Omen79 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pKracy wg mnie przy 2 bramce dla Cracovii
> spalony(minimalny) był co potwierdza komentator.
> Zresztą gdyby sędziowie byli przeciwko Wam to z
> pewnością spalony był by odgwizdany. Dlatego ta
> teoria głoszona przez niektórych z Was jakoby
> sędziowie na boisku Was oszukali wydaje mi się
> naciągana. Nie zauważyłem tego w każdym razie
> na meczu ŁKS:Cracovia.
To już jest gruby OT, dlatego krótko i na temat: a) Art 11 pkt. 5 przepisów gry w piłkę nożną, b) zawodnik w środku pola c) niewidoczny w tym ujęciu lewy obrońca ŁKS-u.
Jest Omen różnica pomiędzy ewidentnym spalonym, a spalonym ewentualnym. Podobnie jak jest różnica między jednym błędem sędziego mającym wpływ na wynik pojedynczego meczu, a kilkoma błędami kilku sędziów mających wpływ na wyniki kilku spotkań, a w konsekwencji na spadek drużyny z powodu braku 1 punktu.
O tyle zgodze się z Tobą, że nie podzielam spiskowych teorii, jakoby to było działanie celowe.
Koniec OT z mojej strony.
-
-
Baraże o ekstraklasę
z dedykacją dla Omena
[url=http://www.occur.pl][img]http://www.occur.pl/images/0245c46c/7e8d0ec3/f75ea3d9aa.jpg[/img][/url]
Ja dodam jeszcze, że nieuzasadniona bezczynność PZPN-u (baraże) naraża Cracovię i inne kluby (Korona, Arka) na duże problemy związane z należytym przygotowaniem się do sezonu.
halo ,halo ,halo , Omen ,halo - proszę się odnieść do dedykacji ;)
dangorka z tego ujęcia mimo wszystko nie można w 100% stwierdzić czy spalony był, czy też nie. Faktycznie nie zwróciłem bacznej uwagi na obrońcę z środka pola. Swoją drogą to jaki jest sens tej analizy? Sędziowie się mylili i będą mylić, tak to już jest w sporcie. Ja jedynie uważam, że nie można z całą pewnością stwierdzić, że sędziowie Was oszukiwali a na pewno nie na podstawie meczu ŁKS:Cracovia. Swoją drogą to zaczynam jednak na podstawie ostatnich doniesień prasowych coraz bardziej skłaniać się ku tezie, że cały ten burdel z licencjami i innymi cudami, ma na celu ratowanie za wszelką cenę Górnika. Zobaczymy jak to będzie, ale jeśli Górnik się utrzyma, to nie obejrzę meczu piłki nożnej, dopóki te PZPNowskie świnie będą na stołkach.
Omenie- teraz już nie można na 100% stwierdzić, czy był spalony, czy nie, ale jeszcze parę godzin temu na 100% przekonywałeś nas, że w spalonych było 1:1. Taki to ma sens.
Co do Górnika, to znowu, jak z Lewickim, zaczynasz prezentować spiskową teorie dziejów. Kiedy były grane mecze juniorów starszych przez Arkę i zespół z Białegostoku? Myślisz, że leśne dziadki z PZPN'u tak to wszystko ukartowały, żeby uratować Górnik _miesiąc_ po zakończeniu ligi?
Podziwiam ludzi, którzy potrafią tak łatwo znajdować spiski.
Dokłądnie, gdyby nei te nieszczęsne mecze Arki z MOSP w juniorach, to sprawa tego Fiudusiewicza (czy jak mu tam, ktoś słyszął w ogóle o takim grajku????) nigdy by nie ujrzała światła dziennego.
Stwierdzenie, że leśne dziady to wszystko tak ukartowały (jeszcze pewnie napuścili działączy juniorów Arki na wykrycie tych kombinajcji na linii MOSP-Jaga), by w miesiąc po zakończeniu rozgrywek uratować Górnika przytpomina mi rozważania o wpływie UFO na kręgi wyryte w tu i ówdzie w zbożu :D
rmszar powracając niestety do tematu SPALONEGO to do tej pory nie mam pewności, czy był czy nie a wcześniej opierałem się przede wszystkim na tym, co powiedział komentator i co sam zobaczyłem na pierwszy rzut oka. Powiedzmy w takim razie, że nie było bo sędzia tak jak przy golu dla ŁKSu nie podniósł chorągiewki i tyle. Co do spisków, to patrząc jakie cuda się wyprawia po zakończeniu sezonu, trudno nie odnieść wrażenia, że na naszych oczach idą niezłe wałki.
