to ciągle jeden i ten sam protest, z "degradowaniem pozycji klubu" (zdegradowali się sami, ani gts, ani my do tego ręki nie przyłożyliśmy), "wycofaniem z przebudowy" (nie ma wycofania, jest tylko protest 35 mieszkańców do rady dzielnicy, zresztą przez tę radę odrzucony) itp. sloganami bez pokrycia w faktach.
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
Oni to tak na poważnie.. czy tylko "dla jaj"?
oczywiście, że na poważnie. Pani Amelii z ul. Bandosa też się poważnie szafki otwierają na meczach Hutnika ;)
po prostu chcą zaistnieć. I wcale im się nie dziwię.
Eeeee, tak to tylko w kabarecie:
[i]Planowany montaż krzesełek i oświetlenia nie będzie stanowił adekwatnej rekompensaty za [b]degradowanie pozycji[/b] naszego klubu[/i]
To dorzućmy im jeszcze piłkarza... nie powiem numeru i nazwiska :):) Może z nim się "utrzymają swą wysoką pozycję" (w 4. lidze)
nie powiem jestem za tym aby Cracovia rozgrywala swoje mecze na stadionie gumiakow!
ale gdyby ten pomysl jakos udalo im sie zablokowac i nic z tego by nie wyszlo to jak sie ma stadion Sandecji do rozgrywek w ekstraklasie ?? dalo by sie tam grac mecze??
przezacny TD, czyżbyś wiedział coś o tym, że numer "33" chce wrócić do klubu, w którym kiedyś grał ? :P
raczej słabo
polska mentalnosc. nam utrudnic zycie, a samemu zrezygnowac z jakichkolwiek ulepszen. gumiorske umysly sa widacd naprawde tegie.
no to ich uspokajają:
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,5880080,Prezydent__Hutnik_moj_widze_ogromny.html
Limit na ekstraklasę to zdaje się ma być 15 tys.
Po kiego grzyba budują im od razu za mały stadion?
Ich stadion ma pomiescic 12,5 tys.Najbardziej nie podobala mi sie wypowiedz Barbary Janik ze jak wytlumacza sie mieszkancom skoro Cracovia bedzie miala nowy obiekt a Hutnik nie...A jak szanowna pani wytlumaczy to ze zomofile maja coraz wiekszy i ladniejszy stadion a PASY graja w takim padole...(?)
Nijak, bo wiadomo przecież, że stadion miejski z herbem miast w postaci gwiazdy, musi być. I tego w ogóle nikomu tłumaczyć nie trzeba, podobnie jak nie trzeba tłumaczyć, dlaczego ten stadion z gwiazdą jest tak horrendalnie drgi, choć jego konstrukcja nie jest cudem techniki, a pojemnośc to ledwie trzydzieścikilka tysięcy.
Mnie nie trzeba ale pewien mający kompletnie w d...e piłke i "prostackie" jak mawia "widowiska sportowe dla gawiedzi , gdzie pleni się banda pijaków , narkomanów, nożowników i cyklistów"
znajomy [jest inteligentny i po prostu nabija się z portalowo-superekspresowego przedstawiania kibiców, ba nawet zauważył sam ,że gw robi od lat obrazek reymontowcy cacy a na Kałuży bee - co mieszkańca prądnika czerwonego ,gdzie często obserwuje onych "cacy" śmieszy do łez ;) ] powinno się zlikwidować...ostatnio przy okazji tego przewróconego przetargu przeczytał parametry finansowe , pogooglał po cenach polskich projektów i zagranicznych realizacji...i bez mojego złośliwego udziału zadał pytanie : [b] JAK TO JEST ,ŻE ARCHAICZNY PROJEKT GODZIEN LAT 80-ych KOSZTUJE PODATNIKA TYLE za co dwa porządne nowoczesne stadiony można wystawić"[/b] ?
Pół miliarda (chyba z hakiem) na ten projekt to jakieś kosmiczne nieporozumienie. Niech ktoś porówna trybunę za bramką w Poznaniu i to co za niemal 50 mln w Krakowie się postawiło...Ciekawe czy ktoś kiedyś skontroluje dlaczego tak -co najmniej dziwnie- jest.
Wystarczy porównać wartości takich obiektów na Ukrainie. Przebitka w VI PRLu jest gigantyczna.
Co do tłumaczenia:
Cny Yaro1984-ty,
A jak wytłumaczyć Wandzie. że Hutnikowi buduje się taki obiekt. Ergo Wandzie też by należało coś postawić. Tylko jak wtedy wytłumaczyć Złomexowi Branice, że Wanda ma taki świetny publicznie sponsorowany stadionik, a Złomex nie. Trzeba by więc i Złomexowi kryty 20-tysięcznik strzelić. Fakt, tylko jak wtedy wytłumaczyć LZSowi Rybitwy, że po drugiej stronie rzeki powstaje za publiczny piniąc stadion marzeń. Rybitwy też powinny zatem cos dostać. Ale, jak Rybitwy to co czynić, gdy zapyta Płaszowianka? A, raz się żyje: im też walniemy 18 tysięcznik. Hola, hola, ale jak Płaszowianka będzie grać na El Nuevo Plaszo to skąd brać argumenty, dlaczego Armatura ma nadal siedzieć w takim grajdole koło pętli. Armaturze też. No, fajnie, fajnie, a co z Krakusem Swoszowice, który zapyta? A co...
(dalej mi się nie chce, w robocie jestem :D)
moze kiedys doczekamy czasów ze co kilka ulic co 2 osiedla bedzie zaj..stadion miejscowej druzynki na kilka tys ludzi (w calej Polsce) +jakis glowny miejski wyj..na 40k i wiecej eh...zal.
Tak Klaros, a po co wy gracie w ekstraklasie ? Przeciez i tak jestescie na ostanim miejscu i spadniecie, ludzi malo na meczach jak nie przymierzajac w Wodzislawiu. Na hokeja wiecej chodzi, to po co wam ta ekstraklasa, po co wam w ogole pilka nozna? Jakis stadion wam budowac na 15 tys ludzi? A po co?
po to gramy, aby kibice Hutnika mogli się dowartościować wypominając nam to, że gramy :P
Heheh, tyle sensu w twojej wypowiedzi co w mojej i Klarosa razem wzietym.
dostosowałem się do Twojego poziomu :P
a przezacny klaros zastosował coś co zwie się ironia. Mam wytłumaczyć co to :? ?
Nieznany, nie wziąłeś pod uwagę, że taka, a nie inna frekwencja na ostatnich meczach miała związek z takim, a nie innym trenerem.
Nie chcę być złośliwy, bo gdybym był, to bym napisał, że na wyjazdy u nas jeździ więcej osób, niż na Hutnika na mecze przychodzi. Nie ma sensu prawienie sobie wzajemnych złośliwości [ czy na forum GTS'u też to robicie? ]. Rozumiem Wasze obawy, ale z oczywistych względów uważam, że gra Cracovii na Suchych Stawach to najlepsze możliwe rozwiązanie.
Nie tak dawno Maciej Twaróg w magistrackim dwutygodniku rozpisywał się w temacie przebudowy stadionu Hutnika. Może uderzcie do niego, jako były radny powinien mieć dobre rozeznanie, co w trawie piszczy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)