No to oficjalnie dzięki za grę w Pasach. Oczywiście uważem, że popełnia spory błąd. Liga niemiecka jest dla piłkarzy fizycznie silnych jak niemieckie diesle. Mateusz wydaje mi się zdecydowanie zbyt delikatny na tamte warunki. Wszyscy którzy przechodzą do "Bundeswery" z naszej ligi mówią o szoku na pierwszych treningach. Mateusza może spotkać szok sporo większy, bo trafił jeszcze dodatkowo do trenera zwanego katem. Klichu wypowiada się dość buńczucznie, że nie uważa aby był słabszy od tamtejszych zawodników, ale to się okaże. Ja niestety wróżę mu ławkę lub zespół rezerw. Nie było sensu natomiast go zatrzymywać, jeżeli bardzo chciał odejść, a tak się słyszy, to nie miałoby sensu.
Bardzo natomiast będę zadowolony jeżeli poradzi sobie tam jednak i naprawdę życzę powodzenia.
-
-
KLICH Mateusz - POWODZENIA !
Przebij się do pierwszego składu i niech Ci z serca nie wypadnie najpiękniejsze słowo świata - Cracovia! Powodzenia Mateusz!
Powodzenia!
Mam nadzieję, że jako dojrzały piłkarsko zawodnik wrócisz jeszcze kiedyś do nas i zagrasz z Cracovią w finale ligi mistrzów!
Ostatnie pytanie w wywiadzie z Mateuszem który zamieszczony jest w dzisiejszym Dzienniku Polskim :
"Jest Pan dopiero na początku zawodowej drogi, ale czy za kilkanaście lat chce pan ją zakonczyć w Cracovii??
Czuję się mocno związany z Cracovią i Krakowem. To mój klub, a w Krakowie mieszka się naprawdę supe, więc będę tu przyjeżdżał. Trudno powiedzieć co będzie za kilkanaście lat. Zrobię natomiast wszystko, żeby pojawić się na najbliższych derbach na naszym stadionie."
I o to chodziło :) Wiedziałem Mateusz że z Ciebie jest Pasiak... Nie bez powodu po meczu z Bełchatowem założyłeś koszulkę CRACOVIA 1906... Jeszcze raz powodzenia życzę!!!
Prawda jest taka, że na jego miejscu większość by odeszła. To jego życiowa szansa, niech jej nie zmarnuje. Powodzenia Mateusz!
Powodzenia Mateusz, odważna decyzja, ale jak to powiedziałeś..kto nie ryzykuje ten.......
Odejście Mateusza ma jeszcze jeden ważny aspekt, jest bowiem sygnałem dla zawodników ,że grając w Cracovii też można się wypromować do lepszego klubu, być może będzie to miało znaczenie podczas prowadzonych rozmów transferowych.
Szkoda, że odchodzisz ale życzę Ci powodzenia, masz naprawdę wielki talent , nie zmarnuj go . Raz jeszcze powodzenia i do zobaczenia na PASACH , kiedyś !
Dzięki za reprezentowanie Pasów. Życzę Ci żebyś na pierwszy mecz Euro 2012 wyszedł w podstawowym składzie. Trzymaj się!
Sportowo bardzo dobre posunięcie.Szkoda tylko że nie pomoże nam w przyszłym sezonie.Powodzenia!
Już widzę jak któryś polski piłkarz po wiadomości,że chce go Felix Magath w jednym z najbogatszych niemieckich klubów odpowiada,że to jeszcze nie pora i czas,bo po pierwsze jest bardzo przywiązany do klubu,któremu chcę pomóc,a po drugie jeszcze za słaby fizycznie, więc niech zadzwonią za rok.
Jak dla mnie to chłopak wygrał w totka:)
Nie wiem jak będzie wyglądała nasza gra bez niego.......
KLICHU..... Powodzenia ale wpadnij jeszcze kiedyś do nas na rodzinny ;)
ja tylko zwracam uwagę, że na naszej oficjalnej ciągle brak potwierdzenia odejścia zawodnika - może jeszcze nie odszedł ? ;)
Na oficjalnej Wolfsburga tez brak potwierdzenia.
Właśnie w Niemczech nic nie napisali o tym transferze ,dziwne...Tatuś chciał żeby nie grał w Cracovii bo był wielce na nas obrażony to synuś odszedł.Płakać nie ma co ,przyjdą następni choć ja go osobiście lubiłem i byłem absolutnie jego zwolennikiem.
boleknh Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Właśnie w Niemczech nic nie napisali o tym
> transferze ,dziwne...Tatuś chciał żeby nie
> grał w Cracovii bo był wielce na nas obrażony
> to synuś odszedł.Płakać nie ma co ,przyjdą
> następni choć ja go osobiście lubiłem i byłem
> absolutnie jego zwolennikiem.
Nie znam drugiego tak oddanego Cracovii z obecnego składu......
Dudzic:)
Moze nie z obecnego ale z Cracovii Wasiluk Janus patrz jacy przywiazani chca grac w ME byle w Cracovii ;D
.transfermarkt.de już coś mruczy o tym transferze.
Mateusz, co by nie mówić, naprawdę spełnia definicję wychowanka. Od 13 roku życia w klubie, przeszedł drogę od juniorów do pierwszej drużyny.
Powodzenia i coraz lepszych transferów w przyszłości. Choć nie ukrywam, że miałem nadzieję, że jeszcze z nami zostaniesz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)