dozobaczenia za 2 tyg w innym watku i dozobaczenia za pol roku ( mijemy nadzieje w tym samym watku) to bybylo na tyle
-
-
Wisła- CRACOVIA, czyli 179 - Wielkie Derby Krakowa
Zawszę wierzę w to że wygramy, za każdym razem siedzę i próbuję sobie wbić do głowy, że naprawdę mamy szanse, ale ostatnimi czasy za każdym razem wstaje sprzed ekranu smutny, jak i dziś ...
Dla mnie duzy blad sedziego przy 1-szej bramce gts. Glowacki wyraznie popchnal reka w plecy Sasina wyprowadzajacego pilke i go wywrocil. Sedzia nie zareagowal (nawet komentatorzy zauwazyli, ze nie zagwizdal), pilka wrocila w pole karne Cracovii a pozniej trafila Sobolewskiemu na strzal.
No coz, przegralismy - choc zdecydowanie za wysoko -i przed Cracovia ciezka walka o utrzymanie.
Nie wytrzymaliśmy meczu kondycyjnie (mecz z Polonią się kłania). Fatalny błąd Kuliga który zakończył jakiekolwiek dywagacje na temat szans w meczu. Na dziś to my gramy o utrzymanie, a Wisła o mistrzostwo. Wynik nie jest niespodzianką. Żeby nawiązać z nimi walkę potrzeba nam jeszcze kilku konkretnych wzmocnień. W porównaniu z poprzednimi derbami potrafiliśmy stworzyć kilka naprawdę dobrych sytuacji. Problem tkwi nadal w defensywie. PORA NAUCZYĆ SIĘ WYBIJAĆ PIŁKI DALEJ NIŻ NA 15 METR OD BRAMKI (pierwsza bramka - niestety chyba ... Ślusarski - dziś wyraźnie słabszy). Trzecia bramka Kuliga to jakaś paranoja - fakt, że się poślizgnął... Czwarta to już konsekwencja pójścia do przodu i chyba ze spalonego.
Gramy dalej - najważniejszy mecz zawsze przed nami. To co było jest już historią. Chociaż sytuacja bardzo się skomplikowała, to nadzieja i realne szanse są nadal. Warunek - zwycięstwo z Ruchem.
Nie ma znaczenia jakiś 1 przegrany mecz. Ale nie kurwa w każdych derbach w pizde, zawsze muszą się obsrać. A gts jak już pisałem w każdych derbach gra zajebiście, wchodzą im bramki, które by nie weszły w innych meczach. Dlatego jak prowadziliśmy 1:0 to nie wolno było tego tak łatwo oddać. Trzeba było podawać spokojnie piłke, prowokować psiarnie żeby faulowali, czas im uciekał i nawet jak jest 1:1 to robić to samo i czekać na kontry.
P.S. 1 bramka nieprawidłowa bo był faul, przy 4 chyba spalony, ale to nieistotne, bo i tak byśmy przegrali.
kurwa dlaczego???????????????????????????????????najbardziej wkurwiłem się na Kuliga :/
zero ambicji zero walki!! grali trylko 1 polowe!! mi w pracy nikt nie placi jak pracuje 4 godz a 4 sie opierdalam!! lepiej bylo za MAJEWSKIEGO przynajmniej bramek malo tracilismy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale nie ma sie co martwic wygramy z wisla za 20 lat jak wrocimy do ekstraklasy!!!!!!! spadek w tym sezonie jest pewny z takimi zawodnikami i trenerem
potrafimy przez kilkadziesiąt minut grac na dobrym poziomie.
ale to pewnie nie wystarczy do utrzymania...
rrr, nie zganiaj całej winy na trenera Płatka. To nie jego wina. Tutaj zdecydowały indywidualne błędy..
ja nie rozumiem gdzie piłkarze mają cwaniactwo boiskowe zamiast szanować piłkę , prowokować psiarnie do faulów to jedno co robili to wyjazd w przód przetrzymaliśmy 1 połowę jako taka ale w drugiej nie było już Cracovii na boisku padliśmy kondycyjnie wyszliśmy na drugą połowę jakby z 0;3 było no ale cóż kolejne derby przegrane już tracę wiarę że kiedykolwiek wygramy jak nie umiemy wygrać z wisla grająca w 9 --->PE ! ahhh no ale tak to jest nadzieje i wiara umiera ostatnia :(
k u r w a mać! znowu jutro przyjdę do pracy i będę musiał wysłuchać tego co słucham po każdych przegranych derbach... czy kurwa my się w końcu doczekamy tego zwycięstwa nad ubolami??????????????
dobra, przegraliśmy.
ale czy was do wisły nędzy wszystkich popierdoliło?
wypierdolcie kurwa cały skład, wypierdolcie Płatka.
o czym wy w ogóle piszecie? lepiej było za majewskiego?! pod jakim kurwa względem?! pytam kurwa pod jakim?!
teraz najlepiej odwróćmy się dupą do całej drużyny, nie idźmy za 2tygodnie na mecz bo przegraliśmy derby. spadnijmy do drugiej ligi, będzie super!
koniec pierdolenia! za 2 tygodnie WSZYSCY na stadion dopingować CRACOVIE!
