mambo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeżeli się nie mylę do miał podpisany na 2
> lata więc jeszcze rok będzie z Cracovią :-D
nie mylisz się.
Dudas też ma zdaje się jeszcze rok ważny.
-
-
Sezon 2009/10
Landoski i Wajda mają najmniej i niesądze żeby grali za tyle samo dalej biorac pod uwage fakt że Podhale chce im dać troche więcej
Alko D`Bier Napisał(a):
> Jeśli chodzi o LM, to startujemy w 1 rundzie
> kwalifikacyjnej.
>
> <...> Druga runda chyba bez szans, ale skoro w tym roku
> mistrzem została drużyna szwajcarska, to kto
> wie?
No ta szwajcarska drużyna ma bagatelka największą średnią widzów na mecz w europie a średni ta to ca 16 tys.
Na chwilę obecną do potencjalnych przeciwników w ChL (runda przedwstępna) można zaliczyć:
Rumunia: SC Miercurea Ciuc
Węgry: Alba Volan Szekesfehervar
Szwajcaria: SC Bern
W.Brytania Sheffield Steelers
Holandia: HYS The Hague
Słowenia: Acroni Jesenice
W innych krajach (Dania, Słowacja, Niemcy, Białoruś, Łotwa, Austria, Kazachstan, Włochy, Norwegia, Francja, Ukraina) rozgrywki jeszcze trwają.
Co prawda na stronie IIHF nic o tym nie piszą, ale nie wierzę, by nie było rozstawień, przynajmniej jeśli chodzi o pierwsze z tej grupy w rankingu: Szwajcarię, Niemcy, Białoruś, Łotwę, Słowację i Norwegię)
A propos Norwegii: zaczyna się tam finał POff, a w nim: Vaaalerenga :D
OKEJ Lodowiska opustoszały, teraz czas na transfery
dziś
Skończyły się czasy, kiedy po przerwie "letniej" drużyny hokejowe rozpoczynały treningi, a w klubach zaledwie kilku graczy miało ważne kontrakty. I dopiero kiedy zbliżał się pierwszy mecz ligowy, działacze ,,na gwałt" podpisywali umowy z zawodnikami.
Obecnie obowiązuje zasada - kto pierwszy, ten lepszy. Dlatego już teraz na krajowym rynku pozostało tylko kilku "wolnych" hokeistów. A i to zapewne niedługo. Przykładowo - Jarosław Różański zdecyduje się, gdzie będzie grał, dopiero po powrocie z kadry. Podobnie jak Maciej Urbanowicz i Maciej Łopuski z gdańskiego Stoczniowca. Mariusz Jakubik jest już w sosnowieckim Zagłębiu, w którego stronę spogląda Piotr Sarnik (obaj z tyskiego GKS-u). Tomasz Rajski z Wojasa Podhale też nie wyklucza sosnowieckiej opcji.
W drużynie mistrza Polski wśród krajowych zawodników jedyną niewiadomą jest Sebastian Kowalówka, który jeszcze nie zadeklarował, gdzie chce grać. Ma kilka propozycji, przy czym najbardziej wątpliwe jest, aby powrócił do oświęcimskiej Unii. Dlatego działacze krakowscy mocno pracują nad "klepnięciem", i to szybko, pięciu obcokrajowców. Jeden ma ważną umowę - Martin Dudas. Łotysz Igors Bondarevs teoretycznie ma już "dogadaną" umowę. Gra Stanislava Skorvanaka też przypadła do gustu trenerowi Rohaczkowi, który pracuje nad tym, aby w klubie pozostał Josef Mihalik.
Paweł Guga - POLSKA Gazeta Krakowska
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/87452/hokej_w_europie/kryzys_w_slowackim_hokeju/
I to jest chyba niezła informacja. Kilku niezłych wolnych się znajdzie... szkoda tylko że za dwa sezony;)
A co z tym pomysłem by Cracovia zagrała w lidze słowackiej? Są na to jakieś widoki?
http://sport.interia.pl/tylko-u-nas/ankiety/ktorego-z-hokeistow-najbardziej-brakuje-w-kadrze-petera/wyniki,15499
Kolejni dołączają do składu ChL:
Włochy: HC Bozen (Płd. Tyrol, dlatego nie poprawiajcie mnie, ze to jakieś Bolzano)
Ukraina: Sokił Kijów
+ dotychczasowi:
Rumunia: SC Miercurea Ciuc
Węgry: Alba Volan Szekesfehervar
Szwajcaria: SC Bern
W.Brytania Sheffield Steelers
Holandia: HYS The Hague
Słowenia: Acroni Jesenice
ja poproszę HYS Den Hague ...
przynajmniej blisko bede miał ...
a kibicowsko to mega wyjazd ...
tylko na mecz u nas pełno gości ze stołycy pewnie przyjedzie :):):)
Jak mowa o uzupełnieniach, ja starałbym się o Bomastka.
Bondarevs zostaje!http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=4667&x=0
TO BARDZO DOBRA WIADOMOSĆ !!!!!!!!
No litwin-łotysz jest nasz - mega wiadomość :)
tacy dwaj Napisał(a):
> tylko na mecz u nas pełno gości ze stołycy
> pewnie przyjedzie
nie sądze ...
HYS to nie ADO ...
Albo u nas albo wyjazd.
Gra sie w rundzie przedwstępnej miniturniej z dwiema innymi drużynami: 11-13.09.
Kolejny potencjalny przeciwnik:
Łotwa: Metalurgs Lipawa
Badżo wyleciał. Nie żałuję go bo słaby byl.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
ten sezon miał nie najlepszy. Ale w poprzednim zwłaszcza w PO coś ustrzelił.
Powiedzcie czy poza Markiem występował w Cracovii jakiś Rom ? Wydaje mi się że Michalik tyż jakiś inkszy :d
Do tego co na dziś mamy brakuję mi na pewno
Mihalika ,Kowalówki oraz Vercika i Skovranka(kolejność nie przypadkowa ) + nowi (szczególnie chodzi mi o Łopuskiego)
marcin_ksc Napisał(a):
> ten sezon miał nie najlepszy. Ale w poprzednim
> zwłaszcza w PO coś ustrzelił.
>
> Powiedzcie czy poza Markiem występował w
> Cracovii jakiś Rom ? Wydaje mi się że Michalik
> tyż jakiś inkszy :d
>
3/4 Słowaków wygląda na Cyganów, ale pozory mylą :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)