docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> - w tej chwili Cracovia ma chyba najlepszego
> trenera, nie licząc Lenczyka i Probierza.
ot, ale nie moglem sie powstrzymac
chetnie to kiedys odszczekam, jesli zmienie zdanie, ale Probierz to wg mnie arogancka prima donna, drugi pasjonat, wyzej sra niz dupe ma, powinni wybrac najgorszego trenera roku, i tu niestety nie ma szans na palme pierwszenstwa, bo pasjonat przebil wszystkich, ale drugie miejsce jak najbardziej. bo to jak spierdolil wiosne to prawdziwe mistrzostwo, i jeszcze taka dramma queen, rezygnacja na konferencji prasowej heh
-
-
KLICH Mateusz - POWODZENIA !
Całkowicie zgadzam się z Diabłem, frajerstwo roku to wiosna jagielloni (poza wiosną Arki i Polonii), tyle ile trzeba było zrobić żeby Białoruś miała mistrza to dawno ni było, ale skoro jemu na siłę Grosickiego do składu wrzucano, a jego podporą miałbyć szklana noga Grzelak to wiecie; )
Transfer Klicha do białoruskiej Baby Jagi jest tak samo prawdopodobny jak transfer Van Nisterlooya do Gwardyjskiego Towarzystwa Sportowego.Jeżeli gdzieś odejdzie to za granicę,ale chyba sam jest świadomy że jeszcze za wcześnie.
Szerszeń Napisał(a):
> Transfer Klicha do białoruskiej Baby Jagi jest
> tak samo prawdopodobny jak transfer Van
> Nisterlooya do Gwardyjskiego Towarzystwa
> Sportowego.Jeżeli gdzieś odejdzie to za
> granicę,ale chyba sam jest świadomy że jeszcze
> za wcześnie.
Nisterlooy już przeniósł się do Malagi więc Klich zostaje :)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/mateusz-klich-wyceniony-na-2-mln-euro,1,4406160,wiadomosc.html
Obawiam się, że Klichowi sodówa odbiła i uważa, że jest drugim Lewandowskim. Chyba lepiej by dla niego jednak było, żeby jeszcze rok w Cracovii pograł i ustabilizował formę.
[url=http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Cracovia-Krakow-Mateusz-Klich-wyceniany-na-dwa-miliony-euro,artykul,109198,1,714.html]klik-zwłaszcza ostatni akapit[/url] Jeśli Mateusz naprawdę chce odejść, to myślę, że chyba xle wybrał moment. Z jednej strony nie jest jeszcze tak dobry by błyszczeć w mocniejszej lidze - więc ława. Z drugiej strony wydaje się, że Cracovia, gdzie ma wyrobioną pozycję, jest dla niego najlepszym miejscem na ustabilizowanie formy i dalszy postęp - o ile będzie mu się chciało pracować
I a'propos tego ostatniego zdania o którym pisze leszeczek. Wczoraj Szatałow w wywiadzie dla Gazety Krakowskiej, powiedział, że wszyscy chcą zostać oprócz jednego zawodnika. Do tej pory myślałem, że tym "jedynym" jest Bartczak, dziś już wiemy że to Klich. I dochodzę do wniosku, że jak będzie dobra cena to trzeba go sprzedać, bo może się okazać, że Mateusz miał sezon albo nawet rundę konia i okaże się, że już tak dobrze nie gra.
Węgrzyn w dzisiejszym DP mówi w zasadzie to co my, tzn. że najlepiej dla niego samego byłoby, żeby został jeszcze ten sezon w Cracovii. Ja ze swojej strony dodam, że jego chęć odejścia może zostać zmieniona dzięki racjonalnej podwyżce (tzn. nie takiej, jaką oferowano Nowakowi, ale też nie takiej, żeby miał najwyższy kontrakt w klubie, bo podbijanie gwiazdorskich zachowań dla nikogo dobrze się nie skończyło). Takie próbne balony każdy wypuszcza i jest to naturalny element negocjacji - pamiętam, jak o nowy kontrakt walczył Małecki, który Wisłę "ma w sercu jak nikt", ale przepychanka z nowym kontraktem trwała ponad miesiąc.
> http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Cracovia-Krakow-M
> ateusz-Klich-wyceniany-na-dwa-miliony-euro,artykul
> ,109198,1,714.html
Trza cos zacytować z tego:
Najchętniej zatrzymałbym go w zespole, ma przecież ważny kontrakt i bardzo go potrzebujemy w przyszłym sezonie. Tylko że [b]on sam chce odejść[/b], a na siłę trudno piłkarza zatrzymywać. Dlatego jeżeli pojawi się dobra oferta, to ją rozważymy ? obiecuje szef Cracovii
No i jak niektórzy z nas się czują?Co najmniej nadwyrężył nasze zaufanie....serce w pasy.... ach ! szkoda gadać!
