony jeszcze raz. Co pan na to?
Piotr Tenczyński: Komisja Odwoławcza ds. Licencji zbierze się we wtorek w związku z licencją GKS Jastrzębie. Przeczytamy więc także wniosek Komisji ds. nagłych. Zachowamy się dokładnie tak samo, jak kilka tygodni temu, gdy zarząd zwrócił się do nas taką samą prośbą. Nie potrafię powiedzieć, co zdecydujemy.
Wtedy mówił pan, że decyzja o nieprzyznaniu licencji ŁKS jest ostateczna i nieodwołalna
- Decyzja zapadła 28 maja. Nie słyszałem, by ŁKS lub jego pełnomocnicy, politycy, jakakolwiek komisja czy władze związku podważały jej merytoryczną wartość. Nikt nie wchodzi w taką dyskusję.
Działacze ŁKS bronią się twierdząc, że brakowało im jednego papierka. Wyobraźmy sobie, że dziś zaczyna się proces licencyjny. Czy dokumentacja ŁKS pozwalałby na otrzymanie prawa na grę w ekstraklasie?
- Nie widziałem tych dokumentów, ale podejrzewam, że teraz już tak. ŁKS musi jednak zrozumieć, że w dorosłym życiu są terminy ostateczne, których przekroczenie powoduje konsekwencje. Jeśli komitet wyborczy spóźni się rejestracją list, nie wystartuje w wyborach. Obywatel zapłaci karę, za złożenie PIT po terminie.
Gdyby Wisła Kraków 1 września, czyli po zamknięciu okna transferowego, podpisała kontrakt z Ronaldo, nie mógłby on grać drużynie Macieja Skorży. Musimy skończyć z romantycznym podejściem do futbolu. To jest biznes, w którym biorą udział poważne przedsiębiorstwa.
Piłkarze ŁKS od tygodni opowiadają, że w niektórych klubach jest gorzej, a licencji nie dostał tylko oni
- Jeśli ich zdaniem znalazł się klub, który wyłudził licencję, powinni zgłosić sprawę do PZPN. To poważnie wykroczenie. Niech piłkarze ŁKS pomogą kolegom, którzy nie mają czego jeść. Na razie jednak sytuacja jest taka, że tylko oni strajkowali. Zresztą, to argumentacja typu: A u nich biją Murzynów.
ŁKS powołuje się też na siódme miejsce zajęte w lidze. Ok., to wywalczyli piłkarze. Ale, żeby grać profesjonalnie w piłkę, oprócz nich trzeba spełniać komplet wymagań."
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,6829934,LKS_w_pierwszej_lidze.html
Mknący ; brawo
To jest objęcie sprawy w jedną całość.
Bez skrajności.
łks na pewno dostanie licencję bo przedstawili w końcu bardzo wiarygodny plan budżetu...... 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 sprzedanych puszek napoju energetycznego + pokażna suma za papierosy z przemytu załatwione przez Hajtę gwarantują stabilność finansową...... jak w dawnych czasach miałem sympatię do tego klubu tak teraz ich nienawidzę jak sąsiadkę....
Trzeba przyznac ze kawalchu.ja z tego Lewickiego :))))))))))) ,ale maja racje,rzeczywiscie jak sie upra to nie rozpatrza tego wniosku,w sumie szanse sa 50/50 i wszystko zalezy od widzimisi komisji licencyjnej.
Dziwi mnie natomiast sytulacja Korony w TV mowili ze jak przywroca Widzew(w tym kraju wszystko sie moze zdazyc),to scyzory nie awansuja do ekstraklasy! nie do wiary a jednak moze sie tak stac.Pomimo ze zajeli 3 premiowane z barazu miejsce,i jak teraz baraze odwolali to maja lipe
Ciekawe jak to wszystko sie zakonczy ja jade za granice na wakacje nie biore phona ni laptopa,a na zajutrz przyjdzie mi isc na mecz tylko nie wiadomo w ktorej lidze.
Ten się śmieje, kto sie smieje ostatni...
Ja jeszcze po cichu licze na niezawisłość Komisji Odwoławczej i sprawiedliwe utrzymanie werdyktu z 28 maja.
Myśle że członkowie KO zdają sobie sprawe że są ostatnią instancją stojącą na strazy prawa w tym kraju.
Na łódzkiem bazarze już świętują - zobaczymy czy dalej będą świętować we wtorek...
PS.przy okazji chciałem pozdrowić wszystkich wyborców Platformy Obywatelskiej - "...by żyło się lepiej ...kolegom "
CracoviaNH: polityki tu nie mieszaj, tu chodzi o zachowanie poszczegolnych ludzi raczej. Generalnie chyba lepsi wyksztalceni od niepismiennych prawie, antytechnologicznych, nierozwojowych karlow:-)
Skończcie z tymi politycznymi wrzutami! Powoli się tu robi onet.
2 dni temu było wiadome ze spadamy, ok jest 1 liga, każdy pogodził się z tym po meczu z Lechem, teraz nawet ucieszylem się a to że fajny terminarz, a to jest nadzieja ze zagramy w Krakowie, a teraz znów od nowa...
nie ma w slowniku ani polskim ani wulgaryzmów okre3ślenia na to co wyprawiają możnowładcy
Twixxx Napisał(a):
> CracoviaNH: polityki tu nie mieszaj, tu chodzi o
> zachowanie poszczegolnych ludzi raczej.
ale jednak ci ludzie są u władzy z nadania konkretnej partii... Rządzącej akurat...
i dlatego komentarz jest jak najbardziej na miejscu.
---
PS. Tak sie składa, że w wyborach do Sejmu, partia, na której przedstawicieli od dawna głosuje, od kilkunastu lat nie zdobywa ani jednego mandatu. (UPR znaczy się) I zawsze jak się widzi to co wyprawiają rządzący, jest taka mała frajda - ja do tego ręki nie przyłożyłem :) - wprost przeciwnie, starałem się by bł kto inny :P - to off topic, jakby ktoś chciał skomentować, to proszę do HP, ale ja zapewne i tak nie podejmę polemiki, bo ogólnie nie lubię dyskutować o polityce. do 1989 to sie fajnei dyskutowało... Wszyscy byli podobnego zdania, a jak ktoś był innego, to się nie przyznawał :D
Twixxx - to nie ja wmieszałem tu polityke, tylko ta j...na polityka wmieszała się do naszych spraw...
Drzewicki, Katarasińska i inni PO-paprancu u steru władzy weszli z butami do nie swojego ogródka zamiast zająć sie budową autostrad, stadionów i mieszkań - by żyło sie nam wszystkim lepiej a nie tylko kolegom...
I wcale nie bronie tutaj PiSu, PSL-u czy innego LSD - ale w tym momencie możemy podziękować cudownej miedialnie platformie że zrobiła tak wiele "sprawiedliwego" dla "dobra" polskiej piłki a niektórzy jej członkowie - chocby Ireneusz R. (mimo iż wierny Pasiak) - to nie uczynili NIC by temu przeciwdziałać wewnątrz swojego ugrupowania...
Ale zapewne dyrektywy poszły z góry i chłop musiał siedzieć cicho...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)