I tak hujnia na resorach bo L.Laszki nie będzie w niedzielę a szykował sie EKSTRA MECZ!!!
Wszyscy wiemy ile traci nasz zespół w przypadku absencji naszego lidera Laszki:)
Miał być taki wstęp do PO i próba sił lecz niestety nie będzie:(
SZKODA!!!
Co do całej sprawy to strasznie ją rozdmuchano,a nic takiego się nie stało prócz tego rzekomego byka!!!
-
-
Zagłębie-Cracovia 17-00
Popieram Tefala! Mecz z Podhalem bez Leszka, może być ciężko!
Hmm... w sumie to nic się nie stało jeżeli chodzi o zawodników, ale sosnowieccy kibice przesadzili atakując hokeistów i trenera! Takie coś nie powinno mieć miejsca!:(
Bartos- nie baw się w tanią erystykę. Skoro uważasz, że zdarzenia miały inny przebieg, to zapewne masz coś na poparcie swoich słów.
Czyżby zapis wideo był zmanipulowany? A może sędziowie kłamią, że dopisali do protokołu informację o uderzeniu głową na żądanie prezesa Zagłębia? Tylko dlaczego on sam mówił, że sędziowie musieli trzy razy poprawiać protokół? Pewnie jest w zmowie z Cracovią.
Zauważ, że ja wskazałem, co wynika z artykułu informującego o wynikach postępowania przed WDiG PZHL. Nie pisałem nigdzie, że wiem lepiej, jak było. Skoro Ty wiesz lepiej i masz na to dowody, to nie mogę uwierzyć, że piszesz na naszym forum, a nie dostarczyłeś ich panu prezesowi. Może za mało było czasu? Spokojnie, zdążysz do czasu złożenia odwołania.
bartos76 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> czyli ogólnie nic nie było
> nie było bójki, zaczepki, nie było też
> spięcia Rohaczka i Laszkiewicza z kibicami itp...
>
> podsumowanie jest takie, że nikt nic nie widział
> i nic się nie stało
> co najważniejsze zawiesili sędziego, który był
> tragicznie słaby i nim doszło do słynnej już
> awantury z udziałem Tadka i Leszka to mecz był
> już wcześniej dwa razy przerwany (na kilka
> minut) po tragicznych pomyłkach panów z
> gwizdkiem
>
> ale w sumie dobrze, że nie ma większych kar bo
> to hokej na lodzie a nie hokej gabinetowy
Bartos wytłumacz mi o co chodzi temu waszemu prezesowi???:P
Najpierw straszy prokuraturą,a potem wobec braku dowodów na rzekome akcje ze strony Cracovii---prosi o niekaranie Cracovii???
Furiat i tyle!!!
A wy twierdzicie że mamy układy w PZHL-u.A tu nawet wasi ludzie proszą o puszczenie wszystkiego w niepamięć!!!
TEFAL Napisał(a):
> Bartos wytłumacz mi o co chodzi temu waszemu
> prezesowi???
> Najpierw straszy prokuraturą,a potem wobec braku
> dowodów na rzekome akcje ze strony
> Cracovii---prosi o niekaranie Cracovii???
> Furiat i tyle!!!
> A wy twierdzicie że mamy układy w PZHL-u.A tu
> nawet wasi ludzie proszą o puszczenie wszystkiego
> w niepamięć!!!
TEFAL - napisz mi co teraz porabia Wasz prezes i co zrobi w najbliższych dniach :)
albo dlaczego tak długo trzymał Majewskiego i ufał w jego metody jak cała polska widziała jak Majewski sobie z niczym nie radzi
Ja o działaniach prezesa Bernata dowiem się pewnie na dniach z prasy czy internetu albo na piątkowym meczu ze Stocznią :D
Prezes też człowiek i po tym jak zobaczył co robili sędziowie to nie wytrzymał i omal nie naje.... sędziom. Dobrze, że go powstrzymali
[img]http://foto.sportowefakty.pl/galeria/2395/090111JAR024.JPG[/img]
[img]http://foto.sportowefakty.pl/galeria/2395/090111JAR017.JPG[/img]
Najpierw sędziowie uznali nieprawidłowo strzeloną bramkę dla Cracovii
co też zostało dzisiaj udowodnione sędziom na WD
"Najbardziej ukarano Kępę i jego asystentów. WGiD po analizie wideo wytknął trójce sędziowskiej kilka istotnych błędów. [b]Kępa m.in. uznał pierwszą bramkę dla Cracovii, chociaż wcześniej powinien odgwizdać uwolnienie.[/b] Co ciekawe, Adam Korczyk, kwalifikator sędziowski, wystawił arbitrom bardzo wysoką notę. - Bronił się, mówiąc, że przez dwie tercje pracowali bardzo dobrze. Nawet nie chce mi się tego komentować - wzdycha Chadziński."
