Nie chce dobijać powracających z Wodzisławia ale podzielcie się spostrzeżeniami
skala 1-10
skład:
Cabaj -
Sasin -
Polczak -
(81. Klich) -
Karwan -
Derbich -
Pawlusiński -
Szeliga -
(90. Wasiluk) -
Kłus -
Nowak -
Kaszuba -
(46. Mierzejewski) -
Ślusarski -
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 08/09 - 27 kolejka - Odra Wodzisław
Cabaj - 4 zawalił bramke, ale oprócz tej sytuacji było dobrze
Sasin - 2 to nie jego pozycja
Polczak - 4 średni mecz
(81. Klich) - bo
Karwan - 1 po chuj on gra?
Derbich - 4 nie było źle, kartka niesłuszna ale po co faulował za 2 razem?
Pawlusiński - 7 za gola i 2 połowe
Szeliga - 4 przęciętniak
(90. Wasiluk) - bo
Kłus - 3 słabo
Nowak - 5 bez pomysłu, kartka niesłuszna
Kaszuba - 4 coś tam zagrał, ale lepiej było z Polonią
(46. Mierzejewski) - 4 średnio zagrał
Ślusarski -3 nie grał na swojej pozycji
Płatek - 1 za ustawienie
sędzia - 1 i do wrocławia!!!
Miszczu: jak Cabaj zawalił bramkę? Mnie się też tak wydawało, ale jak zobaczyłem powtórkę...
Cabaj nam "wyciągnął" dwie setki i jedną prawie setkę
przy czym dwie z tych trzech przy stanie 1:0
a przy golu - odbiło się rykoszetem od Szeligi... On widział gdzie idzie dośrodkowanie on MUSIAŁ do tego wychodzić -a nie stać w rogu... Nic nie jest winien... I tak zahamował, i jakims fukcem weszło... Biednemu wiatr w oczy...
Ja się pytam po co Mierzejewski głowkował? Z tego co widzaiłem w TV ta piłka szła na aut bramkowy...
Widać bardzo wyraźnie - nie umiemy grać gdy wynik jest dla nas korzystny. Tak było z ŁKS, Wisłą, Śląskiem, teraz... Nawet z Lechią - bo 3:0 a 3:1 to poważna róznica z nimi... Poważna bolączka...
Powinien stać w rogu, bo ten rykoszet niewiele zmienił. No ale to nie jego wina, że przegraliśmy mecz tylko ogólnie piłkarzyków i buca z gwizdkiem.
idzcie wszyscy do domu, ja nie powiem nikomu.
CHAOS.
Pierwsza bramka Polczaka najpierw faul,wolny a on krył schylając głowę supersnajpera Moskala.Druga Mierzejewskiego co tak fajnie zgrał do boku.Moze i Cabaj cos zawinił ale Ślusarski i Marcin cos sobą zaprezentowali.Plastik chyba zapomniał jak sie biega-wychodził może do 2 na 5 zagranych piłek.Resztę mamy jaką mamy.
Trochę otuchy dał Wegrzyn swoja wypowiedzią w Lidze+ ale co ma być to będzie.Punktów nie liczę od meczu z Ruchem.
Cabaj dno, a reszta jeszcze gorzej
więcej nie piszę na tym forum przez najbliższe dwa dni bo muszę ochłonąć...
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cabaj dno, a reszta jeszcze gorzej
>
> więcej nie piszę na tym forum przez najbliższe
> dwa dni bo muszę ochłonąć...
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2009-05-10 04:33 przez
> Aston1906.
A to Kolega chyba nadal w szoku. Mnie się wyaje, że Cabaj w przekroju całego sezonu jest naszym najlepszym zawodnikiem i bez problemu znajdzie zatrudnienie w innym klubie...A już obwinianie go za wczorajszą porażkę ("dno") gdzie puścił strasznie pechową bramkę jest nie fair. Tą bramkę zawdzięczamy w 100% piłkarzowi Mierzejewskiemu.
Cabaj - 6
Sasin - 3
Polczak - 4
(81. Klich) - bo
Karwan - 1
Derbich - 4
Pawlusiński - 6
Szeliga - 4
(90. Wasiluk) - bo
Kłus - 4
Nowak - 5
Kaszuba - 3
(46. Mierzejewski) - 4
Ślusarski - 4
[b]Panowie w tym temacie się ocenia a nie dyskutuje[/b]
Pierwsza bramka: faul Polczaka po którym był wolny, ale gdzie był Sasin w tym momencie.( faul w strefie Sasina, którego nie było, jak i również Pawlusińskiego odpowiedzialnego za ten rejon). Swój udział w pierwszej bramce miał też Cabaj, któryż to już raz tracimy bramkę, gdy nie wychodzi do piłek rzucanych na 5 metr.