TYLE!
A co tu sie kutwa dzieje?
Jak komus siada psycha to sie przerzćcie na szachy
pierwsze primo WTSK
drugie primo zawsze i wszedzie GTS yebany bedzie
i wlasnie to warto im przypomniec jutro na miescie
a poza tym
Boooo dla kibica Pasów jeeeeest rzeczą oczywistą!
lepiej siostrę mięc w burdelu niż brata za hutnikiem
"I piąty anioł zatrąbił: i ujrzałem gwiazdę, która z nieba spadła na ziemię,
i dano jej klucz od studni Czeluści" - Ap 9,1
Nowak ty ... masz we krwi nie krzywdzic swoich.
Nic nie napiszę o meczu bo mi się płakać chce a wszystkie kurwy znajome spod znaku kurewki z Reymonta już tryumfują!!! Jedynym argumentem jaki im przedstawiam to to że gdyby Zwisła była w sytuacji takiej jak Pasy to by miała 500 osób na meczach a wszyscy "kibice" by nawet w tamtą stronę nie popatrzyli gdyby ich druzyna grała 10 lat w III lidze !!
Tego chuja w Radiu Kraków powinni zastrzelić :( W ogóle szmata wiślacka nie ukrywała swej radości :/ Ja pierdole czy my się kiedykolwiek uwolnimy od nierzetelnych i nieobiektywnych dziennikarzym z psimi pyskami ?????????
Najwazniejszy wniosek jaki wyciagam po tym meczu to przez najblizsze 2 tygodnie mocno pracowac nad kondycja. Jezeli ma sie sile do biegania przez caly mecz to mozna tym w slabej polskiej lidze nadrobic braki umiejetnosci typowo pilkarskich. (Tak przez lata utrzymuje sie np. Odra Wodzislaw).
Wniosek drugi - zrobic dokladne badania Baranowi, czy rzeczywiscie nadaje sie w pelni do gry.
Zaczyna tez byc mocno zauwazalny problem z Kuligiem.
Oczywiście, że wstyd kolejny raz. Ale na spokojnie popatrzmy na skład obrony Cracovii:
Szeliga to piłkarz, który grał w składzie 2 lata temu zdegradowanego Widzewa,
Tupalski - drugoplanowy gracz Groclinu,
Kulig - przyszedł ze słabego Górnika Łęczna (który kiedyś ogrywaliśmy 5-0),
Kłus - ze słabego ŁKS-u.
Można by wymieniać tak dalej.
Ale wyżej wymienieni zawodnicy Cracovii są absolutnie przypadkowi, którzy przyszli do Pasów ze słabych klubów. Więc nic dziwnego, że dostają od UB-eków i ŁKS-u po cztery bramki.
Żeby wygrywać z UB-ekami z Reymonta to trzeba mieć przynajmniej po dwóch przyzwoitych obrońców i pomocników. Przydałby się też ktoś doświadczony kto pokierowałby grą obrony (jak kiedyś Węgrzyn).
PAMIĘTAJMY, ŻE WISŁA BYŁA BUDOWANA PRZEZ KOMUNISTÓW I UB-eków PRZEZ PONAD 50 LAT A CRACOVIA ODRADZA SIĘ DOPIERO OD KILKU LAT !
taa jasne a Małecki, Ćwielong to z Realu przyszli? ale pocieszające jest jedno że widać symptomy coraz słabszej gry Wisły (na Nas to wystarczy, ale na innych już nie koniecznie - szkoda tylko że jesteśmy tak słąbi), prawda jest taka że wymienieni przeze mnie grajkowie nie pociągną im gry, są dobrzy na strzelenie 3 czy 4 gola ale już na wyrównanie nie, niestety nie mamy takich grajków jak Sobolewski, trudno gramy dalej oby z końcowym pozytywnym finałem, nie ma co się rozczulać, ważna mecze to My dopiero będziemy grać a jakieś derby tego nie zmienią ... (zresztą z wynikiem do przewidzenia)
Tupalski - po przyjściu do nas świetnie grał w parze z Polczakiem
Kulig - najlepszy gracz Pasów kiedy do nas przyszedł
Kłus - grał w ŁKS kiedy ten klub był mocny, dopiero potem sprzedali najlepszych zawodników.
Dla mnie to żaden argument. Oni grają tak słabo bo są słabi psychicznie, piłkarsko jesteśmy dobrym zespołem.
Nie wytrzymali presji, co tu dużo mówić. Ciekaw jestem czy któryś z Was, drodzy krzykacze występował kiedykolwiek przed jakąś publicznością, na boisku, na scenie, na czymkolwiek i wie jak to jest. Czasem to daje kopa, czasem czujesz totalną bezradność.
Brawa za 1 połowę, brawa dla Marcina Cabaja za cały mecz, który był bezradny jedynie wobec fatalnej postawy obrony. Fajnie, że Sasin ma 1 trafienie i to w derbach, szkoda, że nie było ono również ostatnim w tym meczu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)