Cabaj
Mierzejewski, Karwan, Tupalski, Derbich
Z uwagi na Sasina, ściągam go na bok obrony. Potrzeba sprawny i szybkiego gościa na Rybusa. Nie ma alternatywy dla pary Karwan-Tupalski. To ból głowy
W pomocy szykuję wam koledzy rewolucję. Zeby z CWKS -sem powalczyć, nie pomoże mielenie nazwisk, czy kłus, czy Wasiluk / przy okazji wylewanie na niego srmodów/ oraz złudne nadzieje, że plastyk , czy inny coś ustrzeli.
Sasin-Klich - Kłus/ Wasiluk/ - Kostrubała-Nowak
Sasin z Mierzejewskim mogą podjąć wyrównaną grę z parą z warszawki. Pawlusiński i tak nic nie ustrzeli, a w obronie mniej niż zero, przez to ryzyko, że obrońca nie zostanie sam
Kłus z braku laku. Dwaj młodzi, bo trzeba w końcu podjąć ryzyko i jestem pewien że się nie ze-ją. Zeby warszawka nas nie stłamsiła, a w konsekwęncji miało to przełożenie na parę środkowych obrońców / wiemy jak przy naporze się zachowują/ niezbędna jest umiejetność i zdolość choćby na chwilę przetrzymania, rozumnego rozegrania piłki w środku pola. Oni to mają.
Slusarski
W tym zestawieniu może by dostał jakieś piłki.
-
-
Legia-Cracovia 4 : 0
kraker87- bardzo ciekawie to wymyśliłeś podoba mi się ten skład :D
Mark
Slusarsi jest napastnikiem grajacum tylem do bramkli. Albo wchodzacy na glowe z akcji oskrzydlajacych. Jeden z przodu nam nie wystarczy, zwarzajac na to ze Slusar czesto schodzi do boku. Obrona Legii musi sie czuc zagrozona. A srodka pola nie wywalcza sie wkladajac tam jak najwiecej zawodnikow. I wydaje mi sie ze dwoch mlodych pomocnikow to za doze ryzyko ze ktorys z nich nie wytrzyma presji.
Cabaj- Mierzejewski, Karwan, Tupalski, Derbich - Sasin, Kłus, Pawlusiński- Klich - Misan, Ślusarski
Mierzejewski i Derbich podlaczaja sie do ofensywnych akcji, Karwan i Tupalski muszą zagrać z agresją, bez strachu i nie wybijać piłek pod nogi przeciwnika.
Kłus gra cofnięty i nie podaje dalej niż do najbliższego partnera po przechwycie, bo dalsze podanie w wykonaniu tego piłkarza grozi stratą piłki i kontrą Legii. Sasin niech gra swoje, ale Plastik musi więcej pomagać w defensywie i zamiast dośrodkowywać balonów to strzelać na bramkę mocno, nawet z ostrego kąta. Klich jeśli będzie grał słabo niech wejdzie za niego Nowak, ale myśle, że powinien sobie poradzić. Ślusarski i Misan w 1 połowie zmęczą obronę Legii, a w 2 połowie wejdzie Moskała, który znowu biega szybciej i na podmęczonych obrońców Legii może coś zdziałać.
Wasiluka w tym meczu nie sadzałbym nawet na ławie, niech gra w ME, bo przez niego możemy stracić punkty, nawet jak wejdzie w doliczonym czasie.
Miszcu2007 chcesz grać bez Nowaka? To byłaby największa głupata jaką mógłby wymyslić Płatek.:D
czy ja wiem....
Cabaj - Kulig, Karwan, Tupalski, Derbich - Pawlusiński, Mierzejewski, Kłus, Sasin - Misan, Ślusarski
Kulig - myślę, że ma jaja i to, że został odsunięty go zmotywuje, żeby zapier**** przez calutki mecz!
Karwan, Tupalski - środka bym nie ruszał, tylko cały czas tłuc do głowy o mega koncentracji i bez głupich zabaw! nie wiesz czy ktoś jest za Tobą, to wybij!!!
Derbich - Łukasz jak tylko zagra bez tremy to będzie ok
Pawlusiński - forma słabsza, ale zagra ambitnie
Mierzejewski - skoro jest taki uniwersalny niech zagra na środku; potrafi się zastawić, dograć, technika też ok... zresztą ex-legioniści też lubią coś ustrzelić grając na Ł3! ;)
Kłus - z Ruchem zagrał już lepiej... mam nadzieję, że to dobra prognoza
Sasin - lewa pomoc!!! Don Arturro proszę!! nie marnuj Pawła na obronie... jeśli nie widzisz tam Kuliga, to daj Szeligę! ale nie Pawła...
