nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ale... podejrzewam, że w III RP większą siłę
> przebicia ma protest jednego pana w sutannie (np.
> z Mogiły) niż 10 000 "cywilnych" mieszkańców
Z tym akurat się zgodzę ;) Stadion Wawelu zaiste ma to szczęście nie sąsiadować z żadnym Zakonem ;)
Bo jakby popatrzeć na stadion Hutnika, to oprócz tego nieszczęsnego Opactwa, on praktycznie jest położony idealnie - z trzech stron nie sąsiaduje kompletnie z niczym (tylko łąki i działki), a wyżej wspomniane przeze mnie najbliższe osiedla oddalone są mniej więcej o tyle co od naszego stadionu ulica Kościuszki.
No ale wracam do kluczowego argumentu - stawiam grube dolary przeciwko orzechom, że miasto nie dołoży złamanego grosza (ani w formie zwolnień z czynszu ani tym bardziej bezpośrednio) do modernizacji stadionu Wawelu. Naprawdę wyobrażasz sobie, że Filipiak zapłaci za to ze swej (czyt. MKS-u) kieszeni?
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
Profesor dba o kieszeń ComArchu i swoją prywatną
do MKS-owej kieszeni nie zagląda. Nią rządzi kto inny ;)
=>=>=> Nurek, Aston
w kryteriach licencyjnych jest wyraźna mowa o parkingach, z tym że wymogi są zróżnicowane; niektóre są obowiązkowe a niektóre wskazane, jako "dobra praktyka" (czyli do których należy dążyć) ; zapewne z czasem te "dobre praktyki" staną się obowiązkowymi.
Stadion Wawelu jest własnością skarbu państwa... a ściślej wojska. I Miasto nie może - z tytułu prawa - ani grosza weń włożyć.
No więc potwierdza się to co mówiłem wcześniej.
Jeśli tylko utrzymamy się w ekstraklasie (odpukać!), to albo Hutnik, albo o grze w Krakowie możemy zapomnieć.
A nie lepiej dogadać sie z jakimś Gdowem, Wieliczką , Proszowicami czy Kalwarią zebrzydowską???
Podobno w takich osrodkach mają być bazy treningowe ME2012 ??? Ew. taka np. Kalwaria mogła być by później naszym osrodkiem treningowym , np. zgrupowania przedmeczowe, obozy dla grup młodziezowych itp.
no tu jakaś paranoja się stowrzyła, ja na meczu Hutnik - Monaco - byłem w Krośneinieskim z koleżankami i waliło mnie to z grubej rury.
Zaraz się okaże że połowa STC chodziła na GTS a 1/3 na Hutnika.
Zatem oświadczam: Moja noga na stadionie gts Jutrzenka Kraków postapiła tylko w sektorze przyjezdnych nigdy w innym.
Moja noga na Hutniku postapiła w sektorze dla miejscowych "ale tak wyszło" to znaczy nie było miejscowych-uciekli, i stało się to przypadkowo, że siętak wyraże bezwiednie :)
Innym razem nawet nie mialem na myśli zeby kibicować Leninowi i towarzyszom pracy.
Jedyne co się splamiłem to udział w kilku meczach Garbarnii :), za co prosze o wybaczenie.
Prościej by nie było i jest niewykonalne z wielu, wielu powodów. Takie najprostsze względy:
- to ma być obiekt gotowy na rundę wiosenną, która rozpoczyna się już dokładnie na przełomie lutego i marca
- obiekt musi spełniać WSZYSTKIE WYMOGI licencyjne do gry w ekstraklasie
Czyli nie ma takiej możliwości, by choćby ze względu na czas.
- wszelkie elementy wyposażenia, jakie by miały trafić na obiekt przystosowywany (my światła, częściowo krzesełka, sąsiadki ogrzewana murawa, częściowo krzesełka... obojętne czy to tak dokładnie wygląda czy nie) są poniekąd własnością Miasta Kraków i nie mogą być przekazywane innym jednostkom samorządowym; mogą być tylko i wyłącznie umiejscowione na terenie Krakowa i to w dodatku na terenach-obiektach, których właścicielem jest Gmina
Czyli nie ma takiej możliwości formalno - prawnej
- w związku z tym pomysł Awarii by powodował konieczność po prostu budowy nowego stadionu (choćby w Kalwarii) ze środków Klubu
Czyli nie ma takiej możliwości finansowej
Na Hutniku nie bedzie podgrzewanej murawy bo euro bedzie w lecie :), tak slyszalem, powaznie.
no to oświetlenia też być nie musi. Letnie dni są długie ;) tak mi się coś o uszy obiło, poważnie.
No i chodzą słuchy, że ma nie być trybun. Serio! Mecze będzie się kontemplować spozierając na Suche Stawy z klasztoru w Mogile, ewentualnie z okolicznych bloków.
