rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na razie w Legii możemy spodziewać się
> Stefana... Białasa. :D
mozna sie spodziewac radosnego futbolu, bedzie sie dobrze ogladalo ich mecze, duzo bramek w dwie strony bedzie :)
-
-
U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) cd
isaac Napisał(a):
> marzy mi się powrót Gizy,mecz przeciwko Legii
> Majewskiego i wpakowanie takiej lub podobnej
> bramki jak z Polonią :)
wchodze w to. tylko problem polega na tym, że my mamy już dwóch nowych "Gizów", chociaz fakt, że co Gizou to Gizou
Białas oficjalnie w Legii
No i oby legia teraz grała taki futbol jaki u nas pokazał Stefan Białas,wyniki takie jak np. 5:0 na legii, które ciezko zapomniec. Masakryczny był to trener 9 ptk w 9 meczach...;/ gdyby nie jego start to mogło byc kolorowo w sezonie 06/07
Legia jeszcze gra z Wisłą. Oby znów było 5-0 dla gospodarzy
Pan Stefan już udziela wywiadu i zapowiada:
[i]Wydaje mi się, że moje przyjście i zmiana organizacji gry na ofensywną spodoba się legionistom.[/i]
[img]http://bi.gazeta.pl/im/6/3541/z3541456Z,Stefan-Bialas-jeszcze-jako-trener-Cracovii.jpg[/img]
==
legia.com:
Dzisiaj zadzwonił do pana prezes Leszek Miklas z propozycją objęcia posady trenera Legii. Jaka była pana reakcja?
Stefan Białas:
Ofertę prezesa Miklasa przyjąłem z ogromnym zadowoleniem. Jestem legionistą, byłem piłkarzem, trenerem Legii i cały czas kibicuję tej drużynie. Po ostatnich porażkach powstała trudna sytuacja i sądzę, że mogę pomóc drużynie.
legia.com:
Co trzeba zmienić w Legii, aby poprawić jej grę i wyniki?
Stefan Białas:
To trudne zadanie. Za dwa dni rozegramy mecz z Ruchem. Zbyt wiele nie będę w stanie zmienić w kwestii przygotowania. W poniedziałek czeka nas lekki trening. Później wyjedziemy do Chorzowa. Wydaje mi się, że Legia jest dobrze przygotowana pod względem motorycznym, grają w niej nieźli piłkarze. Sądzę, że mogę zmienić podejście psychologiczne. Przecież ci zawodnicy nie zapomnieli jak się gra w piłkę. Wydaje mi się, że moje przyjście i zmiana organizacji gry na ofensywną spodoba się legionistom. Wierzę, że oni to zaakceptują i wprowadzą w życie. Drużyna jest obecnie w spirali porażek. Mam jednak spore doświadczenie trenerskie. Kiedy dziesięć lat temu pracowałem w Legii awansowałem do międzynarodowych rozgrywek, co nie udało się mojemu poprzednikowi oraz mojemu następcy. Wówczas prezentowaliśmy widowiskowy styl. Zawodnicy znajdowali w tym przyjemność, a styl podobał się również kibicom. Mam nadzieję, że podobnie będzie teraz. Mimo trudnej sytuacji wierzę, że coś zdziałamy i to przyniesie pożądane efekty.
legia.com:
Czy będzie pan stawiał na zawodników, którym ufał Jan Urban?
Stefan Białas:
W tej chwili każdy piłkarz ma u mnie "Carte Blanche". Na pewno będą lekkie zmiany. Mam swoją wizję. Chciałbym dobrze przyjrzeć się zawodnikom, ale mogę obiecać, że moja ocena będzie sprawiedliwa i uczciwa.
legia.com:
Wielu legijnych kibiców kojarzy Stefana Białasa jako byłego piłkarza, trenera oraz wielkiego fana naszego Klubu.
Stefan Białas:
Nie ukrywam, że liczę na pomoc i wsparcie kibiców. Wierzę, że oni będą nas dopingowali. Jedziemy na tym samym koniu i obu stronom zależy na jak najlepszych wynikach Legii.
Źródło: http://legia.com/www/index.php?akt=13585
W temacie zmian trenerskich:
http://www.futbol.pl/artykul/79330.html
"Nowy trener w Piaście Gliwice!
Wiosną piłkarze Piasta Gliwice zdobyli tylko jeden punkt w trzech spotkaniach. Zarząd tego klubu postanowił w zaistniałej sytuacji zmienić trenera. Nowym szkoleniowcem Piasta został Ryszard Wieczorek.
W poniedziałek władze śląskiego klubu rozwiązały kontrakt z Dariuszem Fornalakiem. 44-letni trener pracował w Piaście nieco ponad rok.
Z kolei Ryszard Wieczorek od pół roku pozostawał bezrobotny. 25 września pożegnał się z pracą w Odrze Wodzisław Śląski. "
W GTS Skorża stracił pracę.
Ulala psiury wpadły w panike... jakieś typy na trenera?? Ja mam 2:
Albo Bobo "jajcarz" Kaczmarek
Albo duet trenerski Kulawik-Czerwiec
Oby Kaczmarek! A jak nie Kaczmarek to Sefek "Bo[b]ch[/b]ater narodowy" Majewski!
Niech wezmą Urbana. Nawet nazwisko do "tradycji" pasuje...
Stefka Majewskiego niech biorą ;)
Stawowy
Niestety Wojciech Wuefista nie ma najmniejszych szans , szkoda, wielka szkoda hehehehe .
Stefana albo Czesława im życzę :-) Ewentualnie Bobo
Ponoć ma to być jednak Schaefer.
No cóż, pozostaje liczyć, że po pierwsze wykończy ich finansowo swoją pensją, a po drugie zmanierowane gwiazdki (Brożki i inne) będą grać przeciwko trenerowi i skończy się to dla nich wreszcie totalną klapą na wszystkich frontach.
To będzie Kulawik
Co to sie dzisiaj porobilo.... Piekny dzien - najcieplejszy w tym roku +15 st. a tu w radiu slucham "trener Hull wylecial z klubu" .Mysle sobie - ze to pewnie przez pogode ,goraco wiec mozna sie zagrzac - ale... Przychodze do domu - wlaczam kompa i..... Piast i gts pozegnali swoich trenerow - tez. Oj tu juz nie przez pogode- mysle .Bedzie ciekawie jeszcze - ktory nastepny ?
Ps;
Pogody mozecie mi pozazdroscic...
Aston1906 Napisał(a):
> Ponoć ma to być jednak Schaefer.
>
> No cóż, pozostaje liczyć, że po pierwsze
> wykończy ich finansowo swoją pensją, a po
> drugie zmanierowane gwiazdki (Brożki i inne)
> będą grać przeciwko trenerowi i skończy się
> to dla nich wreszcie totalną klapą na wszystkich
> frontach.
Pozostaje mi liczyc na to samo , szwab bez specjalnych sukcesów klubowych musi ich sciagnac na dno ! :D
Kasperczak ponownie trenerem ormowców :D:D:D
http://www.90minut.pl/news/118/news1182533-Henryk-Kasperczak-trenerem-Wisly.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)