źródło: http://www.sport.pl/hokej/1,64952,6161209,Po_awanturze_na_lodzie_w_Sosnowcu_najwieksze_kary.html
a później sędziowie przerywali każdą akcję Zagłębia gwiżdżąc notorycznie spalone (z których kilka było a kilku nie). To spowodowało (jak już we wcześniejszych postach pisałem) dwukrotne przerwanie meczu gdy na tafle poleciało sporo słonecznika a sędziowie byli non stop wyzywani.
Później zaczęła się afera z Leszkiem, który jak na "dopalaczach" jeździł za Teddym szukając zwady ... Leszka w ogóle nie interesował hokej, krążek był dosyć daleko gdy Leszek w końcu zaatakował Tadka. Tadek spokojnie zasygnalizował sędziemu co się dzieje
[img]http://farm4.static.flickr.com/3506/3196034887_6ec6330df0_m.jpg[/img]
po czym sędzia dał obu po 2 minuty. To wywołało kolejną konsternację.
Gdy po odbyciu kary Leszek znowu zaatakował Tadka wychodzącego z ławki kar ... było jak było :D
ale Bernat nie wytrzymał i całe szczęście, że go ochrona zatrzymała bo by Kępie naprawdę przyłożył (co widać na fotkach).
Zaskoczeniem dla mnie jest to, że sędziowie którzy tak jednostronnie prowadzili to widowisko i omal nie oberwali od Bernata później "rżnęli głupa" mówiąc, że to Bernat powiedział co mają wpisać a oni to zrobili to bez słowa :D :D
Co teraz zrobi prezes wie pewnie tylko on.
Ja jestem za tym aby hokej odbywał się na lodzie! A dodatkowe "smaczki" na pewno nie zaszkodzą. Bo tak głośno o hokeju nie było już dawno a to powinno tylko pomóc :)
Wy będziecie mieli dodatkowy "smaczek" 25.01 w spotkaniu z nami a my taki "smaczek" na który czekamy juz 3 m-ce będziemy mieli w piątek w meczu ze Stocznia bo mamy nadzieję, że pojawi się w Sosnowcu Zachariasz a on ma u nas chyba bardziej przechlapane niż Teddy na Waszym lodowisku :)
Takie mecze mobilizują wszystkich i o to chodzi :)
bartos - napisz po prostu:
,,Cracovia wygrała dzięki sędziom. Nasz prezes B. jest super. Laszkiewicz to bandyta. Da Costa jest gentlemanem jakich mało. Publiczność w Sosnowcu jest najlepsza w Polsce. Hokejem w Polsce rządzi Cracovia, która za pięniądze zdobyła dwa razy mistrzostwo Polski w ostatnich trzech sezonach''.
Do Bartosa
Co nasz prezes robi?Jutro będzie wykładał w jakimś centrum biznesowym:)
Ale nie o to mi chodziło,tylko o to że Bernat narobił hałasu a potem zwyczajnie sam przyznał że nie ma co karać,bo poprostu nie miał dowodów,a na dodatek emocje opadły:)
Nie męczmy już na temat tego spotkania!!!
Ja Ciebie pozdrawiam bo jesteś kibicem hokeja!!!Wiem że nie chciałeś źle:)
Bernat był kiedyś marnym obrońcą jak jeszcze grał, a teraz jest marnym prezesem i nic na to nie poradzimy.
Nie no, dajmy juz spokój Bernatowi. Widać ,że chłop prosty jak budowa cepa. "Wyszedł z nerw", nabluzgał na prawo i lewo , bydła strasznego narobił, prokuratur postraszył ...swoją drogą jak widzę go na zdjęciach to się nie dziwie ,że Kępa posłusznie napisał 3-i protokół pod dyktando Bernata;) Bez wątpienia słuszna kara dyskwalifikacji dla Kępy.
ale widac jak ochłonął to się teraz uczciwie przyznał i sam prosił aby dla Pasów afera się po kosciach rozeszła....
