Chyba jedynym plusem tego meczu może być nie najgorsza frekfencja. C pękał w szwach A i B też nie najgorzej.
-
-
Cracovia vs. Arka Gdynia 0 : 0
ale po tym meczu co ludzie zobaczyli uwierz mi ale ona spadnie do legendarnych 1500
Platek powiedzial jeszcze, ze na pewno beda transfery i z jego slow mozna wnioskowac, ze beda to tranfery w ofensywie. Wspomnial tez o lewoskrzydlowym. Jak na moj gust to duzo bardziej przydalby sie nam prawoskrzydlowy, ale mniejsza o to.
Najlepszy na boisku jak dla mnie Klich, chcociaz w drugiej polowie nieco slabiej. Spisal sie jednak dobrze zarowno w roli ofensywnego jak i defensywnego pomocnika. W pierwszej polowie wszelkie akcje ofensywne zaczynaly sie jego podaniami, w drugiej byl juz mniej widoczny, ale walczyl o kazda pilke i na pewno mial wiecej przechwytow i przerwanych akcji niz ktorykolwiek pomocnik. W tym momencie od Mateusza powinno sie zaczynac ustalanie skladu, szkoda tylko, ze nie moze zagrac u boku Baranka, wtedy mialby latwiej rozgrywac.
Arpad niestety poza jednym rajdem, ktory skonczyl sie rzutem wolnym, bez pomyslu, samolubnie i taktycznie beznadziejnie. Poza tym co to za wybitny technik, ktory nie potrafi "skleic" podawanej pilki?
Polczak i Kulig dramatycznie slabo. Jezeli obroncy nie potrafia dostarczyc pilki do pomocnikow, to jak my to mamy rozgrywac? Bezsensownymi wykopami z "piatki"? Tupalski slabo, Wasiluk poza dwoma kiksami dosc pewnie.
W pomocy bardzo dobra walka ze strony Klicha i Nowaka, choc dla tego drugiego nie byl to udany mecz. Na pochwale zasluguje jeszcze Moskit, moze Kaszuba - tez za walke.
Witkowski wciaz bez blysku, Platek stwierdzil, ze to normalne, bo dopiero dochodzi do formy po kontuzji.
Plastik beznadziejnie. Ogladalem go na pierwszym treningu pod wodza Platka i wygladal na czlowieka PRZEMOTYWOWANEGO w kosmos. Od tamtego czasu nic sie nie zmienilo, a jego forma nadal jest daleka od dobrej, co budzi u niego tylko jeszcze wieksza frustracje. Brakuje teraz na prawym skrzydle Bojara, oj brakuje.
Polecam przeczytanie wypowiedzi Pawki po meczu. Mowil bardzo madrze i rowniez samokrytycznie. W tym co mowi jest bardzo duzo rzeczy pomagajacych zrozumiec dlaczego dwa tygodnie po odejsciu Nauczyciela wciaz nie mozemy sie podniesc. Zostalismy zajechani fizycznie i rozmontowani taktycznie.
Musze przyznac, ze moje optymistyczne zalozenia byly przesadzone. Nie docenilem "geniuszu" Majewskiego. Na poskladanie chlopakow do kupy potrzebne bedzie troche wiecej czasu. Najwazniejsze teraz jest uciulanie jak najwiekszej liczby punktow do konca rundy. A potem spokojna i solidna praca na obozie.
Nie przestalem ani troche wierzyc w Platka i w zespol. Nie ma powodu, by skladac bron tylko dlatego, ze znowu nie wygralismy. Jeszcze sila meczow przed nami. Damy rade!
Najważniejsze to nie tracić wiary i przychodzić na mecze!W kolejnym meczu trzeba jeszcze szczelniej wypełnić trybuny bo jak jeszcze My sie odwrócimy to już amen.
Walczmy kurde dalej , co Nam pozostało !!!!!!!!!!!!!!
A ja się obawiam, że jesli na koniec jesieni straty będą zbyt duże, to już nic nam nie pomoże. Zresztą ktoś w klubie może wtedy dojść do wniosku, że nie opłaca sie juz nikogo kupowac, bo i tak spadniemy, a sa przecież inne wydatki...
