raczej musieli, inny profil trybuny (kąt nachylenia, łuk) dodatkowo u nas kilka dolnych rzędów nie było pod dachem stąd wrażenie ze na Hutniku malutki ten dach.
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
ja tam sie nie dziwie ich kibicom , co to ma być???
docentowi chyba chodzilo o jupitery. mi też sie wydaje że są niżej. może dlatego że u nas były na koronie stadionu (troche wkopane, ale jednak).
A ja mam wrażenie, że jak na płocie będą wisiały flagi, to mecz da się oglądać tylko z korony stadionu. Ale i tak lepsze to niż Sosnowiec!
Ten daszek to wygląda gorzej niż paskudnie.
Dziś rano był w TV Kraków program na temat modernizacji Hutnika i oczywiście padło hasło że już niedługo bedzie to "jeden z najbardziej nowoczesnych obiektów" w Polsce ;-)
Zachowując pełny obiektywizm, to ten i tak, eufemistycznie ujmując, archaiczny obiekt został ostatecznie oszpecony.
Gdybym był kibicem Hutnika to krew by mnie zalała.
Aston troche przesadziłeś !!!
był szpetny - jest szpetny
z estetycznego punktu widzenia ganz egal; za to mozna grac mecze ekstraklasowe
No był brzydki , jest brzydki i przypuszczam taki pozostanie ale jak nam z licencją jaj wypadną do nas nie hutników krew zaleje
foty
http://sport.interia.pl/galerie/pilka-nozna/przebudowa-stadionu-hutnika-styczen-2010/zdjecie/duze,1191283,8
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/dla-cracovii-i-wisly-pracuja-w-pocie-czola,1426356
mcz_ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jakoś mi się nie
> > chce co dwa tygodnie na Wielicką zasuwać.
>
>
> Chyba będą bilety w kasach na Suchych Stawach...
Też mam taką nadzieję... bo jechać 45 min do godziny (w jedna stronę) po bilet w sytuacji gdy na stadion ma się 15 min. z buta to porażka :)
Panowie to tak jakbyście nie mieli na chleb, nie mieli na rachunki a zastanawialibyście się nad tym czy macie modne buty...
Przecież to jakaś paranoja, ja pamiętam jak byłem podjarany jak na Kałuży zamontowali oświetlenie, nie zastanawiałem się wtedy nad tym że daszek jest chujjowyy.
Ale mogliby ściągnąć drut kolczasty z ogrodzenia, poprawi sie trochę widoczność, a poza tym to jest STADION a nie obóz koncentracyjny!
Po cienkim lodzie stąpasz mcz_ :):):)
pzpn i wyborcza nas wszystkich chętnie zamknęły nas w obozach koncentracyjnych
Nieznany powiedz szczerze: było wojować? Było dać zarobić Sosnowcowi? Przecież mielibyście teraz kase na spokojne utrzymanie drużyny przez 2-3 lata.
marcin111 Napisał(a):
> Panowie to tak jakbyście nie mieli na chleb, nie
> mieli na rachunki a zastanawialibyście się nad
> tym czy macie modne buty...
> Przecież to jakaś paranoja, ja pamiętam jak
> byłem podjarany jak na Kałuży zamontowali
> oświetlenie, nie zastanawiałem się wtedy nad
> tym że daszek jest chujjowyy.
A jak nam ogrzewaną murawę instalowali to chodziliśmy niemal z "głowami w chmurach" z radości.:)
Dementor Napisał(a):
> Nieznany powiedz szczerze: było wojować? Było
> dać zarobić Sosnowcowi? Przecież mielibyście
> teraz kase na spokojne utrzymanie drużyny przez
> 2-3 lata.
Heh chyba juz nie pierwszy raz musze ci przypomniec, ze zadna w tym zasluga kibicow Hutnika. Ot opieszalosc miejskich urzednikow, nic ponadto.
ale mnie chodzi o to, że jakbyście nie wojowali, to urzędasy by w wakacje zrobiły to co teraz na SS się odbywa (modernizacja lub jak wolisz pseudomodernizacja) i gdybyśmy my i ubeki grali u Was jesienią, to jednak trochę kasiory by wpadło do klubowej kasy i nie było by teraz akcji rozwiązywania kontraktów z winy klubu, bo była by kasa na wypłaty.
