Tym razem Mierzej już w gronie kadrowiczów przez duże "K". Brawo i powodzenia!
-
-
Łukasz Mierzejewski - witamy w Cracovii!
Brawo Mierzej !!!!
236 dni później
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Polscy-pilkarze-nie-umieja-sie-bronic,artykul,89002,1,482.html
Powołany z braku laku?????
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Polscy-pilkarze-n
> ie-umieja-sie-bronic,artykul,89002,1,482.html
> Powołany z braku laku?????
To bzdury. Dziennikarze chyba patrzą na pozycję klubu w tabeli, a nie na grę zawodnika. W meczu z USA najsłabszy był Mierzejewski... Z Polonii, Lewandowski i stoperzy. Stoperzy zwalili drugą bramkę, a to, co wyprawiał Pietrasiak wołało o pomstę do nieba. Po bokach i Mierzejewski i Piszczek interweniowali bardzo dobrze. Może Mierzej jakoś nie latał do przodu, ale zagrał solidnie.
A co do pierwszej bramki... Jak obrońcy, którzy grają ze sobą pierwszy raz w życiu, mogą założyć skuteczną pułapkę offsajdową?
"niewyraźny obrońca Cracovii" ciekawe, czy pan redaktor wie, że Mierzejewski gra nominalnie na prawej obronie i czy kiedykolwiek go widział na boisku.
ja przestalem czytac na powaznie pismakow od kiedy Stec najpierw wysmarowal artykul-teorie o tym jak to europejska pilka upada (gra na mundialu) a potem skonczylo sie 3ma miejscami na podium dla Europejczykow...
ach, i smiech mnie ogarnia , Szadkowski tez wyluskal teorie o tym jak nasi zagraja z USA w najgorszym mozliwie momencie ze wzgledu na zmiany czasowe i aklimatyzacje - moze i prawda, nie znam sie, ale w kazdym razie nasi zapierdzielali az sie milo patrzylo chwilami
pismaki pieprza bo to ich zawod, nawet jak nie maja nic do powiedzenia, a niektorzy pojecia o pilce nie maja, tacy tez sa
a taką wisienką na torcie jest zdjęcie nie tego Mierzejewskiego które ilustruje artykuł :)
Na mecz z Ekwadorem Mierzej prawdopodobnie znowu w pierwszej 11 :D
E tam. Z braku laku:)
Ważne,że nie popełnia błędów.Tylko czy na Ruch będzie gotowy,tzn wypoczęty bo te 7 godz różnicy to jednak da się we znaki.Może przed nim postawić Saidiego? Slusarski jakiś taki ociężały,jakby mu było wszystko jedno?A moze przed Mierzejewskim ,trener w końcu zdecyduje się wystawić Pawlusińskiego?Panowie grali kiedyś razem.
Oby było bez kontuzji.
Ślusar na pewno więcej tyra w defensywie od Saidiego, któremu się nie chce wracać, ale miejsce Ślusara jest w ataku, w parze z Matusiakiem.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/pietrasiak-i-mierzejewski-sa-do-odstrzalu,1,3733080,wiadomosc.html Iwan wieśniak!
dodo92 Napisał(a):
> http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/pie
> trasiak-i-mierzejewski-sa-do-odstrzalu,1,3733080,w
> iadomosc.html Iwan wieśniak!
Bo on na pewno znalazłby na chwilę obecną lepszych i zdrowych obrońców... Wielki psiacki znawca, który się najwięcej nagrał w kadrze...
dodo92 Napisał(a):
> http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/pie
> trasiak-i-mierzejewski-sa-do-odstrzalu,1,3733080,w
> iadomosc.html Iwan wieśniak!
Taaa... kogo jak kogo ale tego pana słuchać się nie da...
Bo co? Bo jest psem, czy dlatego, że powiedział prawdę o obronie naszej reprezentacji? Prawda jest taka, że Mierzejewski jest dobrym zawodnikiem na naszą ligę, ale reprezentacja to już dla niego za wysokie progi.
Jak to nie ma dobrych obrońców! Sądząc po tym, jak koledzy trzęsą portkami, czy przypadkiem nie wystąpi przeciw nam w niedzielę jednego z naszych byłych graczy (który będzie miał vis a vis po swojej stronie właśnie Mierzejewskiego) - są! Szybcy, dobrze wyszkolenie technicznie... Derbich do kadry!
tak tylko zapominasz ze Mierzej bedzie mial jeszcze do krycia skrzydlowego a Saidi nie lubi wracac wiec jak beda skutecznie podwajac to bedzie smród
Mierzej do kadry tak ale jako prawy obronca, jednak na tej pozycji lepszy jest Piszczek wiec lawa na Euro
To, ze teraz niektorzy nazywaja go psem (ja uzywania tego okreslenia w stosunku do pilkarzy osobiscie nie popieram) jest w duzej mierze wina naszych dawnych dzialaczy i trenerow. Mowil mi s.p. pan Ignacy Ksiazek, ze Iwan, bedac juniorem Wandy Nowa Huta, poszukiwania nowego klubu zaczal od Cracovii, jednak naszym owczesnym znawcom sie nie spodobal.
Moim zdaniem o pilce wypowiada sie ze znawstwem i jest swietnie zorientowany w srodowisku. Wielokrotnie mozna bylo wyczuc w jego komentarzach naszych meczow sympatie dla naszej druzyny. Prawde mowiac jestem nawet zdziwiony, ze nikt z Cracovii dotad nie sprobowal w jakis sposob z jego osoby skorzystac. (A moze probowano, a ja o tym nie wiem?).
Jezeli ta komentowana jego wypowiedz jest prawdziwa, to niewatpliwie za ostra i niedyplomatyczna bez wzgledu na "zawartosc racji".
Ja sie ciesze z dobrych reprezentacyjnych wystepow Mierzejewskiego i zaden byle artykul mi tego nie zakloci.
Jedna sprawa ze Mierzej nie zrobil niczego czemu byłby 'do odstrzału'
Druga sprawa ze to 'tylko' solidny ligowiec (złosliwi powiedzą ze ostatniej drużyny ligi) a przydalby sie ktos wyróżniający - jak na każdej innej pozycji - dopóki takiego nie bedzie, trzeba sie cieszyc z występów Mierzeja :)
docent Napisał(a):
> Jak to nie ma dobrych obrońców! Sądząc po tym,
> jak koledzy trzęsą portkami, czy przypadkiem nie
> wystąpi przeciw nam w niedzielę jednego z
> naszych byłych graczy (który będzie miał vis a
> vis po swojej stronie właśnie Mierzejewskiego)
> - są! Szybcy, dobrze wyszkolenie technicznie...
> Derbich do kadry!
No bo Mierzejewski jak i Derbich są dobrzy na naszą ligę, ale na kadrę? Fakt, że Mierzej niczego nie zawalił w kadrze, ale tak jak napisał Ijmuiden - niczym się nie wyróżnia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)