Podziwiam ludzi...naiwnych :).
Omen79- sam nie wierzysz, w co piszesz. Pokaż mi, gdzie jest spisek?
Arka Gdynia zmówiła się z PZPN, żeby miesiąc po zakończeniu ligi zagrać z zespołem juniorskim z Białegostoku, w którego składzie był piłkarz zgłoszony jako piłkarz Jagiellonii, by potem złożyć protest? To jest ten spisek?
Komisja licencyjna odmawia ŁKS'owi licencji. Na dwa dni przed ostatnią kolejką, kiedy ostatnia w tabeli jest... Arka, potem Górnik, Lechia i dopiero potem Cracovia, Komisja Odwoławcza odwala wniosek ŁKS, bo na jej czele stoi wychowanej Cracovii [ nie mający żadnego związku z klubem od kilkudziesięciu lat ]. To też jest spisek?
Zdaje się, że lekarze nazywają to paranoją.
rmszar czy wg Ciebie to jest normalne, że po zakończonym sezonie szuka się haków na jedne kluby by inne ratować? jak dla mnie tak to właśnie wygląda.
Aston - Fidziukiewicz :) Ja slyszalem duzo wczesniej :)
Omen79 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> rmszar czy wg Ciebie to jest normalne, że po
> zakończonym sezonie szuka się haków na jedne
> kluby by inne ratować? jak dla mnie tak to
> właśnie wygląda.
No to skomentuję:
Zakończony sezon, nie przyznano licencji, tabela ustalona zgodnie z przepisami
(kontrowersyjnymi ale przepisami). Powinny być baraże.
Ale ich nie ma bo... ŁKS szuka haków na Cracovię (junior sprzed 50 lat podejmujący decyzję która w efekcie wpłynie na korzyść Cracovii), szuka haków w Komisji, w PZPN...
O takie haki, rozumiem, Ci chodziło?
:D
Czasu zostało już jednak bardzo mało. Komisja do spraw nagłych do 15 lipca ma podać nazwy klubów, które zagrają w barażach. A ŁKS musi na razie czekać na wyznaczenie terminu posiedzenia Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie, który zajmuje się skargą łodzian na decyzję Komisji Odwoławczej.
Na temat licencji klubu z al. Unii rozmawiano także podczas wczorajszego posiedzenia sejmowej komisji sportu i kultury fizycznej. - Dyskutowano prawie cztery godziny i nic z tego nie wynikło - mówi Cychol. - W obecnej sytuacji pozostaje nam tylko droga sądowa.
gw Łódź
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
List otwarty Stowarzyszenia Kibiców Korony Kielce "Złocisto Krwiści" do
Prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej,
Pana Grzegorza Laty.
Szanowny Panie Prezesie!
W dniu wczorajszym, tj. 27 czerwca 2009 roku, Zarząd Polskiego Związku Piłki Nożnej po raz kolejny nie podjął żadnych wiążących decyzji w sprawie baraży o prawo do gry w Ekstraklasie. Związek znów ograniczył się jedynie do odwlekania rozstrzygnięć i teraz wiemy tylko tyle, że Komisja do Spraw Nagłych zbierze się najpóźniej do 15 lipca. Dlatego też my, kibice Korony Kielce, postanowiliśmy publicznie zabrać głos w tej sprawie. Mamy świadomość, że zbyt wiele to nie zmieni, gdyż w przypadku PZPN-u jest to tylko przysłowiowe rzucanie grochem o ścianę. Musimy jednak jakoś zareagować i pokazać, iż losy klubu nie są nam obojętne.