EDIT: i tym sposobem po 7-8 latach osiągnąłem swój 5000 post na tym forumie :D:D:D
No cóż, nie dojdziemy w tej kwestii do porozumienia :D.
Dementor gratulacje z okazji 5000-go postu na forum, ale jego treść rozgrzesza tylko euforia związana z osiągnięciem tak zaszczytnego jubileuszu :)
Protest kibiców Hutnika miał taki sam wpływ na opóźnienie modernizacji Suchych Stawów jak na trzęsienie ziemi w Haiti.
właśnie mi się widzi że nie do końca, wydaje mi się że przez protest urzędasy nie zrobiły wszystkiego szybciej, nie przeprowadzili odpowiednich przetargów (a mogli się postarać nawet o wyłączenie z PZP) i generalnie mogli w 2 miesiące przygotować na jesień Suche Stawy, by można było tam rozgrywać mecze na jesieni
Wydaje mi się że po części Dementor ma rację. Gdyby nie protesty etc. wszystko ruszyłoby wcześniej, ale na pewno nie na tyle wcześnie żeby grać od początku jesieni na SS, o ile w ogóle.
Dementor Napisał(a):
> właśnie mi się widzi że nie do końca, [b]wydaje
> mi się[/b] że (...)
Nzg Napisał(a):
> [b]Wydaje mi się[/b] że po części Dementor ma rację.
Chłopaki, z tym jednym się z Wami zgadzam. Że Wam się wydaje :)
Kibice nie mieli zadnego wplywu na opoznienia, juz raczej protest tych z klasztoru wszystko opoznil.
To kto kurewa spalił biało-czerwone krzesełka :):):
Ja natomiast uwazam że, demonstracja fanatyków Hutnika,która spowodowała komunikacyjny chaos w centrum Nowej Huty też miała niebagatelne znaczenie co do terminu rozpoczęcia prac na stadionie.
Kibice kibicami ale jednak bardziej na początku tu mieszali radni Huty że nie bo będą zamieszki itd a jednak raczej najwięcej to się burzył klasztor. Z własnego doświadczenia wiemy ile kościół ma w Krakowie do powiedzenia jak mieliśmy jaja z Norbertankami .
No kościół w Krakowie zawsze miał duże znaczenie więc trzeba się przyzwyczaić
U nas to raczej nabożeństwa w sobotę - tfu - w szabat :)
Przy okazji...
Wywiad generalnie nas się nie tyczy, z wyjątkiem fragmentu informacyjnego..
Jesień Wisła spędziła w Sosnowcu, ale wiosnę już w Krakowie, a dokładniej w Nowej Hucie. To duża ulga finansowa?
- Na pewno koszty związane z wyjazdem będą nieporównywalnie niższe. Do Nowej Huty jest przecież nieporównywalnie bliżej. Nie wiemy jednak na ile tańsze będzie samo wynajęcie stadionu. Ostateczne negocjacje w tej sprawie odbędą się w poniedziałek. Wezmą w nich udział trzy zainteresowane kluby (oprócz Wisły - Cracovia i Hutnik - przyp. red.), a także prezydent Majchrowski, jako gospodarz obiektu. Mam nadzieję, że będziemy zapełniać stadion Hutnika. Pomieści on sześć tysięcy widzów, a takiej liczby kibiców nie mieliśmy na żadnym meczu w Sosnowcu. Bilety na stadion w Nowej Hucie będą droższe, więc gra na tym obiekcie wyjdzie zdecydowanie lepiej dla finansów klubu.
Modernizacja stadionu Hutnika przebiega planowo?
- Dzisiaj byłem na kolejnym spotkaniu w ZIS-ie (Zakład Infastruktury Sportowej). Uzyskaliśmy zapewnienie, że na pierwszy mecz Cracovii, czyli na 28 lutego obiekt będzie gotowy.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/prezes-wisly-poszlismy-po-rozum-do-glowy,1428892
i super !
Na stadionie Hutnika trwają intensywne prace.
