11028 - Sopcast.
-
-
Inne mecze 24 kolejki
http://www.justin.tv/gitstrad/popout ale "tnie" jak cholera, trzeba co chwile robic Refresh (nie wiem jak to jest w polskim nazewnictwie)
Legia prowadzi 1-0
No i Legia prowadzi 1:0. Trzeba było wygrać ze Śląskiem...
No i na co nam to przyszło... życzyć zwycięstwa L.... cieszyć się z ich gola... ehhh
Legia po strzale Chinyamy i bledzie bramkarza Piasta prowadzi 1-0.
Duży kąt, ale Takesure ładnie ją zmieścił.
Justyna tnie.. bo pewnie wielu "ze stołycy" w niej siedzi teraz
Ja chyba jestem geograficznie najbliżej tego meczu, jakieś 2 km.
Legia-Piast 1:0 . W klubie w Gliwicach bieda aż piszczy a walczyli z Legią jak lwy ...
Paradoksalnie dalej mamy blisko ten peleton - na 3, 4 punkty straty
Problem leży w tym, że remisami u siebie i porażkami na wyjeździe to my ligi NA PEWNO nie utrzymamy...
Nie zapominajmy, że do Piasta nie mamy trzech punktów straty ale CZTERY.
Co prawda 25 - 22 = 3... ale bilans bezpośrednich się liczy.
Teraz krótki spacer ku zrelaksowaniu się.. a później siedzenie do wieczora i śledzenie wyników.
nie jest to dobre wyliczenie, gdyż tę samą ilość punktów może mieć więcej zespołów niż 2 - i wtedy można nawet w takiej małej tabelce być wyżej
Np jeśli dajmy na to Piast zremisuje z Lechią w ostatniej kolejce i zakończymy rozgrywki z tą samą ilością punktów co Lechia i Piast, to paradoksalnie, mimo, że z obiema tymi drużynami mamy gorszy bilans, to w tabelce my będziemy na pierwsyzm miejscu
Wiem, że to mało prawdopodobne, ale na pewno nie można pisać, że jednoznacznie i bezdyskusyjnie mamy do Piasta 4 punkty straty
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Np jeśli dajmy na to Piast zremisuje z Lechią w
> ostatniej kolejce i zakończymy rozgrywki z tą
> samą ilością punktów co Lechia i Piast, to
> paradoksalnie, mimo, że z obiema tymi drużynami
> mamy gorszy bilans, to w tabelce my będziemy na
> pierwsyzm miejscu
Mozesz wytlumaczyc dlaczego tak sie dzieje?
Ponieważ tworzy się małą tabelkę meczów pomiędzy zainteresowanymi, w której mielibyśmy 6 punktów a Lechia i Piast po 5 (oczywiście przyjmujemy założenie, że te drużyny zremisują ze sobą drugi raz)
Oczywiście ma Pan Aston rację...
Może się przecież zdarzyć i tak, że jednakową liczbę punktów będą mieć bo i takowa matematyczna możliwość istnieje: Arka, Betony, Górnik, ŁKS, Odra, Piast, Polonia Bytom, Potoczanka, Ruch i MY.
Ale jeżeli tylko Piast i My byśmy mieć byli "brani pod uwagę" a jest nieco bardziej prawdopodobne niż nawet układ z Betonami a o powyższej możliwości nie wspominając, to i ja mam rację.
Ubot 1:0 !
2:0
Ufff lekka ulga juz dwie druzyny nam nie odskocza,mysle ze napewno!!!!
Teraz czekam z niecierpliwoscia na derby Slaska!!!!!
Jeśli chodzi o pozostałe mecze to:
- bardzo bym chciał, żeby Górnik przegrał z Polonią
- Oczywiście Lechia porażka
- Pierwszy raz w tym sezonie będę kibicował gwardyjskim, z wiadomych przyczyn
- Lech i Jaga zwycięstwa by pasowały ;)
Bełchatów jak na razie super :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)