aha i ponoć nawiązali hutnikowcy wielką przyjaź z kibicami wiślańskimi i tak naprawde nie mają nic przeciwko nim.
ponoć hutnikowcy oddali swoje flagi i teraz będa Fan Clubem wiślańskim, tak jak do tej pory było nieoficjalnie.
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
Nie nie nie ,nie moge czytac tych wpisow Nieznanego , to jest jakas paranoja na choj z nim
pisac , takie bicie glowa w mur .
Viki tez blyszczy - he he "Wozicie się z tymi swoimi osiągnięciami i tradycją jakbyście byli co najmniej ManU lub Barca."
- a ja widze ,ze to ty nas tak postrzegasz , chyba dobrze miec wysokie EGO , bo mamy teraz tego efekty. Po latach katastrofy w coraz ciezszych czasach ,z zaborcami z rady miasta i zlodziejami wewnatrz klubu ,niekiedy bez wody pradu , i z trzystoma osobami na trybunach-
znalezlis"my" sponsora , walczylismy o ten klub jak sie tylko dalo, i sa efekty !
Wiec naturalnie zapytam sie ciebie jakie wy macie ego - tylko sie srac na forach potraficie , co wy jako kibice prezentujecie soba , z kim jestescie zaprzyjaznieni ,jaka
marke macie wyrobiona w polsce ....? !!!!! - Jakie to wasze ego !?!
MicHuMP Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a kibiców Pasów było legendarnych 300
co waść prawisz?
to "legendarne 300" to nie byli żadni kibice Pasów. Ani na tym, ani na wcześniejszych meczach.
To byli specjalnie wydelegowani przedstawiciele największej siły kibicowskiej w Polsce - czyli Hutnika - dla niepoznaki przebrani w pasiaste koszulki. Wyłącznie dzięki nim przetrwała społeczność kibicowska Cracovii
:P :P :P
:D
Zamiast sobie wymyslac proponowalbym sie jednak trzymac merytoryki. Ja tez czuje do Hutnika pewna sympatie, wychowalem sie w Hucie i raczej tej sympatii juz nie zmienia zadne protesty kibicow. To nie ma nic do rzeczy, przeciwnie nawet: przypominam sobie czasy, kiedy to My musielismy walczyc o przetrwanie z klika Golasia i Jedliny.
Tyle ze, drodzy Kibice Hutnika, wspolczuje Wam braku obiektywizmu. Jesli naprawde sadzicie, ze miasto w ciagu najblizsztych czterech lat Wam CHOCBY krzeselka zamontuje to, z calym szacunkiem, ale pojecie nie macie w jakim miescie zyjecie! I jesli sie Wam wydaje, ze skoro miasto Wam cos takiego OBIECALO to tak wlasnie zrobi, w takim wypadku proponuje przegladnac obietnice miasta wobec Naszego Klubu i czas realizacji owych obietnic (choc owa realizacja jest jak narazie najwyzej polowiczna). W 2012 roku jest Euro. Wasz stadion jest trzeci w kolejnosci do inwestycji (o lodowisku, hali sportowej, sali koncertowej nie bede wspominal, zeby Was nie dobijac). Gracie w trzeciej lidze. To nie jest z mojej strony zlosliwosc, co pisze, ale takie sa fakty. Jesli uwazacie, ze fakty sa inne, to chetnie sie dowiem jak Waszym zdaniem wyglada rzeczywistosc.
Nie zamierzam Wam wmawiac, ze gra na Suchych Stawach jest niekorzystna dla Wisly, albo dla Cracovii, bo wiadomo ze korzystna jest. To jest meritum Waszego "problemu", ze obu wyzej wymienionym druzynom najkorzystniej jest grac w Krakowie. Chyba logiczne.
Ale wbrew temu co mowicie - Wam rowniez!
Fanfan, piszesz, ze "juz niedlugo moze byc u Was duzo lepiej niz jest teraz"? Coz, w to akurat jestem w stanie uwierzyc, bo tez mam glebokie przeswiadczenie, ze gorzej juz byc nie moze. Od czegos sie trzeba odbic i ja wierze, ze sie jakos odbijecie.
Pytanie tylko: jak Wy sie chcecie odbijac?
Przepraszam, ze tak indaguje, moze to sa prywatne sprwawy kibciow Hutnika, ale o ile dobrze zrozumialem chcecie sie odbic "samodzielnie", to znaczy zamierzacie wymusic na wlodarzach tego miasta, zeby Wam wybudowali nowy, piekny i spelniajacy wymogi ekstraklasy stadion za kilkadziesiat milionow zlotych, po to, zebyscie mogli na nim grac w drugiej lidze? Hm... No jesli Wam koniecznie zalezy to zrobcie swoje "Powstanie Styczniowe" i oczywiscie ani Cracovia, ani Wisla na Waszym stadionie nie zagra. Tylko ja sie pytam: po co to Wam? Troche realizmu proponuje.