Problem w tym, że jest to najtrudniejsza do obsadzenia pozycja. Ciężej byłoby zastąpić Klicha podobnej klasy zawodnikiem niż ściągnąć dwóch bardzo dobrych napastników. Również uważam, że dla swojego i naszego dobra powinien zostać z nami jeszcze przez rok. Inaczej będą patrzeć na niego jeśli zagra dwa dobre sezony w E-klasie i to nie tylko walcząc o utrzymanie, ale w górnej połówce tabeli. Niech kilka razy wystąpi w reprezentacji. Korzyść będzie obopólna, cena wzrośnie, forma się ustabilizuje, zainteresowanie będzie większe i zapewne lepsze kluby się po niego zgłoszą. Oczywiście pod warunkiem, że nie strzeli foszka i będzie pracował, jak to wspomniał w C+, na własne nazwisko.
Także Mateusz, nie świruj, tylko pomóż Cracovii zaistnieć w czołówce, a im większa będzie w tym twoja rola, tym lepsze kluby się po Ciebie zgłoszą.
To moim zdanie otwiera szansę dla Piotrka Gizy. Nie potrafił się zmusić do ciężkiej pracy nad powrotem do formy fizycznej, na dziś jest na wylocie z Cracovii. Ale jeśli się weźmie w garść, to kto wie?
Znaczy się Klicha można sprzedać ale za BARDZO wysokie pieniądze i nie do Polskiej ligi.
Generalnie Klichu głupotę walnie jak odejdzie.
Co innego za rok po - mam nadzieję występie w Euro- tylko ,że wtedy możemy mniej na nim zarobić bo
będzie już "siedział na końcówce kontraktu".
Pismaki juz kopia dołki pod nami.
Szatałov się wczoraj wypowiadał, że wszyscy chcą zostać i tego się trzymajmy.
kodiGa, garry, a moglibyście uzgodnić swoje wersje bo jestem nie na czasie, co powiedział Szatałow, wszyscy chcą zostać czy wszyscy bez jednego?
ARTU mówisz masz. Cytat z wywiadu:
[i]Ważne, by nikt z kluczowych zawodników nie opuścił "Pasów".
- Rozmawiałem z zawodnikami i każdy chce zostać.
Ale są oferty dla Klicha, Suworowa... Gdyby jednak mieli odejść, miałby Pan spory problem, kim ich zastąpić?
- Jeśli ktoś odejdzie, to jeden zawodnik, ale powtarzam - zrobimy wszystko, by utrzymać ten skład, który mamy.[/i]
Jak widzisz, przy bardziej dokładnym sformułowaniu pytania, wychodzi na to, że ktoś chce odejść - i wg. dzisiejszych słów Profesora jest to Klich.
czyli jak należy interpretować słowa Szatałova i Filipiaka?
Klich chce zostać, a prezio sprzedać?
hmm, coz, zycze Mateuszowi wielkiej kariery, ale mam nadzieje, ze ostygnie i rozsadnie do tego podejdzie z korzyscia dla siebie i dla nas, idealnym wydawalo by sie pogranie rok conajmniej jeszcze u nas, oszlifowanie tego co jest dalej, wystep na Euro a potem w swiat jezeli przerosnie nasza lige, jak na razie wydaje mi sie na to za wczesnie
nie widze wielkich perspektyw dla naszych pucharowiczow na zawojowanie europy, wiec kolejny sezon to wg mnie glownie liga, a majac na uwadze nasze ambicje (Profesora i kibicow), przy zalozeniu ze druzyna zostanie solidnie wzmocniona, najlepsza opcja to gra w Cracovii
dziennikarzyna celowo przekręcił słowa Filipiaka.
w wywiadzie sprzed dwóch dni powiedział dokładnie to samo, tyle że fragment "nikogo nie będziemy trzymać na siłę" - został zamieniony na -"on sam chce odejść"
jest zamieszanie wokół Klicha, co nie może dziwić.
Panie Profesorze, jeśli wycenia pan Klicha na 2mln euro, to proszę mu płacić jak zawodnikowi tyle wartemu.
i po kłopocie :)
black cat - pensje oczywiście można Klichowi podnieść ale jednocześnie przedłużając kontrakt (choćby i nawet z sumą-wysoką oczywiście- odstępnego )... to absolutna podstawa w tym biznesie
tj: Owszem płacimy Ci więcej ale Ty daj nam szanse odzyskac te pieniądze na transferze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)