Podłożyć się nie podłoży, ale trawy pewnie też gryźć nie będą.
-
-
Walka o utrzymanie - analizy , prawdopodobieństwa , spekulacje, "wróżby z fusów" itp.
A co mają robić w ostatnim meczu mając jeszcze matematyczne szanse na mistrza i realnie walcząc o vice mistrza?
A jaka jest różnica między vickiem, a trzecim, gdy się ma na dodatek PP.
W szanse na mistrze to nikt rozsadny już raczej nie wierzy.
Lech sie nie podlozy. Nie ma na co liczyc. Nawet jesli maja swiadomosc, ze mistrz jest malo realny, to napewno zalezy im na tym, zeby chociaz wyprzedzic legie.
No to byś się zdziwił, nie po to hebluje się cały sezon żeby na koniec spuszczać swoją drużynę maksymalnie najniżej. Jest różnica pomiędzy v-ce a trzecim miejscem, i na pewno jest ona znaczniejsza niż różnica między 5 a 6, nie oszukuj się.
I apeluję do płaczków żeby nie prosić się na forum internetowym (!) kibiców Lecha żeby nas nie spuszczali. Co to w ogóle za pomysł? Ich drużyna gra o swoje cele, Nasza o swoje. Nie myślicie chyba że będą latać teraz na treningi piłkarzy i im wbijać do głowy żeby odpuścili, a premie za zwycięstwo pokryją im ze zbiórek pieniędzy? Jeżeli ktoś nas spuści do 1 ligi to tylko my sami (w sensie piłkarze), i to frajersko tracąc frajerskie punkty, bo organizacji w klubie mogłaby im pozazdrościć niejedna drużyna ekstraklasy. Żeby nie być gołosłownym to przykładowe mecze: z Polonią Bytom - 1 punkt stracony, z Odrą - 1, z ŁKS - 1 przynajmniej, ze Śląskiem - 2. Gdybyśmy zdobyli jakieś z tych punktów to dzisiaj siedzielibyśmy sobie pijąc piwo i klepiąc się po grubych brzuchach śmialibyśmy się jaki ten sezon był emocjonujący.
Dokładnie Jaszczurze... I w dodatku 2 a 3 miejsce to również pokaźna różnica finansowa
JASZCZUR_JAW Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> I apeluję do płaczków żeby nie prosić się na
> forum internetowym (!) kibiców Lecha żeby nas
> nie spuszczali. Co to w ogóle za pomysł?
Nie wchodzę na forum Lecha, ale jeśli są takie przypadki to po prostu nei mam pytań. Nie rozumiem, jak bardzo nasrane do łaba trzeba mieć by coś takiego odpierdalać....
Ja to pisałem na podstawie Naszego forum, tam to już się w ogóle boję zaglądnąć.
13. Górnik Zabrze 32
14. Lechia Gdańsk 30
15. Arka Gdynia 30
16. Cracovia 29
Chciałbym się mylić,ale tak najprawdopodobniej będzie wyglądała końcowa tabela
W okresie miłości i zaufania i w czasie rządów premiera - cudaka, należy miec cel ten podstawowy - wierzyć.
Płatek to strateg i zdolny uczeń w przekonywaniu, czyli społecznej komunikacji, wiec w dobie miłości - wiara i przekonanie.
Wielu już wierzy , tych niedowiarków przekonuje.
Musi zaistnieć przełom, czyli w kolejności cud, nic innego nie może się zdarzyć.
Wtedy , to nawet jego winy z mojej strony będą zapomniane.
U Nas na forum nie zauważyłem żeby ktoś coś dziwnego od Was napisał także żaden problem.
mam tylko nadzieję ,że na innych forach drużyn zagrożonych spadkiem ,sa też takie wpisy na żenującym poziomie.Ludzie ,ogarnijcie się.Będzie jak będzie ZACHOWAJMY TWARZ DO KOŃCA.Mieszanie jeszcze do tego Filipiaka i to otwartym tekstem ....skandal.
