Kto by teraz miał przyjść? Stefan Białas? Jończyk? Werner Liczka, o którym ćwierkają jakieś wróble? To wszystko bez sensu, choć 2 pierwsi znają większość drużyny. Głównym problemem jest chyba słabe przygotowanie kondycyjne zespołu i brak koncepcji składu w głowie trenera. Jak na byłego obrońcę - gra obronna zespołu to jest dramat. Myślę, że zmiana nie ma sensu, ale trener powinien sobie zorganizować jakieś konsultacje, nie obchodzi mnie u kogo.
-
-
Artur Płatek musi odejść!
Jak potrafi zadziałać "nowa miotła" widać na przykładzie Zagłębia Lubin : Znicz - Zagłębie 1:2.
Nie ma czasu na douczanie trenera. Prawda niestety jest taka, że z Płatkiem nasze szanse są znikome. Ten trener NIC nie zmieni w mentalności piłkarzy i w meczu z Polonią będzie znowu liczył na "przełamanie" zawodników. Każdy następny mecz ma być tym lepszym. A jak jest każdy widzi. Bezradność naszych kopaczy, nerwowy wzrok, bezsilność - syndrom przegranego. Wiara w utrzymanie wydaje się być "stanowiskiem" urzędowym. Bo jakby w podtekście swoich wypowiedzi piłkarze nie wiedzą co się dzieje.
Chciałbym się mylić.
W Lubinie zostały spełnione warunki jakie stawiałem zmiennikowi Płatka
"Doswiadczony trener z autorytetem"
I pomysleć że ten gośc siedział sobie w domu w Krakowie...
Oj Jakub Jakub naprawdę az tak Ci było szkoda kasy?
Raf mało tego...podobno jego kandydatura leżała na biurku Tabisza ....
tomecki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Raf mało tego...podobno jego kandydatura leżała
> na biurku Tabisza ....
A teraz wyobraź sobie, że nie okazał się cudotwórcą i przegrał walkę o ekstraklasę. Że psem wyzywany byłby w każdym poście, to małe miki. Sporo byłoby chętnych na spalenie mu chałupy, bo przecież jako pies zrobił to celowo :). Czy w takiej sytuacji będąc tym gościem podejmowałbyś się tej pracy?
Dla mnie decyzja (o ile to prawda ) o pozostawieniu praktykanta to niemalże rzucenie ręcznika na ring. Ale co tu gadać pewnie nikt nie chciał:(
A moze mogloby zapracowac wyjscie na zasadzie wilk syty i owca cala?: dodac Platkowi na tych 5 ostatnich meczow fachowca szczegolnie od obrony i w ogole gry obronnej, z ktorym na partnerskich zasadach daloby sie cos polepszyc.
Tylko czy w przedziwnych polskich ukladach gdzie zawsze jakies prywatne niuanse przewazaja nad wspolnym dobrem jest to mozliwe? No a poza tym troche jednak malo czasu.
Płatek nie zgodził się na Mikulskiego to i nie zgodzi się na innego doradce!!!
Zostaje:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/cracovia-nie-zmieni-trenera,1296572
A taki Bayern nie wstydził się 5 kolejek do końca zwolnic słabego trenera:
53 minuty temu
Jurgen Klinsmannn został zwolniony z funkcji trenera Bayernu Monachium - podał "Bild", uprzedzając oficjalny komunikat klubu.
- Nie była to łatwa decyzja, ale wyniki zespołu i sytuacja, w jakiej znaleźliśmy się pięć kolejek przed końcem sezonu, zmusiły nas do wzięcia odpowiedzialności za losy klubu - powiedział prezes rady nadzorczej Bayernu Monachium Karl-Heinz Rummenigge, jeden z najlepszych piłkarzy w historii futbolu.
* Wenger odmówił Bayernowi
Do końca sezonu zespół będzie prowadził Jupp Heynckes z asystentem Hermannem Gerlandem.
W meczu 29. kolejki Bundesligi Bayern po raz pierwszy w historii przegrał u siebie z Schalke (0:1), a sześćdziesiąt tysięcy kibiców krzyczało "Klinsmann raus".
Pięć kolejek przed końcem sezonu Bawarczycy zajmują trzecie miejsce w tabeli i ich szanse na zdobycie tytułu są już bardzo nikłe. Franz Beckenbauer powiedział nawet, że jeśli Bayern nie wygra wszystkich pozostałych meczów, to może nie zakwalifikować się nawet do Ligi Mistrzów.
źródło informacji: INTERIA.PL/AFP
Tyle, że chętnych do prowadzenia Bayernu są pewno setki, a do Cracovii pod but pana T. nikt się nie kwapi :(
Też myślę, że gdyby mogli to by Go zmienili. Ale po prostu nie ma chętnych. I jakoś to mnie nie dziwi. Kto by chciał pakować się w nasze "bagienko".
czyli co? Klinsmann wolny? ja bym brał na grającego managera ;)
a ciut poważniej w temacie: kiedy Majewskiemu kopacze odwalili jasełka z Polonią (nie w Bytomiu a w Chorzowie), to się doktor wk..., i w ramach sankcji kazał przychodzić na 8 godzin do pracy, co dla naszych panienek było szykaną i torturą, zaczęły się płacze itd.
a Płatkowi ta banda robi podobny numer, a trener, jak na razie, wniosków nie wyciągał. a tu trza za mordę wziąć to towarzystwo, i zawodowstwo wpajać choćby pasem na gołe dupska.
Ciekawe któy zarzad postąpił bardziej profesjonalnie...
Nasz czy moze tego klubu z Monachium?
Amatorzy z Niemiec nnie będą dla nas wzorem.
Powinien wrócić Majewski - efektów pewnie i tak by nie bylo bo gorzej grać sie nie da, a przynajmniej byla by satysfakcja dla kibiców w postaci popsucia dobrego samopoczucia kilku pacanów
wrócily by kary, karne skoszarowanie w klubie i inne niedogodności
jak maja cierpieć kibice to niech grojki terz pocierpią, zresztą był by to jasny sygnał że problem nie jest tu czy tam ale problemem są oni czyli grojki
zgadzam sie. 8 godzin w klubie, a odnowa po godzinach pracy. moga tez czyscic krzeselka na stadionie, jak w pile kopac nie potrafia. albo niech maluja trawe. niechze jakos zarobia na tam swoja kase, ktora dostaja.
jak poczyszczą krzesełka to może szacunku do Kibiców nabiorą.
Powiem szczerze ,że dawniej jak w jakimś Zabrzu brali kopaczy do Kopalni "na szychta" czy Petrescu pokazywał jak się pracuje na komendzie czy przy taśmie produkcyjnej to się podśmiechiwałem...
...a po piątkowym Bytomiu to chętnie społecznie bym stanął z kijem i przypilnował aby nasze "gwiazdy" do spółki z trenerem karnie wysprzatały stadion albo poodkurzały budynek Comarchu....
...i jeszcze powinni być zadowoleni....
W takiej Grecji czy Turcji po takim występie jak w Bytomiu to chłopoki musieliby w bagażnikach taksówek na trening następnego dnia przyjechać obawiając się linczu. Polacy , naród północny jak mawiał Zagłoba "wrodzoną patientię mają" i dlatego na szczęście do takich historii nie dochodzi ale Comarch to mogliby na glanc karnie wypucować :D
Ja bym im zapowiedział że po spadku pracują w klubie po8 godz. a dodatkowa jak chcą to mogą trenować!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)