Druga bramka: złe zagranie Mierzejewskiego, to prawda, rykoszet od Szeligi, to też prawda, ale zawsze bramka strzelona w krótki róg ( prawie z zerowego konta) to ewidentna wina bramkarza.
Gdy widzę wchodzącego na boisko Karwana, to od razu nachodzą mnie złe przeczucia.Ci ludzie, którzy stawiają na niego, muszą naprawdę być ślepi. Brak koordynacji ruchowej, brak czytania gry i złe ustawianie się,zła dynamika. Ja się nie dziwię, że Polczak miał słabszy występ, jak musi grać za siebie i za Karwana.
Pawlusiński, znowu przespacerował kolejny mecz. Ja nie wiem z czego, to wynika, bo chyba nie z braku ambicji.Albo słaba wydolność, albo zmęczenie materiału ( także psychiczne).
Ale bramkę strzelił prima sort.
Nowak, kolejny raz zupełnie bezproduktywny, zawodnik odpowiedzialny za kreaowanie gry, nie potrafi zagrać inaczej, jak do najbliżej stojącego partnera ( najlepiej, jak jest to Pawlusiński). Te jego słynne wrzutki-balony nie są w stanie nikomu zrobić krzywdy. Ponadto pyskuje do sędziego w każdym meczu i w końcu zakończyło się, to czerwoną kartka.
Kłys, to nie jest zawodnik, który potrafi, zagrać coś do przodu, a sztuką nie jest, tylko przecinać podania, ale poźniej zrobić z tym coś konstruktywnego.
Derbich, niby ambitny z inklinacjami gry do przodu, ale bardzo surowy technicznie.
Kaszuba-był w składzie, ale nie na boisku.
Szeliga- dużo gorzej niż z Polonią, ale i tak na tle innych wykazuję się cechami,które pozwalają na zauważenie jego gry.
Jak się ma, tak dużo słabych punktów, to trudno myśleć o wygrywaniu meczy
Cabaj -6 zawalił bramkę ale wyciągnał 3 100% sytuacje
Sasin - 3
Polczak - 3
(81. Klich) - bo
Karwan -1
Derbich - 2
Pawlusiński - 6 piękna bramka i dobry strzał w 1 połowie
Szeliga - 3
(90. Wasiluk) - bo
Kłus - 3
Nowak - 3 niesłuszna czerwona kartka
Kaszuba -3
(46. Mierzejewski) -3
Ślusarski - 3
pawlus17 Napisał(a):
> Pawlusiński - 6 piękna bramka i [b]dobry szczał[/b] w
> 1 połowie
Feee, nieładnie tak podglądać w intymnej sytuacji :D
W sumie to i bym z Hefko się niemal zgodził, gdyby nie:
Pierwsza bramka: (...OK...) a potem już nie OK [i]któryż to już raz tracimy bramkę, gdy nie wychodzi do piłek rzucanych na 5 metr[/i]. Piłka nie była rzucona na 5 metr a na 7, w dodatku na krótki słupek i bramkarz w takiej sytuacji powinien stać na linii, co Cabaj uczynił. Szkoda, że stał i nie próbował interweniować, kompletnie zaskoczony tym, że dwóch rosłych obrońców puszcza piłkę nad głowami i dochodzi do niej nie kryty (najwyższy) napastnik przeciwnika...
Druga bramka: (...OK...) plus - gdzie byli i co robili panowie obrońcy w sprawie latających balonów na naszym polu karnym ?
I jeszcze jednego mi zabrakło... spróbuję wbić się w ton Hefki...
Ślusarski - niby bardzo ambitnie, walczył o piłkę i wychodził na pozycje, jedyny który wiedział o co mu chodzi na połowie przeciwnika. Ale któryż to już raz gdy może strzelać z pierwszej, drugiej piłki niepotrzebnie próbuje jeszcze dryblować, podciągać piłkę, któryż to już raz w dogodnej sytuacji strzeleckiej potyka się o piłkę.
Oraz już tak całkiem na boku:
W Odrze nie tylko cala drużyna walczyła, żyła meczem; tam wszyscy "szaleju się najedli" - zawodnicy, trener, cały sztab szkoleniowy, łącznie z kierownikiem drużyny. U nas trener stojący przy linii bocznej sprawiał wrażenie podobne do wrażenia, jakie sprawić może na przypadkowych przechodniach bardzo zdenerwowany chłopak, czekający na spóźniającą się na pierwszą randkę dziewczynę. A na ławce tak troszkę, troszkę podrzemywano
Po tych uzupełnieniach, pod komentarzem Hefki mógłbym się podpisać.