Misan - musi mieć szansę! o nim pisałem już w kilku różnych wątkach; -Damian najzwyczajniej w świecie chce dla nas strzelać bramki. może i odważne stwierdzenie, ale jeśli będzie grał, a nie wchodził tylko na końcówki, to On strzeli dla nas w tej rundzie jeszcze więcej bramek niż Bartek Ślusarski
Ślusarski - On będzie zgrywał ;)
Tez myslalem o Mierzejewskim na srodku. Ale w takim wypadku Nowak na skrzydle, Sasin obrona.
Albo inaczej : (opcja bez Pawlusinskiego)
Szeliga, Stoperzy, Derbich -
Nowak, Mierzejewski, Klus, Sasin
No wiele ciekawych koncepcji jest ciekawe na co postawi Płatek :D mi osobiście po przemyśleniach najbardziej podoba się wariant Cabaj
- Mierzejewski(lub Kulig), Tupalski, Karwan, Derbich -
- Sasin, Nowak, Klus, Pawlusinski -
- Slusarski, Misan (badz Moskala)
A ja Pawlusinskiego dał bym Mierzejewskiego Plastik bardzo słaby w defensywie!!!
...
Szanowny Pan Małek sędziował pamiętny mecz z Koroną...
dopóki wszystko było ok wygrywaliśmy 2:1, potem zeszła mgła a z nią przyszły dwie bramki dla Kielczan...
masz szansę się poprawić! -nie spier*** tego! ;)
A wcześniej jeszcze meczyk w Grodziu (3-1) gdzie kartki za nic dostał Citko.
Miszczu to jest to, tylko trzeba cos wymyslec zamiast Plastika, juz bym wolał Moskałe
Ja go nazywam Sedzia Wałek od rego meczu w Grodzisku. Jedna z gorszych informacji dzisiaj.
oby tylko nasi kopacze nie przegrali tego meczu w szatni ( o BOŻE to LEGIA ! )
bo w derbach pokazali ze presja gry z dobrym przeciwnikiem im bardzo przeszkadza
mimo wszystko mam nadzieje ze bedzie dobrze
z legia bedzie ciezko ale jest mozliwy dobry wynik dla nas. oby tylko nasi pilkarze wytrzymali presję...to wtedy damy rade bez problemu bo zespół zaczyna grać, a nie tylko kopać piłką...
Z legią trzeba wygrać, jak nie to przynajmniej (wolę tego nie pisać) :)
Wczoraj pomyślałem sobie , chłopie zrób sobie odpoczynek z wpisami.Przerzuciłem parę wpisów z tematu i przeczytałem prawdopodobny skład II linii autorstwa p. Bochenka w Dz. P. Co do propozycji i myśli niektórych internautów, to takie propozycję , jak granie na 2-ch środkowych przeciw CWKS , które gra na 3 a ostatnio nawet na 4-ch środkowych , to samobójstwo, tym bardziej , iż to zawodnicy z innej półki i na swoim placu. Koledzy trochę zamysłu. Wracam więc do informacji p. Bochenka, czyli prawdopodobnego zestawienia II linii.Kłus , ....., Nowak. W dyskusji z kolegami , o przyczyny stanu, padał często argument , w wielu z innych, że brakuje mentalności zwycięzców. Ktoś inny i dzisiaj odpowiada / prasa/ , że to wymaga wypracowania.Murawski, twierdzi też, że jest to pierwszy podstawowy problem.Jeśli informacja z Dz. P się potwierdzi,że Płatek desygnuje do II linii gościa ...... który jest dla mnie synonimem takiej postawy. Popatrzcie jak się porusza, jak spóżnione ma reakcje na zdarzenia itd. itd.Czyli taki wybór , jak też inne i jest to prosta droga do spadku.Zmiany, powroty, nietrafione zestawienia, Przestaję go rozumieć,czyli trenera, Wczoraj miałem malutką nadzieje, że coś ugramy, a dzisiaj jestem pewien , że w tym zestawieniu będzie solidne lanie.Zeby nie było, że myśli są z powietrza, to dla niedowiarków proponuję bacznie obserwować w meczu gwiazdki i niewymionego z nazwiska. Fakty i to jak mi się to uda podam w liczbach. Jednak liczby to najlepszy argument.
a ja dla przypomnienia powiem, ze mecz z Legła, w którym Bojar strzelił w 95min tez był rozgrywany 10 kwietnia:)
darkos7 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a ja dla przypomnienia powiem, ze mecz z Legła, w
> którym Bojar strzelił w 95min tez był
> rozgrywany 10 kwietnia
ten jest przecież 11 kwietnia ;)
jak już chcesz prorokowac z liczb to wyszloby np.:
Cracovia 1-0 (kwietnia 2005) Legia
Legia 1-1 (kwietnia 2009) Cracovia
:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)