NIe ma wogole żadnych kibiców CRACOVII
Dajcie spokój my jesteśmy kibicami Wandy Kraków tylko o tym nie wiemy.
Na placu centralnym jest pięny skwer.
Dużo drzew dookoła.
Bardzo fajnie i miło.
Niedługo zima.
Zmieniliście opony na zimowe?
Bo nie wiem co mam robić?
Na która do pracy jeździcie?
Ile palicie dziennie fajek?
I jake palicie fajki?
Czy Cracovia to Barca Europy Wschodniej? Błąd! Źle postawione pytanie! Czy Barca to Cracovia Europy Południowej? Tak, to dobre pytanie. Legenda Cracovii przekrcza wszelkie granice. Podobno Sir Alex F. chciał odejść z ze swojego prowincjonalnego klubiku i być w Wielkiej Cracovii II trenerem. Ale niestety, jego kwalifikacje i osiągnięcia były niewystarczajace...
Dobrze, że Cracovia nie ma jeszcze całkowicie zadaszonego stadionu, bo EGO jej kibiców by się pod nim nie zmieściło.
Minister sportu w rządzie Turcji Murat Baszesgioglu zadeklarował, że kraj ten może
zorganizować mistrzostwa Europy jeśli Polska i Ukraina nie podołają temu zadaniu. -
Jestem gotów na spotkanie z władzami tureckiej federacji i sprawę omówić - powiedział
minister sportu agencji Anadolu, którą cytuje ukraiński Uasport. - Ze stadionami w
Stambule, Ankarze, Antalya, czy Izmirze, a także z nowymi arenami, które możemy zbudować
Turcja bez problemów może w pojedynkę zorganizować turniej.
nie ma CRACOVII jest tylko Stefan Majewski -- hej hej STEFANO :)
ześwfirowałem uhhahahahah
przynajmniej wam to nie grozi bo nawet dachu nie macie... he he zajaram lolka bo widze ze sie huta u nas na forum rozkreca dzwoncie do kolegow bo wam zaraz ego braknie he he he he
ja na koniec wypowiedzi swoich dodam ze miasto ma nas w dupie ,nie jestesmy zadna potega ktora by mogla walczyc o swoje
chocby skaly sraly to bedzie i Wisla i Cracovia grac na naszym stadionie
i nie wiem po jakiego ch te wyliczanki kiedy ile kto chodzil czy chodzi czy bedzie chodzil
po ostatnich wiadomosciach gdzie znajdowalem jestem pewien ze stadionu nam nie zrobia wiec chyba nigdy w swoim zyciu na HKSie nie ogladne meczu przy oswietleniu
nieraz juz bylo poruszane i mawiane "dzialac a nie gadac "
Przezacny Rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja wiem, że mamy o niebo lepszą sytuację od
> nich, ale przecież tak z 10 lat temu, to u nas
> też była kiła i mogiła.
Tak przy okazji, to Hutnikowi zawsze tylko kiły brakuje, bo Mogiłę mają na miejscu :)
hahaha:D
a ja zadam inne pytanie. co Viki, HutnikFans, Nieznany i moj ulubieniec vafafanculo chcecie osiagnac wylewajac gorzkie lzy tutaj? przeciez decyzje zapadly ponad nami. musielibyscie stanac na glowie i to nie swojej zeby cos przerwac.
moze chcecie namowic nas anto, zebysmy zbojkotowali mecze w NH? zebysmy nie przyszali ogladac pilkarzy Cracovii. to co tak niesmialo? powiedzcie wprost. uzyjcie jakichs argumentów.
a ty viki powsciagnij troche emocje, zluzuj z ta ironia. bo jak narazie z naszej strony nikt nie cisnal na Hutnika, a wrecz przeciwnie sporo osob lacznie ze mna wypowiada sie pozytywnie. pamietaj ze to nasze forum. nie Hutnika. w goscinie trzeba umiec sie zachowac a ty jak narazie pasujesz do opisu serwowanego nam tutaj(sloma czy cos..)
koniec tematu.
o Jezu , dajmy już spokój, proszę.
Bo mi zwieracze sie poluzowywują.
Jakby to byla dyskusja z fanami Garbarnii to jeszcze by było coś.
A tak.
Dajmy spokój.