Na samym początku chcemy poinformować, że w pełnej rozciągłości zgadzamy się z listem otwartym Zarządu Korona S.A. do Prezesa PZPN i bezwzględnie go popieramy. Zarówno Klubowi, jak i nam - kibicom - zależy na jak najszybszym rozwiązaniu sprawy. Ostateczny termin to 15 lipca, ale to przecież o pół miesiąca za późno! W dniu 30 czerwca wielu zawodnikom wygasają kontrakty, w tym również piłkarzom Korony. Są nimi kapitan zespołu, Robert Bednarek, Hernani, a także Marek Szyndrowski. To znane ekstraklasowe (!) nazwiska i niejeden klub z najwyżej klasy rozgrywkowej chciałby mieć tych zawodników w swojej drużynie. W zasadzie jeden już ma, gdyż Marek Szyndrowski nie będąc pewnym przyszłości Korony, zdecydował się na transfer do GKS-u Bełchatów. Robert Bednarek z kolei prowadzi już rozmowy z Odrą Wodzisław. A 1 lipca zaczyna się letnie okienko transferowe. Jak w takich warunkach można przygotowywać się do sezonu? Działacze Klubu nie mogą przecież w swoich rozmowach z piłkarzami zapewnić, że Korona zagra w przyszłym sezonie w Ekstraklasie. A ewentualne baraże już teraz będą wypaczone, gdyż nasza drużyna przystąpiłaby do nich w innym składzie niż ten, który wywalczył 3 miejsce w I lidze.
Przelewanie z pustego w próżne, czyli o licencji ŁKS w Sejmie
Trzy i pół godziny trwało posiedzenie sejmowej Komsji Kultury Fizycznej, Sportu i Turystyki w sprawie piłkarskich licencji. Tym razem uczestniczyło w nim 10 przedstawicieli PZPN. Na pytanie, czy ŁKS ma prawo przed sądem dochodzić swoich praw, prezes Grzegorz Lato oświadczył wprost, iż dla niego sprawa nie istnieje, gdyż ŁKS w ekstraklasie nie ma!
Przewodniczący Komisji Odwoławczej ds. Licencji, Zbigniew Lewicki, przyznał bez skrępowania, że od 54 lat jest związany z Cracovią. Dodał jednak, że związkowe komisje zachowują pełny obiektywizm. Posłowie sugerowali, iż sprawą licencji powinny zająć się CBA lub CBŚ. Po stwierdzeniu, że PZPN ze swoimi wytycznymi z UEFA stawia się ponad polskim prawem, na sali zaległa głucha cisza.
W sumie przelewanie z pustego w próżne, dowodzące jedynie arogancji i pewności siebie PZPN, co nie wróży ŁKS niczego dobrego. Cała nadzieja łodzian w Wojewódzkim Sądzie Administracyjnym. Na razie nie ustalił on jednak terminu, w którym zajmie się sprawą klubowej licencji.
Express Ilustrowany
Lewicki od 54 lat jest związany z Cracovią !?
Jednym słowem, stopień manipulacji tej łodzkiej gazety sięgnął szczytu.
Szmatławce piszą takie bzdury że się żygać chce!!!
LID.Z: sam byś pisał. Wyobraź sobie: jesteś dziennikarzem łódzkiej gazety, zgodnie z podziałem zadań w redakcji jesteś przypisany do ŁKS-u. Dostajesz tzw. wierszówkę. Jak myślisz, które relację będą zajmowały więcej miejsca: z ekstraklasy czy I ligi? Kasa, Misiu, kasa...
Ale dziennikarzy obowiązuje etyka i pisanie prawdy
Lidz- dziennikarzy nic nie obowiązują. Rada Etyki Mediów jest olewana przez redakcje, mało kto się sądzi z nierzetelnymi i nieuczciwymi pismakami, a jak już zapadnie wyrok skazujący, to koledzy dziennikarze piszą sążniste artykuły o cenzurze sądowej, zamykają się w klatkach i robią sobie jaja.
Zobacz jak nieprzestrzegane są przepisy prawa prasowego o sprostowaniach.
Jak dla Laty sprawy nie ma, to czemu terminów baraży nie odwołali matoły.
Działają na szkodę naszą, Korony i Arki.
http://www.cracovia.pasy.net/index.php/cr_site/teraz_prasa/gazeta_krakowska/gk_pasy_kreca_sie_na_transferowej_karuzeli_ze_zwiazanymi_rekami
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)