aby byl dodatni bilans z piastem , to musi byc dodatni bilans na trybunach tzn.. doping.....
-
-
Cracovia - Piast Gliwice 1:0 (0:0)
orientuje się ktoś może, czy bez problemu kupi się bilety pod stadionem jutro??bo jak nie to na wielicka trzeba będzie jechac jeszcze
TAK, kupisz bilet w kasach przed meczem !
Kadra na mecz z Piastem
Bramkarze: Cabaj, Olszewski.
Obrońcy: Karwan, Kulig, Mierzejewski, Polczak, Sasin, Tupalski, Wasiluk.
Pomocnicy: Baran, Dudzic, Klich, Kłus, Pawlusiński, Szeliga.
Napastnicy: Misan, Moskała, Ślusarski,
W zasadzie bez niespodzianek, chyba, ze za taką uznamy brak Kostrubały.
Już pierwszy wiosenny mecz przy Kałuży może zadecydować o utrzymaniu. W sobotę (godz. 14.45) Cracovia podejmuje Piasta Gliwice, który również marzy o pozostaniu w ekstraklasie. Gospodarzy do zwycięstwa ma poprowadzić eksperymentalny atak.
Mecz sparingowy Cracovii z Podbeskidziem Bielsko-Biała - drugi gol dla drużyny z KrakowaTrener Artur Płatek i jego piłkarze w każdym wywiadzie powtarzają, że start rozgrywek będzie niezwykle ważny. Tym bardziej że w kolejnych meczach Cracovia spotka się z ŁKS-em Łódź i Lechią Gdańsk. - Nie możemy się doczekać początku ligi, choć Piast na pewno nie odpuści - zaznacza Płatek.
W trakcie ostatnich treningów krakowianie walczyli bardzo ostro. Każdy piłkarz starał się udowodnić, że to właśnie on powinien rozpocząć wiosnę w podstawowym składzie. Jednak szkoleniowiec twierdzi, że skład ma gotowy od kilku dni.
Debiutant zamiast lidera
W bramce stanie Marcin Cabaj. Przed nim wystąpią Przemysław Kulig, Michał Karwana, Łukasz Tupalski i Marek Wasiluk. Skrzydłami atakować będą Tomasz Moskała i Dariusz Pawlusiński, a pozycję defensywnych pomocników zajmą Arkadiusz Baran i Dariusz Kłus. W ataku wystąpi Bartosz Ślusarski, a jedyną niewiadomą jest obsadzenie pozycji ofensywnego pomocnika.
Za żółte kartki pauzuje bowiem Paweł Nowak, a na jego miejsce trener próbował różnych zawodników. - Paweł to wiodąca postać zespołu, ale kimś go będę musiał zastąpić - przyznaje Płatek.
Wydaje się, że od pierwszej minuty wystąpi Damian Misan, dla którego będzie to debiut w ekstraklasie. Mimo to 25-letni zawodnik nie odczuwa tremy. - Na treningach robiłem wszystko, by przekonać trenera. Nieważne, czy zagram od początku, czy wejdę z ławki, ale chcę zaliczyć pierwszy mecz w ekstraklasie - podkreśla Misan. - Gol w pierwszym meczu byłby idealnym debiutem, lepszego chyba sobie nie można wymarzyć.
To właśnie strzelanie bramek było piętą achillesową Cracovii w rundzie jesiennej. Problemów z trafianiem do siatki nie miał tylko Dariusz Pawlusiński (sześć bramek). - Przede wszystkim cieszę się, że wiosną będziemy grać przy Kałuży, a nie gdzieś na obcym boisku, jak planowano. Walczymy o utrzymanie w lidze i będziemy potrzebowali wsparcia kibiców - podkreśla Pawlusiński. - Czuję się mocny, dobrze przygotowany i mam nadzieję, że podtrzymam formę strzelecką. Bramki z jesieni wolałbym jednak zamienić na punkty i wyższą pozycję Cracovii.
Piast będzie gryzł trawę
Krakowianie zajmują przedostanie miejsce w lidze, Piast jest pozycję wyżej. - Znamy wady i atuty rywali. Będą "gryźć trawę" i walczyć na całej szerokości boiska, ale moi zawodnicy zagrają tak samo - podkreśla Płatek.
Pawlusiński: - W każdym meczu będziemy walczyć o zwycięstwo. Jestem głęboko przekonany, że pokonamy Piasta, a w następnych meczach udowodnimy, że Cracovii należy się miejsce w ekstraklasie.
Jesienią Piast wygrał z Cracovią 2:0. Dariusz Fornalak, trener gliwiczan, w Krakowie zamierza zastosować ustawienie 4-5-1, które ma zatrzymać ataki gospodarzy.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Cos mi sie wydaje, ze ze wszystkich "nabytkow" zagra tylko Slusarski i moze to wlasnie on zrobi 1-0. Oby...
lol uwielbiam to irracjonalne malkontenctwo :D
Murawskiego nie ma w kadrze...
To chyba oczywiste, że Murawskiego na razie nie ma w kadrze. Natomiast jestem gotów się założyć, że skład będzie się nieco różnił od tego, który podaje GW.
ja obstawiam wynik 3-0 dla nas!!!