O właREKLAMA
[i]Skuteczna, tania reklama?
Zamieść swoją ofertę na stronach tematycznych!
Sprawdź nas!
Reklama kontekstowa INTERIA.PL
AdSearch.pl śnie.. o to chodzi, jak pisze Iniema...
[/i]
A panom HutnikFansom dziękujemy za przypomnienie celów i metod życiowych.
Jakbyście kiedyś chcieli poznać inne kluby, klubiki i towarzystwa, którym się coś należy jak wam i nam, to postarałem się poukładać wszystkie żyjące obecnie (pominąłem rezerwy, futsal i kobiełki):
Level I:
Pasy
GTS
Level II i III : nic
Level IV:
Garbarnia
Hutnik
Level V: nic
Level VI:
Clepardia
Orzeł Piaski Wlk
Tramwaj
Wróblowianka
Borek
Level VII:
Wawel
Wieczysta
Bronowianka
Pogoń Skotniki
Prądniczanka
Level VIII:
Nadwiślan
Grębałowianka
Tonianka
Prokocim
Zwierzyniecki
Grzegórzecki
Bieżanowianka
Podgórze
Armatura
Płaszowianka
Zjednoczeni Branice
Krakus Swoszowice
Opatkowianka
Level IX:
Mydlniczanka
PKS Albertus
KS Rybitwy
LKS Wróżenice
Płomień Kostrze
KS Tyniec
Błyskawica Wyciąże
Dąbski
TKKF Kliny
Wanda
OSS Rajsko
Bratniak
Pychowianka
Victoria
Level X:
Polonia
Bronowicki
Grom
Strzelcy/Korona
PKS Porta
Francesco Olszanica
Salva
Tak pod pięćdziesiątke jest: jakby każdemu strzelić tak przynajmniej po 6 tysięczniku...
50x50 melonów - niezgorszy budżecik...
klaros - błaaaagam
KONIEC
1. Co do frekwencji.
Był taki mec Cracovii z Partizanem Belgrad. Jedna gazeta napisała widzów 25 tysięcy, druga 15 tysięcy, trzecia nic nie napisała. Różnica bagatela 10 tysięcy.
Niedawno po jednym meczów PE na tym forum ktoś napisał "ale przegięli z tą frekwencją na oficjalnej, nie była nas tysiąc", a drugi "z palcem w d.ie było nas 2 tys". Różnica 50%.
Więc oczywiście jak ktoś ma ochotę to może każdą liczbę zakwestionować i pisać, że w necie głupoty są. Wiki notuje najczęściej powtarzającą się w prasie liczbę i póki nie wprowadzimy systemów takich jak na Koronie nie widzę jak rzetelnie można by to zrobić inaczej.
Co do sporu czy na jest sens budować stadion na 12,5 na H powiem krótko: [b]tak[/b] bo mogą go zapełenić np na derbach z nami.
PS. Porównywanie H do Wróblowianki jest okropne. Koledzy z Hutnika maja rację, to jest zagranie w najgorszym wiślackim sylu. Przestańcie się zachowywać jak czarnowsiowcy. Zdobywca brązowego medalu MP to nie jest to samo co Wróblowianka.
Radom, Sosnowiec, Toruń, Kielce , Gliwice, Zabrze, Bytom, Olszytn, Bielsko-Biała, Rzeszów...
Lista miast równych lub mniejszych od Nowej Huty.
Więc stwierdzenie "Hutnik klubem dzielnicowym" nijak ich szans na pozyskiwanie solidnej liczby kibiców nie zmniejsza.
Hutnik może pozyskiwać kibiców bo
- jest klubem dzielnicowym, a dla wielu ludzi ważna jest lokalna tożsamość
- Cracovia i Wisła maja ogromna skazę - krew na ulicach. Hutnik może to propagandowo wykorzystać i prezentować się jako ten bezkrwawy, jedyny normalny w tym szaleństwie. To mu przyciągnie pikników, ale pikniki robią kasę.
- wielu ludzi chodzi na mecze swoich osiedlowych drużyn niezależnie od sympatii do C i W. Hutnik, jeśli tylko ukryje nienawiść do C i W może spokojnie stać się lokalnym drugim klubem dla pasiaków i gwardzistów z NH. To nie będą fanatycy, ale frekwencję zrobią.
Zacznijcie lepiej poważnie traktować Hutnika, bo jest on poważnym rywalem w wyścigu do kibicowskich serc. A dzięki grze Cracovii na ich stadionie zyska - za nasze pieniadze - ekstraklasowy stadion już za pół roku. 1,5 roku wcześniej niż my.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)