Cóż "nie sądźmy abyśmy nie byli sądzeni". Pamietajmy ,że nasz Wielki Misior też po meczu 2-2 z Pogonią wtargnął na murawę i tylko ochrona go przed czynnym znieważeniem Żyroskopa powstrzymała.
ps: inna sprawa ,że co nam "bydła" w mediach Bernat narobił to niestety nasze:(
Khalid przecież on prosił o to żeby nie karac zawodników Cracovii tylko i wyłącznie dlatego że zdał sobie sprawę z tego że jak bedzie maglowana dogłębnie ta sprawa to wina burdelu organizacyjnego w okolicach ławki zawodników gości i dojścia do szatni skończy się dla jego zespołu i jego osobiście bardzo marnie. W ten sposób spolegliwościa chciał rozmiękczyć WGiD.To tylko czysta ściema.Wiedział że tutaj nie ma ŻADNYCH argumentów na swoją obronę. Wierz mi że jakby miał choć "łyżeczkę wody" na naszą niekorzyść to by nas wszystkich grających, kibicujących Pasom w niej utopił bez mrugnięcia oka.
Nie zapominac również nalezy że Bernat nie chciał zoogniac sytuacji bo przecież w kolejce czeka odwolanie Dronii.
Moim zdaniem werdykt sprawiedliwy. Szczerze pisząc, to się nie spodziewałem... :) Ale widać brak mi wiary w WGiD PZHL :)
Leszek niestety zasłużył sobie na karę poprzez podjechanie do ławki kar Sosnowca... Po co się tam pchał ? Nie mógł mu przy okazji "nagadać"...
Jedyne co mi nie pasuje to nagany dla Trenera i Daniela. Wychodzi na to że dostali nagany za to, że się bronili...
HEEEEEEEJ ! HEEEEEEEEEEEJ ! CRA-CO-VIA !!!
PS. Na wiadomym forum już narzekają jakie to fory u sędzió ma Cracovia itd... :)
A ja myśle że Zagłębie i sędziowie wustarszyli siecafery medialnej jaka wybuchła. Chyba nikt sie tego nie spodziewał:). Daltego nagle wszyscy złagodnieli.
Bartos ma razję z tymj ze takie zdarzenia nakręcaja koniunkturę:). Podejrzewam że nastepne mecze między nami będą w fajnej atmosferze;).
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Co by te nasze władze CAPY GŁUPIE czy sędziowie zrobili jakby takie coś się zdarzyło w meczu:):):)
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,6163172,Najdziwniejsza_bojka_bramkarzy_jaka_kiedykolwiek_widziales.html
Warto oglądnąć bo można polać:D:D:D
"Reakcja trenera Rudolfa Rohaczka i Daniela Laszkiewicza - pierwszy lał w stronę widzów wodą z bidonu, drugi próbował ich dźgać kijem - "
Dziennik Sport - Marian Czekański :)
jakos rozbawiło mnie to zdanie:)
ile wody mieści się w bidonie? 2 hektolitry?
Tyle wody, żeby wystarczyło do napisania artykułu, o tym jak podtopilismy lodowisko w Sosnowcu ;P
"polewaczka" :D
Całkiem możliwe że Leszek z Podhalem zagra a co do werdyktu WGiD to się poprostu Chadziński zemścił na środowisku sędziowski które go wydymało :D Ten człowiek nie robi nic jeśli niema w tym własnego interesu.
a co do bijatyki i akcji medialnej to powiem krótko.
Więcej zrobiła PR wokół hokeja niż 5 letnie zabiegi marketingowe niedorajdów z PZHL.
Wprowadzana na siłę do Europejskiego hokeja nowomodna "polityczna poprawność" szkodzi tej dyscyplinie. Powinno być tak jak w NHL pod względem bójek.
Dobrze się stało ze Chadziński był w komisji bo faktycznie przedewszystkim zemścił się na sędziach bo on przeciez był najlepszy i nigdy by się tak nie zachował.
Leesior Napisał(a):
> jaraduga Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > I skończcie z tą polską cechą szukania
> winnych
> > własnych porażek. Cracovia powinna
> zwyciężać
> > "mimo wszystko" i nawet "na złość
> > wszystkim".
>
> Jakich porażek ? Przecież wygraliśmy w
> Sosnowcu...
>
>
>
Zobacz co wypisują po meczu z Janowem!!!
Właśnie o to mi chodziło
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)