Ktoś w końcu musi w kuchni u pani Eugenii przytrzymywać drzwi od szafki, które się otwierają od wrzasku na stadionie :)
awaria
źle chłopaku nie mówisz ... ale dajmy przykład Proszowic ... niby obiekt nie jest zły ale pomyślmy ... Proszowice grają bodajże w B klasie //90%// wiec co za sens było by podciąganie obiektu pod warunki licencjalne "ekstraklasy" chyba ze była by umowa na korzystanie z tego obiektu w ramach treningowych ale to tez bez sensu bo na wielickiej już jest podwórko //poza tym tam władze klubu sr.ją tylko pod siebie wiec wątpię by sie szło dogadać z nimi// ... podobnie w innych klubach no może jedynie Wieliczka nie byłaby złym pomysłem ...ale co jak co to nie podlega dyskusji ze na Hutniku byłoby najlepiej a ich głupie tłumaczenia typu ze "wybite szyby w sklepikach" itd itp są durne ...poza tym z tego co wiem //proszę mnie poprawić jeśli sie mylę// to co dostana od nas i od skisłej //krzesełka murawa i oświetlenie// zostaje dla nich ..ale wg mnie to właśnie ich boli ... że muszą liczyć na innych by mieć choć trochę lepiej ... dziękuję i tyle w temacie :-)
Wy se jaja robicie, a z ta murawa to ktos z urzedu miasta sie w ten sposob ypowiedzial.
Co do trybun to wcale bym sie nie zdziwil.
Mazi85
-Proszowice sa chyba jednak w A klasie.
-Protest to inicjatywa mieszkancow i kibice Hutnika tyle do tego maja,ze moga sie dolaczyc.
-Daj spokoj z tym ze nas cos boli. Oswietlenie bedzie moglo stac tylko na czas gry Cracovii i Wisly, murawa wg udzednikow nie bedzie potrzebna,a krzeselka juz mamy i i tak ich nie zapelniamy bo ludzie wola siedziec na lawce ktora jest w miare wysoko niz na krzeselku z ktorego i tak nie wiele widac bo plot przeszkadza.
Czemu najlepszym rozwiązaniem nie zostaje Zabierzów ? blisko i troche roboty ;]
Z powodów podanych przeze mnie o 21:15:36
I można sobie wymyślać jeszcze 100 innych miast i wiosek...
jesli idzie o Wawel to Agencja Mienia Wojskowego miała przekazac stadion klubowi (dosc dawno temu)
ale czy do tego doszło to nie wiem
Nieznany Napisał(a):
> -Protest to inicjatywa mieszkancow i kibice
> Hutnika tyle do tego maja,ze moga sie dolaczyc.
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2008-11-25 22:57 przez
> Nieznany.
Hehe, ja myślę że jest dokładnie na odwrót, kibice Hutnika pod maską "zwykłych mieszkańców" walczą o swoje. Czytałem to oświadczenie i argument że: "Mamy ŚWIEŻO w pamięci wydarzenia z 2003 r. gdy po meczu Hutnik-Cracovia zdemolowane zostały sklepy na Al.Jana Pawła...i nie chcemy tego co tydzień"
Przecież to jest idiotyczny argument, czy mieszkańcy Salwatora lub okolic Reymonta doświadczają tego co tydzień ?!
Ten niedzielny protest to jakiś grubymi nićmi szyty przekręt...
Nie ma sie co przejmowac.Stadion nie nalezy do klubu (Hutnika) tylko do miasta wiec jesli nie po dobroci to i tak bedziemy tam grac czy to sie komus podoba czy nie.Wyjdzie kilka babć na plac centralny,pokrzycza i pojda do domu bo zimno...
Za 90minut.pl:
143 mln zł - tyle według prezydenckiego projektu budżetu Krakowa na 2009 rok ma zostać przeznaczone na modernizację stadionów: Cracovii, Hutnika i Wisły.
Według informacji przekazanych przez biuro prasowe UMK w projekcie 100 mln zł planuje się przeznaczyć na przebudowę miejskiego stadionu piłkarskiego Wisły Kraków (w tym jest kwota 15 mln ze środków Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej), 40 mln zł na stadion Cracovii i 3 mln Hutnika. Poza tym 18 mln 400 tys. zł planowane jest na rozbudowę Ośrodka Sportu i Rekreacji "Kolna" (gdzie znajduje się m.in. tor kajakarstwa górskiego).
Kwoty te mogą być jednak zmienione, bo w środę pracę nad projektem budżetu Krakowa zaczęli miejscy radni.
Na stadionie Wisły mogą się odbywać mecze mistrzostw Europy w piłce nożnej w 2012 roku, ale na razie Kraków ma status tylko miasta alternatywnego.
I gdzie tu kurwa jest sprawiedliwość ?
100 mln = 40 mln = 3 mln ??????????
Bo wedle wstępnych harmonogramów i kosztorysów (przygotowanych przez Klub) tyle potrzebujemy w roku 2009. Zapewne sąsiadki wedle wstępnych harmonogramów i kosztorysów tyle potrzebują... etc.
Sprawiedliwość to nie synonim równości, to akceptowanie nierówności
http://www.futbol.org.pl/news,17949.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)