Panowie ,proponuje Wam sie rozpędzić i MOCNO GŁOWĄ O MUR je... tzn.walnąć.
pobudka chlopy,jak przegramy to znaczy ze nie zaslugujemy na extraklase!!!wiedzieliscie przez caly sezon czym nasi kopacze i trenerzy nas raczyli???to za miesiac bedziemy sie od nowa emocjonaowac gra,z tym ze w 1 lidze,a jak bedzie inaczej to tez bede happy;).trzymam kciuki w sobote!
Ponoć męska część populacji lepsza gdy lepiej kończy niż zaczyna.
Grojki udowodnijcie to!
A może i remis wystarczy?( motywacja z Zabrza dla Gliwic?)
nie martw się o motywację dla Odry i Piasta
lepiej "zmotywujcie" Polonie, żeby zapieprzała w Zabrzu.
Cała dyskusja pod tytułem czy Lech odpuści Cracovii jest bez sensu. Trzeba postawić sprawę jasno: ten mecz pokaże, w którym miejscu jest Cracovia. Od kilkunastu kolejek jesteśmy na granicy utrzymania i obecnie możliwe są miejsca 12-16. To co pokażemy z Lechem odpowie na pytanie, czy zasługujemy na ekstraklasę, czy nie. I nie ma co płakać, że Lechia ma Piasta, Arka Odrę, a my silnego (najprawdopodobniej) wicemistrza. Punkty potraciliśmy frajersko na meczach z kelnerami, a każda drużyna gra te same 30 spotkań w sezonie, więc wniosek jest tak, że sami jesteśmy sobie winni. Górnik, Lechia, czy Arka też grały z Lechem, psami, czy Legią, więc to, że my mamy Kolejorza w ostatniej kolejce niczego nie zmienia. Trzeba wyjść na boisko i zapierdzielać. Nie oglądać się na rywali: ani na Lecha i jego cele, ani na mecze drużyn korespondencyjnie walczących z nami o utrzymanie. Mamy swój jasny cel: 13. miejsce. I trzeba zrobić wszystko, co się da, ażeby się utrzymać. Uda się, to będziemy chyba bardziej szczęśliwi niż te k...y z drugiej strony Błoń, bo oni do mistrza się przyzwyczaili chyba już. Nie uda się, to trudno - można przegrać, ale dobrze mieć przynajmniej świadomość, że dało się z siebie wszystko.
Także naszym hasłem na sobotę powinno być: "Utrzymać się albo zginąć"
I tyle w tym temacie.
Panie Magnat to się nazywa Kwintesencja, brawo.
Szukam jakiś pozytywnych wniosków i rozwiązań, od których już głowa boli. Szczęscia szukam u innych drużyn chociaż każdy tu pisze, że trzeba się zająć swoją grą. Jednak tonący brzytwy się chwyta.
Wszystko okaże się w sobotę, ale może paradoksalnie to Górnik, Arka i Lechia będą miały cięższe mecze niż Cracovia?
Arka już grała 1,5 tygodnia mecz u siebie bardzo ważny z Ruchem i nie wytrzymała. Z drugiej strony trudno powiedzieć jak wygląda ich obecna forma po meczu w Bełchatowem gdzie zostali okradzioni przez sędziego. Należało im się tak naprawdę tam zwycięstwo. Odra też wie o co gra, a ona to bronić się umie.
Lechia gra z Piastem, który wiadomo, że musi pomóc Górnikowi i świeżo odwdzięczyć się m.in. Odrze. Lechia gra na wyjazdach bardzo słabo.
Górnik- Polonia- oba zespoły o coś grają. Mamy to szczęscie, że Polonia ma o co grać. Zerknąłem na mecze Polonii ze "śląską spółdzielnią" i proszę popatrzeć.
Mecze Polonii u siebie:
Ruch 3:0
Odra 2:0
Piast 1:0
Górnik 2:0
Polonia Bytom 1:0
Mecze Polonii na wyjeździe:
Polonia Bytom 4:0
Piast 2:0
Ruch 3:1
Odra 1:1
Górnik ???
9 meczów, 8 zwycięstw, tylko 2 bramki stracone.
Jeśli Bełchatów chce pucharów tak jak Polonia to jestem spokojny o wynik, jesli Bełchatów udaje że chce to już mniej:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)