Ja osobiście po tej żenadzie jaką dziś zobaczyłem, postawiłem już na piłkarzach "krzyżyk". Tu żaden trener juz nic nie zdziała. Drużyna jest TOTALNIE nie przygotowana do sezonu. Na wiosnę grali w słabszym składzie (przypomnę, że nie grał już Giza, Skrzyński, a niewiele Bojar i Wacek) a potrafili zdobyć 23 punkty w 13 meczach. Teraz kilku gości doszło, a tu takie dno. Tu potrzebne jest kilka miesięcy solidnych przygotowań i to przygotowań od podstaw, ale teraz się nie da.
I liga, I liga Cracovia... :(
Depesz dzięki za powiew optymizmu (Bardzo mi takich wypowiedzi brakuje) ale zaczynam pogrążać się w pesymizm
W tym meczu nie było zadnej koncepcji gry. Na boisku panowal chaos.Nie przypominam sobie, tak slabo grajacej Cracovii.Pomoc bez wyrazu.Ale, jak można wymagac, aby gre prowadzil junior.Kompletnie nie zdaje egzaminu. Jak trener mogl ustawic dwoch ofensywnych pomocnikow do gry obronnej. Arka wchodzila na pole karne, jak chciala.Gdzie ta mysl taktyczna nowego trenera.
a kiedy my ostatnio z Arką wygralismy ?? :D
Link do zdęć z meczu Cracovia -Arka Gdynia :
http://www.przegladligowy.pl/galeria.html
http://www.przegladligowy.pl/galeria.html
Sharp79 - fajne zdjecia, szkoda ze ich nie ma.
Nie zgadzam sie, byly znacznie slabsze mecze w naszym wykonaniu i to calkiem niedawno.
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sędzia Bartos z Łodzi bardzo był słaby.
fakt. I mam pytanie: za co bierze pieniądze kierownik drużyny, jeśli mecz sędziuje nam sędzia z okręgu naszego największego rywala o utrzymanie ?
pasiasty81 Napisał(a):
> Sharp79 - fajne zdjecia, szkoda ze ich nie ma.
Już są :P
Po tym meczu pierwszy raz zacząłem obawiać sie spadku.....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
spadek nam grozi to fakt ale nowy trener=nowe nadzieje dlatego niech wszyscy pesymisci zamilkną na tym forum,bo kibic jest od tego zeby ZWłASZCZA w trudnych chwilach wspierać swą druzynę do końca.
wiem,że porównanie z innej beczki ale wiem to od gości Z Liverpool,którzy byli na pamietnym finale LM w Stambule z Milanem. Nikt z tysięcy fanów the reds w przerwie nie wierzył w odrobienie 3 goli ale i tak wstali i pojechali z ynwa i innymi pieśniami tak głośno jak by to był ich ostatni doping!
DO BOJU CRACOOOOOOOOOOOOOOOOOVIAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Hefko Napisał(a):
>Jak trener mogl ustawic dwoch ofensywnych pomocnikow do gry
> obronnej. Arka wchodzila na pole karne, jak
> chciala.Gdzie ta mysl taktyczna nowego trenera.
w przemyślanych zmianach pierwszy raz w tym sezonie widziałem normalne zmiany schodził b słaby zastępował go ... nowy ;) faktem jest też że trochę brakuje wykonawców ale przede wszystkim widać że większość jak nie wszyscy są bez formy lub jak kto woli totalnie rozbici psychicznie :/
Dużo sie tu pisze o rozbiciu psychicznym i słabej kondycji..A chciałem zauważyć i meilismny parę rogów i strzału nie oddalismy nawet...Myśle że trener Płatek nadtym powinein popracować, szybkości i wytrzymalości w tydzień sie nie poprawi. A stałe fragmenty tak.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
powiem więcej. Rogi były bite lepiej za Stefana.
ten element się popsuł. Jako pierwszy (i mam nadzieję ostatni)
gdzie sa ci co mowili niedawno ze pilkarze graja przeciw majewskiemu CO?
klania sie polityka kadrowa Filipiaka plus prowadzenie zespolu przez Osame
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)