Cabaj - 7 bramka tak na prawde nie z jego winy
Sasin - 3 nie jego pozycja, prosze go do przodu, tak jak wcześniej!
Polczak - 2 zapieprzył 1 bramkę, tylko jego wina, nikogo innego. Do tego dużo fauli, dziwne że to on nie zszedł po 2 żółtych.
(81. Klich) - b.o.
Karwan - 4 słabo, ale i tak dobrze na tle reszty obrońców
Derbich - sam nie wiem czy 3, czy 4.
Pawlusiński - 5 dalej nie walczy, ale jest poprawa. Wreszcie coś wcisnął do siatki, liczymy jego kolejne strzały, bramka po 20?
Szeliga - 5
(90. Wasiluk) - b.o.
Kłus - 4
Nowak - 1!!! Wypad z tego składu, 4 kolejki temu już mówiłem że coś nie gra, i dalej jest źle, coraz gorzej, problem z przyjęciem piłki, celnym podaniem, brak wali. Paweł, dzięki za te wszystkie lata ale nara...
Kaszuba - 2 był na boisku, oddał jeden strzał w trudnej sytuacji, ale tylko tyle.
(46. Mierzejewski) - 3? Sam w sumie nie wiem, nic nie pokazał.
Ślusarski - 4! Najgorszy mecz jak na razie w jego wykonaniu. Przy paru sytuacjach dość newralgicznych źle się zachował. Gdyby nie to że walczył na całym boisku i dobrze rozgrywał to była by niższa nota...
Jak widzę że ktoś piszę "Cabaj zawalił bramkę" to mnie za przeproszeniem ku.rwica bierze ... nie rozumiecie że wychodził do piłki chciał ją przejąć a tu odbił ją obrońca i zmieniła tor, próbował jescze noga zablokować ale za późno... Cabaj jest jedenym pewnym punktem naszej drużyny nie ma żadnego udziału przy tej Bramce ...
skład:
Cabaj - 9
Sasin - 6
Polczak -4
(81. Klich) - 8 nie wiele grał ale po jego strzale było gorąco
Karwan - 4
Derbich - 4
Pawlusiński - 6 za bramkę
Szeliga - 4
(90. Wasiluk) - ?
Kłus - 5 w ogóle nie widoczny
Nowak - 6
Kaszuba - 5 z Polonią lepiej mu szło
(46. Mierzejewski) - 5
Ślusarski - 4 mało za tą setkę pod koniec spotkania co mieszał zamiast udezeć ...
nosz kur11111wa 10 daj Marcinkowi
przegrywamy a tu dla bramkarza 7-9 oceny
dajcierz ludzie sobie na wstrzymanie.
Właśnie "fachmani" na pozycjii bramkarza "wyciągają" takie piły co niepowinni. Np. nasze stracone bramki.
A Marcin???? jak spadniemy to nikt go nie weźmie do ekstaklasy , zobaczycie!!!!
Cabaj - 6 - bez winy przy bramce
Sasin - 3 - chaos, nie radził sobie z Korzymem, obrona to jednak nie jego pozycja
Polczak - 3 - głupie faule, cudem uniknął kartki
(81. Klich) - bo
Karwan - 2 - bardzo słabo
Derbich - 3 - ambicja i to wszystko
Pawlusiński - 5- ładna bramka
Szeliga - 3 - piłkarze Odry zdominowali środek pola
(90. Wasiluk) - bo
Kłus - 3 - jw
Nowak - 3 - jw
Kaszuba - 3 - trudno oceniać napastnika kiedy nie ma pomocy
(46. Mierzejewski) - 2 - niewidoczny
Ślusarski - 3 - najsłabszy występ w Pasach
Cabaj - 5 ocenę obniża Cabajada przy 2 bramce
Sasin - 3 jak na niego to słabo , grał chaotycznie
Polczak - 4 przeciętny mecz
(81. Klich) - b.o.
Karwan - 1 idź precz z Cracovii i nigdy nie wracaj !!!
Derbich - 5 przynajmniej walczył...
Pawlusiński - 6 ładny gol
Szeliga - 3 mocno przeciętny
(90. Wasiluk) - b.o.
Kłus - 3 słaby mecz
Nowak - 2 powinien trochę odpocząć od gry w pierwszym składzie
Kaszuba - 3 o wiele gorzej niż z Polonią
(46. Mierzejewski) - 3 nic nie pokazał
Ślusarski - 4 bezbarwny występ
ej ku.rwa to że przegrywamy nie znaczy że to wina Cabaja gdyby nie on to większość meczów które przegrywamy przegrywalibyśmy wyżej wiadomo że od tego jest bramkarz no i tak samo za to daje się mu oceny ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)