Do boju CRACOVIA!!!
Bojarski
Jeśli strzelę gola Cracovii, to nie będę urządzał żadnych manifestacji. Tak samo zrobił zresztą mój kolega Piotrek Giza, który już jako gracz Legii Warszawa strzelił gola w Krakowie. Spędziłem w Cracovii wspaniałe 4,5 roku. Zżyłem się klubem i miastem, zresztą nadal mieszkam w Krakowie. Ubolewam, że dla obu zespołów spotkanie będzie meczem o życie. Pojawienie się na stadionie przy ul. Kałuży to będzie miły powrót, ale jako zawodowiec zrobię wszystko, byśmy wygrali.
Odejście? Do prezesa Janusza Filipiaka nie mam żadnych pretensji. Jedyną osobą, do której mam jakiś żal, jest trener Stefan Majewski, który rozbił w drobny pył fajną drużynę, a potem uciekł jak szczur z tonącego okrętu. Nie miałbym nawet ochoty z nim rozmawiać
Dwie niespodzianki na swój debiutancki mecz w Ekstraklasie zaserwował fanom niebiesko-czerwonych trener Dariusz Fornalak. W kadrze meczowej gliwiczan nie znaleźli się tacy piłkarze jak Daniel Chylaszek, Daniel Koczon oraz Łukasz Krzycki. Tercet zawodników do niedawna nie miał problemów, by znaleźć się na ławce rezerwowych. - To nie oznacza, że oni nie będą nam potrzebni - mówił szkoleniowiec, który kieruje się obecną dyspozycją swoich podopiecznych.
Zdaniem PiastGliwice.eu "jedenastka" Fornalaka nie będzie wielką niespodzianką. W bramce wystąpi pewny punkt niebiesko-czerwonych Grzegorz Kasprzik. Przed popularnym "Kapelem" bronić dostępu do pola karnego będą Piotr Bronowicki, który jest nowym nabytkiem beniaminka oraz Kamil Glik, Paweł Gamla i Maciej Michniewicz. Pochodzący z Opola gracz po kontuzji powraca do wysokiej dyspozycji z poprzedniej rundy.
Małym zaskoczeniem może okazać się występ Kamila Wilczka w środku pola. Młody rozgrywający w sparingach Piasta prezentował się pozytywnie i zgłasza aspiracje do gry z Mariuszem Muszalikiem. Miejsce na lewym skrzydle przebojem wywalczył sobie Damian Seweryn. Były gracz Odry Wodzisław jest w wysokiej formie i podczas gry kontrolnej z Polonią Bytom należał do najjaśniejszych postaci 14. zespołu Ekstraklasy.
Z przodu za strzelanie bramek będą odpowiedzialni Piotr Prędota i Marcin Bojarski.
Cracovia wybiegnie w żelaznym ustawieniu. Na szpicy wystąpi największy as Artura Płatka, Bartosz Ślusarski, którego będzie wspierał Tomasz Moskała i najskuteczniejszy strzelec "Pasów" Dariusz Pawlusiński.
Nadzieją gości jest Marcin Cabaj. Golkiper drużyny z Kałuży słynie z "klopsów" i niepewnych interwencji.
- To będzie ciekawe widowisko i postaramy się zrewanżować za porażkę w poprzedniej rundzie - zapowiada Pawlusiński.
Myślę, że wygramy spokojnie 2-0
No nic, trzeba się powolutku zbierać na mecz :)
Powolutku... Hej Pasy Gooool!!!
Do zobaczenia na meczu.Pamiętajcie-zero oglądania się na innych,niezależnie od wyniku na pełnej towarzyszce jedziemy!!!!!!!!! BO MY JESTEŚMY ZAJEBIŚCI!!! ;)
jako jedyny ze nie moge byc dzis na stadionie komentuje sytuacje naszej druzyny po 1-szej polowie!! TRAGEDIA! duch majewskiego jest wciaz , karwa wciaz posyla dlugiie pilki do napastnikow yyy napastnika co zawsze konczy sie strata pilki! wciaz kopie te dlugie pilki , srodek pomocy jest pomijany!! zero szans na bramke!! zero klarownych szans procz moze jednej przypadkowej
jak tak dalej pojdzie nie widze to zbyt rozowo!
jest gdzies mecz w necie? można obejrzeć?
Dzięki Bartek! Piękny debiut! 1:0, po tej kolejce byc moze 13 miejsce i jazda, gonimy czołówkę, już odrobiliśmy 2pkt do Polonii, Wisly i Legii ;)
Sasin ! Mam nadzieję, że po raz ostatni oglądałem Wasiluka w wyjściowym składzie.
Brawo Sasin!! chlopak rozruszal lewa strone i pieknie sie wprowadzil!
ciesza mnie 3 pkt to najwazniejsze ciszy mnie zwyciestwo w Bet :) obstawilem 200 wiec 170 Slusarski mi dorzucil za free
oby forma szla w gore
Btw , w chorzowie mala bitwa :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)