W poniedziałek prezydent miasta Krakowa Jacek Majchrowski przyjął przedstawicieli krakowskich klubów w sprawie organizowania na stadionie Hutnika meczów wiosennej rundy piłkarskiej ekstraklasy, których gospodarzami będą zespoły Cracovii i Wisły.
W spotkaniu z udziałem dyrektora Zarządu Infrastruktury Sportowej w Krakowie Krzysztofa Kowala, prezesa Wisły Kraków SA Marka Wilczka, wiceprezesa MKS Cracovia SSA Jakuba Tabisza i prezesa Hutnika Kraków SSA Andrzeja Oraczewskiego uczestniczyli również doradca Prezydenta Miasta Kraków ds. sportu Barbara Janik, pełnomocnik Prezydenta Miasta Krakowa ds. bezpieczeństwa Adam Młot i prezes Małopolskiego Związku Piłki Nożnej Ryszard Niemiec.
Ustalono - po konsultacjach z Polskim Związkiem Piłki Nożnej i Ekstraklasą SA - ze to zarówno Cracovia jak i Wisła wystąpią o licencję PZPN na organizowanie swoich meczów na stadionie Hutnika, który na uzgodnionych z tymi klubami warunkach udzieli im gościny.
Na Suchych Stawach - mimo bardzo trudnych warunków atmosferycznych - cały czas trwają prace modernizacyjne.
Aby nie było za miło :
Mróz skomplikował prace na Hutniku
2010-01-25, ostatnia aktualizacja 2010-01-25 18:09
Minusowe temperatury uniemożliwiają położenie murawy na stadionie na Suchych Stawach. Jeśli w ciągu dwóch tygodni mróz nie puści, to obiekt może nie dostać licencji na grę w ekstraklasie
Stadion Hutnika Kraków
Wczoraj w urzędzie miasta prezydent Jacek Majchrowski spotkał się z przedstawicielami krakowskich klubów. Po raz kolejny padło zapewnienie, że Cracovia i Wisła wiosną będą grały przy Suchych Stawach, ale minusowe temperatury mogą mocno skomplikować prace.
Ostatnia komisja licencyjna zbiera się 16 lutego i do tej pory obiekt powinien być przygotowany. By otrzymać pozwolenie na grę w ekstraklasie w lutym i marcu, stadion musi być wyposażony w podgrzewaną murawę, a na razie jej położenie jest niemożliwe z powodu niskich temperatur. Jeśli mrozy nie ustąpią, to krakowskie kluby po raz kolejny będą musiały skorzystać z gościny Sosnowca. Mimo tego ustalono wczoraj, że Cracovia i Wisła wystąpią o licencję na organizowanie meczów na Hutniku.
Krakowskie kluby z ekstraklasy będą jednak chciały w całości odpowiadać za organizację spotkań, bo pośrednictwo Hutnika byłoby ryzykowne, gdyż na finansach trzecioligowca rękę trzyma komornik i np. pieniądze przekazywane na zabezpieczenie meczu mogą zostać przez niego przejęte.
Na każdym spotkaniu rozegranym na Suchych Stawach Cracovia i Wisła zaoszczędzą kilkadziesiąt tysięcy złotych. Zdecydowanie zwiększą się także wpływy z biletów, bo obiekt Hutnika może pomieścić 6 tys. osób, a przede wszystkim kibice nie będą musieli jechać 75 km do Sosnowca.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
To na polepszenie humoru dodam że zapowiadają ocieplenie i w weekend ma być już tylko -5 stopni.
Może to wystarczy żeby połozyli tą murawę chociaż w dalszym ciągu straszą ,że po delikatnym ociepleniu znowu ma być nawrót niskich temperatur . Ale tfu nie zapeszajmy !!!
Pamiętacie kilka lat temu mecz rzeki z Lazio? Pierwotnie go odwołali bo murawa była zamrożona. Postawili na płycie jakieś namioty i tłoczyli do nich gorące powietrze. Może by tak na Suchych Stawach? :D
Tak tak! Pierwotnie próbowali rozmrozić murawę końskim nawozem i strasznie się tym skompromitowali w oczach Lazio i nie tylko. Hahaha
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)