A mi się ten transfer bardzo podoba.
Po pierwsze ogromne doświadczenie Murawskiego będzie nam bardzo potrzebne w walce o utrzymanie. Będzie dużo meczów "o wszystko", a wiadomo, że w takich sytuacjach często decydują nie umiejętności, a nerwy i młodszym, mało doświadczonym zawodnikom trzęsą się łydki. Taki Murawski wprowadzi spokój i opanowanie, któe mogą się okazać bezcenne w "stykowych" meczach.
Po drugie taki Polczak może zrobić znaczący postęp grając obok tak doświadczonego kolegi (pamiętamy jaki postęp zrobił Skrzyński przy Węgrzynie, a przecież Polczak jest i młodszy i bardziej utalentowany)
-
-
Maciej Murawski witamy w Pasach !!
buhahaah
to jakaś masakra,ten drewniak????żal,on będzie gorszy od Szeligi
Ja tam nie narzekam, będzie dobrze, przyda nam się taki obrońca jak Murawski, swoim doświadczeniem da nam dużo, tylko... kiedy coś do ofensywy?!
ja pieeerdole,zale wylewajcie gdzie indziej !!!
amigo - dowartosciowany tym postem ?
powodzenia! :)
Hej Maciek GOOOL :) szkoda że to nie ten 2 Murawski ... :) ale lepszy rydz niż nic
Aston1906 100 % racji.
kupują młodych - źle - trzeba starszych którzy będą wprowadzac doświadczenie
kupują starszych - źle bo starzy a powinni byc młodzi
Kocham Cracovię :)
Maciek powodzenia!
staban Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hej Maciek GOOOL szkoda że to nie ten 2 Murawski
> ... ale lepszy rydz niż nic
albo
Muraw władca Muraw
najbardziej zaskoczony tj chyba Radwański, kto by się spodziewał, że starszy od niego zajmie jego miejsce. Dla mnie Murawski to duży znak zapytania.
Ale jak ma pomóc w utrzymaniu to powodzenia!!
Witam i powodzenia. Chłop jak na naszą lige może być dobry, tylko po co nam kolejny obrońca, a rozgrywającego i skrzydłowego dalej nie ma!
Powodzenia Maćku :) Życzę Tobie jak i sobie jak najwięcej solidnych występów.
Samych sukcesów życzę ...
Powodzenia!!!
Murawski: Nie będzie łatwo
Nowy nabytek Cracovii, Maciej Murawski ma nadzieję, że po dojściu do formy, pomoże swojemu zespołowi utrzymać się w ekstraklasie. Z "Pasami" 34-letni rozgrywający jak na razie związał się półroczną umową.
[img]http://img.interia.pl/sport/nimg/3/a/Jakub_Tabisz_lewej_Artur_3066705.jpg[/img]
Kiedy działacze Cracovii się z Panem skontaktowali i zaproponowali grę w drużynie "Pasów"?
Pierwszy raz sygnał z Krakowa miałem, gdy mieszkałem jeszcze w Salonikach. Dostałem jednak wówczas propozycję z jednego z greckich klubów i postanowiłem zostać. Teraz wiedziałem o zainteresowaniu Cracovii od około trzech tygodni, i już nie rozważałem innych opcji. Znowu miałem ofertę z Grecji, ale tam musiałbym być w formie na już. Ja w niej nie jestem, potrzebuję się poważnie przygotować i uważam, że w Cracovii będę mógł to zrobić.
Pół roku to nietypowa długość kontraktu. Skąd taki pomysł?
Chciałem podpisać półroczną umowę, żeby nie wiązać siebie i klubu. Ostatni mecz zagrałem w kwietniu w meczu z Larisą, kiedy zerwałem więzadła krzyżowe w kolanie. Jeśli będę w Krakowie czuł się dobrze, a szefowie i trenerzy będą zadowoleni, nie będzie problemów z przedłużeniem umowy. Nie jestem już młodym zawodnikiem, który stąd wyfrunie. To pół roku pozwoli nam się poznać i przekonać, czy będziemy mogli dłużej ze sobą współpracować.
Co może Pan wnieść do drużyny Cracovii?
Zespół jest na pewno w trudnej sytuacji, a ja chcę jej pomóc. Wszyscy wiemy, że Cracovia powinna być znacznie wyżej w tabeli i mamy zamiar to osiągnąć. Poza tym to piękny klub z tradycjami, dużą liczbą kibiców, ma tu powstać nowy stadion. To naprawdę dobre perspektywy. Najważniejsze jest teraz jednak, by klub pozostał w ekstraklasie.
Co Pan robił przez ostatnie pół roku?
Do września byłem w Salonikach, potem wróciłem do Polski, opiekowałem się dziećmi a przede wszystkim się leczyłem. Po takiej kontuzji trzeba czasu by dojść do siebie. Poza tym zapisałem się na studia podyplomowe na kierunku zarządzanie w kulturze fizycznej.
Z polską ligą jest Pan na bieżąco?
Miałem dekoder Canal Plus, więc nie było problemu, żeby wiedzieć co się dzieje. Na pewno liga się rozwija, jest wyższy poziom, wiele młodych talentów, trenerzy, którzy wnoszą nowości z zachodu. drużyny grają nowocześniej. Oczywiście piłkarze nadal są słabsi od tych z zagranicy, ale pod tym względem będzie ciężko coś zmienić, bo istotną rolę odgrywa tu aspekt finansowy. Poziom się podnosi, ale za wolno. Ligi zagraniczne rozwijają się jeszcze szybciej i luka rośnie.
Na jakiej pozycji będzie Pan chciał grać w Cracovii?
Wszystko zależy od trenera Płatka. Będę grał tam, gdzie mnie będzie widział. Po pierwsze muszę jednak wywalczyć miejsce w składzie, muszę dojść do formy. Wiem, że na początku nie będzie łatwo i nie będę się wyróżniał. Biegałem, chodziłem na siłownię, ale mięśnie nadal trzeba wzmacniać. Jeśli dojdę do normalnej dyspozycji, będę chciał pomóc drużynie, grając na każdej pozycji, jakiej będzie potrzeba.
ASInfo/INTERIA.PL
Powodzenia :)
bierzmy jeszcze Świerczewskiego i Hajtę i już możemy popijać "Gorący Kubek"
Zobaczymy co może wnieść. Ma duże doswiadczenie, był w Korei. Martwi mnie tylko to 0,5 roku - mam wrażenie jakby chciał wykorzystać nas na doprowadzenie się do formy i powrót do Grecji
jeszcze ze 4 lata temu bym to zrozumiał, ale teraz ??
gorzej od Magiery ju być nie może :)
Witamy. Powodzenia.
Nieważne co było i co jest. Powodzenia w tym co będzie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)